Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013 19:04

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013.

Παλαιστίνη: Διασκέδαση σε πάρκο αναψυχής. Κόσμος διασκεδάζει σε πάρκο αναψυχής στην Παλαιστίνη, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της μεγάλης μουσουλμανικής εορτής Εΐντ αλ-Αντχά.
REUTERS / MOHAMAD TOROKMAN

Κόσμος διασκεδάζει σε πάρκο αναψυχής στην Παλαιστίνη, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της μεγάλης μουσουλμανικής εορτής Εΐντ αλ-Αντχά.

Αγορά βιβλίου στη Μαλαισία. Κόσμος ξεφυλλίζει βιβλία σε ένα πάγκο στην Πεταλίνγκ Τζάγια, έξω από την Κουάλα Λουμπούρ.
REUTERS / SAMSUL SAID

Κόσμος ξεφυλλίζει βιβλία σε ένα πάγκο στην Πεταλίνγκ Τζάγια, έξω από την Κουάλα Λουμπούρ.

Λονδίνο: Καλλιτεχνική έκθεση Frieze. Υπάλληλος μιας γκαλερί στέκεται δίπλα στο έργο «Sasha II» του καλλιτέχνη Richard Phillips, κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής έκθεσης Frieze στο Λονδίνο.
REUTERS / ANDREW WINNING

Υπάλληλος μιας γκαλερί στέκεται δίπλα στο έργο «Sasha II» του καλλιτέχνη Richard Phillips, κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής έκθεσης Frieze στο Λονδίνο.

Τυφώνας πλήττει την Ιαπωνία. Βράχοι έχουν πέσει σε κατοικημένη περιοχή μετά από κατολίσθηση που προκάλεσε το πέρασμα του τυφώνα Ουίφα στην πόλη Καμακούρα, νότια του Τόκιο. Ο ισχυρός τυφώνας Ουίφα, ο οποίος συνοδευόταν από καταρρακτώδεις βροχές και θυελλώδεις ανέμους, έπληξε την μητροπολιτική περιοχή του Τόκιο την Τετάρτη το πρωί και κατευθύνεται προς τη βορειοανατολική Ιαπωνία. Τουλάχιστον 14 νεκροί είναι, μέχρι στιγμής, ο απολογισμός από το πέρασμα του τυφώνα.
REUTERS / KYODO

Βράχοι έχουν πέσει σε κατοικημένη περιοχή μετά από κατολίσθηση που προκάλεσε το πέρασμα του τυφώνα Ουίφα στην πόλη Καμακούρα, νότια του Τόκιο. Ο ισχυρός τυφώνας Ουίφα, ο οποίος συνοδευόταν από καταρρακτώδεις βροχές και θυελλώδεις ανέμους, έπληξε την μητροπολιτική περιοχή του Τόκιο την Τετάρτη το πρωί και κατευθύνεται προς τη βορειοανατολική Ιαπωνία. Τουλάχιστον 14 νεκροί είναι, μέχρι στιγμής, ο απολογισμός από το πέρασμα του τυφώνα.

Οι μικρότεροι πίθηκοι του κόσμου στο ζωολογικό κήπο της Στουτγάρδης. Δύο νεογέννητοι πυγμαίοι πίθηκοι μάρμοζετ (Cebuella pygmaea) κάθονται στην πλάτη της μητέρας τους στο ζωολογικό κήπο Βιχέλμα στη Στουτγάρδη. Τα μωρά γεννήθηκαν στις 22 Σεπτεμβρίου. Ο πυγμαίος πίθηκος ή αλλιώς «μικρό λιοντάρι» (λόγω της χαίτης του) φτάνει τα 15 εκατοστά στο ύψος, ζυγίζει λίγο πάνω από 100 γραμμάρια και είναι το μικρότερο είδος μαϊμούς στον κόσμο.
EPA / Thomas Hoerner / HANDOUT

Δύο νεογέννητοι πυγμαίοι πίθηκοι μάρμοζετ (Cebuella pygmaea) κάθονται στην πλάτη της μητέρας τους στο ζωολογικό κήπο Βιχέλμα στη Στουτγάρδη. Τα μωρά γεννήθηκαν στις 22 Σεπτεμβρίου. Ο πυγμαίος πίθηκος ή αλλιώς «μικρό λιοντάρι» (λόγω της χαίτης του) φτάνει τα 15 εκατοστά στο ύψος, ζυγίζει λίγο πάνω από 100 γραμμάρια και είναι το μικρότερο είδος μαϊμούς στον κόσμο.

Ινδία: Οι μουσουλμάνοι γιορτάζουν το Εΐντ αλ-Αντχά. Μουσουλμάνος διακρίνεται μέσα από ένα καθρέφτη καθώς φτιάχνει τη γενειάδα του, έξω από ένα τέμενος όπου τελέσθηκαν οι προσευχές για το Εΐντ αλ-Αντχά, στην ινδική πόλη Τσάντιγκαρχ, στην Ινδία. Οι μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν το Εΐντ αλ-Αντχά, θυσιάζοντας πρόβατα, κατσίκες, αγελάδες και καμήλες για να τιμήσουν την προθυμία του Πορφήτη Αβραάμ να θυσιάσει το γιο του Ισμαήλ για τον Αλλάχ.
REUTERS / AJAY VERMA

Μουσουλμάνος διακρίνεται μέσα από ένα καθρέφτη καθώς φτιάχνει τη γενειάδα του, έξω από ένα τέμενος όπου τελέσθηκαν οι προσευχές για το Εΐντ αλ-Αντχά, στην ινδική πόλη Τσάντιγκαρχ, στην Ινδία. Οι μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν το Εΐντ αλ-Αντχά, θυσιάζοντας πρόβατα, κατσίκες, αγελάδες και καμήλες για να τιμήσουν την προθυμία του Πορφήτη Αβραάμ να θυσιάσει το γιο του Ισμαήλ για τον Αλλάχ.

Γερμανία: Επίδειξη καταστροφής χημικών όπλων. Εργαζόμενοι με προστατευτικές στολές ετοιμάζονται να καταστρέψουν μία ψεύτικη χειροβομβίδα χημικών, στην Εταιρεία για την Καταστροφή Χημικών Όπλων και Προμηθειών, γνωστή ως GEKA, κατά τη διάρκεια επίδειξης στο Μούνστερ. Η κρατική αυτή εταιρεία, είναι η μόνη γερμανική εταιρεία που έχει τη δυνατότητα να καταστρέφει χημικά όπλα σε εθνικό επίπεδο. Αυτή την περίοδο, η GEKA, έχει αναλάβει την καταστροφή γερμανικών χημικών όπλων και εκρηκτικών του Παγκοσμίου  Πολέμου.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Εργαζόμενοι με προστατευτικές στολές ετοιμάζονται να καταστρέψουν μία ψεύτικη χειροβομβίδα χημικών, στην Εταιρεία για την Καταστροφή Χημικών Όπλων και Προμηθειών, γνωστή ως GEKA, κατά τη διάρκεια επίδειξης στο Μούνστερ. Η κρατική αυτή εταιρεία, είναι η μόνη γερμανική εταιρεία που έχει τη δυνατότητα να καταστρέφει χημικά όπλα σε εθνικό επίπεδο. Αυτή την περίοδο, η GEKA, έχει αναλάβει την καταστροφή γερμανικών χημικών όπλων και εκρηκτικών του Παγκοσμίου  Πολέμου.

Εβδομάδα Μόδας στη Σιγκαπούρη. Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία του σχεδιαστή Michael Cinco για τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2014, στην Εβδομάδα Μόδας στη Σιγκαπούρη.
REUTERS / EDGAR SU

Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία του σχεδιαστή Michael Cinco για τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2014, στην Εβδομάδα Μόδας στη Σιγκαπούρη.

Στον «αέρα» η διάσωση της Alitalia. Στον «αέρα» παραμένει η διάσωση της Alitalia, παρά την έγκριση χθες τα ξημερώματα της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 300 εκατ. ευρώ, καθώς ο βασικός της μέτοχος Air France-KLM δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Αν και η Air France-KLM έδωσε το «ok» την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η συμμετοχή της θα γίνει υπό συγκεκριμένους και μάλιστα αρκετά σκληρούς όρους, ασκώντας με αυτόν τον τρόπο έντονες πιέσεις τόσο στους άλλους μετόχους όσο και στην ιταλική κυβέρνηση.
REUTERS / MAX ROSSI

Στον «αέρα» παραμένει η διάσωση της Alitalia, παρά την έγκριση χθες τα ξημερώματα της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 300 εκατ. ευρώ, καθώς ο βασικός της μέτοχος Air France-KLM δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Αν και η Air France-KLM έδωσε το «ok» την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η συμμετοχή της θα γίνει υπό συγκεκριμένους και μάλιστα αρκετά σκληρούς όρους, ασκώντας με αυτόν τον τρόπο έντονες πιέσεις τόσο στους άλλους μετόχους όσο και στην ιταλική κυβέρνηση.

Άρση ασυλίας των έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποφάσισε η Βουλή. Ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, για τα αιτήματα των εισαγγελικών Αρχών για την άρση ασυλίας έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για τους Ευστάθιο Μπούκουρα, Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Ηλία Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο. Με συντριπτική πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής ήρε την ασυλία των 6 βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ανοίγοντας το δρόμο στη Δικαιοσύνη για να ασκήσει διώξεις. Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 247 βουλευτές (από τους πολιτικούς αρχηγούς ψήφισαν μόνο οι Π. Καμμένος και Φ. Κουβέλης).
Eurokinissi / EUROKINISSI

Ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, για τα αιτήματα των εισαγγελικών Αρχών για την άρση ασυλίας έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για τους Ευστάθιο Μπούκουρα, Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Ηλία Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο. Με συντριπτική πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής ήρε την ασυλία των 6 βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ανοίγοντας το δρόμο στη Δικαιοσύνη για να ασκήσει διώξεις. Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 247 βουλευτές (από τους πολιτικούς αρχηγούς ψήφισαν μόνο οι Π. Καμμένος και Φ. Κουβέλης).

Αποκλεισμός δρόμων στη Βολιβία. Θέα του έρημου αυτοκινητόδρομου στο Ελ Άλτο, στα περίχωρα της Λα Παζ, κατά τη διάρκεια αποκλεισμού των δρόμων λόγω διαμαρτυρίας. Οι ηγέτες του οργανισμού FEJUVE (Ομοσπονδία της περιοχής του Ελ Άλτο) διαμαρτύρονται εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Έβο Μοράλες ζητώντας καλύτερες παροχές βασικών υπηρεσίών στην πόλη Ελ Άλτο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.
REUTERS / DMITRY PETROCHENKO

Θέα του έρημου αυτοκινητόδρομου στο Ελ Άλτο, στα περίχωρα της Λα Παζ, κατά τη διάρκεια αποκλεισμού των δρόμων λόγω διαμαρτυρίας. Οι ηγέτες του οργανισμού FEJUVE (Ομοσπονδία της περιοχής του Ελ Άλτο) διαμαρτύρονται εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Έβο Μοράλες ζητώντας καλύτερες παροχές βασικών υπηρεσίών στην πόλη Ελ Άλτο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.

Street art στην Αθήνα. Τέχνη του δρόμου στο κέντρο της Αθήνας.
FOSPHOTOS / Angeliki Panagiotou

Τέχνη του δρόμου στο κέντρο της Αθήνας.

Ινδία: Οι μουσουλμάνοι γιορτάζουν το Εΐντ αλ-Αντχά. Μουσουλμάνοι προσεύχονται σε ένα τέμενος στην πόλη Αχμενταμπάντ, στην Ινδία. Οι μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν το Εΐντ αλ-Αντχά, θυσιάζοντας πρόβατα, κατσίκες, αγελάδες και καμήλες για να τιμήσουν την προθυμία του Πορφήτη Αβραάμ να θυσιάσει το γιο του Ισμαήλ για τον Αλλάχ.
REUTERS / AMIT DAVE

Μουσουλμάνοι προσεύχονται σε ένα τέμενος στην πόλη Αχμενταμπάντ, στην Ινδία. Οι μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν το Εΐντ αλ-Αντχά, θυσιάζοντας πρόβατα, κατσίκες, αγελάδες και καμήλες για να τιμήσουν την προθυμία του Πορφήτη Αβραάμ να θυσιάσει το γιο του Ισμαήλ για τον Αλλάχ.

Άλμα στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ε.Ε. τον Σεπτέμβριο. Αυτοκίνητα Ford Fiesta στο κατάστρωμα του φορτηγού πλοίου «Tossa», κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους από το εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία. στο λιμάνι Βλίσινγκεν της Ολλανδίας. Τη μεγαλύτερη άνοδο σε διάστημα άνω των δύο ετών σημείωσαν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ε.Ε. τον Σεπτέμβριο, καθώς το τέλος της 18μηνης ύφεσης στην περιοχή ενθάρρυνε τις καταναλωτικές δαπάνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), οι νέες ταξινομήσεις αυξήθηκαν κατά 5,5% σε σχέση με πέρυσι και ανήλθαν σε 1,19 εκατομμύρια οχήματα. Στο εννεάμηνο, πάντως, οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση 4% στα 9,34 εκατομμύρια οχήματα.
REUTERS / WOLFGANG RATTAY

Αυτοκίνητα Ford Fiesta στο κατάστρωμα του φορτηγού πλοίου «Tossa», κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους από το εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία. στο λιμάνι Βλίσινγκεν της Ολλανδίας. Τη μεγαλύτερη άνοδο σε διάστημα άνω των δύο ετών σημείωσαν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ε.Ε. τον Σεπτέμβριο, καθώς το τέλος της 18μηνης ύφεσης στην περιοχή ενθάρρυνε τις καταναλωτικές δαπάνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), οι νέες ταξινομήσεις αυξήθηκαν κατά 5,5% σε σχέση με πέρυσι και ανήλθαν σε 1,19 εκατομμύρια οχήματα. Στο εννεάμηνο, πάντως, οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση 4% στα 9,34 εκατομμύρια οχήματα.

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τον καταστροφικό σεισμό στις Φιλιππίνες. Μία γυναίκα κρατά το μωρό της μπροστά από μία κατεστραμμένη εκκλησία στο Τουμπιγκόν, στη Μποχόλ, μία ημέρα μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τις Φιλιππίνες. Σε τουλάχιστον 107 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον σεισμό, ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί, καθώς τα σωστικά συνεργεία θα φθάσουν σήμερα σε πιο απομονωμένες περιοχές των δύο νησιών που επλήγησαν περισσότερο.
REUTERS / ERIK DE CASTRO

Μία γυναίκα κρατά το μωρό της μπροστά από μία κατεστραμμένη εκκλησία στο Τουμπιγκόν, στη Μποχόλ, μία ημέρα μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τις Φιλιππίνες. Σε τουλάχιστον 107 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον σεισμό, ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί, καθώς τα σωστικά συνεργεία θα φθάσουν σήμερα σε πιο απομονωμένες περιοχές των δύο νησιών που επλήγησαν περισσότερο.