Multimedia

Ινδονησία: Το ξύπνημα του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013 16:55

Για τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες, το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ εκρήγνυται σκορπώντας τον τρόμο στους κατοίκους της Σουμάτρα στην Ινδονησία. Ισχυρές εκρήξεις παρατηρούνται από τις αρχές Νοεμβρίου,με την τελευταία να εκτοξεύει τέφρα σε ακτίνα 8 χιλιομέτρων, αναγκάζοντας τις αρχές να προχωρήσουν στην εκκένωση τεσσάρων χωριών. Χιλιάδες πολίτες εγκατέλειψαν τις εστίες τους και φιλοξενούνται σε προσωρινά καταλύματα με το φόβο κι άλλων εκρήξεων. Οι αρχές έχουν διατάξει εκκένωση της περιοχής σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων γύρω από το ηφαίστειο.

Εκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. Υπάλληλοι του Κέντρου Αντιμετώπισης Ηφαιστειολογικών και Γεωλογικών Καταστροφών (PVMBG) παρακολουθούν τη δραστηριότητα του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ, στο χωριό Σιμπάνγκ Εμπάτ, στην περιοχή Καρό, βόρεια της επαρχίας της Σουμάτρα. Η Εθνική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών ανακοίνωσε ότι η ηφαιστειακή δραστηριότητα του Σιναμπουνγκ έχει αυξηθεί, με αποτέλεσμα οι αρχές να θέσουν την περιοχή σε κατάσταση συναγερμού. (3 Νοεμβρίου 2013)
REUTERS / RONI BINTANG

Υπάλληλοι του Κέντρου Αντιμετώπισης Ηφαιστειολογικών και Γεωλογικών Καταστροφών (PVMBG) παρακολουθούν τη δραστηριότητα του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ, στο χωριό Σιμπάνγκ Εμπάτ, στην περιοχή Καρό, βόρεια της επαρχίας της Σουμάτρα. Η Εθνική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών ανακοίνωσε ότι η ηφαιστειακή δραστηριότητα του Σιναμπουνγκ έχει αυξηθεί, με αποτέλεσμα οι αρχές να θέσουν την περιοχή σε κατάσταση συναγερμού. (3 Νοεμβρίου 2013)

Εκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. Φωτογραφία που έχει τραβηχτεί από το χωριό Τίγκα Πανκούρ, στη βόρεια επαρχία της Σουμάτρας δείχνει το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ να εκρήγνυται εκτοξεύοντας τέφρα σε ακτίνα 7 χιλιομέτρων. (4 Νοεμβρίου 2013)
REUTERS / RONI BINTANG

Φωτογραφία που έχει τραβηχτεί από το χωριό Τίγκα Πανκούρ, στη βόρεια επαρχία της Σουμάτρας δείχνει το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ να εκρήγνυται εκτοξεύοντας τέφρα σε ακτίνα 7 χιλιομέτρων. (4 Νοεμβρίου 2013)

Εκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. Ινδονήσιος χωρικός περπατά στους καλυμμένους από στάχτη δρόμους του χωριού Μαρντινγκντίνγκ κρατώντας μία μαϊμού. Χιλιάδες πολίτες εγκατέλειψαν τις εστίες τους  καθώς οι αρχές έχουν διατάξει εκκένωση της περιοχής σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων γύρω από το ηφαίστειο. (4 Νοεμβρίου 2013)
EPA / DEDI SAHPUTRA

Ινδονήσιος χωρικός περπατά στους καλυμμένους από στάχτη δρόμους του χωριού Μαρντινγκντίνγκ κρατώντας μία μαϊμού. Χιλιάδες πολίτες εγκατέλειψαν τις εστίες τους  καθώς οι αρχές έχουν διατάξει εκκένωση της περιοχής σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων γύρω από το ηφαίστειο. (4 Νοεμβρίου 2013)

Εκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. Κόσμος ξεκουράζεται σε προσωρινό κέντρο φιλοξενίας στο χωριό Τίγκα Ντερκέτ, στην περιοχή Κάρο, μετά την εκκένωση των χωριών γύρω από το ηφαίστειο. (4 Νοεμβρίου 2013)
EPA / DEDI SAHPUTRA

Κόσμος ξεκουράζεται σε προσωρινό κέντρο φιλοξενίας στο χωριό Τίγκα Ντερκέτ, στην περιοχή Κάρο, μετά την εκκένωση των χωριών γύρω από το ηφαίστειο. (4 Νοεμβρίου 2013)

Εκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. Ινδονήσιος χωρικός, περπατά στους δρόμους του χωριού Μαρντινγκντίνγκ οι οποίοι έχουν καλυφθεί από στάχτη. Χιλιάδες πολίτες εγκατέλειψαν τις εστίες τους  καθώς οι αρχές έχουν διατάξει εκκένωση της περιοχής σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων γύρω από το ηφαίστειο. (4 Νοεμβρίου 2013)
EPA / DEDI SAHPUTRA

Ινδονήσιος χωρικός, περπατά στους δρόμους του χωριού Μαρντινγκντίνγκ οι οποίοι έχουν καλυφθεί από στάχτη. Χιλιάδες πολίτες εγκατέλειψαν τις εστίες τους  καθώς οι αρχές έχουν διατάξει εκκένωση της περιοχής σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων γύρω από το ηφαίστειο. (4 Νοεμβρίου 2013)

Εκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. Μία μητέρα κάθεται δίπλα στο μωρό της σε ένα κέντρο εκκένωσης, στο χωριό Τίγκα Ντρέκετ, στην περιοχή Κάρο. (4 Νοεμβρίου 2013)
REUTERS / RONI BINTANG

Μία μητέρα κάθεται δίπλα στο μωρό της σε ένα κέντρο εκκένωσης, στο χωριό Τίγκα Ντρέκετ, στην περιοχή Κάρο. (4 Νοεμβρίου 2013)

Εκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. Στάχτη από την έκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ έχει καλύψει δέντρα και σπίτια στο χωριό Μαρντινγκντίνγκ, στην περιοχή Κάρο, στη βόρεια επαρχία της Σουμάτρας. (5 Νοεμβρίου 2013)
REUTERS / RONI BINTANG

Στάχτη από την έκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ έχει καλύψει δέντρα και σπίτια στο χωριό Μαρντινγκντίνγκ, στην περιοχή Κάρο, στη βόρεια επαρχία της Σουμάτρας. (5 Νοεμβρίου 2013)

Εκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. Κάτοικοι του χωριού Σιμπάνγκ Εμπάτ τραβούν φωτογραφίες την ώρα της έκρηξης του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. (5 Νοεμβρίου 2013)
REUTERS / RONI BINTANG

Κάτοικοι του χωριού Σιμπάνγκ Εμπάτ τραβούν φωτογραφίες την ώρα της έκρηξης του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. (5 Νοεμβρίου 2013)

Εκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. Φωτογραφία που έχει τραβηχτεί από το χωριό Σιμπάνγκ Εμπάτ, στη βόρεια επαρχία της Σουμάτρας την ώρα που το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ εκρήγνυται εκτοξεύοντας τέφρα σε ακτίνα 7 χιλιομέτρων. (5 Νοεμβρίου 2013)
REUTERS / RONI BINTANG

Φωτογραφία που έχει τραβηχτεί από το χωριό Σιμπάνγκ Εμπάτ, στη βόρεια επαρχία της Σουμάτρας την ώρα που το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ εκρήγνυται εκτοξεύοντας τέφρα σε ακτίνα 7 χιλιομέτρων. (5 Νοεμβρίου 2013)

Εκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. Μαθητές φορούν μάσκες για να προστατευτούν από την ηφαιστειακή στάχτη, σε ένα σχολείο στο χωριό Τίγκα Ντρέκετ, στην περιοχή Κάρο, στη βόρεια επαρχία της Σουμάτρας. Οι αρχές έχουν διατάξει εκκένωση της περιοχής σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων γύρω από το ηφαίστειο. (6 Νοεμβρίου 2013)
REUTERS / YT HARYONO

Μαθητές φορούν μάσκες για να προστατευτούν από την ηφαιστειακή στάχτη, σε ένα σχολείο στο χωριό Τίγκα Ντρέκετ, στην περιοχή Κάρο, στη βόρεια επαρχία της Σουμάτρας. Οι αρχές έχουν διατάξει εκκένωση της περιοχής σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων γύρω από το ηφαίστειο. (6 Νοεμβρίου 2013)

Εκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. Ενας σκύλος κάθεται σε ένα βράχο καλυμμένο από ηφαιστειακή στάχτη, στο χωριό Μαρντινγκντίνγκ, στην περιοχή Κάρο, στη βόρεια επαρχία της Σουμάτρας. (6 Νοεμβρίου 2013)
REUTERS / YT HARYONO

Ενας σκύλος κάθεται σε ένα βράχο καλυμμένο από ηφαιστειακή στάχτη, στο χωριό Μαρντινγκντίνγκ, στην περιοχή Κάρο, στη βόρεια επαρχία της Σουμάτρας. (6 Νοεμβρίου 2013)

Εκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. Θέα ενός δάσους το οποίο κάηκε από ηφαιστειακά υλικά που εκτοξεύθηκαν κατά τη διάρκεια της έκρηξης του όρους Σιναμπούνγκ, κοντά στο χωριό Σιμασέμ, στην περιοχή Κάρο, βόρεια της Σουμάτρας στην Ινδονησία. (7 Νοεμβρίου 2013)
EPA / ECI TARIGAN

Θέα ενός δάσους το οποίο κάηκε από ηφαιστειακά υλικά που εκτοξεύθηκαν κατά τη διάρκεια της έκρηξης του όρους Σιναμπούνγκ, κοντά στο χωριό Σιμασέμ, στην περιοχή Κάρο, βόρεια της Σουμάτρας στην Ινδονησία. (7 Νοεμβρίου 2013)

Εκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. Πουλιά πετούν μπροστά από το καλυμμένο με ομίχλη ηφαίστειο Σιναμπούνγκ. (7 Νοεμβρίου 2013)
EPA / DEDI SAHPUTRA

Πουλιά πετούν μπροστά από το καλυμμένο με ομίχλη ηφαίστειο Σιναμπούνγκ. (7 Νοεμβρίου 2013)

Εκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. Μαθήτριες παίρνουν μέρος σε πρωινές ασκήσεις στο σχολείο του χωριού Μπεραστέπου, την ώρα που καπνός και στάχτη εκτοξεύεται από το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ, στην περιοχή Καρό, στην επαρχία της Σουμάτρα. (7 Νοεμβρίου 2013)
REUTERS / TARMIZY HARVA

Μαθήτριες παίρνουν μέρος σε πρωινές ασκήσεις στο σχολείο του χωριού Μπεραστέπου, την ώρα που καπνός και στάχτη εκτοξεύεται από το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ, στην περιοχή Καρό, στην επαρχία της Σουμάτρα. (7 Νοεμβρίου 2013)

Εκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. Ινδονήσια μαζεύει λαχανικά, καθώς το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ εκτοξεύει τέφρα, στο χωριό Ναμάν Τεράν, στην περιοχή Κάρο. (7 Νοεμβρίου 2013)
EPA / DEDI SAHPUTRA

Ινδονήσια μαζεύει λαχανικά, καθώς το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ εκτοξεύει τέφρα, στο χωριό Ναμάν Τεράν, στην περιοχή Κάρο. (7 Νοεμβρίου 2013)

Εκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. Ενας άντρας καθαρίζει το αυτοκίνητό του που έχει καλυφθεί από ηφαιστειακή στάχτη, στο χωριό Κουταγκουγκούνγκ, στην περιοχή Κάρο, στην επαρχία της Σουμάτρα. (7 Νοεμβρίου 2013)
REUTERS / TARMIZY HARVA

Ενας άντρας καθαρίζει το αυτοκίνητό του που έχει καλυφθεί από ηφαιστειακή στάχτη, στο χωριό Κουταγκουγκούνγκ, στην περιοχή Κάρο, στην επαρχία της Σουμάτρα. (7 Νοεμβρίου 2013)

Εκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. Στάχτη από την έκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ έχει καλύψει την περιοχή στο χωριό Κούτα Ρακιάτ, στην περιοχή Κάρο, στη βόρεια επαρχία της Σουμάτρας. (8 Νοεμβρίου 2013)
REUTERS / RONI BINTANG

Στάχτη από την έκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ έχει καλύψει την περιοχή στο χωριό Κούτα Ρακιάτ, στην περιοχή Κάρο, στη βόρεια επαρχία της Σουμάτρας. (8 Νοεμβρίου 2013)

Εκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. Κάτοικοι του χωριού Κούτα Γκουγκούνγκ στην περιοχή Κάρο, παρακολουθούν την έκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. (10 Νοεμβρίου 2013)
EPA / DEDI SAHPUTRA

Κάτοικοι του χωριού Κούτα Γκουγκούνγκ στην περιοχή Κάρο, παρακολουθούν την έκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. (10 Νοεμβρίου 2013)

Εκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. Κάτοικοι του χωριού Κούτα Γκουγκούνγκ στην περιοχή Κάρο, φορούν μάσκες για να προστατευθούν από την ηφαιστειακή στάχτη. (10 Νοεμβρίου 2013)
EPA / DEDI SAHPUTRA

Κάτοικοι του χωριού Κούτα Γκουγκούνγκ στην περιοχή Κάρο, φορούν μάσκες για να προστατευθούν από την ηφαιστειακή στάχτη. (10 Νοεμβρίου 2013)

Εκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. Φωτογραφία από το χωριό Κούτα Γκουγκούνγκ στην περιοχή Κάρο, καθώς το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ εκρήγνυται. (11 Νοεμβρίου 2013)
EPA / DEDI SAHPUTRA

Φωτογραφία από το χωριό Κούτα Γκουγκούνγκ στην περιοχή Κάρο, καθώς το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ εκρήγνυται. (11 Νοεμβρίου 2013)

Εκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. Κάτοικοι της περιοχής κοιτούν καθώς κρύα λάβα ρέει από την πλαγιά κοντά στο χωριό Σούκα Μεριά στην περιοχή Κάρο , κατά την έκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. (17 Νοεμβρίου 2013)
EPA / DEDI SAHPUTRA

Κάτοικοι της περιοχής κοιτούν καθώς κρύα λάβα ρέει από την πλαγιά κοντά στο χωριό Σούκα Μεριά στην περιοχή Κάρο , κατά την έκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. (17 Νοεμβρίου 2013)

Εκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. Μία γυναίκα κοιτά τον ουρανό καθώς το όρος Σιναμπούνγκ εκτοξεύει τέφρα, στο χωριό Σιμπιντούν στην περιοχή Καρο, στη βόρεια επαρχία της Σουμάτρα. Το ηφαίστειο συνέχισε να εκτοξεύει τέφρα δημιουργώντας ένα σύννεφο ηφαιστειακής στάχτης που υψώνεται 8.000 μέτρα, καθώς χιλιάδες κάτοικοι παραμένουν σε προσωρινά καταλύμματα με το φόβο κι άλλων εκρήξεων, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα. (18 Νοεμβρίου 2013)
REUTERS / RONI BINTANG

Μία γυναίκα κοιτά τον ουρανό καθώς το όρος Σιναμπούνγκ εκτοξεύει τέφρα, στο χωριό Σιμπιντούν στην περιοχή Καρο, στη βόρεια επαρχία της Σουμάτρα. Το ηφαίστειο συνέχισε να εκτοξεύει τέφρα δημιουργώντας ένα σύννεφο ηφαιστειακής στάχτης που υψώνεται 8.000 μέτρα, καθώς χιλιάδες κάτοικοι παραμένουν σε προσωρινά καταλύμματα με το φόβο κι άλλων εκρήξεων, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα. (18 Νοεμβρίου 2013)

Εκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. Αγρότης μαζεύει ντομάτες στο χωριό Τίγκα Ντρεκέτ, λίγες ώρες μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ, εκτοξεύοντας τέφρα σε μία ακτίνα 8 χιλιομέτρων. (18 Νοεμβρίου 2013)
EPA / DEDI SAHPUTRA

Αγρότης μαζεύει ντομάτες στο χωριό Τίγκα Ντρεκέτ, λίγες ώρες μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ, εκτοξεύοντας τέφρα σε μία ακτίνα 8 χιλιομέτρων. (18 Νοεμβρίου 2013)

Εκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. Μία γυναίκα μεταφέρει ένα καλάθι με ντομάτες γεμάτες στάχτη, στο χωριό Μαρντινγκντίνγκ, καθώς το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ εκτοξεύει τέφρα στον ουρανό, στην περιοχή Κάρο, στη βόρεια επαρχία της Σουμάτρα. (18 Νοεμβρίου 2013)
REUTERS / RONI BINTANG

Μία γυναίκα μεταφέρει ένα καλάθι με ντομάτες γεμάτες στάχτη, στο χωριό Μαρντινγκντίνγκ, καθώς το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ εκτοξεύει τέφρα στον ουρανό, στην περιοχή Κάρο, στη βόρεια επαρχία της Σουμάτρα. (18 Νοεμβρίου 2013)

Εκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. Ηφαιστειακή στάχτη έχει καλύψει την περιοχή στο χωριό Μαρντινγκντίνγκ, στην περιοχή Κάρο, στη βόρεια επαρχία της Σουμάτρας. (18 Νοεμβρίου 2013)
REUTERS / RONI BINTANG

Ηφαιστειακή στάχτη έχει καλύψει την περιοχή στο χωριό Μαρντινγκντίνγκ, στην περιοχή Κάρο, στη βόρεια επαρχία της Σουμάτρας. (18 Νοεμβρίου 2013)

Εκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. Το άνθος ενός ιβίσκου διακρίνεται σε ένα καλυμμένο από την τέφρα φυτό στο χωριό Μαρντινγκντίνγκ στην περιοχή Κάρο, στη βόρεια επαρχία της Σουμάτρα στην Ινδονησία. Το ηφαίστειο συνέχισε να εκτοξεύει τέφρα δημιουργώντας ένα σύννεφο ηφαιστειακής στάχτης που υψώνεται στα 8.000 μέτρα, καθώς χιλιάδες κάτοικοι παραμένουν σε προσωρινά καταλύμματα με το φόβο κι άλλων εκρήξεων, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα. (19 Νοεμβρίου 2013)
REUTERS / RONI BINTANG

Το άνθος ενός ιβίσκου διακρίνεται σε ένα καλυμμένο από την τέφρα φυτό στο χωριό Μαρντινγκντίνγκ στην περιοχή Κάρο, στη βόρεια επαρχία της Σουμάτρα στην Ινδονησία. Το ηφαίστειο συνέχισε να εκτοξεύει τέφρα δημιουργώντας ένα σύννεφο ηφαιστειακής στάχτης που υψώνεται στα 8.000 μέτρα, καθώς χιλιάδες κάτοικοι παραμένουν σε προσωρινά καταλύμματα με το φόβο κι άλλων εκρήξεων, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα. (19 Νοεμβρίου 2013)

Εκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. Ενας σκύλος κάθεται σε δρόμο ενός χωριού που εκκενώθηκε, μία ημέρα μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ, στο χωριό Μαρντινγκντίνγκ στην περιοχή Κάρο, στη βόρεια επαρχία της Σουμάτρα στην Ινδονησία. (19 Νοεμβρίου 2013)
REUTERS / RONI BINTANG

Ενας σκύλος κάθεται σε δρόμο ενός χωριού που εκκενώθηκε, μία ημέρα μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ, στο χωριό Μαρντινγκντίνγκ στην περιοχή Κάρο, στη βόρεια επαρχία της Σουμάτρα στην Ινδονησία. (19 Νοεμβρίου 2013)

Εκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. Ενας άντρας περπατά στο δρόμο ενός χωριού που εκκενώθηκε, μία ημέρα μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ, στο χωριό Μαρντινγκντίνγκ στην περιοχή Κάρο, στη βόρεια επαρχία της Σουμάτρα στην Ινδονησία. (19 Νοεμβρίου 2013)
REUTERS / RONI BINTANG

Ενας άντρας περπατά στο δρόμο ενός χωριού που εκκενώθηκε, μία ημέρα μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ, στο χωριό Μαρντινγκντίνγκ στην περιοχή Κάρο, στη βόρεια επαρχία της Σουμάτρα στην Ινδονησία. (19 Νοεμβρίου 2013)

Εκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. Κάτοικοι του χωριού Σιμπιντούν στην περιοχή Κάρο, παρακολουθούν την έκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. Το ηφαίστειο συνέχισε να εκτοξεύει τέφρα δημιουργώντας ένα σύννεφο ηφαιστειακής στάχτης που υψώνεται στα 8.000 μέτρα, καθώς χιλιάδες κάτοικοι παραμένουν σε προσωρινά καταλύματα με το φόβο κι άλλων εκρήξεων. (20 Νοεμβρίου 2013)
REUTERS / RONI BINTANG

Κάτοικοι του χωριού Σιμπιντούν στην περιοχή Κάρο, παρακολουθούν την έκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. Το ηφαίστειο συνέχισε να εκτοξεύει τέφρα δημιουργώντας ένα σύννεφο ηφαιστειακής στάχτης που υψώνεται στα 8.000 μέτρα, καθώς χιλιάδες κάτοικοι παραμένουν σε προσωρινά καταλύματα με το φόβο κι άλλων εκρήξεων. (20 Νοεμβρίου 2013)

Εκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. Κόσμος ξεκουράζεται σε προσωρινό κέντρο φιλοξενίας στο χωριό Τίγκα Ντερκέτ, στην περιοχή Κάρο, μετά την εκκένωση των χωριών γύρω από το ηφαίστειο. (21 Νοεμβρίου 2013)
EPA / DEDI SAHPUTRA

Κόσμος ξεκουράζεται σε προσωρινό κέντρο φιλοξενίας στο χωριό Τίγκα Ντερκέτ, στην περιοχή Κάρο, μετά την εκκένωση των χωριών γύρω από το ηφαίστειο. (21 Νοεμβρίου 2013)