Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013 18:43

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013.

Οι ρωσικές κούκλες του Διαστήματος. Ρωσικές, παραδοσιακές, ξύλινες κούκλες «Ματριόσκες» αναπαριστούν τα μέλη της αποστολής στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (από αριστερά): τον ιταλό αστροναύτη Λούκας Παρμιτάνο, τον ρώσο κοσμοναύτη Φιοντόρ Γιουρτσίχιν και την Αμερικανίδα Κάρεν αστροναύτη Κάρεν Νάιμπεργκ. Μετά από μια αποστολή 166 ημερών στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, οι τρεις αστροναύτες επέστρεψαν στη Γη, όπως προβλεπόταν, στις 04:29 (ώρα Ελλάδας), μαζί με την ολυμπιακή δάδα, η οποία βγήκε στο διάστημα το Σάββατο για πρώτη φορά στην ιστορία.
EPA / SHAMIL ZHUMATOV/POOL

Ρωσικές, παραδοσιακές, ξύλινες κούκλες «Ματριόσκες» αναπαριστούν τα μέλη της αποστολής στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (από αριστερά): τον ιταλό αστροναύτη Λούκας Παρμιτάνο, τον ρώσο κοσμοναύτη Φιοντόρ Γιουρτσίχιν και την Αμερικανίδα Κάρεν αστροναύτη Κάρεν Νάιμπεργκ. Μετά από μια αποστολή 166 ημερών στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, οι τρεις αστροναύτες επέστρεψαν στη Γη, όπως προβλεπόταν, στις 04:29 (ώρα Ελλάδας), μαζί με την ολυμπιακή δάδα, η οποία βγήκε στο διάστημα το Σάββατο για πρώτη φορά στην ιστορία.

Στο Σίδνεϊ το Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. Περίπου 800 εθελοντές ντυμένοι στα κόκκινα, σχηματίζουν το έμβλημα του Διεθνούς κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου μπροστά στα σκαλοπάτια της Όπερας του Σίδνεϊ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ανθρωπιστικό δίκτυο στον κόσμο και αυτή την εβδομάδα διεξάγει συνεδριάσεις στο Σίδνεϊ, στις οποίες συμμετέχουν περισσότεροι από 1000 αντιπρόσωποι από 180 χώρες.
REUTERS / DAVID GRAY

Περίπου 800 εθελοντές ντυμένοι στα κόκκινα, σχηματίζουν το έμβλημα του Διεθνούς κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου μπροστά στα σκαλοπάτια της Όπερας του Σίδνεϊ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ανθρωπιστικό δίκτυο στον κόσμο και αυτή την εβδομάδα διεξάγει συνεδριάσεις στο Σίδνεϊ, στις οποίες συμμετέχουν περισσότεροι από 1000 αντιπρόσωποι από 180 χώρες.

Γερμανία: Σύνοδος Κορυφής για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Στιγμιότυπο από τη Σύνοδο Κορυφής για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που λαμβάνει χώρα στη Βόννη της Γερμανίας. Σε αυτή συμμετέχουν πολιτικοί αλλά και ανώτατα στελέχη γερμανικών επιχειρήσεων, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται η κατασκοπεία, το κανονιστικό πλαίσιο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και συγκεκριμένες λύσεις ασφάλειας.
REUTERS / INA FASSBENDER

Στιγμιότυπο από τη Σύνοδο Κορυφής για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που λαμβάνει χώρα στη Βόννη της Γερμανίας. Σε αυτή συμμετέχουν πολιτικοί αλλά και ανώτατα στελέχη γερμανικών επιχειρήσεων, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται η κατασκοπεία, το κανονιστικό πλαίσιο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και συγκεκριμένες λύσεις ασφάλειας.

Προετοιμασία για επιθεώρηση. Άνδρες της 2ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών ετοιμάζονται για επιθεώρηση κατά τη επίσκεψή του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στο στρατόπεδο «ΑΝΧΗ Κ. ΣΕΕΜΑΝ» στην περιοχή του Ασπρόπυργου, στο οποίο εδρεύουν η 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (2ο ΜΑΛ) και η Σχολή Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ).
ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Άνδρες της 2ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών ετοιμάζονται για επιθεώρηση κατά τη επίσκεψή του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στο στρατόπεδο «ΑΝΧΗ Κ. ΣΕΕΜΑΝ» στην περιοχή του Ασπρόπυργου, στο οποίο εδρεύουν η 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (2ο ΜΑΛ) και η Σχολή Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ).

Ξεκίνησε ο έλεγχος στα εμπορευματοκιβώτια του «Νour-m». Υπό την εποπτεία των λιμενικών και τελωνειακών αρχών ξεκίνησε το πρωί στο λιμάνι της Ρόδου ο έλεγχος των εμπορευματοκιβωτίων του φορτηγού πλοίου «nour-m», με σημαία Σιέρα Λεόνε, το οποίο, σύμφωνα με τα παραστατικά της φορτωτικής του πλοίου, φέρεται να μεταφέρει στα 56 από τα συνολικά 59 εμπορευματοκιβώτιά του 20.000 καλάσνικοφ και σφαίρες.
ΑΠΕ ΜΠΕ / ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΑΝΕΦ

Υπό την εποπτεία των λιμενικών και τελωνειακών αρχών ξεκίνησε το πρωί στο λιμάνι της Ρόδου ο έλεγχος των εμπορευματοκιβωτίων του φορτηγού πλοίου «nour-m», με σημαία Σιέρα Λεόνε, το οποίο, σύμφωνα με τα παραστατικά της φορτωτικής του πλοίου, φέρεται να μεταφέρει στα 56 από τα συνολικά 59 εμπορευματοκιβώτιά του 20.000 καλάσνικοφ και σφαίρες.

Ενισχυμένη η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δέχεται τα συγχαρητήρια βουλευτών της ΝΔ μετά το τέλος της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Με 153 ψήφους κατά, 124 υπέρ και 17 παρών η Βουλή απέρριψε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση βγήκε ενισχυμένη. Περισσότερο ενισχυμένη. Μπροστά στην πορεία μας. Εκλογές το 2016, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή.
EUROKINISSI / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δέχεται τα συγχαρητήρια βουλευτών της ΝΔ μετά το τέλος της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Με 153 ψήφους κατά, 124 υπέρ και 17 παρών η Βουλή απέρριψε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση βγήκε ενισχυμένη. Περισσότερο ενισχυμένη. Μπροστά στην πορεία μας. Εκλογές το 2016, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή.

Εκατοντάδες σε κηδεία βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που πέθανε χωρίς συγγενείς. Εκατοντάδες άνθρωποι παρευρέθηκαν στην κηδεία 99χρονου βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος έφυγε προ ημερών από τη ζωή μην έχοντας οικογένεια στη Μεγάλη Βρετανία.
Το γηροκομείο το οποίο τον περιέθαλπε είχε απευθύνει κάλεσμα για να του απευθύνει τον ύστατο χαιρετισμό. Η ανακοίνωση έγινε γνωστή μέσω του Twitter και αρκετές εκατοντάδες στρατιωτικοί, βετεράνοι και πολίτες συγκεντρώθηκαν σε κρεματόριο της περιοχής τη Δευτέρα για να αποτίσουν τιμές στον Πέρσιβαλ.
REUTERS / DARREN STAPLES

Εκατοντάδες άνθρωποι παρευρέθηκαν στην κηδεία 99χρονου βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος έφυγε προ ημερών από τη ζωή μην έχοντας οικογένεια στη Μεγάλη Βρετανία.

Το γηροκομείο το οποίο τον περιέθαλπε είχε απευθύνει κάλεσμα για να του απευθύνει τον ύστατο χαιρετισμό. Η ανακοίνωση έγινε γνωστή μέσω του Twitter και αρκετές εκατοντάδες στρατιωτικοί, βετεράνοι και πολίτες συγκεντρώθηκαν σε κρεματόριο της περιοχής τη Δευτέρα για να αποτίσουν τιμές στον Πέρσιβαλ.

Μαδρίτη: Απεργία εργαζομένων στην καθαριότητα. Άνθρωποι περνούν δίπλα από σκορπισμένα στο πεζοδρόμιο σκουπίδια, κατά τη διάρκεια απεργίας των εργαζόμενων στην καθαριότητα στο κέντρο της Μαδρίτης. Τα εργατικά συνδικάτα της Ισπανίας έχουν κηρύξει επ’ αόριστον απεργία στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, η οποία συμπληρώνει σχεδόν μία εβδομάδα. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αντιδρούν στις σχεδιαζόμενες απολύσεις, οι οποίες αφορούν περισσότερους από 1.000 δημοτικούς υπαλλήλους, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης.
REUTERS / SERGIO PEREZ

Άνθρωποι περνούν δίπλα από σκορπισμένα στο πεζοδρόμιο σκουπίδια, κατά τη διάρκεια απεργίας των εργαζόμενων στην καθαριότητα στο κέντρο της Μαδρίτης. Τα εργατικά συνδικάτα της Ισπανίας έχουν κηρύξει επ’ αόριστον απεργία στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, η οποία συμπληρώνει σχεδόν μία εβδομάδα. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αντιδρούν στις σχεδιαζόμενες απολύσεις, οι οποίες αφορούν περισσότερους από 1.000 δημοτικούς υπαλλήλους, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης.

Κίνα: Επί τάπητος οι μεταρρυθμίσεις από το Κομμουνιστικό Κόμμα. Ένας στρατιωτικός φρουρός κρατά την κινεζική σημαία κατά τη διάρκεια τελετής στην πλατεία Τιενανμέν, δίπλα στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού, όπου την Τρίτη θα λάβει χώρα η τελετή λήξης της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος. Στο βάθος διακρίνεται το πορτραίτο του κινέζου ηγέτη Μάο Τσετούνγκ. Τα 205 μέλη του οργάνου, πίσω από τις κλειστές πόρτες, έχουν κληθεί για να αποφασίσουν για την υιοθέτηση ή μη ενός νέου πακέτου οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Πρόκειται για την τρίτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής από τότε που ο Σι Τζιν Πινγκ ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα.
REUTERS / KIM KYUNG-HOON

Ένας στρατιωτικός φρουρός κρατά την κινεζική σημαία κατά τη διάρκεια τελετής στην πλατεία Τιενανμέν, δίπλα στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού, όπου την Τρίτη θα λάβει χώρα η τελετή λήξης της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος. Στο βάθος διακρίνεται το πορτραίτο του κινέζου ηγέτη Μάο Τσετούνγκ. Τα 205 μέλη του οργάνου, πίσω από τις κλειστές πόρτες, έχουν κληθεί για να αποφασίσουν για την υιοθέτηση ή μη ενός νέου πακέτου οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Πρόκειται για την τρίτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής από τότε που ο Σι Τζιν Πινγκ ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα.

Ξεκίνησε το καρναβάλι στο Ντίσελντορφ . Καρναβαλιστές γιορτάζουν την έναρξη της καρναβαλικής περιόδου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Η καρναβαλική περίοδος ξεκινά κάθε χρόνο στις 11 Νοεμβρίου και ώρα 11:11 πμ. Το Ντίσελντορφ μαζί με την Κολωνία και το Μάιντς θεωρούνται τα καρναβαλικά «προπύργια» της Γερμανίας.
EPA / FEDERICO GAMBARINI

Καρναβαλιστές γιορτάζουν την έναρξη της καρναβαλικής περιόδου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Η καρναβαλική περίοδος ξεκινά κάθε χρόνο στις 11 Νοεμβρίου και ώρα 11:11 πμ. Το Ντίσελντορφ μαζί με την Κολωνία και το Μάιντς θεωρούνται τα καρναβαλικά «προπύργια» της Γερμανίας.

O Χίλαρι Γέγκο νικητής στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο. Μέσα σε αποθέωση από τους θεατές που βρίσκονταν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ο Κενυάτης, Χίλαρι Γέγκο (φωτογραφία), ήταν ο μεγάλος νικητής του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Ο Αφρικανός πρώτευσε με χρόνο 2:13:59 και έγινε δεκτός με θερμό χειροκρότημα από τους φίλους του αθλητισμού, που είχαν συρρεύσει στο Καλιμάρμαρο. Oι συμπατριώτες του, Κιμέλι Νίξον και Ντέβιντ Ρούτοχ ακολούθησαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Ο πρώτος Έλληνας που τερμάτισε στο Μαραθώνιο ήταν  ο Χριστόφορος Μερούσης με χρόνο 2:23΄.59΄΄.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Μέσα σε αποθέωση από τους θεατές που βρίσκονταν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ο Κενυάτης, Χίλαρι Γέγκο (φωτογραφία), ήταν ο μεγάλος νικητής του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Ο Αφρικανός πρώτευσε με χρόνο 2:13:59 και έγινε δεκτός με θερμό χειροκρότημα από τους φίλους του αθλητισμού, που είχαν συρρεύσει στο Καλιμάρμαρο. Oι συμπατριώτες του, Κιμέλι Νίξον και Ντέβιντ Ρούτοχ ακολούθησαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Ο πρώτος Έλληνας που τερμάτισε στο Μαραθώνιο ήταν  ο Χριστόφορος Μερούσης με χρόνο 2:23΄.59΄΄.