Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2013 23:03

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013.

Η έκλειψη του ηλίου στο Λίβανο. Ένα πουλί πετάει κατά τη μερική έκλειψη του ηλίου στη Σιδώνα του νοτίου Λιβάνου. Η έκλειψη θεωρείται σπάνια, επειδή είναι «υβριδική». Οι υβριδικές εκλείψεις είναι ορατές ως ολικές σε κάποιες περιοχές του «μονοπατιού» της έκλειψης και ως δακτυλιοειδείς σε άλλες περιοχές.
REUTERS / STRINGER

Ένα πουλί πετάει κατά τη μερική έκλειψη του ηλίου στη Σιδώνα του νοτίου Λιβάνου. Η έκλειψη θεωρείται σπάνια, επειδή είναι «υβριδική». Οι υβριδικές εκλείψεις είναι ορατές ως ολικές σε κάποιες περιοχές του «μονοπατιού» της έκλειψης και ως δακτυλιοειδείς σε άλλες περιοχές.

Επίθεση σε εκλογικό κέντρο της Μιτρόβιτσα . Eπίθεση στο κύριο εκλογικό κέντρο της πόλης Μιτρόβιτσα του Κοσόβου, όπου διεξαγονται δημοτικές εκλογές, πραγματοποίησαν άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρας, οι νεαροί έριξαν δακρυγόνα και έσπασαν κάλπες.
EPA / DJORDJE SAVIC

Eπίθεση στο κύριο εκλογικό κέντρο της πόλης Μιτρόβιτσα του Κοσόβου, όπου διεξαγονται δημοτικές εκλογές, πραγματοποίησαν άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρας, οι νεαροί έριξαν δακρυγόνα και έσπασαν κάλπες.

Ινδία: Φεστιβάλ του φωτός. Άνθρωποι στολίζουν τα σπίτια τους με φανάρια και φώτα για τον εορτασμό του ινδουιστικού Φεστιβάλ του Ντιβάλι, του ετήσιου φεστιβάλ του φωτός στη Βομβάη.
REUTERS / DANISH SIDDIQUI

Άνθρωποι στολίζουν τα σπίτια τους με φανάρια και φώτα για τον εορτασμό του ινδουιστικού Φεστιβάλ του Ντιβάλι, του ετήσιου φεστιβάλ του φωτός στη Βομβάη.

Γερμανία: Εξουδετέρωση βόμβας του Β
REUTERS / INA FASSBENDER

Μία βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που ζυγίζει 1,8 τόνο, απεικονίζεται μετά την επιτυχή εξουδετέρωσή της στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας. Περίπου 20.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή, σε ακτίνα 1,5 χλμ από το σημείο όπου ανακαλύφθηκε η βόμβα την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να εξουδετερωθεί χωρίς κίνδυνο η βόμβα.

Εκθεση για... γάτες στη Γενεύη. Μία γάτα περνάει το πόδι της ανάμεσα στα κάγκελα του κλουβιού της κατά τη διάρκεια μίας έκθεσης για γάτες που πραγματοποιείται στη Γενεύη. Στην έκθεση που διοργάνωσε η Λέσχη Γάτας της Γενεύης για την 80η επέτειό της, παρουσιάστηκαν περίπου 500 γάτες ράτσας.
EPA / MARTIAL TREZZINI

Μία γάτα περνάει το πόδι της ανάμεσα στα κάγκελα του κλουβιού της κατά τη διάρκεια μίας έκθεσης για γάτες που πραγματοποιείται στη Γενεύη. Στην έκθεση που διοργάνωσε η Λέσχη Γάτας της Γενεύης για την 80η επέτειό της, παρουσιάστηκαν περίπου 500 γάτες ράτσας.

Εν μέσω αντιδράσεων άνοιξαν τα καταστήματα στην Αθήνα. Εμποροϋπάλληλοι διαμαρτύρονται στην οδό Ερμού στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο προαιρετικό άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων επτά Κυριακές τον χρόνο. Με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) να απεργεί και μεγάλο μέρος των εμπόρων να διαφωνούν εγκαινιάστηκε σήμερα η κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.
EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Εμποροϋπάλληλοι διαμαρτύρονται στην οδό Ερμού στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο προαιρετικό άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων επτά Κυριακές τον χρόνο. Με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) να απεργεί και μεγάλο μέρος των εμπόρων να διαφωνούν εγκαινιάστηκε σήμερα η κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

Masters Παρισιού: Κατέκτησε τον τίτλο ο Τζόκοβιτς. Αποφασισμένος να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στο Νο1 του κόσμου είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος επικράτησε με 2-0 σετ του Νταβίντ Φερέρ και κατάκτησε τον τίτλο στο masters του Παρισιού. Αν και βρέθηκε με την «πλάτη στον τοίχο» και στα δύο σετ ο σπουδαίος Σέρβος τενίστας κατάφερε όχι απλά να αντιδράσει, αλλά να πάρει τη νίκη με το «καθαρό» σκορ (2-0) και να πανηγυρίσει δικαιολογημένα στον τελικό.
EPA / YOAN VALAT

Αποφασισμένος να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στο Νο1 του κόσμου είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος επικράτησε με 2-0 σετ του Νταβίντ Φερέρ και κατάκτησε τον τίτλο στο masters του Παρισιού. Αν και βρέθηκε με την «πλάτη στον τοίχο» και στα δύο σετ ο σπουδαίος Σέρβος τενίστας κατάφερε όχι απλά να αντιδράσει, αλλά να πάρει τη νίκη με το «καθαρό» σκορ (2-0) και να πανηγυρίσει δικαιολογημένα στον τελικό.

Μερική έκλειψη ηλίου. Μετά το μεσημέρι της Κυριακής πραγματοποιήθηκε έκλειψη Ηλίου, η οποία έγινε ορατή ως μερική στην Αφρική, τη νότια Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και περιοχές της Αμερικής. Στην Ελλάδα η έκλειψη του Ήλιου ήταν ορατή ως μικρή κάλυψη του ηλιακού δίσκου από τη Σελήνη. Σε άλλες περιοχές του κόσμου η έκλειψη έγινε αντιληπτή ως ολική. Στη χώρα μας, ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος, η Σελήνη κάλυψε σε ποσοστό έως 10% τον ηλιακό δίσκο στη νότια Ελλάδα, ενώ στη βόρεια Ελλάδα η κάλυψη ήταν μικρότερη. Η επόμενη έκλειψη ηλίου, που θα είναι ορατή από τη χώρα μας, θα γίνει το Μάρτιο του 2015.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ

Μετά το μεσημέρι της Κυριακής πραγματοποιήθηκε έκλειψη Ηλίου, η οποία έγινε ορατή ως μερική στην Αφρική, τη νότια Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και περιοχές της Αμερικής. Στην Ελλάδα η έκλειψη του Ήλιου ήταν ορατή ως μικρή κάλυψη του ηλιακού δίσκου από τη Σελήνη. Σε άλλες περιοχές του κόσμου η έκλειψη έγινε αντιληπτή ως ολική. Στη χώρα μας, ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος, η Σελήνη κάλυψε σε ποσοστό έως 10% τον ηλιακό δίσκο στη νότια Ελλάδα, ενώ στη βόρεια Ελλάδα η κάλυψη ήταν μικρότερη. Η επόμενη έκλειψη ηλίου, που θα είναι ορατή από τη χώρα μας, θα γίνει το Μάρτιο του 2015.