Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013 18:58

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013.

Διασχίζοντας τον Ατλαντικό με κουπί. Η καναδή κωπηλάτρια Μιλέν Πακέτ πανηγυρίζει καθώς φτάνει στο λιμάνι Λόριεντ της Βρετάνης. Η Πακέτ έγινε η πρώτη Βορειοαμερικανίδα που κατάφερε να διασχίσει τον Ατλαντικό Ωκεανό κωπηλατώντας, έχοντας παραμείνει περισσότερες από 140 ημέρες στη θάλασσα. 
REUTERS / STEPHANE MAHE

Η καναδή κωπηλάτρια Μιλέν Πακέτ πανηγυρίζει καθώς φτάνει στο λιμάνι Λόριεντ της Βρετάνης. Η Πακέτ έγινε η πρώτη Βορειοαμερικανίδα που κατάφερε να διασχίσει τον Ατλαντικό Ωκεανό κωπηλατώντας, έχοντας παραμείνει περισσότερες από 140 ημέρες στη θάλασσα. 

Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του CDU στο Βερολίνο. Ακτιβιστές της ομάδας «Campact!» φορούν μάσκες με τα πρόσωπα του επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, του προέδρου του CSU, Χορστ Ζεεχόφερ και της επικεφαλής του CDU, Άγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στο Βερολίνο, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης. 
REUTERS / TOBIAS SCHWARZ

Ακτιβιστές της ομάδας «Campact!» φορούν μάσκες με τα πρόσωπα του επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, του προέδρου του CSU, Χορστ Ζεεχόφερ και της επικεφαλής του CDU, Άγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στο Βερολίνο, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης. 

Κερασφόρος βάτραχος στο ζωολογικό κήπο του Οεύνο. Κερασφόρος βάτραχος στους Κήπους του Ουένο στο Τόκιο, οι οποίοι αποτελούν το παλαιότερο ζωολογικό πάρκο της Ιαπωνίας. Φιλοξενούν περισσότερα από 2.600 ζώα από 460 διαφορετικά είδη.
EPA / FRANCK ROBICHON

Κερασφόρος βάτραχος στους Κήπους του Ουένο στο Τόκιο, οι οποίοι αποτελούν το παλαιότερο ζωολογικό πάρκο της Ιαπωνίας. Φιλοξενούν περισσότερα από 2.600 ζώα από 460 διαφορετικά είδη.

Ανάγνωση στη Βουλή. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη και Μάκης Βορίδης συμμετέχουν στη κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Ελληνικής Βουλής με αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, υπό τον πρόεδρό της Ανρί Μαλόζ, με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Η ανεργία των νέων».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη και Μάκης Βορίδης συμμετέχουν στη κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Ελληνικής Βουλής με αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, υπό τον πρόεδρό της Ανρί Μαλόζ, με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Η ανεργία των νέων».

Παναθηναϊκό Στάδιο: «Πρόκληση των μπλε μνημείων». Μετά το κτήριο της Βουλής και το Παναθηναϊκό στάδιο συμμετέχει στην «Πρόκληση των μπλε μνημείων» της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας της πάθησης στις 14 Νοεμβρίου.
FOSPHOTOS / Menelaos Myrillas

Μετά το κτήριο της Βουλής και το Παναθηναϊκό στάδιο συμμετέχει στην «Πρόκληση των μπλε μνημείων» της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας της πάθησης στις 14 Νοεμβρίου.

Διαμαρτυρία της Greenpeace κατά των γεωτρήσεων στην Αρκτική. Ακτιβιστές της Greenpeace διαμαρτύρονται κατά των γεωτρήσεων στην Αρκτική, έξω από τα γραφεία της Shell στην πόλη του Μεξικό. Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Greenpeace και τις ρωσικές αρχές, οι ακτιβιστές που κρατούνται στη Ρωσία από τον Σεπτέμβριο, αφού προσπάθησαν να καταλάβουν μια πετρελαϊκή πλατφόρμα της Gazprom στην Αρκτική, μεταφέρθηκαν από το Μούρμανσκ στην Αγία Πετρούπολη.
REUTERS / TOMAS BRAVO

Ακτιβιστές της Greenpeace διαμαρτύρονται κατά των γεωτρήσεων στην Αρκτική, έξω από τα γραφεία της Shell στην πόλη του Μεξικό. Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Greenpeace και τις ρωσικές αρχές, οι ακτιβιστές που κρατούνται στη Ρωσία από τον Σεπτέμβριο, αφού προσπάθησαν να καταλάβουν μια πετρελαϊκή πλατφόρμα της Gazprom στην Αρκτική, μεταφέρθηκαν από το Μούρμανσκ στην Αγία Πετρούπολη.

Εστίες στην ομίχλη. Η φθινοπωρινή ομίχλη καλύπτει τα τέρματα στα γήπεδα ποδοσφαίρου του πάρκου Ντιουκς Μέντοους στο Δυτικό Λονδίνο. 
REUTERS / TOBY MELVILLE

Η φθινοπωρινή ομίχλη καλύπτει τα τέρματα στα γήπεδα ποδοσφαίρου του πάρκου Ντιουκς Μέντοους στο Δυτικό Λονδίνο. 

Χιονισμένο τοπίο στη Ρωσία. Ένας άνδρας περπατά δίπλα στην όχθη του ποταμού Γενισέι, στη ρωσική πόλη Divnogorsk. 
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Ένας άνδρας περπατά δίπλα στην όχθη του ποταμού Γενισέι, στη ρωσική πόλη Divnogorsk. 

Μαγειρική στο κέντρο της Σεούλ. Περίπου 3.000 υπάλληλοι κορεατικής εταιρείας συγκεντρώθηκαν μπροστά από το δημαρχείο της Σεούλ προκειμένου να παρασκευάσουν μεγάλες ποσότητες του παραδοσιακού κορεατικού εδέσματος Κίμτσι, ώστε να διανεμηθεί σε άπορους κατοίκους της πόλης. Το κίμτσι αποτελείται από λαχανικά τουρσί και είναι εξαιρετικά διαδεδομένο ως συνοδευτικό στη Νότια Κορέα.
EPA / JEON HEON-KYUN

Περίπου 3.000 υπάλληλοι κορεατικής εταιρείας συγκεντρώθηκαν μπροστά από το δημαρχείο της Σεούλ προκειμένου να παρασκευάσουν μεγάλες ποσότητες του παραδοσιακού κορεατικού εδέσματος Κίμτσι, ώστε να διανεμηθεί σε άπορους κατοίκους της πόλης. Το κίμτσι αποτελείται από λαχανικά τουρσί και είναι εξαιρετικά διαδεδομένο ως συνοδευτικό στη Νότια Κορέα.

Φιλιππίνες: Αυτοσχέδιες λύσεις ηλεκτροδότησης. Μια οικογένεια προσπαθεί να χρησιμοποιήσει έναν ανεμιστήρα οροφής για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια που να επαρκεί για τη φόρτιση των κινητών τους τηλεφώνων, προκειμένου να επικοινωνήσουν με συγγενείς και φίλους τους, που έχουν επίσης πληγεί από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν από τις Φιλιππίνες. 
EPA / JAY ROMMEL LABRA

Μια οικογένεια προσπαθεί να χρησιμοποιήσει έναν ανεμιστήρα οροφής για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια που να επαρκεί για τη φόρτιση των κινητών τους τηλεφώνων, προκειμένου να επικοινωνήσουν με συγγενείς και φίλους τους, που έχουν επίσης πληγεί από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν από τις Φιλιππίνες. 

Στα όρια της ερήμου. Ένας άνδρας οδηγεί τις καμήλες του στα όρια της ερήμου Τάκλα Μακάν, στην αυτόνομη Κινεζική επαρχία Σινκιάνγκ-Ουιγούρ. Η Τάκλα Μακάν είναι γνωστή ως μια απ
REUTERS / CHINA DAILY

Ένας άνδρας οδηγεί τις καμήλες του στα όρια της ερήμου Τάκλα Μακάν, στην αυτόνομη Κινεζική επαρχία Σινκιάνγκ-Ουιγούρ. Η Τάκλα Μακάν είναι γνωστή ως μια απ' τις μεγαλύτερες αμμώδεις ερήμους στον κόσμο και αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ψυχρής ερήμου, καθώς δέχεται πολύ ψυχρές αέριες μάζες από τη Σιβηρία, οι οποίες κατεβάζουν τις θερμοκρασίες σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, μερικές φορές ακόμη και κάτω από τους −20 °C.

Διάσκεψη Ευρωπαίων ηγετών για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. Στιγμιότυπο από τη διάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών, που διεξήχθη στο Παρίσι παρουσία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη. Περίπου 6 εκατομμύρια νέοι στην Ε.Ε., κάτω των 25 ετών, είναι άνεργοι, ενώ το ποσοστό  ανεργίας σε αυτή την ηλικία, σε Ελλάδα και Ισπανία, κυμαίνεται  κοντά στο 60%. Αναλυτές, σύμφωνα με τον διεθνή τύπο, εκτιμούν ότι οι αποφάσεις της διάσκεψης δεν επαρκούν για να αντιμετωπιστεί ένα ζήτημα τόσο σοβαρό, το οποίο ενέχει σοβαρούς κινδύνους για απαξίωση της πολιτικής και ενδεχόμενο ξέσπασμα κοινωνικής βίας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Στιγμιότυπο από τη διάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών, που διεξήχθη στο Παρίσι παρουσία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη. Περίπου 6 εκατομμύρια νέοι στην Ε.Ε., κάτω των 25 ετών, είναι άνεργοι, ενώ το ποσοστό  ανεργίας σε αυτή την ηλικία, σε Ελλάδα και Ισπανία, κυμαίνεται  κοντά στο 60%. Αναλυτές, σύμφωνα με τον διεθνή τύπο, εκτιμούν ότι οι αποφάσεις της διάσκεψης δεν επαρκούν για να αντιμετωπιστεί ένα ζήτημα τόσο σοβαρό, το οποίο ενέχει σοβαρούς κινδύνους για απαξίωση της πολιτικής και ενδεχόμενο ξέσπασμα κοινωνικής βίας.

Η αγορά του Λονδίνου ετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα. Τα χριστουγεννιάτικα φώτα άναψαν από νωρίς στον εμπορικό δρόμο της Όξφορντ Στριτ. Εκατοντάδες χιλιάδες LED, σε σχήμα που παραπέμπει σε χιονόμπαλες φωτίζουν πλέον το δρόμο του κεντρικού Λονδίνου.
REUTERS / ANDREW WINNING

Τα χριστουγεννιάτικα φώτα άναψαν από νωρίς στον εμπορικό δρόμο της Όξφορντ Στριτ. Εκατοντάδες χιλιάδες LED, σε σχήμα που παραπέμπει σε χιονόμπαλες φωτίζουν πλέον το δρόμο του κεντρικού Λονδίνου.

Κρόνος, Γη, Αφροδίτη και Άρης σε μία φωτογραφία. Φωτογραφία του διαστημικού σκάφους Cassini, στην οποία φαίνεται ο Κρόνος, οι δακτύλιοι του και οι δορυφόροι του. Στην εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA, διακρίνονται επίσης η Γη, η Αφροδίτη και o Άρης.
REUTERS/NASA / JPL-Caltech/SSI/Handout

Φωτογραφία του διαστημικού σκάφους Cassini, στην οποία φαίνεται ο Κρόνος, οι δακτύλιοι του και οι δορυφόροι του. Στην εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA, διακρίνονται επίσης η Γη, η Αφροδίτη και o Άρης.

Μπαρόζο: «Ειδική ευθύνη» του Βερολίνου να συμβάλει στην ανάκαμψη της Ευρωζώνης. Στο «στόχαστρο» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπαίνει το τεράστιο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας, καθώς οι Βρυξέλλες κινούν διαδικασία περί μακροοικονομικών ανισορροπιών κατά του Βερολίνου. «Η Γερμανία έχει επιδείξει ένα σημαντικό εμπορικό πλεόνασμα (...) που δικαιολογεί τη διεξαγωγή έρευνας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κάνοντας λόγο για «ειδική ευθύνη» του Βερολίνου να συμβάλλει στην ανάκαμψη της Ευρωζώνης. Ανακοίνωσε ταυτόχρονα την έναρξη μιας διαδικασίας για άλλες 15 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, στο πλαίσιο των εξουσιών της Επιτροπής σε ζητήματα μακροοικονομικών ανισορροπιών.
EPA / OLIVIER HOSLET

Στο «στόχαστρο» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπαίνει το τεράστιο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας, καθώς οι Βρυξέλλες κινούν διαδικασία περί μακροοικονομικών ανισορροπιών κατά του Βερολίνου. «Η Γερμανία έχει επιδείξει ένα σημαντικό εμπορικό πλεόνασμα (...) που δικαιολογεί τη διεξαγωγή έρευνας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κάνοντας λόγο για «ειδική ευθύνη» του Βερολίνου να συμβάλλει στην ανάκαμψη της Ευρωζώνης. Ανακοίνωσε ταυτόχρονα την έναρξη μιας διαδικασίας για άλλες 15 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, στο πλαίσιο των εξουσιών της Επιτροπής σε ζητήματα μακροοικονομικών ανισορροπιών.