Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2013 19:04

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013.

Βρετανία: Φοιτητές γιορτάζουν το «Raisin Weekend». Πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου St Andrews, είναι καλυμμένοι με αφρό κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου «Raisin
REUTERS / RUSSELL CHEYNE

Πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου St Andrews, είναι καλυμμένοι με αφρό κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου «Raisin' Weekend», όπου οι παλιοί φοιτητές του ιδρύματος πραγματοποιούν μια ιδιόμορφη τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών.

Γαλλία: Λιλιπούτειος ταυρομάχος. Ο δεκάχρονος Νίνο εκπαιδεύεται στο Γαλλικό Κέντρο Ταυρομαχίας με στόχο να γίνει μια μέρα επαγγελματίας ταυρομάχος. Το Κέντρο έχει εκπαιδεύσει από το 1983 περί τους 1000 ταυρομάχους,
REUTERS / JEAN-PAUL PELISSIER

Ο δεκάχρονος Νίνο εκπαιδεύεται στο Γαλλικό Κέντρο Ταυρομαχίας με στόχο να γίνει μια μέρα επαγγελματίας ταυρομάχος. Το Κέντρο έχει εκπαιδεύσει από το 1983 περί τους 1000 ταυρομάχους,

Αγροτικό συλλαλητήριο στην Κρήτη. Στιγμιότυπο από το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της φορολόγησης της αγροτικής γης που πραγματοποιούν σήμερα στο Ηράκλειο αγρότες από όλη την Κρήτη.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Στιγμιότυπο από το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της φορολόγησης της αγροτικής γης που πραγματοποιούν σήμερα στο Ηράκλειο αγρότες από όλη την Κρήτη.

Μαζικές διαμαρτυρίες στην Ταϊλάνδη. Περισσότεροι από 5 χιλιάδες Ταϊλανδοί κατέβηκαν στους δρόμους της Μπανγκόκ. Αιτία είναι ο νόμος που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση και θα προσφέρει αμνηστία με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού της χώρας Τακσίν Σιναουάτρα. Το νόμο προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση της αδελφής του πρώην πρωθυπουργού της χώρας Γινγκλάκ Σιναουάτρα.
REUTERS / KEREK WONGSA

Περισσότεροι από 5 χιλιάδες Ταϊλανδοί κατέβηκαν στους δρόμους της Μπανγκόκ. Αιτία είναι ο νόμος που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση και θα προσφέρει αμνηστία με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού της χώρας Τακσίν Σιναουάτρα. Το νόμο προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση της αδελφής του πρώην πρωθυπουργού της χώρας Γινγκλάκ Σιναουάτρα.

NBA: Λος Αντζελες Λέικερς - Ατλάντα Χοκς 105 -103. Ο φόργουορντ των Λος Αντζελες Λέικερς Πάου Γκασόλ (16) μπλοκάρει σουτ της τελευταίας στιγμής  του φόργουορντ  των Ατλάντα Χοκς Κάιλ Κόρβερ (26) στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα στο Staples Center. Οι Λέικερς κέρδισαν τον αγώνα με σκορ 105-103.
USA TODAY SPORTS / ROBERT HANASHIRO

Ο φόργουορντ των Λος Αντζελες Λέικερς Πάου Γκασόλ (16) μπλοκάρει σουτ της τελευταίας στιγμής  του φόργουορντ  των Ατλάντα Χοκς Κάιλ Κόρβερ (26) στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα στο Staples Center. Οι Λέικερς κέρδισαν τον αγώνα με σκορ 105-103.

Η γαλλική επιρροή στην Καμπότζη. Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 4 Νοεμβρίου, απεικονίζεται ένας πλανόδιος πωλητής καρύδων κοντά στην κεντρική αγορά της Πνομ Πενχ, η οποία κτίστηκε από τους Γάλλους τη δεκαετία του
EPA / MAK REMISSA

Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 4 Νοεμβρίου, απεικονίζεται ένας πλανόδιος πωλητής καρύδων κοντά στην κεντρική αγορά της Πνομ Πενχ, η οποία κτίστηκε από τους Γάλλους τη δεκαετία του '30. Η γαλλική επιρροή είναι ακόμη εμφανής στα αποικιακά κτήρια της Καμπότζης, πολλά από τα οποία λειτουργούν σήμερα ως μπαρ ή εστιατόρια. Η Καμπότζη θα γιορτάσει την 60η επέτειο της ανεξαρτησίας της από τη Γαλλία στις 9 Νοεμβρίου.

Συγκομιδή του κρόκου Κοζάνης. Αγρότισσες μαζεύουν τα άνθη του κρόκου από το χωράφι στην Κοζάνη. Ο κρόκος, το χρυσάφι της ελληνικής γης όπως αποκαλείται, συγκαταλέγεται στα πιο προσφιλή και πολύτιμα μπαχαρικά των αρχαίων πολιτισμών, για το άρωμα, το χρώμα, τις φαρμακευτικές και αφροδισιακές του ιδιότητες. Οι κάτοικοι της περιοχής φυτεύουν τον κρόκο κάθε καλοκαίρι και όταν φθάσει το φθινόπωρο αφαιρούν με το χέρι τα πολύτιμα στίγματα του πανέμορφου λουλουδιού και τα αποξηραίνουν προσεκτικά για να γίνουν τα βαθυκόκκινα λεπτά νήματα. Χρειάζονται 50.000 περίπου στίγματα για να προκύψουν 100 γραμμ. κόκκινου κρόκου. Ο κρόκος ή η ελληνική ζαφορά (saffron) όπως συνήθως λέγεται, ανήκει στην καλύτερη ποιότητα σαφράν στον κόσμο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΒΟΥ

Αγρότισσες μαζεύουν τα άνθη του κρόκου από το χωράφι στην Κοζάνη. Ο κρόκος, το χρυσάφι της ελληνικής γης όπως αποκαλείται, συγκαταλέγεται στα πιο προσφιλή και πολύτιμα μπαχαρικά των αρχαίων πολιτισμών, για το άρωμα, το χρώμα, τις φαρμακευτικές και αφροδισιακές του ιδιότητες. Οι κάτοικοι της περιοχής φυτεύουν τον κρόκο κάθε καλοκαίρι και όταν φθάσει το φθινόπωρο αφαιρούν με το χέρι τα πολύτιμα στίγματα του πανέμορφου λουλουδιού και τα αποξηραίνουν προσεκτικά για να γίνουν τα βαθυκόκκινα λεπτά νήματα. Χρειάζονται 50.000 περίπου στίγματα για να προκύψουν 100 γραμμ. κόκκινου κρόκου. Ο κρόκος ή η ελληνική ζαφορά (saffron) όπως συνήθως λέγεται, ανήκει στην καλύτερη ποιότητα σαφράν στον κόσμο.

Κίνα: Εορτασμός της πρωτοχρονιάς στην επαρχία Σιτσουάν. Μέλη της εθνοτικής ομάδας Qiang γιορτάζουν την πρώτη ημέρα του χρόνου, σύμφωνα με τις παραδόσεις τους, στο νομό Lixian της επαρχίας Σιτσουάν. Τα μέλη της Qiang  χορεύουν στο ρυθμό της μουσικής, παίζουν παραδοσιακά όργανα και τραγουδούν κατά τη διάρκεια της τελετής.
REUTERS / CHINA DAILY

Μέλη της εθνοτικής ομάδας Qiang γιορτάζουν την πρώτη ημέρα του χρόνου, σύμφωνα με τις παραδόσεις τους, στο νομό Lixian της επαρχίας Σιτσουάν. Τα μέλη της Qiang  χορεύουν στο ρυθμό της μουσικής, παίζουν παραδοσιακά όργανα και τραγουδούν κατά τη διάρκεια της τελετής.

Αίγυπτος: Άρχισε η δίκη του Μόρσι. Πλαισιωμένος από την αιγυπτιακή σημαία, ένας υποστηρικτής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και του ανατραπέντος αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, φωνάζει συνθήματα έξω από την ακαδημία της αστυνομίας, όπου πραγματοποιήθηκε η δική του ανατραπέντος προέδρου. «Παραμένω ο νόμιμος πρόεδρος της Αιγύπτου», τόνισε, σύμφωνα με αιγύπτιους αξιωματούχους, ο Μοχάμεντ Μόρσι προς τους δικαστές στο δικαστήριο του Καΐρου, όπου προσήχθη για να δικαστεί για ηθική αυτουργία «σε βία και φόνο», σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press.
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Πλαισιωμένος από την αιγυπτιακή σημαία, ένας υποστηρικτής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και του ανατραπέντος αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, φωνάζει συνθήματα έξω από την ακαδημία της αστυνομίας, όπου πραγματοποιήθηκε η δική του ανατραπέντος προέδρου. «Παραμένω ο νόμιμος πρόεδρος της Αιγύπτου», τόνισε, σύμφωνα με αιγύπτιους αξιωματούχους, ο Μοχάμεντ Μόρσι προς τους δικαστές στο δικαστήριο του Καΐρου, όπου προσήχθη για να δικαστεί για ηθική αυτουργία «σε βία και φόνο», σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press.

Ρωσία: Διαδηλώσεις χιλιάδων ρώσων εθνικιστών. Χιλιάδες ρώσοι εθνικιστές πραγματοποιούν τη Δευτέρα πορείες στη Μόσχα κατά την ετήσια διαδήλωση διαμαρτυρίας για την παρουσία μεταναστών από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, εν μέσω εντάσεων ύστερα από τις πρόσφατες ταραχές που προκλήθηκαν από τη δολοφονία ενός Ρώσου από έναν Αζέρο. Περί τους 3.000 εθνικιστές που ύψωναν σημαίες με τα χρώματα της αυτοκρατορικής Ρωσίας, μαύρο-κίτρινο-λευκό άρχισαν την πορεία τους σε δρόμο στις δύο πλευρές του οποίου είχαν τοποθετηθεί μεταλλικά φράγματα, ενώ η εξέλιξη της πορείας τελούσε υπό την στενή παρακολούθηση της αστυνομίας.
REUTERS / SERGEI KARPUKHIN

Χιλιάδες ρώσοι εθνικιστές πραγματοποιούν τη Δευτέρα πορείες στη Μόσχα κατά την ετήσια διαδήλωση διαμαρτυρίας για την παρουσία μεταναστών από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, εν μέσω εντάσεων ύστερα από τις πρόσφατες ταραχές που προκλήθηκαν από τη δολοφονία ενός Ρώσου από έναν Αζέρο. Περί τους 3.000 εθνικιστές που ύψωναν σημαίες με τα χρώματα της αυτοκρατορικής Ρωσίας, μαύρο-κίτρινο-λευκό άρχισαν την πορεία τους σε δρόμο στις δύο πλευρές του οποίου είχαν τοποθετηθεί μεταλλικά φράγματα, ενώ η εξέλιξη της πορείας τελούσε υπό την στενή παρακολούθηση της αστυνομίας.