Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013 19:00

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013.

Νέο νησί στην Ιαπωνία. Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από την ιαπωνική ακτοφυλακή, απεικονίζεται από πανοραμική άποψη ο καπνός που δημιουργείται από μία ηφαιστειακή έκρηξη στα ανοικτά των ακτών της Νισινοσίμα στο αρχιπέλαγος της Ogasawara, γύρω στα 1.000 χλμ νότια του Τόκιο. Ένα νέο νησί εμφανίστηκε μετά την έκρηξη του υποθαλάσσιου ηφαιστείου, και στις 21 Νοεμβρίου, η ιαπωνική κυβέρνηση δήλωσε ότι ελπίζει πως η νέα γη που θα δημιουργηθεί θα γίνει ένα νησί, έτσι ώστε η χώρα μπορέσει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα.
EPA / JAPAN COAST GUARD

Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από την ιαπωνική ακτοφυλακή, απεικονίζεται από πανοραμική άποψη ο καπνός που δημιουργείται από μία ηφαιστειακή έκρηξη στα ανοικτά των ακτών της Νισινοσίμα στο αρχιπέλαγος της Ogasawara, γύρω στα 1.000 χλμ νότια του Τόκιο. Ένα νέο νησί εμφανίστηκε μετά την έκρηξη του υποθαλάσσιου ηφαιστείου, και στις 21 Νοεμβρίου, η ιαπωνική κυβέρνηση δήλωσε ότι ελπίζει πως η νέα γη που θα δημιουργηθεί θα γίνει ένα νησί, έτσι ώστε η χώρα μπορέσει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα.

Φιλιππίνες: Μετά τον τυφώνα. Δώδεκα ημέρες μετά το φονικό χτύπημα του τυφώνα Χαϊγιάν, οι Φιλιππίνες παραμένουν βυθισμένες στο χάος. Στη φωτογραφία ένα διαλυμένο άγαλμα του  Ιησού Χριστού, από εκκλησία που κατάστράφηκε ολοσχερώς, στην πόλη Τακλομπάν.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Δώδεκα ημέρες μετά το φονικό χτύπημα του τυφώνα Χαϊγιάν, οι Φιλιππίνες παραμένουν βυθισμένες στο χάος. Στη φωτογραφία ένα διαλυμένο άγαλμα του  Ιησού Χριστού, από εκκλησία που κατάστράφηκε ολοσχερώς, στην πόλη Τακλομπάν.

Οι Μόντι Πάιθον επιστρέφουν. Τα εναπομείναντα μέλη του αρχικού καστ των Μόντι Πάιθον (από αριστερά) Μάικλ Πέιλιν, Έρικ Άιντλ, Τέρι Τζοόυνς, Τέρι Γκίλιαμ και Τζον Κλιζ, κρατούν την Κάρολ Κλίβελαντ, καθώς ποζάρουν για τους φωτογράφους στο κέντρο του Λονδίνου. Οι Μόντι Πάιθον θα επανενωθούν, για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη στο BBC ο Τέρι Τζόουνς. Οι Μόντι Πάιθον έγιναν γνωστοί με την τηλεοπτική σειρά «Το ιπτάμενο τσίρκο των Μόντι Πάιθον», που μεταδιδόταν από το BBC από το 1969 ως το 1974.
REUTERS / LUKE MACGREGOR

Τα εναπομείναντα μέλη του αρχικού καστ των Μόντι Πάιθον (από αριστερά) Μάικλ Πέιλιν, Έρικ Άιντλ, Τέρι Τζοόυνς, Τέρι Γκίλιαμ και Τζον Κλιζ, κρατούν την Κάρολ Κλίβελαντ, καθώς ποζάρουν για τους φωτογράφους στο κέντρο του Λονδίνου. Οι Μόντι Πάιθον θα επανενωθούν, για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη στο BBC ο Τέρι Τζόουνς. Οι Μόντι Πάιθον έγιναν γνωστοί με την τηλεοπτική σειρά «Το ιπτάμενο τσίρκο των Μόντι Πάιθον», που μεταδιδόταν από το BBC από το 1969 ως το 1974.

Στη Βουλή ο Προϋπολογισμός του 2014. Ο ΥΠΟΙΚ Γ. Στουρνάρας (αριστερά) παραδίδει στον Πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμαράκη το στικάκι με τον Προϋπολογισμό του 2014. Ο Προϋπολογισμός του 2014 προβλέπει για τη φετινή χρονιά πρωτογενές πλεόνασμα 812 εκατ. ευρώ και θα έχει ψηφιστεί μέχρι τις 7 ή 8 Δεκεμβρίου. Ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ότι ο Προϋπολογισμός του 2014 θα αρχίσει να συζητείται στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στις 25 Νοεμβρίου σε τέσσερις συνεδριάσεις.
EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ο ΥΠΟΙΚ Γ. Στουρνάρας (αριστερά) παραδίδει στον Πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμαράκη το στικάκι με τον Προϋπολογισμό του 2014. Ο Προϋπολογισμός του 2014 προβλέπει για τη φετινή χρονιά πρωτογενές πλεόνασμα 812 εκατ. ευρώ και θα έχει ψηφιστεί μέχρι τις 7 ή 8 Δεκεμβρίου. Ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ότι ο Προϋπολογισμός του 2014 θα αρχίσει να συζητείται στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στις 25 Νοεμβρίου σε τέσσερις συνεδριάσεις.

Απεικόνιση των ανέμων στη Γη από την NASA. Μια απεικόνιση της NASA δείχνει παγκόσμιως τους ανέμους, έτσι όπως τους κατέγραψε το σύστημα GEOS-5 (Goddard Earth Observing System Model).
REUTERS / NASA

Μια απεικόνιση της NASA δείχνει παγκόσμιως τους ανέμους, έτσι όπως τους κατέγραψε το σύστημα GEOS-5 (Goddard Earth Observing System Model).

Βραζιλία: Εκδηλώσεις για την εθνική ημέρα μαύρης συνείδησης . Ένα μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία σχεδιαστή κατά τη διάρκεια επίδειξης μόδας, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών της εθνικής ημέρας μαύρης συνείδησης στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
REUTERS / PILAR OLIVARES

Ένα μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία σχεδιαστή κατά τη διάρκεια επίδειξης μόδας, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών της εθνικής ημέρας μαύρης συνείδησης στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Σαν το σκύλο με τη γάτα . Μερικές φορές η συνύπαρξη των ζώων είναι αναγκαία. όπως φαίνεται στην φωτογραφία ένας σκύλος κάθεται παρέα με μία γάτα σε αυλή σπιτιού της ελληνικής επαρχίας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ

Μερικές φορές η συνύπαρξη των ζώων είναι αναγκαία. όπως φαίνεται στην φωτογραφία ένας σκύλος κάθεται παρέα με μία γάτα σε αυλή σπιτιού της ελληνικής επαρχίας.

Συλλαλητήριο κατά της διαθεσιμότητας. Mε πορεία προς τη Βουλή, μετά τη συγκέντρωση στα Προπύλαια, συνεχίζεται η διαμαρτυρία διοικητικών υπαλλήλων και φοιτητικών συλλόγων κατά της διαθεσιμότητας. Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι άλλων κλάδων που πλήττονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας. Ως γνωστόν, το αδιέξοδο στα ΑΕΙ παραμένει, με τους απεργούς να επιμένουν και το υπουργείο Παιδείας να μεταθέτει την ευθύνη για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων στις πρυτανικές αρχές.
EUROKINISSI / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Mε πορεία προς τη Βουλή, μετά τη συγκέντρωση στα Προπύλαια, συνεχίζεται η διαμαρτυρία διοικητικών υπαλλήλων και φοιτητικών συλλόγων κατά της διαθεσιμότητας. Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι άλλων κλάδων που πλήττονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας. Ως γνωστόν, το αδιέξοδο στα ΑΕΙ παραμένει, με τους απεργούς να επιμένουν και το υπουργείο Παιδείας να μεταθέτει την ευθύνη για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων στις πρυτανικές αρχές.

Γυμναστική στο χιόνι. Δύο άνθρωποι κάνουν τζόκινγκ κατά μήκος του ποταμού Άαρ στη Βέρνη, κατά τη διάρκεια της πρώτης -για φέτος- χιονόπτωσης  στην Ελβετία. Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε ότι αναμένεται το ύψους του χιονιού να κυμανθεί από 5 έως 15 εκατοστά. 
REUTERS / RUBEN SPRICH

Δύο άνθρωποι κάνουν τζόκινγκ κατά μήκος του ποταμού Άαρ στη Βέρνη, κατά τη διάρκεια της πρώτης -για φέτος- χιονόπτωσης  στην Ελβετία. Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε ότι αναμένεται το ύψους του χιονιού να κυμανθεί από 5 έως 15 εκατοστά. 

Αποκλεισμένοι οι δρόμοι γύρω από το γραφείο του Ερντογάν. Άνδρες της τουρκικής αστυνομίας ελέγχουν την περιοχή γύρω από το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Άτομο το οποίο ετοιμαζόταν να πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Πέμπτη, συνέλαβε η αστυνομία στην Άγκυρα.
EPA / ANADOLU AGENCY

Άνδρες της τουρκικής αστυνομίας ελέγχουν την περιοχή γύρω από το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Άτομο το οποίο ετοιμαζόταν να πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Πέμπτη, συνέλαβε η αστυνομία στην Άγκυρα.

Ψαροπούλια πετούν πάνω από τον Σαρωνικό . Ψαροπούλια πετούν πίσω από το πλοίο κατά τη δύση του ηλίου στο Σαρωνικό.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ψαροπούλια πετούν πίσω από το πλοίο κατά τη δύση του ηλίου στο Σαρωνικό.

Συνάντηση Αντώνη Σαμαρά - Πένυ Πρίτζκερ. Δυναμική για την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας - ΗΠΑ διάβλεψε η αμερικανίδα υπουργός Εμπορίου Πένυ Πρίτζκερ, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μουσείο της Ακρόπολης. Ο Πρωθυπουργός από την πλευρά του έκανε λόγο για οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα που παράγει πλέον απτά αποτελέσματα.
FOSPHOTOS / POOL/ORESTIS PANAGIOTOU

Δυναμική για την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας - ΗΠΑ διάβλεψε η αμερικανίδα υπουργός Εμπορίου Πένυ Πρίτζκερ, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μουσείο της Ακρόπολης. Ο Πρωθυπουργός από την πλευρά του έκανε λόγο για οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα που παράγει πλέον απτά αποτελέσματα.