Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013 18:45

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013.

Ό,τι ξέφυγε από την ηφαιστειακή τέφρα. Το άνθος ενός ιβίσκου διακρίνεται σε ένα καλυμμένο από την τέφρα φυτό στο χωριό Μαρντινγκντίνγκ στην περιοχή Κάρο, στη βόρεια επαρχία της Σουμάτρα στην Ινδονησία. Το ηφαίστειο συνέχισε να εκτοξεύει τέφρα δημιουργώντας ένα σύννεφο ηφαιστειακής στάχτης που υψώνεται στα 8.000 μέτρα, καθώς χιλιάδες κάτοικοι παραμένουν σε προσωρινά καταλύμματα με το φόβο κι άλλων εκρήξεων, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.
REUTERS / RONI BINTANG

Το άνθος ενός ιβίσκου διακρίνεται σε ένα καλυμμένο από την τέφρα φυτό στο χωριό Μαρντινγκντίνγκ στην περιοχή Κάρο, στη βόρεια επαρχία της Σουμάτρα στην Ινδονησία. Το ηφαίστειο συνέχισε να εκτοξεύει τέφρα δημιουργώντας ένα σύννεφο ηφαιστειακής στάχτης που υψώνεται στα 8.000 μέτρα, καθώς χιλιάδες κάτοικοι παραμένουν σε προσωρινά καταλύμματα με το φόβο κι άλλων εκρήξεων, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.

Φθινοπωρινό στιγμιότυπο. Στιγμιότυπο από τον υγροβιότοπο της Ν. Κίου στην Αργολίδα.
EUROKINISSI / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στιγμιότυπο από τον υγροβιότοπο της Ν. Κίου στην Αργολίδα.

Συγκρούσεις στην Αίγυπτο. Φοιτητής του πανεπιστημίου Al-Azhar, μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και υποστηρικτής του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι φορά μάσκα του Guy Fawkes και φωνάζει συνθήματα εναντίον του υπουργείο Στρατού και Εσωτερικών, μπροστά από άνδρες της αστυνομίας στο Κάιρο. Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα στους διαδηλωτές προκειμένου να διαλύσει το πλήθος που διαδήλωνε στην πλατεία Ταχρίρ.
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Φοιτητής του πανεπιστημίου Al-Azhar, μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και υποστηρικτής του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι φορά μάσκα του Guy Fawkes και φωνάζει συνθήματα εναντίον του υπουργείο Στρατού και Εσωτερικών, μπροστά από άνδρες της αστυνομίας στο Κάιρο. Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα στους διαδηλωτές προκειμένου να διαλύσει το πλήθος που διαδήλωνε στην πλατεία Ταχρίρ.

Αποδημητικά πουλιά στην Ινδία . Αποδημητικά πουλιά πετούν πάνω από έναν άνδρα που κωπηλατεί μία βάρκα στα νερά του ποταμού Yamuna στο παλαιό Δελχί.
REUTERS / MANSI THAPLIYAL

Αποδημητικά πουλιά πετούν πάνω από έναν άνδρα που κωπηλατεί μία βάρκα στα νερά του ποταμού Yamuna στο παλαιό Δελχί.

Κίνα: Αναθεωρείται ο νόμος του «ενός παιδιού». Ένα βρεφικό καροτσάκι διακρίνεται καθώς μητέρες παίζουν με τα παιδιά του σε δημόσιο χώρο στη Σαγκάη. Η Κίνα θα «χαλαρώσει» το οικογενειακό της δίκαιο μετά την ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας, ότι θα επιτρέψει σε εκατομμύρια οικογένειες να αποκτήσουν δεύτερο παιδί.
REUTERS / CARLOS BARRIA

Ένα βρεφικό καροτσάκι διακρίνεται καθώς μητέρες παίζουν με τα παιδιά του σε δημόσιο χώρο στη Σαγκάη. Η Κίνα θα «χαλαρώσει» το οικογενειακό της δίκαιο μετά την ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας, ότι θα επιτρέψει σε εκατομμύρια οικογένειες να αποκτήσουν δεύτερο παιδί.

Νέα μέλη σε ζωολογικό κήπο της Γάζας. O Sjeel και ο Fajir είναι δύο νεογέννητα λιοντάρια που προστέθηκαν στην «οικογένεια» του δημόσιου ζωολογικού κήπου στη λωρίδα της Γάζας. Οι γονείς τους μεταφέρθηκαν παράνομα από την Αίγυπτο πριν από τέσσερα χρόνια.  
EPA / MOHAMMED SABER

O Sjeel και ο Fajir είναι δύο νεογέννητα λιοντάρια που προστέθηκαν στην «οικογένεια» του δημόσιου ζωολογικού κήπου στη λωρίδα της Γάζας. Οι γονείς τους μεταφέρθηκαν παράνομα από την Αίγυπτο πριν από τέσσερα χρόνια.  

Έρευνες για τους πυροβολισμούς στο Παρίσι. Γάλλοι αστυνομικοί περιπολούν στο Trocadero Esplanade μπροστά από τον Πύργο τογ Άιφελ στο Παρίσι. Συνεχίζεται σήμερα στο Παρίσι το ανθρωποκυνηγητό για τον ένοπλο που άνοιξε πυρ μία ημέρα πριν στα γραφεία γαλλικής εφημερίδας και έξω από την έδρα μεγάλης τράπεζας, τραυματίζοντας σοβαρά έναν άνδρα. 
EPA / CHRISTOPHE KARABA

Γάλλοι αστυνομικοί περιπολούν στο Trocadero Esplanade μπροστά από τον Πύργο τογ Άιφελ στο Παρίσι. Συνεχίζεται σήμερα στο Παρίσι το ανθρωποκυνηγητό για τον ένοπλο που άνοιξε πυρ μία ημέρα πριν στα γραφεία γαλλικής εφημερίδας και έξω από την έδρα μεγάλης τράπεζας, τραυματίζοντας σοβαρά έναν άνδρα. 

Ο κυκλώνας «Κλεοπάτρα» έπληξε τη Σαρδηνία. Αυξάνονται οι νεκροί από τον κυκλώνα «Κλεοπάτρα» που έπληξε τις βόρειες περιοχές της Σαρδηνίας, όπου βρίσκονται οι περιφέρειες της Όλμπια, Οριστάνο, Νουόρο και Ολιάστρα. Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, που συνεχίστηκαν για πάνω από ένα εικοσιτετράωρο, πολλοί ποταμοί έσπασαν τα φράγματα και προκάλεσαν την κατάρρευση κύριων τμημάτων σε τουλάχιστον τέσσερις γέφυρες.
EPA / MASSIMO LOCCI

Αυξάνονται οι νεκροί από τον κυκλώνα «Κλεοπάτρα» που έπληξε τις βόρειες περιοχές της Σαρδηνίας, όπου βρίσκονται οι περιφέρειες της Όλμπια, Οριστάνο, Νουόρο και Ολιάστρα. Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, που συνεχίστηκαν για πάνω από ένα εικοσιτετράωρο, πολλοί ποταμοί έσπασαν τα φράγματα και προκάλεσαν την κατάρρευση κύριων τμημάτων σε τουλάχιστον τέσσερις γέφυρες.

Εντεινόμενη ανθρωπιστική κρίση στις Φιλιππίνες. Μία επιζήσασα από τον τυφώνα Χαϊγιάν απλώνει τα χέρια της σε ξύλινο πάγκο βιβλιοθήκης στην Τακλομπάν, όπου έχει βρει καταφύγιο και στον οποίο είναι χαραγμένη η λέξη «βοήθεια». Οι αρχές εκτιμούν ότι περισσότεροι από 3.900 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον καταστροφικό τυφώνα. Οι αρχές της χώρας, αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις και διεθνείς οργανώσεις αρωγής αντιμετωπίζουν μία αυξανόμενη ανθρωπιστική κρίση, με τον αριθμό των εκτοπισμένων να έχει φθάσει τα τέσσερα εκατομμύρια, έναντι 900.000 στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Μία επιζήσασα από τον τυφώνα Χαϊγιάν απλώνει τα χέρια της σε ξύλινο πάγκο βιβλιοθήκης στην Τακλομπάν, όπου έχει βρει καταφύγιο και στον οποίο είναι χαραγμένη η λέξη «βοήθεια». Οι αρχές εκτιμούν ότι περισσότεροι από 3.900 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον καταστροφικό τυφώνα. Οι αρχές της χώρας, αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις και διεθνείς οργανώσεις αρωγής αντιμετωπίζουν μία αυξανόμενη ανθρωπιστική κρίση, με τον αριθμό των εκτοπισμένων να έχει φθάσει τα τέσσερα εκατομμύρια, έναντι 900.000 στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

Αποκολλήθηκε γιγαντιαίο παγόβουνο στην Ανταρκτική. Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη NASA, απεικονίζεται το γιγαντιαίο παγόβουνο Β-31, όπως ονομάστηκε από το Αμερικανικό Κέντρο παγετώνων, και το οποίο εκτιμάται ότι έχει το μέγεθος τη Σιγκαπούρης. Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 60.000 ευρώ έλαβαν βρετανοί επιστήμονες, οι οποίοι καλούνται να μελετήσουν το τεράστιο παγόβουνο που, τον Ιούλιο, διαχωρίστηκε από τον παγετώνα του Πάιν Άιλαντ, προ ημερών αποκολλήθηκε και δεν αποκλείεται σύντομα να εισέλθει σε θαλάσσιες οδούς του Νοτίου Ωκεανού, απειλώντας εμπορικά πλοία.
EPA / NASA

Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη NASA, απεικονίζεται το γιγαντιαίο παγόβουνο Β-31, όπως ονομάστηκε από το Αμερικανικό Κέντρο παγετώνων, και το οποίο εκτιμάται ότι έχει το μέγεθος τη Σιγκαπούρης. Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 60.000 ευρώ έλαβαν βρετανοί επιστήμονες, οι οποίοι καλούνται να μελετήσουν το τεράστιο παγόβουνο που, τον Ιούλιο, διαχωρίστηκε από τον παγετώνα του Πάιν Άιλαντ, προ ημερών αποκολλήθηκε και δεν αποκλείεται σύντομα να εισέλθει σε θαλάσσιες οδούς του Νοτίου Ωκεανού, απειλώντας εμπορικά πλοία.

Εκρήξεις στη Βηρυτό. Δύο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα στη Βηρυτό, κοντά στην πρεσβεία του Ιράν. Σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και έχουν προκληθεί φθορές σε τουλάχιστον έξι κτήρια στο συγκρότημα της πρεσβείας.
REUTERS / MOHAMED AZAKIR

Δύο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα στη Βηρυτό, κοντά στην πρεσβεία του Ιράν. Σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και έχουν προκληθεί φθορές σε τουλάχιστον έξι κτήρια στο συγκρότημα της πρεσβείας.

ΕΚΠΑ & ΕΜΠ: Συνεχίζεται η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων . Συγκέντρωση στην Πύλη της Πανεπιστημιούπολης πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι συνεχίζουν για 11η εβδομάδα την απεργία τους κατά της διαθεσιμότητας. Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε χθες ότι το υπουργείο θα προσφύγει ξανά στα δικαστήρια με αίτημα να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Συγκέντρωση στην Πύλη της Πανεπιστημιούπολης πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι συνεχίζουν για 11η εβδομάδα την απεργία τους κατά της διαθεσιμότητας. Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε χθες ότι το υπουργείο θα προσφύγει ξανά στα δικαστήρια με αίτημα να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.

«Στα όπλα» ο Μεντβέντεφ. Ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ (δεξιά) έχει στα χέρια του ένα όπλο, καθώς λαμβάνει πληροφορίες για αυτό από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Ρογκόζιν, στο πλαίσιο επιθεώρησης που πραγματοποιεί στη ρωσική κατασκευαστική εταιρεία όπλων Promtechnologiya στη Μόσχα.
REUTERS / RIA NOVOSTI

Ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ (δεξιά) έχει στα χέρια του ένα όπλο, καθώς λαμβάνει πληροφορίες για αυτό από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Ρογκόζιν, στο πλαίσιο επιθεώρησης που πραγματοποιεί στη ρωσική κατασκευαστική εταιρεία όπλων Promtechnologiya στη Μόσχα.

Χωρίς αρμοδιότητες ο δήμαρχος του Τορόντο. Έχασε τις εξουσίες του ο δήμαρχος του Τορόντο Ρομπ Φορντ, ο οποίος ωστόσο διατηρεί τον τίτλο του και την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού του Καναδά Στίβεν Χάρπερ. Μετά την παραδοχή ότι κατανάλωσε κρακ, την κατάχρηση αλκοόλ και την ανάρμοστη συμπεριφορά του, ο Ρομπ Φορντ δεν έχει πια παρά τον τίτλο του δημάρχου της τέταρτης σε μέγεθος πόλης της βόρειας Αμερικής, όμως για τον συντηρητικό πρωθυπουργό παραμένει «ο Ρομπ Φορντ με τον οποίο θα συνεχίσει αν συνεργάζεται».
REUTERS / AARON HARRIS

Έχασε τις εξουσίες του ο δήμαρχος του Τορόντο Ρομπ Φορντ, ο οποίος ωστόσο διατηρεί τον τίτλο του και την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού του Καναδά Στίβεν Χάρπερ. Μετά την παραδοχή ότι κατανάλωσε κρακ, την κατάχρηση αλκοόλ και την ανάρμοστη συμπεριφορά του, ο Ρομπ Φορντ δεν έχει πια παρά τον τίτλο του δημάρχου της τέταρτης σε μέγεθος πόλης της βόρειας Αμερικής, όμως για τον συντηρητικό πρωθυπουργό παραμένει «ο Ρομπ Φορντ με τον οποίο θα συνεχίσει αν συνεργάζεται».

Γερμανία: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης. Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ κατά την άφιξή της στα γραφεία του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) στο Βερολίνο, όπου συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού». Το περασμένο Σάββατο η  Άγκελα Μέρκελ, άφησε να εννοηθεί ότι είναι έτοιμη να δεχθεί την απαίτηση των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) να θεσπιστεί κατώτατος μισθός στη χώρα ώστε να εξασφαλίσει μια συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης.
REUTERS / THOMAS PETER

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ κατά την άφιξή της στα γραφεία του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) στο Βερολίνο, όπου συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού». Το περασμένο Σάββατο η  Άγκελα Μέρκελ, άφησε να εννοηθεί ότι είναι έτοιμη να δεχθεί την απαίτηση των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) να θεσπιστεί κατώτατος μισθός στη χώρα ώστε να εξασφαλίσει μια συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Με τελετουργική μεγαλοπρέπεια . Η νέα πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ιαπωνία Καρολάιν Κένεντι (αριστερά) διακρίνεται μέσα σε μία άμαξα κατά την αποχώρησή της από το Αυτοκρατορικό Παλάτι στο Τόκιο. Η Καρολάιν Κένεντι, κόρη του δολοφονηθέντος αμερικανού προέδρου Τζον Φ. Κένεντι, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Ακιχίτο. Όντας η πρώτη γυναίκα που αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση, η Κένεντι θα πρέπει να αντιμετωπίσει εκκρεμή ζητήματα όπως η μετεγκατάσταση μιας μεγάλης σημασίας αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στο νησί της Οκινάουα.
EPA / FRANCK ROBICHON

Η νέα πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ιαπωνία Καρολάιν Κένεντι (αριστερά) διακρίνεται μέσα σε μία άμαξα κατά την αποχώρησή της από το Αυτοκρατορικό Παλάτι στο Τόκιο. Η Καρολάιν Κένεντι, κόρη του δολοφονηθέντος αμερικανού προέδρου Τζον Φ. Κένεντι, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Ακιχίτο. Όντας η πρώτη γυναίκα που αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση, η Κένεντι θα πρέπει να αντιμετωπίσει εκκρεμή ζητήματα όπως η μετεγκατάσταση μιας μεγάλης σημασίας αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στο νησί της Οκινάουα.