Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013 19:19

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013.

Με τα μάτια καρφωμένα στη μάχη . Η αναπαράσταση της μάχης της Κερμπάλα που προβάλλεται σε γιγαντοοθόνη στην Κωνσταντινούπολη φαίνεται να έχει συνεπάρει τα τρία μικρά κορίτσια που την παρακολουθούν από το παράθυρο του σπιτιού τους. Το δρώμενο εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την Ασούρα κατά την οποία οι σιίτες μουσουλμάνοι τιμούν την επέτειο του θανάτου του Ιμάμη Χουσέιν, εγγονού του Προφήτη Μωάμεθ στη μάχη που έλαβε χώρα στην ιρακινή πόλη το 680 μ.Χ.
REUTERS / MURAD SEZER

Η αναπαράσταση της μάχης της Κερμπάλα που προβάλλεται σε γιγαντοοθόνη στην Κωνσταντινούπολη φαίνεται να έχει συνεπάρει τα τρία μικρά κορίτσια που την παρακολουθούν από το παράθυρο του σπιτιού τους. Το δρώμενο εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την Ασούρα κατά την οποία οι σιίτες μουσουλμάνοι τιμούν την επέτειο του θανάτου του Ιμάμη Χουσέιν, εγγονού του Προφήτη Μωάμεθ στη μάχη που έλαβε χώρα στην ιρακινή πόλη το 680 μ.Χ.

Πορεία κατά της διαθεσιμότητας στο κέντρο της Αθήνας. Λίγο πριν τις 15.30 ολοκληρώθηκε η πορεία που πραγματοποίησαν στο κέντρο εργαζόμενοι στο Δημόσιο, πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, διοικητικοί υπάλληλοι του Πολυτεχνείου και μέλη της ΟΛΜΕ. H ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου πανελλαδική στάση εργασίας ενάντια μέτρο της διαθεσιμότητας – κινητικότητας.
FOSPHOTOS / Menelaos Myrillas

Λίγο πριν τις 15.30 ολοκληρώθηκε η πορεία που πραγματοποίησαν στο κέντρο εργαζόμενοι στο Δημόσιο, πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, διοικητικοί υπάλληλοι του Πολυτεχνείου και μέλη της ΟΛΜΕ. H ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου πανελλαδική στάση εργασίας ενάντια μέτρο της διαθεσιμότητας – κινητικότητας.

Σχολείο για ακροβάτες. Μαθήτριες σχολής ακροβατικών στην επαρχία Ζετζιάνγκ της Κίνας πραγματοποιούν επίδειξη των ταχυδακτυλουργικών τους ικανοτήτων χρησιμοποιώντας ψάθινα καπέλα. Το πρόγραμμα των μαθητών περιλαμβάνει πέντε ώρες μαθήματα ακροβατικών και χορού το πρωί και δύο ώρες γενική εκπαίδευση το απόγευμα.
REUTERS / WILLIAM HONG

Μαθήτριες σχολής ακροβατικών στην επαρχία Ζετζιάνγκ της Κίνας πραγματοποιούν επίδειξη των ταχυδακτυλουργικών τους ικανοτήτων χρησιμοποιώντας ψάθινα καπέλα. Το πρόγραμμα των μαθητών περιλαμβάνει πέντε ώρες μαθήματα ακροβατικών και χορού το πρωί και δύο ώρες γενική εκπαίδευση το απόγευμα.

Ανταρκτική: Αποκολλήθηκε γιγαντιαίο παγόβουνο . Φωτογραφία από τον δέκτη MODIS, που βρίσκεται στον δορυφόρο Aqua της NASA και λήφθηκε στις 10 Νοεμβρίου, απεικονίζει το τεράστιο παγόβουνο που αποκολλήθηκε από τον παγετώνα του Πάιν Άιλαντ στην Ανταρκτική. Το παγόβουνο υπολογίζεται ότι έχει έκταση περίπου 700 τετραγωνικών χιλιομέτρων -περίπου το μέγεθος της Σιγκαπούρης. Μία ομάδα ερευνητών από τα πανεπιστήμια του Σαουθάμπτον και του Σέφιλντ πρόκειται να το παρακολουθήσουν στενά, σε μια προσπάθεια να προβλέψουν την πορεία του.
REUTERS / NASA

Φωτογραφία από τον δέκτη MODIS, που βρίσκεται στον δορυφόρο Aqua της NASA και λήφθηκε στις 10 Νοεμβρίου, απεικονίζει το τεράστιο παγόβουνο που αποκολλήθηκε από τον παγετώνα του Πάιν Άιλαντ στην Ανταρκτική. Το παγόβουνο υπολογίζεται ότι έχει έκταση περίπου 700 τετραγωνικών χιλιομέτρων -περίπου το μέγεθος της Σιγκαπούρης. Μία ομάδα ερευνητών από τα πανεπιστήμια του Σαουθάμπτον και του Σέφιλντ πρόκειται να το παρακολουθήσουν στενά, σε μια προσπάθεια να προβλέψουν την πορεία του.

Ο Λευκός Πύργος στην «Πρόκληση των μπλε μνημείων». Ακόμα ένα μνημείο, αυτή τη φορά ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης, «ντύθηκε» στα μπλε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδους Διαβήτη.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩ

Ακόμα ένα μνημείο, αυτή τη φορά ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης, «ντύθηκε» στα μπλε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδους Διαβήτη.

Ρεκόρ για τον «άνθρωπο - πίθηκο». Ο ιάπωνας αθλητής Κενίτσι Ίτο, έσπασε το ρεκόρ -που κατείχε ο ίδιος- για την ταχύτερη κούρσα 100 μέτρων χρησιμοποιώντας και τα τέσσερα άκρα του ανθρώπινου σώματος, σημειώνοντας χρόνο 16.87. Ο «άνθρωπος - πίθηκος» όπως είναι γνωστός, μελετά για χρόνια τις κινήσεις των μαϊμούδων και έχει δηλώσει ότι εξασκείται σφουγγαρίζοντας στην εν λόγω στάση, μιας και εργάζεται ως καθαριστής. 
REUTERS / YUYA SHINO

Ο ιάπωνας αθλητής Κενίτσι Ίτο, έσπασε το ρεκόρ -που κατείχε ο ίδιος- για την ταχύτερη κούρσα 100 μέτρων χρησιμοποιώντας και τα τέσσερα άκρα του ανθρώπινου σώματος, σημειώνοντας χρόνο 16.87. Ο «άνθρωπος - πίθηκος» όπως είναι γνωστός, μελετά για χρόνια τις κινήσεις των μαϊμούδων και έχει δηλώσει ότι εξασκείται σφουγγαρίζοντας στην εν λόγω στάση, μιας και εργάζεται ως καθαριστής. 

Αγγελική πτήση… με τη βοήθεια γερανού . Το άγαλμα του αρχαγγέλου Μιχαήλ τοποθετείται στο κωδωνοστάσιο του Σαιν Σαπέλ στο Παρίσι, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησής του.
REUTERS / CHARLES PLATIAU

Το άγαλμα του αρχαγγέλου Μιχαήλ τοποθετείται στο κωδωνοστάσιο του Σαιν Σαπέλ στο Παρίσι, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησής του.

Ο Ολάντ στο Επιστημονικό Κέντρο του Μονακό. Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στον χώρο καλλιέργειας κοραλλιών, κατά την επίσκεψή του στο Επιστημονικό Κέντρο του Μονακό την Πέμπτη.
REUTERS / ERIC GAILLARD

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στον χώρο καλλιέργειας κοραλλιών, κατά την επίσκεψή του στο Επιστημονικό Κέντρο του Μονακό την Πέμπτη.

Ανατριχιαστικοί μεζέδες. Στα δικά μας μάτια οι μεζέδες που κοιτά με λαχτάρα ο νεαρός άνδρας μπορεί να μοιάζουν αηδιαστικοί, στην Κίνα όμως, οι τηγανιτοί σκορπιοί και ιππόκαμποι αποτελούν λιχουδιές. Το κάθε ξυλάκι πωλείται έναντι 25 γουάν  (περίπου 3 ευρώ) σε πάγκους που στήνονται σε πολυσύχναστους δρόμους της ασιατικής χώρας. 
REUTERS / KIM KYUNG-HOON

Στα δικά μας μάτια οι μεζέδες που κοιτά με λαχτάρα ο νεαρός άνδρας μπορεί να μοιάζουν αηδιαστικοί, στην Κίνα όμως, οι τηγανιτοί σκορπιοί και ιππόκαμποι αποτελούν λιχουδιές. Το κάθε ξυλάκι πωλείται έναντι 25 γουάν  (περίπου 3 ευρώ) σε πάγκους που στήνονται σε πολυσύχναστους δρόμους της ασιατικής χώρας. 

Αυτομαστίγωμα για τον εορτασμό της Ασούρα. Αφγανοί σιίτες μουσουλμάνοι αυτομαστιγώνονται κατά τη διάρκεια τελετής για την Ασούρα στην Καμπούλ. Οι σιίτες τιμούν με αυτό τον τρόπο  την επέτειο του θανάτου του Ιμάμη Χουσέιν, εγγονού του Προφήτη Μωάμεθ ο οποίος σκοτώθηκε σε μάχη στην ιρακινή πόλη Κερμπάλα το 680 μ.Χ.
EPA / S. SABAWOON

Αφγανοί σιίτες μουσουλμάνοι αυτομαστιγώνονται κατά τη διάρκεια τελετής για την Ασούρα στην Καμπούλ. Οι σιίτες τιμούν με αυτό τον τρόπο  την επέτειο του θανάτου του Ιμάμη Χουσέιν, εγγονού του Προφήτη Μωάμεθ ο οποίος σκοτώθηκε σε μάχη στην ιρακινή πόλη Κερμπάλα το 680 μ.Χ.

Δίνοντας σχήμα στο γυαλί . Τεχνίτης γυαλιού σχηματίζει τη βάση ενός ποτηριού στο Βασιλικό Εργοστάσιο Κρυστάλλου στη Λα Γκράνχα ντε Σαν Ιντελφόνσο, κοντά στη Μαδρίτη. 
REUTERS / SERGIO PEREZ

Τεχνίτης γυαλιού σχηματίζει τη βάση ενός ποτηριού στο Βασιλικό Εργοστάσιο Κρυστάλλου στη Λα Γκράνχα ντε Σαν Ιντελφόνσο, κοντά στη Μαδρίτη. 

Επιδειξη του οίκου Victoria
REUTERS / LUCAS JACKSON

Η Έριν Χέδερτον (δεξιά) παρουσιάζει δημιουργία του οίκου Victoria's Secret, στη Νέα Υόρκη.

Ανθρωπιστική βοήθεια στην Τακλομπάν. Προσωπικό των αμερικανικών στρατιωτικών μεταφορών Osprey απεικονίζεται στο αεροδρόμιο της πόλης Τακλομπάν, που δέχθηκε το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν. Επισήμως, ο αριθμός των θυμάτων του τυφώνα, ο οποίος ισοπέδωσε πόλεις, ανέρχεται στους 2.357. Η υπηρεσία ανθρωπιστικής βοήθειας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, USAID, ανακοίνωσε την χορήγηση βοήθειας 20 εκατομμυρίων δολαρίων στους πληγέντες.
EPA / DENNIS M. SABANGAN

Προσωπικό των αμερικανικών στρατιωτικών μεταφορών Osprey απεικονίζεται στο αεροδρόμιο της πόλης Τακλομπάν, που δέχθηκε το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν. Επισήμως, ο αριθμός των θυμάτων του τυφώνα, ο οποίος ισοπέδωσε πόλεις, ανέρχεται στους 2.357. Η υπηρεσία ανθρωπιστικής βοήθειας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, USAID, ανακοίνωσε την χορήγηση βοήθειας 20 εκατομμυρίων δολαρίων στους πληγέντες.

124 χρόνια από τη γέννηση του Τζαβαχαρλάλ Νεχρού. Μαθήτριες ραίνουν με ροδοπέταλα το πορτραίτο του πρώτου πρωθυπουργού της Ινδίας Τζαβαχαρλάλ Νεχρού, αποτίνοντάς του φόρο τιμής στην επέτειο των 124 χρόνων από τη γέννησή του στην πόλη Αλλαχαμπάντ της βόρειας Ινδίας. Τα γενέθλια του Νεχρού γιορτάζονται κάθε χρόνο ως η Ημέρα των Παιδιών σε ολόκληρη τη χώρα.
REUTERS / JITENDRA PRAKASH

Μαθήτριες ραίνουν με ροδοπέταλα το πορτραίτο του πρώτου πρωθυπουργού της Ινδίας Τζαβαχαρλάλ Νεχρού, αποτίνοντάς του φόρο τιμής στην επέτειο των 124 χρόνων από τη γέννησή του στην πόλη Αλλαχαμπάντ της βόρειας Ινδίας. Τα γενέθλια του Νεχρού γιορτάζονται κάθε χρόνο ως η Ημέρα των Παιδιών σε ολόκληρη τη χώρα.

Βραζιλία: Αθλητικοί αγώνες ιθαγενών. Ιθαγενείς στη Βραζιλία ποζάρουν για να φωτογραφηθούν στην πόρτα μίας καλύβας, κατά τη διάρκεια των 12ων Αγώνων των ιθαγενών στην Cuiaba της Βραζιλίας. 48 φυλές ιθαγενών της Βραζιλίας θα παρουσιάσουν τις πολιτιστικές τους τελετουργίες και θα διαγωνιστούν σε παραδοσιακά σπορ όπως η τοξοβολία και το κανό.
REUTERS / PAULO WHITAKER

Ιθαγενείς στη Βραζιλία ποζάρουν για να φωτογραφηθούν στην πόρτα μίας καλύβας, κατά τη διάρκεια των 12ων Αγώνων των ιθαγενών στην Cuiaba της Βραζιλίας. 48 φυλές ιθαγενών της Βραζιλίας θα παρουσιάσουν τις πολιτιστικές τους τελετουργίες και θα διαγωνιστούν σε παραδοσιακά σπορ όπως η τοξοβολία και το κανό.

Έκθεση της Γιόκο Όνο στο Σίδνεϊ. Η Γιόκο Όνο ποζάρει στο φωτογραφικό φακό, δίπλα στο διαδραστικό της έργο «Δέντρο Ευχών», στα εγκαίνια της εικαστικής της έκθεσης με τίτλο «Ο πόλεμος τελείωσε» στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σίδνεϊ. Η έκθεση περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη συλλογή έργων, που η Όνο έχει εκθέσει έως τώρα στην Αυστραλία.
EPA / DAN HIMBRECHTS

Η Γιόκο Όνο ποζάρει στο φωτογραφικό φακό, δίπλα στο διαδραστικό της έργο «Δέντρο Ευχών», στα εγκαίνια της εικαστικής της έκθεσης με τίτλο «Ο πόλεμος τελείωσε» στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σίδνεϊ. Η έκθεση περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη συλλογή έργων, που η Όνο έχει εκθέσει έως τώρα στην Αυστραλία.