Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013 19:03

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013.

Άμστερνταμ: Διαμαρτυρία κατά των παράνομων πρακτικών χοιροτροφίας . Ένα γιγαντιαίο φουσκωτό γουρούνι έχει τοποθετηθεί στην πλατεία Νταμ του Άμστερνταμ στο πλαίσιο διαμαρτυρίας κατά των παράνομων πρακτικών χοιροτροφίας στην Ευρώπη. Η δράση εντάσσεται σε διεθνή εκστρατεία του οργανισμού προστασίας των ζώων, Compassion in World Farming.
EPA / SANDER KONING

Ένα γιγαντιαίο φουσκωτό γουρούνι έχει τοποθετηθεί στην πλατεία Νταμ του Άμστερνταμ στο πλαίσιο διαμαρτυρίας κατά των παράνομων πρακτικών χοιροτροφίας στην Ευρώπη. Η δράση εντάσσεται σε διεθνή εκστρατεία του οργανισμού προστασίας των ζώων, Compassion in World Farming.

Πέρασμα του Χαϊγιάν από τη νότια Κίνα. Πολίτες προσπαθούν να βγουν από το όχημά τους, το οποίο έχει αποκλειστεί σε πλημμυρισμένη υπόγεια διάβαση της αυτόνομης περιφέρειας Γκουανξί Τσουάνγκ στην Κίνα. Ο τυφώνας Χαϊγιάν, ο οποίος εξασθένησε σε τροπική καταιγίδα «χτύπησε» το νότιο τμήμα της Κίνας τις δύο προηγούμενες ημέρες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι.
REUTERS / CHINA DAILY

Πολίτες προσπαθούν να βγουν από το όχημά τους, το οποίο έχει αποκλειστεί σε πλημμυρισμένη υπόγεια διάβαση της αυτόνομης περιφέρειας Γκουανξί Τσουάνγκ στην Κίνα. Ο τυφώνας Χαϊγιάν, ο οποίος εξασθένησε σε τροπική καταιγίδα «χτύπησε» το νότιο τμήμα της Κίνας τις δύο προηγούμενες ημέρες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι.

Μαζεύοντας χρυσάνθεμα. Γυναίκες μαζεύουν χρυσάνθεμα στους πρόποδες του όρους Τζίρι στην νότια επαρχία Γυεονγσάνγ της Νότιας Κορέας. Τα φύλλα των χρυσανθέμων από αυτή τη συγκεκριμένη περιοχή, αποτελούν το κύριο συστατικό για το τσάι. Το έδαφος της περιοχής, πλούσιο σε γερμάνιο, προσδίδει περισσότερο άρωμα στο λουλούδι.
EPA / HAMYANG COUNTY

Γυναίκες μαζεύουν χρυσάνθεμα στους πρόποδες του όρους Τζίρι στην νότια επαρχία Γυεονγσάνγ της Νότιας Κορέας. Τα φύλλα των χρυσανθέμων από αυτή τη συγκεκριμένη περιοχή, αποτελούν το κύριο συστατικό για το τσάι. Το έδαφος της περιοχής, πλούσιο σε γερμάνιο, προσδίδει περισσότερο άρωμα στο λουλούδι.

Η πρόκληση των μπλε μνημείων. Το ελληνικό κοινοβούλιο είναι ένα από τα ιστορικά κτήρια σε όλον τον κόσμο, τα οποία φωταγωγήθηκαν  με το μπλε χρώμα της παγκόσμιας εκστρατείας κατά του σακχαρώδη διαβήτη, συμμετέχοντας στην «Πρόκληση των μπλε μνημείων» της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας της πάθησης στις 14 Νοεμβρίου. 
FOSPHOTOS / Philippos Messinis

Το ελληνικό κοινοβούλιο είναι ένα από τα ιστορικά κτήρια σε όλον τον κόσμο, τα οποία φωταγωγήθηκαν  με το μπλε χρώμα της παγκόσμιας εκστρατείας κατά του σακχαρώδη διαβήτη, συμμετέχοντας στην «Πρόκληση των μπλε μνημείων» της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας της πάθησης στις 14 Νοεμβρίου. 

Πυρκαγιά σε παραγκούπολη της Ινδίας . Μια γυναίκα κρατά στην αγκαλιά της το παιδί της, καθώς στέκεται ανάμεσα στα αποκαΐδια του καταλύματός της, ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε για άγνωστους μέχρι στιγμή λόγους σε παραγκούπολη του Νέου Δελχί στην Ινδία. Δεκάδες κατοικίες τυλίχθηκαν στις φλόγες, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα. 
REUTERS / ADNAN ABIDI

Μια γυναίκα κρατά στην αγκαλιά της το παιδί της, καθώς στέκεται ανάμεσα στα αποκαΐδια του καταλύματός της, ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε για άγνωστους μέχρι στιγμή λόγους σε παραγκούπολη του Νέου Δελχί στην Ινδία. Δεκάδες κατοικίες τυλίχθηκαν στις φλόγες, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα. 

Στο Βιετνάμ ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν (αριστερά) αγκαλιάζει τον βιετναμέζο ομόλογό του, Τρουόνγκ Ταν Σανγκ μετά την ολοκλήρωση της τελετής υπογραφής συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στο προεδρικό μέγαρο του Βιετνάμ. Ο ρώσος πρόεδρος βρίσκεται στο Ανόι στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ασία.
REUTERS / POOL

Ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν (αριστερά) αγκαλιάζει τον βιετναμέζο ομόλογό του, Τρουόνγκ Ταν Σανγκ μετά την ολοκλήρωση της τελετής υπογραφής συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στο προεδρικό μέγαρο του Βιετνάμ. Ο ρώσος πρόεδρος βρίσκεται στο Ανόι στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ασία.

Ουράνιο τόξο στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου . Ουράνιο τόξο διακρίνεται πάνω από τμήμα του τροπικού δάσους του Αμαζονίου το οποίο έχει καταστραφεί από την υλοτομία και τις αγροτικές εργασίες, κοντά στην πόλη Ουράρα στην πολιτεία Πάρα της Βραζιλίας. Σύμφωνα με στοιχεία της διαστημικής υπηρεσίας της χώρας, ο ρυθμός καταστροφής του δάσους αυξήθηκε κατά παραπάνω από ένα τρίτο το περασμένο έτος, με αποτέλεσμα να αφανιστεί έκταση δύο φορές μεγαλύτερη από αυτή της πόλης του Λος Άντζελες.
REUTERS / NACHO DOCE

Ουράνιο τόξο διακρίνεται πάνω από τμήμα του τροπικού δάσους του Αμαζονίου το οποίο έχει καταστραφεί από την υλοτομία και τις αγροτικές εργασίες, κοντά στην πόλη Ουράρα στην πολιτεία Πάρα της Βραζιλίας. Σύμφωνα με στοιχεία της διαστημικής υπηρεσίας της χώρας, ο ρυθμός καταστροφής του δάσους αυξήθηκε κατά παραπάνω από ένα τρίτο το περασμένο έτος, με αποτέλεσμα να αφανιστεί έκταση δύο φορές μεγαλύτερη από αυτή της πόλης του Λος Άντζελες.

Ο συννεφιασμένος ουρανός της Αθήνας. O λόφος της Ακρόπολης με φόντo τα πυκνά σύννεφα που καλύπτουν τον ουρανό της Αθήνας.
REUTERS / JOHN KOLESIDIS

O λόφος της Ακρόπολης με φόντo τα πυκνά σύννεφα που καλύπτουν τον ουρανό της Αθήνας.

Υποψήφιο για ένταξη στον κατάλογο της UNESCO το Ναύπλιο. Πρόταση υποψηφιότητας της πόλης του Ναυπλίου για ένταξη στον κατάλογο της Unesco, ως περιοχή παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, κατέθεσε στο υπουργείο Πολιτισμού ο δήμος. Η πρόταση αναφέρει ότι «η αρχιτεκτονική του Ναυπλίου είναι χωρίς άλλο το καθρέφτισμα της ιστορικής του μοίρας. Στις διάφορες νεότερες εποχές που πέρασαν από πάνω του, τη Βυζαντινή, τη Φραγκοκρατία, τη Βενετοκρατία, την Τουρκοκρατία, καθώς και στα πρώτα χρόνια της Ανεξαρτησίας, διαμορφώθηκαν σιγά σιγά τα κάστρα και η πολιτεία, όπως είναι σήμερα». Στο στιγμιότυπο πεζόδρομος της πόλης.
EUROKINISSI / ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Πρόταση υποψηφιότητας της πόλης του Ναυπλίου για ένταξη στον κατάλογο της Unesco, ως περιοχή παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, κατέθεσε στο υπουργείο Πολιτισμού ο δήμος. Η πρόταση αναφέρει ότι «η αρχιτεκτονική του Ναυπλίου είναι χωρίς άλλο το καθρέφτισμα της ιστορικής του μοίρας. Στις διάφορες νεότερες εποχές που πέρασαν από πάνω του, τη Βυζαντινή, τη Φραγκοκρατία, τη Βενετοκρατία, την Τουρκοκρατία, καθώς και στα πρώτα χρόνια της Ανεξαρτησίας, διαμορφώθηκαν σιγά σιγά τα κάστρα και η πολιτεία, όπως είναι σήμερα». Στο στιγμιότυπο πεζόδρομος της πόλης.

Μέτρηση ύψους για το μικρό πάντα του Σενμπρούν . Το προσωπικό του ζωολογικού κήπου του Σενμπρούν στην Αυστρία μετρά το ύψος ενός πάντα ηλικίας δύο μηνών. Το μικρό ζώο μετρήθηκε στα 60 εκατοστά. Με τη μητέρα του, Γιανγκ Γιάνγκ να λείπει πλέον περισσότερες από δεκαπέντε ώρες την ημέρα από το κουτί όπου φυλάσσεται, το μικρό πάντα έχει αρχίσει να ξεπροβάλλει συχνά δείχνοντας ενδιαφέρον για τον περιβάλλοντα χώρο, ωστόσο, δεν είναι ακόμη σε θέση να μετακινηθεί μόνο του ώστε να τον εξερευνήσει. 
EPA / DANIEL ZUPANC / SCHOENBRUNN ZOO HANDOUT

Το προσωπικό του ζωολογικού κήπου του Σενμπρούν στην Αυστρία μετρά το ύψος ενός πάντα ηλικίας δύο μηνών. Το μικρό ζώο μετρήθηκε στα 60 εκατοστά. Με τη μητέρα του, Γιανγκ Γιάνγκ να λείπει πλέον περισσότερες από δεκαπέντε ώρες την ημέρα από το κουτί όπου φυλάσσεται, το μικρό πάντα έχει αρχίσει να ξεπροβάλλει συχνά δείχνοντας ενδιαφέρον για τον περιβάλλοντα χώρο, ωστόσο, δεν είναι ακόμη σε θέση να μετακινηθεί μόνο του ώστε να τον εξερευνήσει. 

Κόστα Ρίκα: Μια… ιδιαίτερη διαμαρτυρία κατά των νέων μέτρων . Ένας άνδρας φιλά έναν κόκορα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά των νέων οικονομικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση της Λάουρα Τσιντσίγια, στο Σαν Χοσέ της Κόστα Ρίκα.
REUTERS / JUAN CARLOS ULATE

Ένας άνδρας φιλά έναν κόκορα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά των νέων οικονομικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση της Λάουρα Τσιντσίγια, στο Σαν Χοσέ της Κόστα Ρίκα.

Μεταρρυθμιστική ατζέντα από το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας . Το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας (ΚΚΚ) δεσμεύθηκε ότι θα αφήσει τις αγορές να διαδραματίζουν έναν «αποφασιστικό» ρόλο στην κατανομή των πόρων, καθώς δημοσιοποίησε την Τρίτη μια μεταρρυθμιστική ατζέντα για την επόμενη δεκαετία, στο πλαίσιο της οποίας επιδιώκει να επανεξετάσει ενδελεχώς τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου για να προωθήσει τη μελλοντική ανάπτυξη. Στη φωτογραφία φρουρός στέκεται μπροστά από το πορτραίτο του Μάο Τσετούνγκ στην πύλη της Απαγορευμένης Πόλης στο Πεκίνο.
REUTERS / KIM KYUNG-HOON

Το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας (ΚΚΚ) δεσμεύθηκε ότι θα αφήσει τις αγορές να διαδραματίζουν έναν «αποφασιστικό» ρόλο στην κατανομή των πόρων, καθώς δημοσιοποίησε την Τρίτη μια μεταρρυθμιστική ατζέντα για την επόμενη δεκαετία, στο πλαίσιο της οποίας επιδιώκει να επανεξετάσει ενδελεχώς τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου για να προωθήσει τη μελλοντική ανάπτυξη. Στη φωτογραφία φρουρός στέκεται μπροστά από το πορτραίτο του Μάο Τσετούνγκ στην πύλη της Απαγορευμένης Πόλης στο Πεκίνο.

Ο Πίτερ Χιγκς εγκαινιάζει την έκθεση για τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων . Ο κάτοχος του Νόμπελ Φυσικής, Πίτερ Χιγκς ποζάρει για μια φωτογραφία κατά τη διάρκεια των εγκαινίων έκθεσης, αφιερωμένης στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων στο Μουσείο Επιστήμης του Λονδίνου.
EPA / ANDY RAIN

Ο κάτοχος του Νόμπελ Φυσικής, Πίτερ Χιγκς ποζάρει για μια φωτογραφία κατά τη διάρκεια των εγκαινίων έκθεσης, αφιερωμένης στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων στο Μουσείο Επιστήμης του Λονδίνου.

Υπό αποδοκιμασίες η άφιξη της τρόικας στο ΥΠΟΙΚ. Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, πραγματοποιούν καθαρίστριες που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Οι συγκεντρωμένες κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα, ενώ έχουν ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου.
PHASMA / ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, πραγματοποιούν καθαρίστριες που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Οι συγκεντρωμένες κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα, ενώ έχουν ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου.

Συνεχίζονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία. Προβλήματα δημιουργήθηκαν από την ισχυρή καταιγίδα στη λεωφόρο Σταμάτας στο Διόνυσο. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε χθες τουλάχιστον 250 κλήσεις για άντληση υδάτων και παροχή βοήθειας σε οχήματα που ακινητοποιήθηκαν λόγω της βροχόπτωσης. Η κακοκαιρία συνεχίζεται και σήμερα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.
PHASMA / ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Προβλήματα δημιουργήθηκαν από την ισχυρή καταιγίδα στη λεωφόρο Σταμάτας στο Διόνυσο. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε χθες τουλάχιστον 250 κλήσεις για άντληση υδάτων και παροχή βοήθειας σε οχήματα που ακινητοποιήθηκαν λόγω της βροχόπτωσης. Η κακοκαιρία συνεχίζεται και σήμερα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Άσκηση της πυροσβεστικής στα Μετέωρα . Πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμπάκας σώζουν αναρριχητή στην θέση «Βράχος Παναγίας Δούπιανης» των Μετεώρων, στα πλαίσια της άσκησης «Μeteora rescue Δούπιανη-Ισιδωρα 2013». Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε διάσωση τραυματία αναρριχητή από κάθετο βράχο των Μετεώρων σε ύψος 60 μέτρων, ενώ βρίσκεται κρεμασμένος από το σχοινί ασφαλείας στο κενό. Ο βαθμός δυσκολίας της άσκησης την καθιστά την πρώτη αυτού του είδους που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα από το Πυροσβεστικό Σώμα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ

Πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμπάκας σώζουν αναρριχητή στην θέση «Βράχος Παναγίας Δούπιανης» των Μετεώρων, στα πλαίσια της άσκησης «Μeteora rescue Δούπιανη-Ισιδωρα 2013». Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε διάσωση τραυματία αναρριχητή από κάθετο βράχο των Μετεώρων σε ύψος 60 μέτρων, ενώ βρίσκεται κρεμασμένος από το σχοινί ασφαλείας στο κενό. Ο βαθμός δυσκολίας της άσκησης την καθιστά την πρώτη αυτού του είδους που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Θριαμβευτής ο Τζόκοβιτς. Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τη φετινή περίοδο ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος με τη νίκη του επί του Ράφα Ναδάλ στον μεγάλο τελικό του ATP World Tour Finals στο Λονδίνο έκανε το repeat και έστειλε μήνυμα στον Ισπανό ότι το 2014 θα πρέπει να «ματώσει» την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Στο τελευταίο τουρνουά της χρονιάς, ο Σέρβος επικράτησε 2-0 (6-3, 6-4) του Ίβηρα αντιπάλου του και έφτασε στις 22 σερί νίκες, παραμένοντας αήττητος από τον Σεπτέμβριο.
REUTERS / TOBY MELVILLE

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τη φετινή περίοδο ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος με τη νίκη του επί του Ράφα Ναδάλ στον μεγάλο τελικό του ATP World Tour Finals στο Λονδίνο έκανε το repeat και έστειλε μήνυμα στον Ισπανό ότι το 2014 θα πρέπει να «ματώσει» την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Στο τελευταίο τουρνουά της χρονιάς, ο Σέρβος επικράτησε 2-0 (6-3, 6-4) του Ίβηρα αντιπάλου του και έφτασε στις 22 σερί νίκες, παραμένοντας αήττητος από τον Σεπτέμβριο.

Σαπουνόφουσκες στη Γαλλική Ριβιέρα. Στιγμιότυπο από σόου με σαπουνόφουσκες σε παραλία της Νίκαιας, στη Γαλλία.
REUTERS / ERIC GAILLARD

Στιγμιότυπο από σόου με σαπουνόφουσκες σε παραλία της Νίκαιας, στη Γαλλία.

Καθίζηση στη λεωφόρο Φυλής λόγω της κακοκαιρίας. Κλειστή παραμένει και σήμερα η λεωφόρος Φυλής, μεταξύ των οδών Δ. Γούναρη και Καματερού, λόγω της καθίζησης μήκους περίπου 40 μέτρων που προκλήθηκε στο οδόστρωμα από την ισχυρή καταιγίδα της Δευτέρας. Προβλήματα προκάλεσαν στην Αττική οι ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν χθες το απόγευμα. Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική, ενώ σε ορισμένους δρόμους διεκόπη και η κυκλοφορία, λόγω συσσώρευσης υδάτων.
EUROKINISSI / ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Κλειστή παραμένει και σήμερα η λεωφόρος Φυλής, μεταξύ των οδών Δ. Γούναρη και Καματερού, λόγω της καθίζησης μήκους περίπου 40 μέτρων που προκλήθηκε στο οδόστρωμα από την ισχυρή καταιγίδα της Δευτέρας. Προβλήματα προκάλεσαν στην Αττική οι ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν χθες το απόγευμα. Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική, ενώ σε ορισμένους δρόμους διεκόπη και η κυκλοφορία, λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Ινδία: Εορτασμός του Καρτίκ Πουρνίμα . Μια γυναίκα από το Ρατζαστάν της Ινδίας συμμετέχει στο υπαίθριο φεστιβάλ Καρτίκ Πουρνίμα στην πόλη Πουσκάρ. Στην πόλη συγκεντρώνονται κάθε χρόνο έμποροι από την επαρχία αλλά και πολλοί πιστοί, μεταμορφώνοντάς τη σε υπαίθριο πανηγύρι καμηλών και αλόγων. Το φεστιβάλ λαμβάνει χώρα κατά την πανσέληνο και η θρησκευτική παράδοση προβλέπει λουτρό μέσα στην λίμνη της Πουσκάρ ώστε να καθαγιαστεί το σώμα από τις αμαρτίες.
EPA / DIVYAKANT SOLANKI

Μια γυναίκα από το Ρατζαστάν της Ινδίας συμμετέχει στο υπαίθριο φεστιβάλ Καρτίκ Πουρνίμα στην πόλη Πουσκάρ. Στην πόλη συγκεντρώνονται κάθε χρόνο έμποροι από την επαρχία αλλά και πολλοί πιστοί, μεταμορφώνοντάς τη σε υπαίθριο πανηγύρι καμηλών και αλόγων. Το φεστιβάλ λαμβάνει χώρα κατά την πανσέληνο και η θρησκευτική παράδοση προβλέπει λουτρό μέσα στην λίμνη της Πουσκάρ ώστε να καθαγιαστεί το σώμα από τις αμαρτίες.

Διαγωνισμός ομορφιάς «Μις Ασία - Σιβηρία». Η δεκαοκτάχρονη Λουντμίλα Πόποβα από τη Γιακουτία διαγωνίζεται για την κατάκτηση του τίτλου της Μις Ασία - Σιβηρία στην πόλη Κρασνογιάρσκ της Ρωσίας. Πρόκειται για την έβδομη διοργάνωση του ερασιτεχνικού διαγωνισμού ομορφιάς, στον οποίο συμμετέχουν νεαρές γυναίκες από τη Μπουργιατία, τη Χακασία, τη Γιακουτία, το Μπασκορτοστάν, καθώς επίσης και κάτοικοι του Καζακστάν και του Κιργιστάν που σπουδάζουν στη Σιβηρία. Οι συμμετέχουσες καλούνται να επιδείξουν -εκτός από την ομορφιά τους- τα ταλέντα τους στο χορό και το τραγούδι και να αναδείξουν την κουλτούρα της περιοχής τους.
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Η δεκαοκτάχρονη Λουντμίλα Πόποβα από τη Γιακουτία διαγωνίζεται για την κατάκτηση του τίτλου της Μις Ασία - Σιβηρία στην πόλη Κρασνογιάρσκ της Ρωσίας. Πρόκειται για την έβδομη διοργάνωση του ερασιτεχνικού διαγωνισμού ομορφιάς, στον οποίο συμμετέχουν νεαρές γυναίκες από τη Μπουργιατία, τη Χακασία, τη Γιακουτία, το Μπασκορτοστάν, καθώς επίσης και κάτοικοι του Καζακστάν και του Κιργιστάν που σπουδάζουν στη Σιβηρία. Οι συμμετέχουσες καλούνται να επιδείξουν -εκτός από την ομορφιά τους- τα ταλέντα τους στο χορό και το τραγούδι και να αναδείξουν την κουλτούρα της περιοχής τους.