Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 09 Νοεμβρίου 2013 23:22

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013.

Βερολίνο: 75 χρόνια από τη Νύχτα των Κρυστάλλων. Eκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιούνται σήμερα στη Γερμανία και στην Αυστρία για εκείνους που έχασαν τη ζωή τους τη «Νύχτα των Κρυστάλλων» (Kristallnacht), που αποτέλεσε την απαρχή του Ολοκαυτώματος. Ξημερώματα της 10ης Νοεμβρίου του 1938 σε όλη τη ναζιστική Γερμανία τα «Τάγματα Εφόδου» των Ες-Ες επιδόθηκαν σε ένα από τα χειρότερα πογκρόμ κατά των Εβραίων της Ευρώπης. Πυρπολήθηκαν οι περισσότερες από τις 1.200  συναγωγές της χώρας,  χιλιάδες καταστήματα εβραϊκής ιδιοκτησίας υπέστησαν βανδαλισμούς, ενώ  δολοφονήθηκαν περίπου 100 Γερμανοεβραίοι και άλλοι 25.000 οδηγήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
REUTERS / TOBIAS SCHWARZ

Eκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιούνται σήμερα στη Γερμανία και στην Αυστρία για εκείνους που έχασαν τη ζωή τους τη «Νύχτα των Κρυστάλλων» (Kristallnacht), που αποτέλεσε την απαρχή του Ολοκαυτώματος. Ξημερώματα της 10ης Νοεμβρίου του 1938 σε όλη τη ναζιστική Γερμανία τα «Τάγματα Εφόδου» των Ες-Ες επιδόθηκαν σε ένα από τα χειρότερα πογκρόμ κατά των Εβραίων της Ευρώπης. Πυρπολήθηκαν οι περισσότερες από τις 1.200  συναγωγές της χώρας,  χιλιάδες καταστήματα εβραϊκής ιδιοκτησίας υπέστησαν βανδαλισμούς, ενώ  δολοφονήθηκαν περίπου 100 Γερμανοεβραίοι και άλλοι 25.000 οδηγήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Το Βερολίνο γιορτάζει την 24η επέτειο της πτώσης του Τείχους. Ιστορική φωτογραφία που απεικονίζει μία σκηνή από το άνοιγμα των συνόρων, σε ένα μνημείο στη Bornholmer Strasse στο Βερολίνο. Το Βερολίνο γιορτάζει το Σάββατο την 24η επέτειο της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου.
REUTERS / TOBIAS SCHWARZ

Ιστορική φωτογραφία που απεικονίζει μία σκηνή από το άνοιγμα των συνόρων, σε ένα μνημείο στη Bornholmer Strasse στο Βερολίνο. Το Βερολίνο γιορτάζει το Σάββατο την 24η επέτειο της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου.

Η Μις Βενεζουέλα, Γκαμπριέλα Ίσλερ, στέφεται Miss Universe 2013. Η Μις Βενεζουέλα, Γκαμπριέλα Ίσλερ, στέφεται Miss Universe 2013, από την προκάτοχό της Ολίβια Κούλπο, κατά τη διάρκεια των καλλιστείων για τον τίτλο Miss Universe, στη Μόσχα.
REUTERS / MAXIM SHEMETOV

Η Μις Βενεζουέλα, Γκαμπριέλα Ίσλερ, στέφεται Miss Universe 2013, από την προκάτοχό της Ολίβια Κούλπο, κατά τη διάρκεια των καλλιστείων για τον τίτλο Miss Universe, στη Μόσχα.

Ξεπερνούν τους 1000 οι νεκροί στις Φιλιππίνες. Περισσότεροι από 1000 άνθρωποι έχουν χάσει  τη ζωή τους στην παράκτια πόλη Τακλομπάν και τουλάχιστον 200 στην επαρχία Σαμάρ εξαιτίας του τυφώνα Χαϊγιάν, δήλωσε σήμερα η Γκουεντολίν Πανγκ, γενική γραμματέας του Ερυθρού Σταυρού των Φιλιππίνων. Πρόκειται για έναν από τους χειρότερους τυφώνες, ο οποίος έπληξε τη χώρα και οι αρχές προσπαθούν να κάνουν ένα πρώτο απολογισμό της καταστροφής, μόνο που μέχρι στιγμής η πρόσβαση σε αρκετές πόλεις και χωριά δεν είναι ακόμη εφικτή.
REUTERS / ROMEO RANOCO

Περισσότεροι από 1000 άνθρωποι έχουν χάσει  τη ζωή τους στην παράκτια πόλη Τακλομπάν και τουλάχιστον 200 στην επαρχία Σαμάρ εξαιτίας του τυφώνα Χαϊγιάν, δήλωσε σήμερα η Γκουεντολίν Πανγκ, γενική γραμματέας του Ερυθρού Σταυρού των Φιλιππίνων. Πρόκειται για έναν από τους χειρότερους τυφώνες, ο οποίος έπληξε τη χώρα και οι αρχές προσπαθούν να κάνουν ένα πρώτο απολογισμό της καταστροφής, μόνο που μέχρι στιγμής η πρόσβαση σε αρκετές πόλεις και χωριά δεν είναι ακόμη εφικτή.

Εκτροχιασμός και έκρηξη τρένου με αργό πετρέλαιο στην Αλαμπάμα. Τα 20 από τα 90 βαγόνια τρένου το οποίο μετέφερε αργό πετρέλαιο εκτροχιάστηκαν στο Άλισβιλ της δυτικής Αλαμπάμα, με 11 από αυτά να εκρήγνυνται και να αναφλέγονται νωρίς το πρωί της Παρασκευής, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Τα βαγόνια έχουν αφεθεί μέχρι να καεί ολόκληρη η καύσιμη ύλη, κάτι που μπορεί να κρατήσει έως και 24 ώρες, σύμφωνα με τι δίκτυο ABC.
REUTERS / WBMA/abc3340.com

Τα 20 από τα 90 βαγόνια τρένου το οποίο μετέφερε αργό πετρέλαιο εκτροχιάστηκαν στο Άλισβιλ της δυτικής Αλαμπάμα, με 11 από αυτά να εκρήγνυνται και να αναφλέγονται νωρίς το πρωί της Παρασκευής, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Τα βαγόνια έχουν αφεθεί μέχρι να καεί ολόκληρη η καύσιμη ύλη, κάτι που μπορεί να κρατήσει έως και 24 ώρες, σύμφωνα με τι δίκτυο ABC.

Βερολίνο: Η Νύχτα των Κρυστάλλων. Μία γυναίκα φωτογραφίζει τη βιτρίνα ενός καταστήματος με αυτοκόλλητο που απεικονίζει σπασμένα γυαλιά, στο Βερολίνο. Τη μνήμη των θυμάτων που έχασαν την ζωή τους ως αποτέλεσμα της ναζιστικής θηριωδίας, τίμησαν οι πολίτες του Βερολίνου στην Γερμανία. Η Νύχτα των Κρυστάλλων, έχει μείνει στην ιστορία για το μαζικό πογκρόμ της 10ης Νοεμβρίου του 1938, εναντίον των Εβραίων πολιτών, που αποτέλεσε και την απαρχή του Ολοκαυτώματος.
REUTERS / THOMAS PETER

Μία γυναίκα φωτογραφίζει τη βιτρίνα ενός καταστήματος με αυτοκόλλητο που απεικονίζει σπασμένα γυαλιά, στο Βερολίνο. Τη μνήμη των θυμάτων που έχασαν την ζωή τους ως αποτέλεσμα της ναζιστικής θηριωδίας, τίμησαν οι πολίτες του Βερολίνου στην Γερμανία. Η Νύχτα των Κρυστάλλων, έχει μείνει στην ιστορία για το μαζικό πογκρόμ της 10ης Νοεμβρίου του 1938, εναντίον των Εβραίων πολιτών, που αποτέλεσε και την απαρχή του Ολοκαυτώματος.

Ιστορικός περίπατος στο διάστημα με την ολυμπιακή δάδα. Ο ρώσος αστροναύτης Όλεγκ Κοτόφ κρατά την ολυμπιακή δάδα περπατώντας στο διάστημα ένω από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων, δυο ρώσοι κοσμοναύτες πραγματοποίησαν το Σάββατο περίπατο στο διάστημα με την ολυμπιακή δάδα. Τρεις μήνες πριν τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι, στη Ρωσία, η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες με τους δύο αστροναύτες να  κρατούν την ολυμπιακή δάδα περπατώντας στο διάστημα έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Πρώτος βγήκε από το Διεθνή Διαστημικό ΣΤαθμό (ISS) ο κοσμοναύτης Σεργκέι Ριαζάνσκι, ο οποίος κινηματογράφησε το ρώσο συνάδελφό του Όλεγκ Κοτόφ, που τον ακολουθούσε, κρατώντας τη δάδα.
Reuters / NASA

Ο ρώσος αστροναύτης Όλεγκ Κοτόφ κρατά την ολυμπιακή δάδα περπατώντας στο διάστημα ένω από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων, δυο ρώσοι κοσμοναύτες πραγματοποίησαν το Σάββατο περίπατο στο διάστημα με την ολυμπιακή δάδα. Τρεις μήνες πριν τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι, στη Ρωσία, η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες με τους δύο αστροναύτες να  κρατούν την ολυμπιακή δάδα περπατώντας στο διάστημα έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Πρώτος βγήκε από το Διεθνή Διαστημικό ΣΤαθμό (ISS) ο κοσμοναύτης Σεργκέι Ριαζάνσκι, ο οποίος κινηματογράφησε το ρώσο συνάδελφό του Όλεγκ Κοτόφ, που τον ακολουθούσε, κρατώντας τη δάδα.

Χαϊγιάν: O μεγαλύτερος τυφώνας που πλήττει τον πλανήτη από το 1979. Φωτογραφία του τυφώνα Χαϊγιάν που τράβηξε η αστροναύτης Κάρεν Νάϊμπεργκ από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο Χαϊγιάν είναι ο μεγαλύτερος τυφώνας που πλήττει τον πλανήτη μετά τον τυφώνα Τιπ τον Οκτώβριο του 1979, ο οποίος στοίχισε τη ζωή 100 ανθρώπων στην Ιαπωνία και το νησί Γκουάμ. Είναι ο ισχυρότερος τυφώνας που σαρώνει τις Φιλιππίνες, οι οποίες πλήττονται από τουλάχιστον 20 τυφώνες κάθε χρόνο. Είναι ισχυρότερος από τον τυφώνα Μπόφα που άφησε πίσω του 1.800 νεκρούς και αγνοούμενους στην νότια επαρχία Μιντανάο το 2012.
Reuters / NASA

Φωτογραφία του τυφώνα Χαϊγιάν που τράβηξε η αστροναύτης Κάρεν Νάϊμπεργκ από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο Χαϊγιάν είναι ο μεγαλύτερος τυφώνας που πλήττει τον πλανήτη μετά τον τυφώνα Τιπ τον Οκτώβριο του 1979, ο οποίος στοίχισε τη ζωή 100 ανθρώπων στην Ιαπωνία και το νησί Γκουάμ. Είναι ο ισχυρότερος τυφώνας που σαρώνει τις Φιλιππίνες, οι οποίες πλήττονται από τουλάχιστον 20 τυφώνες κάθε χρόνο. Είναι ισχυρότερος από τον τυφώνα Μπόφα που άφησε πίσω του 1.800 νεκρούς και αγνοούμενους στην νότια επαρχία Μιντανάο το 2012.

Καταυλισμός για πρόσφυγες από το Κογκό στην Ουγκάντα. Ενα παιδί, πρόσφυγας από το Κογκό, τρώει ένα ζεστό γεύμα στον προσφυγικό καταυλισμό Νιακαμπάντε, στην περιοχή Κισόρο, 491 χλμ δυτικά της Καμπάλα, στην Ουγκάντα.
REUTERS / JAMES AKENA

Ενα παιδί, πρόσφυγας από το Κογκό, τρώει ένα ζεστό γεύμα στον προσφυγικό καταυλισμό Νιακαμπάντε, στην περιοχή Κισόρο, 491 χλμ δυτικά της Καμπάλα, στην Ουγκάντα.

Ινδία: Παζάρι γαϊδάρων. Εμποροι ξεφορτώνουν γαϊδούρια από ένα φορτηγό για να τα πουλήσουν στο ετήσιο παζάρι γαίδουριών στη Βάουθα, νοτίως της πόλης Αχμενταμπάντ στην Ινδία. Το παζάρι αυτό διαρκεί 5 ημέρες και θεωρείται το μεγαλύτερο παζάρι της Ασίας, κατά το όποίο πωλούνται πάνω από 35.000 γάιδαροι.
REUTERS / AMIT DAVE

Εμποροι ξεφορτώνουν γαϊδούρια από ένα φορτηγό για να τα πουλήσουν στο ετήσιο παζάρι γαίδουριών στη Βάουθα, νοτίως της πόλης Αχμενταμπάντ στην Ινδία. Το παζάρι αυτό διαρκεί 5 ημέρες και θεωρείται το μεγαλύτερο παζάρι της Ασίας, κατά το όποίο πωλούνται πάνω από 35.000 γάιδαροι.

Το «Αστέρι της Ινδίας» γιορτάζει τα 150α γενέθλιά του. Μία γυναίκα, φορώντας ρούχα του 19ου αιώνα, αποχαιρετά τον άντρα της, μέλος του πληρώματος του παλαιότερου ιστιοπλοϊκού στον κόσμο, γνωστό ως το «Αστέρι της Ινδίας», καθώς το πλοίο σαλπάρει για τον εορτασμό των 150ων γενεθλίων του από το λιμάνι του Σαν Ντιέγκο, στην Καλιφόρνια. 
REUTERS / MIKE BLAKE

Μία γυναίκα, φορώντας ρούχα του 19ου αιώνα, αποχαιρετά τον άντρα της, μέλος του πληρώματος του παλαιότερου ιστιοπλοϊκού στον κόσμο, γνωστό ως το «Αστέρι της Ινδίας», καθώς το πλοίο σαλπάρει για τον εορτασμό των 150ων γενεθλίων του από το λιμάνι του Σαν Ντιέγκο, στην Καλιφόρνια. 

Ινδία: Προσφορές για ευημερία στη θεότητα του Ήλιου. Γυναίκες κρατώντας προσφορές στέκονται στα νερά της λίμνης του Ήλιου και προσεύχονται στη θεά του ήλιου Σουρία, κατά τη διάρκεια του ινδουιστικού φεστιβάλ Τσατ Πούτζα στην πόλη Τσάντιγκαρ. Οι γυναίκες νηστεύουν κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας και προσεύχονται για ευημερία της οικογένειάς τους και της κοινωνίας.
REUTERS / AJAY VERMA

Γυναίκες κρατώντας προσφορές στέκονται στα νερά της λίμνης του Ήλιου και προσεύχονται στη θεά του ήλιου Σουρία, κατά τη διάρκεια του ινδουιστικού φεστιβάλ Τσατ Πούτζα στην πόλη Τσάντιγκαρ. Οι γυναίκες νηστεύουν κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας και προσεύχονται για ευημερία της οικογένειάς τους και της κοινωνίας.

Βραζιλία: Θεραπευτική αγωγή με σκύλους για παιδιά. Η Ιζαμπέλ Σταντέλα αγκαλιάζει τονΤζόκα, ένα ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο για θεραπεία, κατά τη διάρκεια θεραπευτικής αγωγής στο νοσοκομείο Παίδων Σαμπάρα, στο Σάο Πάολο. Οι σκύλοι αυτοί είναι εκπαιδευμένοι να παρέχουν στοργή και άνεση στους ασθενείς των νοσοκομείων.
REUTERS / NACHO DOCE

Η Ιζαμπέλ Σταντέλα αγκαλιάζει τονΤζόκα, ένα ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο για θεραπεία, κατά τη διάρκεια θεραπευτικής αγωγής στο νοσοκομείο Παίδων Σαμπάρα, στο Σάο Πάολο. Οι σκύλοι αυτοί είναι εκπαιδευμένοι να παρέχουν στοργή και άνεση στους ασθενείς των νοσοκομείων.