Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013 19:17

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 05 Νοεμβρίου 2013.

Εκτοξεύτηκε η πρώτη ινδική διαστημική αποστολή στον Άρη. Η πρώτη διαπλανητική αποστολή στο διαστημικό πρόγραμμα της Ινδίας, ξεκίνησε σήμερα το ταξίδι της για τον κόκκινο πλανήτη. Η εκτόξευση εξελίχθηκε άψογα, και το σκάφος Mars Orbiter, απογειώθηκε ομαλά με έναν πύραυλο PSLV-C25 από το διαστημικό κέντρο Satish Dhawan, στο ανατολικό άκρο της Ινδίας και την περιοχή Sriharikota.
REUTERS / BABU

Η πρώτη διαπλανητική αποστολή στο διαστημικό πρόγραμμα της Ινδίας, ξεκίνησε σήμερα το ταξίδι της για τον κόκκινο πλανήτη. Η εκτόξευση εξελίχθηκε άψογα, και το σκάφος Mars Orbiter, απογειώθηκε ομαλά με έναν πύραυλο PSLV-C25 από το διαστημικό κέντρο Satish Dhawan, στο ανατολικό άκρο της Ινδίας και την περιοχή Sriharikota.

Αυτοκτόνησε ο ένοπλος που άνοιξε πυρ σε εμπορικό κέντρο του Νιού Τζέρσεϊ . Το πτώμα του ένοπλου ο οποίος πυροβόλησε στο εμπορικό κέντρο του Νιού Τζέρσεϊ ανακαλύφθηκε από την αστυνομία σε κατάστημα του κέντρου της πόλης, λίγες ώρες μετά την εκκένωση και τον αποκλεισμό του Garden State Plaza στο Πάραμους, ανακοίνωσαν οι αρχές. Ο άνδρας είχε ανοίξει πυρ λίγη ώρα πριν από το κλείσιμο των καταστημάτων, το βράδυ της Δευτέρας, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο εμπορικό κέντρο, όπου στεγάζονται καταστήματα, σινεμά και εστιατόρια.
REUTERS / RAY STUBBLEBINE

Το πτώμα του ένοπλου ο οποίος πυροβόλησε στο εμπορικό κέντρο του Νιού Τζέρσεϊ ανακαλύφθηκε από την αστυνομία σε κατάστημα του κέντρου της πόλης, λίγες ώρες μετά την εκκένωση και τον αποκλεισμό του Garden State Plaza στο Πάραμους, ανακοίνωσαν οι αρχές. Ο άνδρας είχε ανοίξει πυρ λίγη ώρα πριν από το κλείσιμο των καταστημάτων, το βράδυ της Δευτέρας, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο εμπορικό κέντρο, όπου στεγάζονται καταστήματα, σινεμά και εστιατόρια.

Κίνα: Στρατόπεδο εκπαίδευσης σωματοφυλάκων . Εκπαιδευόμενοι περπατούν πάνω στα σώματα των συναδέλφων τους κατά τη διάρκεια άσκησης στο στρατόπεδο εκπαίδευσης σωματοφυλάκων Tianjiao Special Guard/Security Consultant Ltd. Οι εκπαιδευόμενοι είναι πρώην στρατιώτες, σπόφοιτοι κολλεγίων και πρώην αθλητές. Περίπου 65 άνθρωποι συμμετείχαν στο εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, εξασκώντας ισραηλινές πολεμικές τέχνες, οδήγηση, σκοποβολή και επιχειρηματική δεοντολογία.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Εκπαιδευόμενοι περπατούν πάνω στα σώματα των συναδέλφων τους κατά τη διάρκεια άσκησης στο στρατόπεδο εκπαίδευσης σωματοφυλάκων Tianjiao Special Guard/Security Consultant Ltd. Οι εκπαιδευόμενοι είναι πρώην στρατιώτες, σπόφοιτοι κολλεγίων και πρώην αθλητές. Περίπου 65 άνθρωποι συμμετείχαν στο εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, εξασκώντας ισραηλινές πολεμικές τέχνες, οδήγηση, σκοποβολή και επιχειρηματική δεοντολογία.

Νεογέννητο πάντα στο ζωολογικό κήπο της Βιέννης. Ένα πάντα ηλικίας 2 μηνών ζυγίζεται από τους κτηνιάτρους του ζωολογικού κήπου Schoenbrunn κατά την ιατρική του εξέταση, στη Βιέννη. Το πάντα που ζυγίζει 4,5 κιλά, είναι αρσενικό και είναι γιος του Γιάνγκ Γιάνγκ.
EPA / DANIEL ZUPANC

Ένα πάντα ηλικίας 2 μηνών ζυγίζεται από τους κτηνιάτρους του ζωολογικού κήπου Schoenbrunn κατά την ιατρική του εξέταση, στη Βιέννη. Το πάντα που ζυγίζει 4,5 κιλά, είναι αρσενικό και είναι γιος του Γιάνγκ Γιάνγκ.

Όλι Ρεν: Η ευρωπαϊκή οικονομία βρίσκεται σε σημείο καμπής. Η ευρωπαϊκή οικονομία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε σημείο καμπής και αναμένεται να σημειώσει  μικρή ανάκαμψη κατά το τρέχον έτος, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλι Ρεν, παρουσιάζοντας τις φθινοπωρινές οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Αν και προέβλεψε τη βελτίωση της απασχόλησης κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, ο Ρεν περιέγραψε επίσης την οικονομική ανάκαμψη, όσον αφορά τη σύνθεσή της, ως «πιο ευρεία από ό, τι στο παρελθόν».
EPA / OLIVIER HOSLET

Η ευρωπαϊκή οικονομία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε σημείο καμπής και αναμένεται να σημειώσει  μικρή ανάκαμψη κατά το τρέχον έτος, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλι Ρεν, παρουσιάζοντας τις φθινοπωρινές οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Αν και προέβλεψε τη βελτίωση της απασχόλησης κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, ο Ρεν περιέγραψε επίσης την οικονομική ανάκαμψη, όσον αφορά τη σύνθεσή της, ως «πιο ευρεία από ό, τι στο παρελθόν».

Εxtreme sport στη Σιβηρία. Μέλος της ερασιτεχνικής ομάδας πτώσης με σχοινί «Exit Point», πηδά από γέφυρα ύψους 44 μέτρων ενώ χιονίζει, στη περιοχή έξω από το Κράσνογιαρσκ, στη σιβηρική τάιγκα, στη Ρωσία. Η πτώση με σχοινί είναι ένα είδος extreme sport, που αφορά την πτώση από μεγάλο ύψος χρησιμοποιώντας προηγμένο σύστημα ορειβατικού εξοπλισμού και σχοινιών ασφαλείας
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Μέλος της ερασιτεχνικής ομάδας πτώσης με σχοινί «Exit Point», πηδά από γέφυρα ύψους 44 μέτρων ενώ χιονίζει, στη περιοχή έξω από το Κράσνογιαρσκ, στη σιβηρική τάιγκα, στη Ρωσία. Η πτώση με σχοινί είναι ένα είδος extreme sport, που αφορά την πτώση από μεγάλο ύψος χρησιμοποιώντας προηγμένο σύστημα ορειβατικού εξοπλισμού και σχοινιών ασφαλείας

Independent: Bρετανικές παρακολουθήσεις στο Βερολίνο. Σταθμό ηλεκτρονικής παρακολούθησης στη στέγη της βρετανικής πρεσβείας στο Βερολίνο, η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κτήριο του γερμανικού κοινοβουλίου και την καγκελαρία, διαθέτει η υπηρεσία Πληροφοριών της Βρετανίας, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα The Independent. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο κτήριο της βρετανικής πρεσβείας στο Βερολίνο υπάρχει μια εγκατάσταση σε σχήμα κυλίνδρου που θυμίζει σημείο παρακολούθησης. Έγγραφα του Σνόουντεν, αεροφωτογραφίες αλλά και άλλες πληροφορίες, δείχνουν, όπως γράφει η Independent, ότι πιθανότατα χρησιμοποιείται εκεί ένας υπερσύγχρονος εξοπλισμός.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Σταθμό ηλεκτρονικής παρακολούθησης στη στέγη της βρετανικής πρεσβείας στο Βερολίνο, η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κτήριο του γερμανικού κοινοβουλίου και την καγκελαρία, διαθέτει η υπηρεσία Πληροφοριών της Βρετανίας, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα The Independent. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο κτήριο της βρετανικής πρεσβείας στο Βερολίνο υπάρχει μια εγκατάσταση σε σχήμα κυλίνδρου που θυμίζει σημείο παρακολούθησης. Έγγραφα του Σνόουντεν, αεροφωτογραφίες αλλά και άλλες πληροφορίες, δείχνουν, όπως γράφει η Independent, ότι πιθανότατα χρησιμοποιείται εκεί ένας υπερσύγχρονος εξοπλισμός.

Ινδία: Γιορτάζοντας τη «Μοχάλα» . Πολεμιστής Σιχ ή αλλιώς Νίχανγκ, οδηγεί μία μοτοσυκλέτα κατά τη διάρκεια θρησκευτικής τελετής γνωστής ως «Μοχάλα» στη βόρεια ινδική πόλη Αμριτσάρ. Η τελετή λαμβάνει χώρα μία ημέρα μετά το ετήσιο φεστιβάλ Ντιγουάλι, κατά την οποία οι Νιχάνγκ από διάφορες ομάδες επιδεικνύουν τις ικανότητές τους στις πολεμικές τέχνες και στην ιππασία.
REUTERS / MUNISH SHARMA

Πολεμιστής Σιχ ή αλλιώς Νίχανγκ, οδηγεί μία μοτοσυκλέτα κατά τη διάρκεια θρησκευτικής τελετής γνωστής ως «Μοχάλα» στη βόρεια ινδική πόλη Αμριτσάρ. Η τελετή λαμβάνει χώρα μία ημέρα μετά το ετήσιο φεστιβάλ Ντιγουάλι, κατά την οποία οι Νιχάνγκ από διάφορες ομάδες επιδεικνύουν τις ικανότητές τους στις πολεμικές τέχνες και στην ιππασία.

Ινδονησία: «Ξύπνησε» και πάλι το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ. Υπάλληλοι του Κέντρου Αντιμετώπισης Ηφαιστειολογικών και Γεωλογικών Καταστροφών (PVMBG) παρακολουθούν τη δραστηριότητα του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ, στο χωριό Σιμπάνγκ Εμπάτ, στην περιοχή Καρό, βόρεια της επαρχίας της Σουμάτρα. Η Εθνική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η ηφαιστειακή δραστηριότητα του Σιναμπουνγκ έχει αυξηθεί, με αποτέλεσμα οι αρχές να θέσουν την περιοχή σε κατάσταση συναγερμού.
REUTERS / RONI BINTANG

Υπάλληλοι του Κέντρου Αντιμετώπισης Ηφαιστειολογικών και Γεωλογικών Καταστροφών (PVMBG) παρακολουθούν τη δραστηριότητα του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ, στο χωριό Σιμπάνγκ Εμπάτ, στην περιοχή Καρό, βόρεια της επαρχίας της Σουμάτρα. Η Εθνική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η ηφαιστειακή δραστηριότητα του Σιναμπουνγκ έχει αυξηθεί, με αποτέλεσμα οι αρχές να θέσουν την περιοχή σε κατάσταση συναγερμού.

Ο «αόρατος» άνθρωπος στο Καράκας. Ο κινέζος καλλιτέχνης Λιού Μπολίν, κάνει τον εαυτό του «αόρατο» μπροστά από ένα ράφι με βιβλία κόμικ, μέρος της σειράς εμφάνισεών του στο Καράκας. Ο Λιού, γνωστός ως ο «αόρατος άνθρωπος», καμουφλάρει τον εαυτό του με χρώμα έτσι ώστε να «εξαφανίζεται» στα σκηνικά των φωτογραφιών του, θα βρίσκεται στο Καράκας έως τις 6 Νοεμβρίου.
REUTERS / JORGE SILVA

Ο κινέζος καλλιτέχνης Λιού Μπολίν, κάνει τον εαυτό του «αόρατο» μπροστά από ένα ράφι με βιβλία κόμικ, μέρος της σειράς εμφάνισεών του στο Καράκας. Ο Λιού, γνωστός ως ο «αόρατος άνθρωπος», καμουφλάρει τον εαυτό του με χρώμα έτσι ώστε να «εξαφανίζεται» στα σκηνικά των φωτογραφιών του, θα βρίσκεται στο Καράκας έως τις 6 Νοεμβρίου.

Βραζιλία: Η ζωή στην παραγκούπολη Σαραμαντάια. Ο 9χρονος Πάουλο Ενρίκε Φίλιξ ντα Σιλβέιρα μαζεύει ανακυκλώσιμα υλικά βουτώντας στο κανάλι Αρούδα, κοντά στην παραγκούπολη Σαραμαντάια, στη Ρεσίφε, στη βορειοανατολική πολιτεία Περναμπούκο. Ο Πάουλο είναι ένα από τα τρία αγόρια από δύο οικογένειες της παραγκούπολης Σαραμαντάια, τα οποία συντηρούν τις οικογένειές τους με τη συλλογή κουτιών αλουμινίου από το μολυσμένο κανάλι Αρούδα, τα οποία έπειτα πωλούν για ανακύκλωση. Σύμφωνα με την εθνική απογραφή του 2010 από το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Οικονομικής Έρευνας της Βραζιλίας (IPEA), το 3,6% από τους 20.166 ανθρώπους που μαζεύουν υλικά ανακύκλωσης στην πολιτεία του Περναμπούκο είναι ηλικίας 10-17 ετών.
REUTERS / STRINGER/BRAZIL

Ο 9χρονος Πάουλο Ενρίκε Φίλιξ ντα Σιλβέιρα μαζεύει ανακυκλώσιμα υλικά βουτώντας στο κανάλι Αρούδα, κοντά στην παραγκούπολη Σαραμαντάια, στη Ρεσίφε, στη βορειοανατολική πολιτεία Περναμπούκο. Ο Πάουλο είναι ένα από τα τρία αγόρια από δύο οικογένειες της παραγκούπολης Σαραμαντάια, τα οποία συντηρούν τις οικογένειές τους με τη συλλογή κουτιών αλουμινίου από το μολυσμένο κανάλι Αρούδα, τα οποία έπειτα πωλούν για ανακύκλωση. Σύμφωνα με την εθνική απογραφή του 2010 από το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Οικονομικής Έρευνας της Βραζιλίας (IPEA), το 3,6% από τους 20.166 ανθρώπους που μαζεύουν υλικά ανακύκλωσης στην πολιτεία του Περναμπούκο είναι ηλικίας 10-17 ετών.

Διαγωνισμός σερβιρίσματος στην Ταϊβάν. Διαγωνιζόμενοι συμμετέχουν σε διαγωνισμό σερβιρίσματος, κρατώντας δίσκους με μπουκάλια μπύρας και ποτήρια, στην Τάιπεϊ. Αντρες και γθναίκες σερβιτόροι από την Ταϊβάν, την Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη, τις Φιλιππίνες και την Κίνα συμμετείχαν στο διαγωνισμό.
REUTERS / PICHI CHUANG

Διαγωνιζόμενοι συμμετέχουν σε διαγωνισμό σερβιρίσματος, κρατώντας δίσκους με μπουκάλια μπύρας και ποτήρια, στην Τάιπεϊ. Αντρες και γθναίκες σερβιτόροι από την Ταϊβάν, την Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη, τις Φιλιππίνες και την Κίνα συμμετείχαν στο διαγωνισμό.