Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013 19:24

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013.

Ινδία: Φονικό πέρασμα του κυκλώνα Φαϊλίν. Μια γυναίκα κουβαλά τα πράγματά της, καθώς επιστρέφει στο χωριό της, μετά το φονικό πέρασμα του κυκλώνα Φαϊλίν από την ανατολική Ινδία. Τους 14 έφτασαν οι νεκροί στις πληγείσες περιοχές, ενώ σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι εκτοπίστηκαν. Ο κυκλώνας, που ήταν ο ισχυρότερος των τελευταίων δεκατεσσάρων ετών στη χώρα, άφησε πίσω του εκτεταμένες καταστροφές.
REUTERS / ADNAN ABIDI

Μια γυναίκα κουβαλά τα πράγματά της, καθώς επιστρέφει στο χωριό της, μετά το φονικό πέρασμα του κυκλώνα Φαϊλίν από την ανατολική Ινδία. Τους 14 έφτασαν οι νεκροί στις πληγείσες περιοχές, ενώ σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι εκτοπίστηκαν. Ο κυκλώνας, που ήταν ο ισχυρότερος των τελευταίων δεκατεσσάρων ετών στη χώρα, άφησε πίσω του εκτεταμένες καταστροφές.

Πορτρέτο στους τοίχους εγκαταλελειμμένου σπιτιού . Επισκέπτες τραβούν φωτογραφίες σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, στο κέντρο της πόλης Κρασνογιάρσκ στη Σιβηρία, στους τοίχους του οποίου ο γάλλος καλλιτέχνης «The Mouarf» έχει φιλοτεχνήσει το πορτρέτο του ηθοποιού Αλεξάντερ Καϊντανόφσκι. 
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Επισκέπτες τραβούν φωτογραφίες σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, στο κέντρο της πόλης Κρασνογιάρσκ στη Σιβηρία, στους τοίχους του οποίου ο γάλλος καλλιτέχνης «The Mouarf» έχει φιλοτεχνήσει το πορτρέτο του ηθοποιού Αλεξάντερ Καϊντανόφσκι. 

Ινδία: Τελευταία ημέρα του φεστιβάλ Ντούργκα Πούτζα. Πιστοί πετούν σκόνη ο ένας στον άλλον, καθώς μεταφέρουν είδωλα της ινδουιστικής θεότητας Ντούργκα, η οποία συμβολίζει τη δύναμη και το θρίαμβο του καλού εναντίον του κακού, κατά την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ Ντούργκα Πούτζα στην πόλη Αγκαρτάλα της Ινδίας.
REUTERS / JAYANTA DEY

Πιστοί πετούν σκόνη ο ένας στον άλλον, καθώς μεταφέρουν είδωλα της ινδουιστικής θεότητας Ντούργκα, η οποία συμβολίζει τη δύναμη και το θρίαμβο του καλού εναντίον του κακού, κατά την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ Ντούργκα Πούτζα στην πόλη Αγκαρτάλα της Ινδίας.

Διαμαρτυρία σχολικών φυλάκων έξω από τα γραφεία της Ν.Δ. Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού πραγματοποίησαν περίπου 100 σχολικοί φύλακες, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα. Νωρίτερα, οι σχολικοί φύλακες πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.
EUROKINISSI / ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού πραγματοποίησαν περίπου 100 σχολικοί φύλακες, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα. Νωρίτερα, οι σχολικοί φύλακες πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Νέο μέλος στη «οικογένεια» πάντα του Σενμπρούν . Φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ζωολογικός κήπος του Σενμπρούν στην Αυστρία και στην οποία απεικονίζεται το –προς το παρόν χωρίς όνομα- ηλικίας δύο μηνών πάντα που προστέθηκε στην «οικογένεια» πάντα του πάρκου.
EPA / DANIEL ZUPANC/ SCHOENBRUNN ZOO

Φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ζωολογικός κήπος του Σενμπρούν στην Αυστρία και στην οποία απεικονίζεται το –προς το παρόν χωρίς όνομα- ηλικίας δύο μηνών πάντα που προστέθηκε στην «οικογένεια» πάντα του πάρκου.

Θρησκευτική γιορτή στη Γεωργία. Νέοι μουσικοί και χορευτές από τη Γεωργία συμμετέχουν σε εκδηλώσεις στο πλαίσιο θρησκευτική εορτής, στην πόλη Μιτσκέτα, η οποία απέχει 25 χιλιόμετρα από την Τιφλίδα. Κάθε χρόνο, άνθρωποι από όλη τη Γεωργία συγκεντρώνονται στην πόλη για να παρευρεθούν  στη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Σβετιτσχοβέλι. 
EPA / ZURAB KURTSIKIDZE

Νέοι μουσικοί και χορευτές από τη Γεωργία συμμετέχουν σε εκδηλώσεις στο πλαίσιο θρησκευτική εορτής, στην πόλη Μιτσκέτα, η οποία απέχει 25 χιλιόμετρα από την Τιφλίδα. Κάθε χρόνο, άνθρωποι από όλη τη Γεωργία συγκεντρώνονται στην πόλη για να παρευρεθούν  στη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Σβετιτσχοβέλι. 

Νόμπελ Οικονομικών 2013. Τρεις οικονομολόγοι οι οποίοι εργάζονται στις ΗΠΑ κέρδισαν το βραβείο Νόμπελ Οικονομικών για το 2013. Ο Γιουτζίν Εφ Φάμα, ο Λαρς Χάνσεν και ο Ρόμπερτ Σίλερ κέρδισαν το βραβείο για την «εμπειρική ανάλυση των τιμών των περιουσιακών στοιχείων».
REUTERS / TT NEWS AGENCY
Τρεις οικονομολόγοι οι οποίοι εργάζονται στις ΗΠΑ κέρδισαν το βραβείο Νόμπελ Οικονομικών για το 2013. Ο Γιουτζίν Εφ Φάμα, ο Λαρς Χάνσεν και ο Ρόμπερτ Σίλερ κέρδισαν το βραβείο για την «εμπειρική ανάλυση των τιμών των περιουσιακών στοιχείων».
Κατάρρευση πεζογέφυρας στην Κίνα. Τουρίστες έχουν πέσει στο νερό ύστερα από κατάρρευση πεζογέφυρας στο όρος Λουσάν, στην Κίνα, λόγω μεγαλύτερου βάρους από όσο προβλεπόταν στις προδιαγραφές της. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Τουρίστες έχουν πέσει στο νερό ύστερα από κατάρρευση πεζογέφυρας στο όρος Λουσάν, στην Κίνα, λόγω μεγαλύτερου βάρους από όσο προβλεπόταν στις προδιαγραφές της. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί.

Αμπελώνες από ψηλά . Αεροφωτογραφία των αμπελώνων της κωμόπολης Μπάντεν-Μπάντεν στο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, στην Γερμανία.
EPA / ULI DECK

Αεροφωτογραφία των αμπελώνων της κωμόπολης Μπάντεν-Μπάντεν στο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, στην Γερμανία.

Επίδειξη ικανοτήτων Σαολίν . Εκπαιδευόμενοι στην πολεμική Σαολίν κάνουν επίδειξη των ικανοτήτων τους στο ναό Σαολίν στην Ντενγκ Φενγκ στην επαρχία Χενάν της Κίνας.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Εκπαιδευόμενοι στην πολεμική Σαολίν κάνουν επίδειξη των ικανοτήτων τους στο ναό Σαολίν στην Ντενγκ Φενγκ στην επαρχία Χενάν της Κίνας.

«Στον κήπο με τα αγάλματα». Το πρόγραμμα του μουσείου Μπενάκη, «Στον κήπο με τα αγάλματα», για παιδιά 5 με 7 χρονών πραγματοποιήθηκε στο ατελιέ του γλύπτη Γιάννη Παππά, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την Γλυπτική μέσω των έργων του καλλιτέχνη.
FOSPHOTOS / Menelaos Myrillas

Το πρόγραμμα του μουσείου Μπενάκη, «Στον κήπο με τα αγάλματα», για παιδιά 5 με 7 χρονών πραγματοποιήθηκε στο ατελιέ του γλύπτη Γιάννη Παππά, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την Γλυπτική μέσω των έργων του καλλιτέχνη.

Formula 1: Πρώτος και στην Ιαπωνία ο Σ. Φέτελ. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ο πρώτος πιλότος που είδε την καρό σημαία στο γκραν πρι της Ιαπωνίας, στην πίστα της Σουζούκα. Ο Γερμανός, που βρίσκεται πια ένα βήμα πριν από την κατάκτηση του τέταρτου συνεχούς παγκόσμιου τίτλου του και σήμερα πανηγύρισε την 35η νίκη στην καριέρα του (9η φετινή και 5η κατά σειρά), άφησε στη δεύτερη θέση τον Μαρκ Γουέμπερ και στην τρίτη τον Ρομέν Γκροσάν.
REUTERS / TORU HANAI

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ο πρώτος πιλότος που είδε την καρό σημαία στο γκραν πρι της Ιαπωνίας, στην πίστα της Σουζούκα. Ο Γερμανός, που βρίσκεται πια ένα βήμα πριν από την κατάκτηση του τέταρτου συνεχούς παγκόσμιου τίτλου του και σήμερα πανηγύρισε την 35η νίκη στην καριέρα του (9η φετινή και 5η κατά σειρά), άφησε στη δεύτερη θέση τον Μαρκ Γουέμπερ και στην τρίτη τον Ρομέν Γκροσάν.