Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013 18:53

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013.

Η τέχνη της ύφανσης σάρι στη Βεγγάλη. Ένα φίδι έρπεται πάνω σε νήμα σε ένα βαφείο στη Φούλια, 97 χλμ βόρεια της Καλκούτα, στην ανατολική Ινδία. Η περιοχή διαθέτει πάνω από 125.000 αργαλειούς ύφανσης παραδοσιακών σάρι σε μία ποικιλία υφασμάτων από βαμβάκι και μετάξι. Παρόλα αυτά, η τέχνη κατασκευής σάρι παρακμάζει τα τελευταία χρόνια, καθώς οι περισσότεροι υφαντουργοί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το παραδοσιακό αυτό επάγγελμα για να δουλέψουν ως εργάτες σε διαφορετικούς τομείς, καθώς οι χαμηλοί μισθοί που κερδίζουν δεν είναι αρκετοί να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Ο μέσος μισθός μίας οικογένειας υφαντουργών φτάνει περίπου τα 150 με 200 ευρώ το μήνα.
EPA / PIYAL ADHIKARY

Ένα φίδι έρπεται πάνω σε νήμα σε ένα βαφείο στη Φούλια, 97 χλμ βόρεια της Καλκούτα, στην ανατολική Ινδία. Η περιοχή διαθέτει πάνω από 125.000 αργαλειούς ύφανσης παραδοσιακών σάρι σε μία ποικιλία υφασμάτων από βαμβάκι και μετάξι. Παρόλα αυτά, η τέχνη κατασκευής σάρι παρακμάζει τα τελευταία χρόνια, καθώς οι περισσότεροι υφαντουργοί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το παραδοσιακό αυτό επάγγελμα για να δουλέψουν ως εργάτες σε διαφορετικούς τομείς, καθώς οι χαμηλοί μισθοί που κερδίζουν δεν είναι αρκετοί να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Ο μέσος μισθός μίας οικογένειας υφαντουργών φτάνει περίπου τα 150 με 200 ευρώ το μήνα.

Ακροβατικά καλάθια στο NBA. Μέλος της ακροβατικής ομάδας Flying Dubs της ομάδας του NBA Golden State Warriors, εκτελεί ένα νούμερο πριν τον αγώνα εναντίον των Los Angeles Lakers για το στο NBA Global Game Πεκίνο.
REUTERS / KIM KYUNG-HOON

Μέλος της ακροβατικής ομάδας Flying Dubs της ομάδας του NBA Golden State Warriors, εκτελεί ένα νούμερο πριν τον αγώνα εναντίον των Los Angeles Lakers για το στο NBA Global Game Πεκίνο.

Πορεία διαμαρτυρίας ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Στους δρόμους βγήκαν σήμερα περίπου 400 ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που πραγματοποιούν 24ωρη απεργία. Κύριο αίτημα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, όπως αναφέρουν, είναι η απόσυρση της «αντισυνταγματικής εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου με την οποία επιχειρείται να εγκαθιδρυθεί καθεστώς μαζικών και αναιτιολόγητων απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία και να περάσει η εποπτεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας στα Υπουργεία Εργασίας και Εμπορίου (την εφαρμογή της εγκυκλίου έχει ήδη αναστείλει προσωρινά με απόφασή του το ΣτΕ)».
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα περίπου 400 ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που πραγματοποιούν 24ωρη απεργία. Κύριο αίτημα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, όπως αναφέρουν, είναι η απόσυρση της «αντισυνταγματικής εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου με την οποία επιχειρείται να εγκαθιδρυθεί καθεστώς μαζικών και αναιτιολόγητων απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία και να περάσει η εποπτεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας στα Υπουργεία Εργασίας και Εμπορίου (την εφαρμογή της εγκυκλίου έχει ήδη αναστείλει προσωρινά με απόφασή του το ΣτΕ)».

Προσευχές για την μουσουλμανική εορτή Εΐντ αλ-Αντχά στην Ινδονησία. Ενα παιδί παίζει με ένα τηλέφωνο καθώς κόσμος προσεύχεται για το Εΐντ αλ-Αντχά στην Μπάντα Άσεχ, στην Ινδονησία. Οι μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν το Εΐντ αλ-Αντχά, θυσιάζοντας πρόβατα, κατσίκες, αγελάδες και καμήλες για να τιμήσουν την προθυμία του Πορφήτη Αβραάμ να θυσιάσει το γιο του Ισμαήλ για τον Αλλάχ.
REUTERS / STRINGER/INDONESIA

Ενα παιδί παίζει με ένα τηλέφωνο καθώς κόσμος προσεύχεται για το Εΐντ αλ-Αντχά στην Μπάντα Άσεχ, στην Ινδονησία. Οι μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν το Εΐντ αλ-Αντχά, θυσιάζοντας πρόβατα, κατσίκες, αγελάδες και καμήλες για να τιμήσουν την προθυμία του Πορφήτη Αβραάμ να θυσιάσει το γιο του Ισμαήλ για τον Αλλάχ.

Γερμανία: Στάση για ξεκούραση. Πελαργός κάθεται σε μία πινακίδα κοντά στο Ίμεραθ, στη Γερμανία, πριν συνεχίσει το ταξίδι του προς αναζήτηση τροφής.
EPA / FEDERICO GAMBARINI

Πελαργός κάθεται σε μία πινακίδα κοντά στο Ίμεραθ, στη Γερμανία, πριν συνεχίσει το ταξίδι του προς αναζήτηση τροφής.

Ινδία: Προετοιμασίες για τον εορτασμό του Εΐντ αλ-Αντχά. Αντρες φορτώνουν δύο κατσίκες που αγόρασαν από κτηνοτροφική αγορά στην Καλκούτα, στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου, την παραμονή του Εΐντ αλ-Αντχά. Οι μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν το Εΐντ αλ-Αντχά, θυσιάζοντας πρόβατα, κατσίκες, αγελάδες και καμήλες για να τιμήσουν την προθυμία του Πορφήτη Αβραάμ να θυσιάσει το γιο του Ισμαήλ για τον Αλλάχ.
REUTERS / RUPAK DE CHOWDHURI

Αντρες φορτώνουν δύο κατσίκες που αγόρασαν από κτηνοτροφική αγορά στην Καλκούτα, στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου, την παραμονή του Εΐντ αλ-Αντχά. Οι μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν το Εΐντ αλ-Αντχά, θυσιάζοντας πρόβατα, κατσίκες, αγελάδες και καμήλες για να τιμήσουν την προθυμία του Πορφήτη Αβραάμ να θυσιάσει το γιο του Ισμαήλ για τον Αλλάχ.

Βιετνάμ: Εκατοντάδες τα κατεστραμμένα σπίτια από το πέρασμα του τυφώνα Νάρι. Η Νγκούγιεν Τι Λιν στέκεται ανάμεσα στα συντρίμια του σπιτιού της στην επαρχία Κουάνγκ Ναμ του Βιετνάμ. Εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν από το πέρασμα του τυφώνα Νάρι από το κεντρικό Βιετνάμ, όπου πάνω από 122.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Ο Νάρι χτύπησε τις ακτές του κεντρικού Βιετνάμ με ταχύτητα ανέμων που έφταναν έως και τα 102 χιλιόμετρα ανά ώρα.
REUTERS / STRINGER/VIETNAM

Η Νγκούγιεν Τι Λιν στέκεται ανάμεσα στα συντρίμια του σπιτιού της στην επαρχία Κουάνγκ Ναμ του Βιετνάμ. Εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν από το πέρασμα του τυφώνα Νάρι από το κεντρικό Βιετνάμ, όπου πάνω από 122.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Ο Νάρι χτύπησε τις ακτές του κεντρικού Βιετνάμ με ταχύτητα ανέμων που έφταναν έως και τα 102 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Κίνα: Ξενάγηση στην Απαγορευμένη Πόλη. Γυναίκες καλύπτουν τα κεφάλια τους με εφημερίδες για να προστατευτούν από τον ήλιο, καθώς ξεκουράζονται σε ένα παγκάκι κατά την ξενάγησή τους στην Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο.
REUTERS / KIM KYUNG-HOON

Γυναίκες καλύπτουν τα κεφάλια τους με εφημερίδες για να προστατευτούν από τον ήλιο, καθώς ξεκουράζονται σε ένα παγκάκι κατά την ξενάγησή τους στην Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο.

Διαμαρτυρία Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Διαμαρτυρία εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά έξω από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.
FOSPHOTOS / Philippos Messinis

Διαμαρτυρία εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά έξω από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Γάμος ανηλίκων στο Ιράκ. Ο 14χρονος Χουσεϊν Γιούνις Αλί, κρατά από το χέρι την 17χρονη νύφη του Νάντα Αλί Χουσεϊν, κατά τη διάρκεια του γαμήλιου γλεντιού στο σπίτι του στην Τικρίτ, 150 χλμ βόρεια της Βαγδάτης. Στις αγροτικές περιοχές του Ιράκ, τα αγόρια και τα κορίτσια παντρεύονται σε νεαρή ηλικία από τοπικούς κληρικούς, παρόλο που ο ιρακινός νόμος απαγορεύει τους γάμους ανηλίκων κάτω από την ηλικία των 16.
REUTERS / STRINGER/IRAQ

Ο 14χρονος Χουσεϊν Γιούνις Αλί, κρατά από το χέρι την 17χρονη νύφη του Νάντα Αλί Χουσεϊν, κατά τη διάρκεια του γαμήλιου γλεντιού στο σπίτι του στην Τικρίτ, 150 χλμ βόρεια της Βαγδάτης. Στις αγροτικές περιοχές του Ιράκ, τα αγόρια και τα κορίτσια παντρεύονται σε νεαρή ηλικία από τοπικούς κληρικούς, παρόλο που ο ιρακινός νόμος απαγορεύει τους γάμους ανηλίκων κάτω από την ηλικία των 16.

Συρία: Κατάρρευση κτηρίου από βομβαρδισμό. Πολίτες βοηθούν στην αναζήτηση θυμάτων ανάμεσα στα συντρίμια ενός κτηρίου όπου, σύμφωνα με ακτιβιστές, κατέρρευσε μετά από βομβαρδισμό των συριακών δυνάμεων πιστών στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ στην Ντέιρ αλ-Ζορ.
REUTERS / KHALIL ASHAWI

Πολίτες βοηθούν στην αναζήτηση θυμάτων ανάμεσα στα συντρίμια ενός κτηρίου όπου, σύμφωνα με ακτιβιστές, κατέρρευσε μετά από βομβαρδισμό των συριακών δυνάμεων πιστών στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ στην Ντέιρ αλ-Ζορ.

Στους ανακριτές διαφθοράς απολογείται ο Γ. Ρουπακιάς. Στο γραφείο των ανακριτών διαφθοράς Σπύρου Γεωργουλέα και Χρήστου Παπακώστα θα οδηγηθεί σήμερα ο Γιώργος Ρουπακιάς, προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.
FOSPHOTOS / Alexandros Katsis

Στο γραφείο των ανακριτών διαφθοράς Σπύρου Γεωργουλέα και Χρήστου Παπακώστα θα οδηγηθεί σήμερα ο Γιώργος Ρουπακιάς, προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο . Διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, φορώντας μάσκες διαμαρτυρήθηκαν χθες μπροστά από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εγκαινίασε αρχαιολογική έκθεση.
FOSPHOTOS / PANAYIOTIS TZAMAROS

Διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, φορώντας μάσκες διαμαρτυρήθηκαν χθες μπροστά από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εγκαινίασε αρχαιολογική έκθεση.

Φιλιππίνες: Φονικός σεισμός 7,2 Ρίχτερ. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από τον πολύ ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τις νότιες και κεντρικές Φιλιππίνες, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό.
REUTERS / STRINGER/PHILIPPINES

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από τον πολύ ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τις νότιες και κεντρικές Φιλιππίνες, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό.

Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Ρόμπεϊ - Αναστασιάδη. Τις πιθανότητες ανάμειξης, σε υψηλό επίπεδο, της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην επίλυση του Κυπριακού συζήτησαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, ο οποίος πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη στη Λευκωσία. Ο κ. Ρόμπεϊ ανέφερε ότι οι διενέξεις μπορούν να ξεπεραστούν με διάλογο και εμπιστοσύνη, παρατηρώντας ότι 40 χρόνια διαίρεσης είναι πολλά.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Τις πιθανότητες ανάμειξης, σε υψηλό επίπεδο, της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην επίλυση του Κυπριακού συζήτησαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, ο οποίος πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη στη Λευκωσία. Ο κ. Ρόμπεϊ ανέφερε ότι οι διενέξεις μπορούν να ξεπεραστούν με διάλογο και εμπιστοσύνη, παρατηρώντας ότι 40 χρόνια διαίρεσης είναι πολλά.

Ινδονησία: Προσευχές για την ετήσια μουσουλμανική εορτή Εΐντ αλ-Αντχά. Μία γυναίκα της ισλαμικής σέκτας Αν-Ναντζίρ διασχίζει το δάσος για να παρευρεθεί στη μαζική προσευχή Εΐντ αλ-Αντχά, στη λίμνη Μάουανγκ, στην νότια επαρχία Σουλαουέσι της Ινδονησίας. Τα μέλη της μικρής σέκτας Αν-Ναντζίρ, βάφουν τα μαλλιά τους, ζούν μία απλή ζωή ψαρεύοντας και καλλιεργώντας τη γη, καταδικάζουν την διαμάχη κάθε είδους, πιστεύουν στην ειρηνική συμβίωση με τους συνανθρώπους τους και στη σωτηρία άνευ διακρίσεων.
REUTERS / YUSUF AHMAD

Μία γυναίκα της ισλαμικής σέκτας Αν-Ναντζίρ διασχίζει το δάσος για να παρευρεθεί στη μαζική προσευχή Εΐντ αλ-Αντχά, στη λίμνη Μάουανγκ, στην νότια επαρχία Σουλαουέσι της Ινδονησίας. Τα μέλη της μικρής σέκτας Αν-Ναντζίρ, βάφουν τα μαλλιά τους, ζούν μία απλή ζωή ψαρεύοντας και καλλιεργώντας τη γη, καταδικάζουν την διαμάχη κάθε είδους, πιστεύουν στην ειρηνική συμβίωση με τους συνανθρώπους τους και στη σωτηρία άνευ διακρίσεων.

Καταστροφικό το πέρασμα του κυκλώνα Φαϊλίν  στην Ινδία. Μία γυναίκα στέκεται μέσα στο κατεστραμμένο σπίτι της μετά το πέρασμα του κυκλώνα Φαϊλίν από το χωριό Γκοπαλπούρ, στο ανατολικό κρατίδιο Οντίσα, στην Ινδία. Χάρη στην τεράστια επιχείρηση απομάκρυνσης ενός εκατομμυρίου ανθρώπων από τις εστίες τους που οργανώθηκε στα κρατίδια Ορίσα και Άντρα Πραντές από τις αρχές, ο αριθμός των θυμάτων από τον κυκλώνα ήταν περιορισμένος. Οι ζημιές ήταν μεγάλες από την ταχύτητα των ανέμων που ξεπέρασαν τα 200 χλμ/ώρα. Κατοικίες γκρεμίστηκαν, δέντρα ξεριζώθηκαν, δρόμοι και σιδηροδρομικές γραμμές αποκλείστηκαν. Ομάδες αντιμετώπισης καταστροφών ξεκίνησαν την επιχείρηση αποκατάστασης των ζημιών. Παρέχουν επίσης τροφή σε εκατοντάδες χιλιάδες πληγέντες. Οκτακόσιοι εβδομήντα χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα σε καταφύγια.
REUTERS / ADNAN ABIDI

Μία γυναίκα στέκεται μέσα στο κατεστραμμένο σπίτι της μετά το πέρασμα του κυκλώνα Φαϊλίν από το χωριό Γκοπαλπούρ, στο ανατολικό κρατίδιο Οντίσα, στην Ινδία. Χάρη στην τεράστια επιχείρηση απομάκρυνσης ενός εκατομμυρίου ανθρώπων από τις εστίες τους που οργανώθηκε στα κρατίδια Ορίσα και Άντρα Πραντές από τις αρχές, ο αριθμός των θυμάτων από τον κυκλώνα ήταν περιορισμένος. Οι ζημιές ήταν μεγάλες από την ταχύτητα των ανέμων που ξεπέρασαν τα 200 χλμ/ώρα. Κατοικίες γκρεμίστηκαν, δέντρα ξεριζώθηκαν, δρόμοι και σιδηροδρομικές γραμμές αποκλείστηκαν. Ομάδες αντιμετώπισης καταστροφών ξεκίνησαν την επιχείρηση αποκατάστασης των ζημιών. Παρέχουν επίσης τροφή σε εκατοντάδες χιλιάδες πληγέντες. Οκτακόσιοι εβδομήντα χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα σε καταφύγια.

Αποφοίτηση δόκιμων της συριακής αστυνομίας. Δόκιμοι της ακαδημίας της συριακής αστυνομίας κατά τη διάρκεια επίδειξης πολεμικών τεχνών, στην τελετή αποφοίτησής τους, σε απροσδιόριστη τοποθεσία. 
REUTERS / SANA

Δόκιμοι της ακαδημίας της συριακής αστυνομίας κατά τη διάρκεια επίδειξης πολεμικών τεχνών, στην τελετή αποφοίτησής τους, σε απροσδιόριστη τοποθεσία.