Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013 19:14

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013.

Γουατεμάλα: Εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Γυναίκες απελευθερώνουν ένα αερόστατο, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών στην Πόλη της Γουατεμάλας. Σύμφωνα με τους διοργανωτές περίπου 696 γυναίκες σκοτώθηκαν στη Γουατεμάλα το 2013.
REUTERS / JORGE DAN LOPEZ

Γυναίκες απελευθερώνουν ένα αερόστατο, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών στην Πόλη της Γουατεμάλας. Σύμφωνα με τους διοργανωτές περίπου 696 γυναίκες σκοτώθηκαν στη Γουατεμάλα το 2013.

Σε κατάσταση συναγερμού η Ινδονησία. Ένας άντρας κρατά στην αγκαλιά του το παιδί του, ενώ πίσω του διακρίνεται ένα σύννεφο στάχτης που έχει δημιουργηθεί από το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ, στη Σουμάτρα της Ινδονησίας. Περισσότεροι από 15.000 κάτοικοι των περιοχών γύρω από το ηφαίστειο έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους κατόπιν εντολής των αρχών, οι οποίες την Κυριακή ανέβασαν το επίπεδο συναγερμού στο υψηλότερο επίπεδο. 
REUTERS / BEAWIHARTA

Ένας άντρας κρατά στην αγκαλιά του το παιδί του, ενώ πίσω του διακρίνεται ένα σύννεφο στάχτης που έχει δημιουργηθεί από το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ, στη Σουμάτρα της Ινδονησίας. Περισσότεροι από 15.000 κάτοικοι των περιοχών γύρω από το ηφαίστειο έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους κατόπιν εντολής των αρχών, οι οποίες την Κυριακή ανέβασαν το επίπεδο συναγερμού στο υψηλότερο επίπεδο. 

Καθημερινή ζωή στο Αφγανιστάν. Μια ομάδα παιδιών παίζει ποδόσφαιρο στην Καμπούλ του Αφγανιστάν.
REUTERS / MOHAMMAD ISMAIL

Μια ομάδα παιδιών παίζει ποδόσφαιρο στην Καμπούλ του Αφγανιστάν.

Δεινόσαυρος από Lego . Ένας δεινόσαυρος κατασκευασμένος από Lego παρουσιάζεται στην έκθεση με τίτλο «Η τέχνη του τούβλου» η οποία λαμβάνει χώρα στο Χρηματιστήριο των Βρυξελλών έως την 21η Απριλίου. Η έκθεση περιλαμβάνει μεγάλων διαστάσεων γλυπτά από τουβλάκια Lego, φιλοτεχνημένα από τον αμερικανό καλλιτέχνη Νέιθαν Σαβάγια.
REUTERS / FRANCOIS LENOIR

Ένας δεινόσαυρος κατασκευασμένος από Lego παρουσιάζεται στην έκθεση με τίτλο «Η τέχνη του τούβλου» η οποία λαμβάνει χώρα στο Χρηματιστήριο των Βρυξελλών έως την 21η Απριλίου. Η έκθεση περιλαμβάνει μεγάλων διαστάσεων γλυπτά από τουβλάκια Lego, φιλοτεχνημένα από τον αμερικανό καλλιτέχνη Νέιθαν Σαβάγια.

Το κυνήγι του εισβολέα. Κότες εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο της αναμέτρησης ΠΑΟΚ – Άρης για την 12η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και κατάφεραν για λίγη ώρα να ταλαιπωρήσουν όσους έσπευσαν να τις απομακρύνουν. Για την ιστορία νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ με σκορ 3-1.
MotionTeam

Κότες εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο της αναμέτρησης ΠΑΟΚ – Άρης για την 12η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και κατάφεραν για λίγη ώρα να ταλαιπωρήσουν όσους έσπευσαν να τις απομακρύνουν. Για την ιστορία νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ με σκορ 3-1.

Επαιτεία συνοδεία καμήλας. Ένας ζητιάνος γονατίζει στην είσοδο ενός καταστήματος στην περιοχή Σαοσίνγκ της επαρχίας Ζεζιάνγκ της Κίνας, έχοντας μαζί του μια καμήλα. Αρκετοί επαίτες επισκέφθηκαν τη Δευτέρα τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής συνοδεία καμηλών με σκοπό να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου, καταφέρνοντας να αντλήσουν λίγα περισσότερα γουάν ως επιβράβευση της πρωτοτυπίας τους. 
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Ένας ζητιάνος γονατίζει στην είσοδο ενός καταστήματος στην περιοχή Σαοσίνγκ της επαρχίας Ζεζιάνγκ της Κίνας, έχοντας μαζί του μια καμήλα. Αρκετοί επαίτες επισκέφθηκαν τη Δευτέρα τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής συνοδεία καμηλών με σκοπό να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου, καταφέρνοντας να αντλήσουν λίγα περισσότερα γουάν ως επιβράβευση της πρωτοτυπίας τους. 

Ανατολή του ηλίου στη Γερμανία . Ο ήλιος ανατέλλει, κρυμμένος πίσω από εκκλησάκι της πόλης Dietmannsweiler στη Γερμανία.
EPA / FELIX KAESTLE

Ο ήλιος ανατέλλει, κρυμμένος πίσω από εκκλησάκι της πόλης Dietmannsweiler στη Γερμανία.

Περίπατος στους δρόμους της αρχαίας πόλης Μπακταπούρ. Ένας ηλικιωμένος άνδρας περπατά στους δρόμους της αρχαίας πόλης Μπακταπούρ, η οποία βρίσκεται 10 χλμ ανατολικά της πρωτεύουσας του Νεπάλ, Κατμαντού. 
REUTERS / NAVESH CHITRAKAR

Ένας ηλικιωμένος άνδρας περπατά στους δρόμους της αρχαίας πόλης Μπακταπούρ, η οποία βρίσκεται 10 χλμ ανατολικά της πρωτεύουσας του Νεπάλ, Κατμαντού. 

Στις 7/12 οι απολογίες των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής . Προθεσμία για να απολογηθούν στις 7 Δεκεμβρίου ζήτησαν και έλαβαν από τις εφέτες ανακρίτριες οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Γιώργος Γερμενής, που κατηγορούνται για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.  Σε συμπαράστασή τους είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια περίπου 150 μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία κρατούσαν ελληνικές σημαίες και πανό και φώναζαν συνθήματα, μεταξύ των οποίων και το «Όχι φυλακές για τους εθνικιστές».
EPA / ALKIS KONSTANTINIDIS

Προθεσμία για να απολογηθούν στις 7 Δεκεμβρίου ζήτησαν και έλαβαν από τις εφέτες ανακρίτριες οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Γιώργος Γερμενής, που κατηγορούνται για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.  Σε συμπαράστασή τους είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια περίπου 150 μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία κρατούσαν ελληνικές σημαίες και πανό και φώναζαν συνθήματα, μεταξύ των οποίων και το «Όχι φυλακές για τους εθνικιστές».

Μαζικές διαδηλώσεις στην Ταϊλάνδη . Περισσότεροι από 30.000 διαδηλωτές, φωνάζοντας «Φύγε» απλώθηκαν σε όλο το μήκος και πλάτος της κεντρικής Μπανγκόγκ, κυρίως σε κυβερνητικά κτήρια, βάσεις του στρατού και του ναυτικού, καθώς και σε εγκαταστάσεις κρατικών τηλεοπτικών δικτύων στο πλαίσιο πορείας με στόχο την ανατροπή της  πρωθυπουργού της χώρας, Γινγκλουκ Σιναουάτρα. Περίπου 40 αντικυβερνητικοί διαδηλωτές εισέβαλαν στο υπουργείο Οικονομικών της Ταϊλάνδης, 
REUTERS / CHAIWAT SUBPRASOM

Περισσότεροι από 30.000 διαδηλωτές, φωνάζοντας «Φύγε» απλώθηκαν σε όλο το μήκος και πλάτος της κεντρικής Μπανγκόγκ, κυρίως σε κυβερνητικά κτήρια, βάσεις του στρατού και του ναυτικού, καθώς και σε εγκαταστάσεις κρατικών τηλεοπτικών δικτύων στο πλαίσιο πορείας με στόχο την ανατροπή της  πρωθυπουργού της χώρας, Γινγκλουκ Σιναουάτρα. Περίπου 40 αντικυβερνητικοί διαδηλωτές εισέβαλαν στο υπουργείο Οικονομικών της Ταϊλάνδης, 

Βίαιες συγκρούσεις στη Βεγγάζη . Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και 14 άνθρωποι τραυματίσθηκαν στη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων τη Δευτέρα στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης, ανάμεσα σε ειδικές δυνάμεις του στρατού και μέλη της Ανσάρ Ασαρία, της μεγαλύτερης οργάνωσης τζιχαντιστών σαλαφιστών, έγινε γνωστό, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, από στρατιωτικές και νοσοκομειακές πηγές. Τραυματίες είναι 10 στρατιώτες και τέσσερις πολίτες.
REUTERS / ESAM OMRAN AL-FETORI

Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και 14 άνθρωποι τραυματίσθηκαν στη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων τη Δευτέρα στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης, ανάμεσα σε ειδικές δυνάμεις του στρατού και μέλη της Ανσάρ Ασαρία, της μεγαλύτερης οργάνωσης τζιχαντιστών σαλαφιστών, έγινε γνωστό, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, από στρατιωτικές και νοσοκομειακές πηγές. Τραυματίες είναι 10 στρατιώτες και τέσσερις πολίτες.

Η Lady Gaga στα αμερικανικά μουσικά βραβεία. Η Lady Gaga τραγουδά στη σκηνή των 41ων αμερικανικών μουσικών βραβείων (American Music Awards) που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ.
REUTERS / LUCY NICHOLSON

Η Lady Gaga τραγουδά στη σκηνή των 41ων αμερικανικών μουσικών βραβείων (American Music Awards) που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ.

Χορός στον πάγο. Οι σκιές της Εκατερίνα Μπομπροβα (αριστερά) και του Ντιμίτρι Σολόβιεφ από την Ρωσία διακρίνονται στον πάγο, ενώ το ζευγάρι εκτελεί το πρόγραμμά του στο γκαλά για τη λήξη του ISU Grand Prix καλλιτεχνικού πατινάζ, στη Μόσχα. 
REUTERS / GRIGORY DUKOR

Οι σκιές της Εκατερίνα Μπομπροβα (αριστερά) και του Ντιμίτρι Σολόβιεφ από την Ρωσία διακρίνονται στον πάγο, ενώ το ζευγάρι εκτελεί το πρόγραμμά του στο γκαλά για τη λήξη του ISU Grand Prix καλλιτεχνικού πατινάζ, στη Μόσχα.