Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013 19:52

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013.

Βατικανό: Ακροβατικά στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Καλλιτέχνες δίνουν παράσταση στο τέλος του εβδομαδιαίου κηρύγματος του Πάπα Φραγκίσκου στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό.
REUTERS / STEFANO RELLANDINI

Καλλιτέχνες δίνουν παράσταση στο τέλος του εβδομαδιαίου κηρύγματος του Πάπα Φραγκίσκου στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό.

Μακρά περίοδος ανομβρίας στην Ινδονησία. Μία γυναίκα κουβαλά νερό από την αποξηραμένη λόγω της ανομβρίας κοίτη μίας λίμνης, στο χωριό Κεντούνγκ Σούμπερ, κοντά στο Μποτζονέγκορο στην ανατολική επαρχία Τζάβα της Ινδονησίας. Η τεχνητή λίμνη Πακάλ, που εκτείνεται σε μία έκταση 3,9 τετραγωνικών χιλιομέτρων, κατασκευάστηκε το 1933 από την Ολλανδική κυβέρνηση για την άρδευση αγροτικής γης σε 18 περιοχές στο Μποτζονέγκορο.
REUTERS / SIGIT PAMUNGKAS

Μία γυναίκα κουβαλά νερό από την αποξηραμένη λόγω της ανομβρίας κοίτη μίας λίμνης, στο χωριό Κεντούνγκ Σούμπερ, κοντά στο Μποτζονέγκορο στην ανατολική επαρχία Τζάβα της Ινδονησίας. Η τεχνητή λίμνη Πακάλ, που εκτείνεται σε μία έκταση 3,9 τετραγωνικών χιλιομέτρων, κατασκευάστηκε το 1933 από την Ολλανδική κυβέρνηση για την άρδευση αγροτικής γης σε 18 περιοχές στο Μποτζονέγκορο.

Διαδηλώσεις κατά της απέλασης αλλοδαπών μαθητών στη Γαλλία. Μαθητές λυκείων στη Γαλλία απέκλεισαν την Πέμπτη το πρωί τις εισόδους σε πολλά σχολεία του Παρισιού σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απελάσεις αλλοδαπών μαθητών, μετά την προβεβλημένη από τα ΜΜΕ απέλαση της 15χρονης μαθήτριας από το Κόσοβο Λεονάρντα Ντιμπράνι, μέλους της κοινότηταςτων Ρομά και του Αρμένιου Χατσίκ Κατσατριάν που φοιτούσε σε σχολείο της πρωτεύουσας.
Reuters / BENOIT TESSIER

Μαθητές λυκείων στη Γαλλία απέκλεισαν την Πέμπτη το πρωί τις εισόδους σε πολλά σχολεία του Παρισιού σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απελάσεις αλλοδαπών μαθητών, μετά την προβεβλημένη από τα ΜΜΕ απέλαση της 15χρονης μαθήτριας από το Κόσοβο Λεονάρντα Ντιμπράνι, μέλους της κοινότηταςτων Ρομά και του Αρμένιου Χατσίκ Κατσατριάν που φοιτούσε σε σχολείο της πρωτεύουσας.

Εκθεση «Σεξ και Εξέλιξη». Επισκέπτης κοιτά ένα ζευγάρι σκαντζόχοιρους που ζευγαρώνουν, στην έκθεση «Σεξ και Εξέλιξη» στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην πόλη Μούνστερ, στη Γερμανία. Η έκθεση, παρουσιάζοντας το ζευγάρωμα των ζώων, εξετάζει πως το σεξ στο ζωικό και φυτικό βασίλειο παίζει τον κύριο ρόλο στην εξελικτική διαδικασία και διαρκεί από τις 11 έως τις 19 Οκτωβρίου.
REUTERS / INA FASSBENDER

Επισκέπτης κοιτά ένα ζευγάρι σκαντζόχοιρους που ζευγαρώνουν, στην έκθεση «Σεξ και Εξέλιξη» στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην πόλη Μούνστερ, στη Γερμανία. Η έκθεση, παρουσιάζοντας το ζευγάρωμα των ζώων, εξετάζει πως το σεξ στο ζωικό και φυτικό βασίλειο παίζει τον κύριο ρόλο στην εξελικτική διαδικασία και διαρκεί από τις 11 έως τις 19 Οκτωβρίου.

Η Βρετανία στο δρόμο ανάπτυξης της πυρηνικής ενέργειας. Μία γυναίκα έχει βγάλει βόλτα το σκύλο της έξω από τον πυρηνικό σταθμό Sizewell B στο Σάφολκ, νοτιοανατολικά της Αγγλίας. Κινεζικές εταιρείες θα μπορούν να αποκτήσουν μετοχές σε βρετανικά πυρηνικά προγράμματα, όπως ανακοίνωσε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, στο πλαίσιο του φιλόδοξου στόχου της κυβέρνησης να αναπτύξει τον τομέα της πυρηνικής ενέργειας. Η ανακοίνωση έρχεται την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της βρετανικής κυβέρνησης και της γαλλικής εταιρείας ενέργειας EDF για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού της χώρας, Hinkley C, φτάνουν σε συμφωνία.
REUTERS / SUZANNE PLUNKETT

Μία γυναίκα έχει βγάλει βόλτα το σκύλο της έξω από τον πυρηνικό σταθμό Sizewell B στο Σάφολκ, νοτιοανατολικά της Αγγλίας. Κινεζικές εταιρείες θα μπορούν να αποκτήσουν μετοχές σε βρετανικά πυρηνικά προγράμματα, όπως ανακοίνωσε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, στο πλαίσιο του φιλόδοξου στόχου της κυβέρνησης να αναπτύξει τον τομέα της πυρηνικής ενέργειας. Η ανακοίνωση έρχεται την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της βρετανικής κυβέρνησης και της γαλλικής εταιρείας ενέργειας EDF για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού της χώρας, Hinkley C, φτάνουν σε συμφωνία.

Πόλεις γεμάτες συντρίμμια άφησε πίσω του ο σεισμός στις Φιλιππίνες . Κάτοικοι κοιτούν την γκρεμισμένη εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο Λοάι, στη Μποχόλ, μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τις Φιλιππίνες. Στους 158 ανέρχονται οι νεκροί από το σεισμό μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που «χτύπησε» τις Φιλιππίνες την Τρίτη, ενώ δεκάδες χιλιάδες είναι οι άνθρωποι που πέρασαν τις προηγούμενες μέρες έξω από τα σπίτια τους, καθώς φοβούνται ότι οι μετασεισμοί μπορεί να προκαλέσουν την κατάρρευση και άλλων κτηρίων.
REUTERS / ERIK DE CASTRO

Κάτοικοι κοιτούν την γκρεμισμένη εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο Λοάι, στη Μποχόλ, μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τις Φιλιππίνες. Στους 158 ανέρχονται οι νεκροί από το σεισμό μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που «χτύπησε» τις Φιλιππίνες την Τρίτη, ενώ δεκάδες χιλιάδες είναι οι άνθρωποι που πέρασαν τις προηγούμενες μέρες έξω από τα σπίτια τους, καθώς φοβούνται ότι οι μετασεισμοί μπορεί να προκαλέσουν την κατάρρευση και άλλων κτηρίων.

Ανατολικό Τιμόρ: Κάτω από το όριο της φτώχειας το 40% του πληθυσμού. Παιδιά από το ανατολικό Τιμόρ περιμένουν τη σειρά τους για να κάνουν μπάνιο με νερό από σωλήνα που έχει διαρροή, στην αποξηραμένη κοίτη ενός ποταμού στο Ντίλι. Το ανατολικό Τιμόρ έχει πληθυσμό 1,2 εκατομμύρια πολίτες, από τους οποίους το 40% ζει στη φτώχεια και το ποσοστό ανεργίας φτάνει το 20%.
EPA / ANTONIO DASIPARU

Παιδιά από το ανατολικό Τιμόρ περιμένουν τη σειρά τους για να κάνουν μπάνιο με νερό από σωλήνα που έχει διαρροή, στην αποξηραμένη κοίτη ενός ποταμού στο Ντίλι. Το ανατολικό Τιμόρ έχει πληθυσμό 1,2 εκατομμύρια πολίτες, από τους οποίους το 40% ζει στη φτώχεια και το ποσοστό ανεργίας φτάνει το 20%.

Νέα Ζηλανδία: Μαθήματα γιόγκα κάτω από το νερό. Η καθηγήτρια της γιόγκα Σάσα Χάουλεϊ κάνει μάθημα μέσα στο ωκεάνιο πάρκο του Μεγάλου Κοραλλιογενή Ύφαλου, ενώ η συνάδελφός της Βίβιεν Σπιρς ακολουθεί τις κινήσεις της έξω από τη δεξαμενή, στο Ενυδρείο Θαλάσσιας Ζωής του Σίδνεϊ. Η Χάουλεϊ ξεκίνησε μία σειρά εβδομαδιαίων μαθημάτων γιόγκα με μία ομάδα εννέα ατόμων, το οποία τελούνται κάτω από το νερό.
EPA / DAN HIMBRECHTS

Η καθηγήτρια της γιόγκα Σάσα Χάουλεϊ κάνει μάθημα μέσα στο ωκεάνιο πάρκο του Μεγάλου Κοραλλιογενή Ύφαλου, ενώ η συνάδελφός της Βίβιεν Σπιρς ακολουθεί τις κινήσεις της έξω από τη δεξαμενή, στο Ενυδρείο Θαλάσσιας Ζωής του Σίδνεϊ. Η Χάουλεϊ ξεκίνησε μία σειρά εβδομαδιαίων μαθημάτων γιόγκα με μία ομάδα εννέα ατόμων, το οποία τελούνται κάτω από το νερό.

Διαμαρτυρία ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Επαίτης κάθεται δίπλα σε καλάθια με τρόφιμα που άφησαν διαμαρτυρόμενοι δημοτικοί υπάλληλοι έξω από το υπουργείο Οικονομικών, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Αθήνα.
REUTERS / JOHN KOLESIDIS

Επαίτης κάθεται δίπλα σε καλάθια με τρόφιμα που άφησαν διαμαρτυρόμενοι δημοτικοί υπάλληλοι έξω από το υπουργείο Οικονομικών, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Αθήνα.

Σιγκαπούρη: Εβδομάδα Μόδας με «αέρα» Ανατολής. Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία του κινέζου σχεδιαστή Guo Pei από την επίδειξη «The Arabian 1002th Night» κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στη Σιγκαπούρη.
REUTERS / EDGAR SU

Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία του κινέζου σχεδιαστή Guo Pei από την επίδειξη «The Arabian 1002th Night» κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στη Σιγκαπούρη.

Δημοτικό σχολείο αθλητικής εκπαίδευσης στην Κίνα. Δασκάλα διορθώνει την στάση σώματος μίας μαθήτριας πρώτης δημοτικού την ώρα του μαθήματος γυμναστικής, σε ένα αθλητικό σχολείο στη Τζιαξίνγκ, στην επαρχία Ζετζιάνγκ. Το καθημερινό πρόγραμμα των μικρών αθλητριών γυμναστικής στο σχολείο περιλαμβάνει μαθήματα ανάγνωσης και γενικών γνώσεων το πρωί και αθλητική εκπαίδευση το απόγευμα.
REUTERS / WILLIAM HONG

Δασκάλα διορθώνει την στάση σώματος μίας μαθήτριας πρώτης δημοτικού την ώρα του μαθήματος γυμναστικής, σε ένα αθλητικό σχολείο στη Τζιαξίνγκ, στην επαρχία Ζετζιάνγκ. Το καθημερινό πρόγραμμα των μικρών αθλητριών γυμναστικής στο σχολείο περιλαμβάνει μαθήματα ανάγνωσης και γενικών γνώσεων το πρωί και αθλητική εκπαίδευση το απόγευμα.

Ελβετία: Παραδοσιακή τυροκομία πέντε γενεών. Ο τυροκόμος και κτηνοτρόφος Αλεξάντρ Μούριθ αρμέγει τις αγελάδες του στην Γκριγιέρ, δυτικά της Ελβετίας. Κατά τη θερινή περίοδο βοσκής, που ξεκινά από τα μέσα Μαϊου μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, η πέμπτη γενιά της οικογένειας Μούριθ παράγει ένα χαρακτηριστικό τύπο τυριού ορεινής βοσκής. Κάθε κεφάλι τυριού ζυγίζει 25 έως 40 γραμμάρια και χρειάζεται το λιγότερο έξι μήνες για να ωριμάσει. Κάθε χρόνο η οικογένεια παράγει περίπου 200 κεφάλια τυριών από το κοπάδι τους και τα πωλούν τοπικά.
REUTERS / DENIS BALIBOUSE

Ο τυροκόμος και κτηνοτρόφος Αλεξάντρ Μούριθ αρμέγει τις αγελάδες του στην Γκριγιέρ, δυτικά της Ελβετίας. Κατά τη θερινή περίοδο βοσκής, που ξεκινά από τα μέσα Μαϊου μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, η πέμπτη γενιά της οικογένειας Μούριθ παράγει ένα χαρακτηριστικό τύπο τυριού ορεινής βοσκής. Κάθε κεφάλι τυριού ζυγίζει 25 έως 40 γραμμάρια και χρειάζεται το λιγότερο έξι μήνες για να ωριμάσει. Κάθε χρόνο η οικογένεια παράγει περίπου 200 κεφάλια τυριών από το κοπάδι τους και τα πωλούν τοπικά.

Ρωσία: Αναστολή φυλάκισης για τον Αλεξέι Ναβάλνι. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι φθάνει στο σιδηροδρομικό σταθμό της Μόσχας από το Κίροφ.Το δικαστήριο του Κίροφ επικύρωσε την απόφασή του, που τον κρίνει ένοχο για κατάχρηση εξουσίας και διασπάθιση δημοσίου χρήματος, ωστόσο, ανέστειλε την εκτέλεση της 5ετούς φυλάκισης. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους πολέμιους του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
REUTERS / MAXIM SHEMETOV

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι φθάνει στο σιδηροδρομικό σταθμό της Μόσχας από το Κίροφ.Το δικαστήριο του Κίροφ επικύρωσε την απόφασή του, που τον κρίνει ένοχο για κατάχρηση εξουσίας και διασπάθιση δημοσίου χρήματος, ωστόσο, ανέστειλε την εκτέλεση της 5ετούς φυλάκισης. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους πολέμιους του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ασκηση σεισμού σε δημοτικό σχολείο στη Μανίλα. Μαθητές καλύπτουν τα κεφάλια τους με βιβλία κατά τη διάρκεια άσκησης σεισμού σε ένα δημοτικό σχολείο στην πόλη Παρανάκε, στη Μανίλα. Σε τουλάχιστον 144 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον σεισμό μεγέθους 7,2 βαθμών της κλιμακας ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στις Φιλιππίνες.
REUTERS / ROMEO RANOCO

Μαθητές καλύπτουν τα κεφάλια τους με βιβλία κατά τη διάρκεια άσκησης σεισμού σε ένα δημοτικό σχολείο στην πόλη Παρανάκε, στη Μανίλα. Σε τουλάχιστον 144 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον σεισμό μεγέθους 7,2 βαθμών της κλιμακας ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στις Φιλιππίνες.

Λας Βέγκας: Ακροβατώντας 63 ορόφους πάνω από τη γη. Ο παράτολμος αθλητής Άντι Λούις έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο σε απόσταση περπάτημα πάνω σε τεντωμένο σχοινί στον αέρα, μήκους 110 μέτρων, έξω από τον 63ο όροφο του θερέτρου Mandalay Bay στο Λας Βέγκας. Το ακροβατικό αυτό γεγονός έλαβε χώρα με αφορμή την έναρξη των τελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ακροβασίας σε τεντωμένο σχοινί που διεξάγεται στο Mandalay Bay.
REUTERS / L.E. BASKOW

Ο παράτολμος αθλητής Άντι Λούις έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο σε απόσταση περπάτημα πάνω σε τεντωμένο σχοινί στον αέρα, μήκους 110 μέτρων, έξω από τον 63ο όροφο του θερέτρου Mandalay Bay στο Λας Βέγκας. Το ακροβατικό αυτό γεγονός έλαβε χώρα με αφορμή την έναρξη των τελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ακροβασίας σε τεντωμένο σχοινί που διεξάγεται στο Mandalay Bay.

Καλιφόρνια: Θαλάσσιο «τέρας» μήκους 5,5 μέτρων . Η Τζάσμιν Σαντάνα από το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Ερευνών της Νήσου Καταλίνα (CIMI) πραγματοποιούσε κατάδυση ανοιχτά των ακτών της νότιας Καλιφόρνια όταν εντόπισε ένα τεράστιο κουφάρι ασημένιου χρώματος. Χρειάστηκε τη βοήθεια άλλων 14 ατόμων για να μεταφέρει στην ακτή αυτό που, όπως αποδείχθηκε, ήταν ένα γιγαντιαίο ψάρι-κουπί του είδους Regalecus glesne, με μήκος 5,5 μέτρων. Σύμφωνα με το ινστιτούτο, το ψάρι-κουπί είναι το μακρύτερο ψάρι με σκελετό στον κόσμο, φθάνοντας σε μήκος ακόμη και τα 15 μέτρα.
Reuters / HANDOUT

Η Τζάσμιν Σαντάνα από το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Ερευνών της Νήσου Καταλίνα (CIMI) πραγματοποιούσε κατάδυση ανοιχτά των ακτών της νότιας Καλιφόρνια όταν εντόπισε ένα τεράστιο κουφάρι ασημένιου χρώματος. Χρειάστηκε τη βοήθεια άλλων 14 ατόμων για να μεταφέρει στην ακτή αυτό που, όπως αποδείχθηκε, ήταν ένα γιγαντιαίο ψάρι-κουπί του είδους Regalecus glesne, με μήκος 5,5 μέτρων. Σύμφωνα με το ινστιτούτο, το ψάρι-κουπί είναι το μακρύτερο ψάρι με σκελετό στον κόσμο, φθάνοντας σε μήκος ακόμη και τα 15 μέτρα.