Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 18:54

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2013.

Φουκουσίμα: Μία πόλη φάντασμα. Ένας αυτόματος πωλητής της Coca-cola, που έχει παρασυρθεί στην ενδοχώρα από το τσουνάμι, βρίσκεται σε ένα εγκαταλελειμμένο ορυζώνα μέσα στη ζώνη αποκλεισμού, στην παράκτια περιοχή Μιναμισόμα, στην επαρχία της Φουκουσίμα. Το 2011 ισχυρός σεισμός που ακολουθήθηκε από τσουνάμι, κατέστρεψε το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, οδηγώντας στo χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα των τελευταίων 25 χρόνων. Περίπου 160.000 άνθρωποι που ζούσαν κοντά στο εργοστάσιο αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και η κυβέρνηση όρισε μία υποχρεωτική ζώνη εκκένωσης 20 χιλιομέτρων. Τα τελευταία δυόμισι χρόνια έχουν παρατηρηθεί διαρροές μολυσμένου νερού από τις δεξαμενές αποθήκευσης ύδατος του πυρηνικού εργοστασίου, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι τα ραδιενεργά απόβλητα έχουν φτάσει στον Ειρηνικό Ωκεανό.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Ένας αυτόματος πωλητής της Coca-cola, που έχει παρασυρθεί στην ενδοχώρα από το τσουνάμι, βρίσκεται σε ένα εγκαταλελειμμένο ορυζώνα μέσα στη ζώνη αποκλεισμού, στην παράκτια περιοχή Μιναμισόμα, στην επαρχία της Φουκουσίμα. Το 2011 ισχυρός σεισμός που ακολουθήθηκε από τσουνάμι, κατέστρεψε το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, οδηγώντας στo χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα των τελευταίων 25 χρόνων. Περίπου 160.000 άνθρωποι που ζούσαν κοντά στο εργοστάσιο αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και η κυβέρνηση όρισε μία υποχρεωτική ζώνη εκκένωσης 20 χιλιομέτρων. Τα τελευταία δυόμισι χρόνια έχουν παρατηρηθεί διαρροές μολυσμένου νερού από τις δεξαμενές αποθήκευσης ύδατος του πυρηνικού εργοστασίου, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι τα ραδιενεργά απόβλητα έχουν φτάσει στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Μεγαλώνει η οικογένεια λευκών λιονταριών στο ζωολογικό κήπο Βελιγραδίου. Υπάλληλος του ζωολογικού κήπου «Good hope garden» στο Βελιγράδι, κρατά ένα νεογέννητο θηλυκό λευκό λιοντάρι. Ο σκύμνος γεννήθηκε πριν από οκτώ ημέρες και αποτελεί το 11ο λευκό λιοντάρι στο ζωολογικό κήπο του Βελιγραδίου. Τα λευκά λιοντάρια είναι υπό εξαφάνιση και συναντώνται μόνο υπό αιχμαλωσία, σε ζωολογικούς κήπους και προστατευμένα καταφύγια. Υπολογίζεται ότι έχουν απομείνει 500 σε ολόκληρο τον κόσμο.
REUTERS / MARKO DJURICA

Υπάλληλος του ζωολογικού κήπου «Good hope garden» στο Βελιγράδι, κρατά ένα νεογέννητο θηλυκό λευκό λιοντάρι. Ο σκύμνος γεννήθηκε πριν από οκτώ ημέρες και αποτελεί το 11ο λευκό λιοντάρι στο ζωολογικό κήπο του Βελιγραδίου. Τα λευκά λιοντάρια είναι υπό εξαφάνιση και συναντώνται μόνο υπό αιχμαλωσία, σε ζωολογικούς κήπους και προστατευμένα καταφύγια. Υπολογίζεται ότι έχουν απομείνει 500 σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ινδία: Προσευχές στον ποταμό Γάγγη. Ενας μικρός ινδός καθαρίζει τα δόντια του με ένα ξυλαράκι πάνω σε ένα τοίχο, παρατηρώντας τον κόσμο που βουτά στα νερά του ποταμού Γάγγη, την ιερή ημέρα Μαχαλάγια, στην Καλκούτα. Οι Ινδοί προσεύχονται αφού βουτήξουν στα νερά του ποταμού, τιμώντας τις ψυχές των προγόνων τους κατά τη διάρκεια της Μαχαλάγια, η οποία αποκαλείται επίσης Σράαντ ή Πίτρα Πάκσα.
REUTERS / RUPAK DE CHOWDHURI

Ενας μικρός ινδός καθαρίζει τα δόντια του με ένα ξυλαράκι πάνω σε ένα τοίχο, παρατηρώντας τον κόσμο που βουτά στα νερά του ποταμού Γάγγη, την ιερή ημέρα Μαχαλάγια, στην Καλκούτα. Οι Ινδοί προσεύχονται αφού βουτήξουν στα νερά του ποταμού, τιμώντας τις ψυχές των προγόνων τους κατά τη διάρκεια της Μαχαλάγια, η οποία αποκαλείται επίσης Σράαντ ή Πίτρα Πάκσα.

ΗΠΑ: Αποζημιώθηκε ιδιοκτήτης για τα 500 δολάρια που έφαγε ο σκύλος του. Ο Σαντάνς, ένα γέρικο μονόφθαλμο Γκόλντεν Ριτρίβερ, έχει στο στόμα του μία επιταγή αποζημίωσης των 500 δολαρίων από την αμερικανική κυβέρνηση, καθώς πέρυσι έφαγε 5 χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων του ιδιοκτήτη του, Γουέιν Κλίνκελ. Ο Κλίνκελ κόλλησε τα κομμάτια από τα χαρτονομίσματα που έσκισε ο Σάντανς και αυτή την εβδομάδα έλαβε την επιταγή από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ προς αντικατάσταση των κατεστραμμένων δολαρίων.
Reuters / HANDOUT

Ο Σαντάνς, ένα γέρικο μονόφθαλμο Γκόλντεν Ριτρίβερ, έχει στο στόμα του μία επιταγή αποζημίωσης των 500 δολαρίων από την αμερικανική κυβέρνηση, καθώς πέρυσι έφαγε 5 χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων του ιδιοκτήτη του, Γουέιν Κλίνκελ. Ο Κλίνκελ κόλλησε τα κομμάτια από τα χαρτονομίσματα που έσκισε ο Σάντανς και αυτή την εβδομάδα έλαβε την επιταγή από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ προς αντικατάσταση των κατεστραμμένων δολαρίων.

O Banksy στη Νέα Υόρκη. Ενα καινούριο γκράφιτι του βρετανού καλλιτέχνη Banksy, στη West 24th street στη Νέα Υόρκη. Τρία νέα έργα του βρετανού καλλιτέχνη, εμφανίστηκαν σε δρόμους της Νέας Υόρκης αυτή την εβδομάδα, ύστερα από την ανακοίνωση του Banksy ότι θα μείνει στην πόλη για ένα μήνα.
REUTERS / MIKE SEGAR

Ενα καινούριο γκράφιτι του βρετανού καλλιτέχνη Banksy, στη West 24th street στη Νέα Υόρκη. Τρία νέα έργα του βρετανού καλλιτέχνη, εμφανίστηκαν σε δρόμους της Νέας Υόρκης αυτή την εβδομάδα, ύστερα από την ανακοίνωση του Banksy ότι θα μείνει στην πόλη για ένα μήνα.

Ονδούρα: Νέα μονάδα στρατιωτικής αστυνομίας για τη διατήρηση δημόσιας τάξης. Μέλος της στρατιωτικής αστυνομίας της Ονδούρας για τη δημόσια τάξη (PMOP) κάθεται σε ένα τεθωρακισμένο κατά τη διάρκεια επίδειξης στο Ματέο, στα περίχωρα της Τεγκουσιγκάλπα. Η νέα στρατιωτική αστυνομική μονάδα, αποτελούμενη από 5.000 άτομα προσωπικό, θα είναι υπεύθυνη για αστυνομικές επιχειρήσεις και διατήρηση δημόσιας τάξης και ασφάλειας.
REUTERS / JORGE CABRERA

Μέλος της στρατιωτικής αστυνομίας της Ονδούρας για τη δημόσια τάξη (PMOP) κάθεται σε ένα τεθωρακισμένο κατά τη διάρκεια επίδειξης στο Ματέο, στα περίχωρα της Τεγκουσιγκάλπα. Η νέα στρατιωτική αστυνομική μονάδα, αποτελούμενη από 5.000 άτομα προσωπικό, θα είναι υπεύθυνη για αστυνομικές επιχειρήσεις και διατήρηση δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Αντ. Σαμαράς: Η δημοκρατία μπορεί να νικήσει τους εχθρούς της. «Συντρίψαμε τους νεοναζί», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του Hellenic Initiative στη Νέα Υόρκη, συμπληρώνοντας πως ο αρχηγός και ο υπαρχηγός τους είναι στη φυλακή. «Η δημοκρατία μπορεί να νικήσει τους εχθρούς της, εφόσον πιστεύουμε στους δημοκρατικούς θεσμούς και στο κράτος δικαίου», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
EUROKINISSI / ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

«Συντρίψαμε τους νεοναζί», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του Hellenic Initiative στη Νέα Υόρκη, συμπληρώνοντας πως ο αρχηγός και ο υπαρχηγός τους είναι στη φυλακή. «Η δημοκρατία μπορεί να νικήσει τους εχθρούς της, εφόσον πιστεύουμε στους δημοκρατικούς θεσμούς και στο κράτος δικαίου», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Στις φυλακές Κορυδαλλού Χρ. Παππάς, Ν. Μιχαλολιάκος και Γ. Λαγός. Αστυνομικοί περπατούν έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού στην Αθήνα. Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, που κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή. Προφυλακιστέοι έχουν κριθεί και ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος καθως και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, οι οποίοι βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένα κελιά στην πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και θα προαυλίζονται την ίδια ώρα, χωρίς ωστόσο να έρχονται σε επαφή με άλλους έγκλειστους.
REUTERS / JOHN KOLESIDIS

Αστυνομικοί περπατούν έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού στην Αθήνα. Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, που κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή. Προφυλακιστέοι έχουν κριθεί και ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος καθως και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, οι οποίοι βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένα κελιά στην πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και θα προαυλίζονται την ίδια ώρα, χωρίς ωστόσο να έρχονται σε επαφή με άλλους έγκλειστους.

Ciudad Caribia: Το όραμα του Τσάβεζ. Ένας άντρας κάθεται κάτω από μία τοιχογραφία που απεικονίζει τον εκλιπών πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβεζ, στο κέντρο του Καράκας. Ο Τσάβεζ είχε ένα όνειρο: να χτίσει μία ουτοπική πόλη η οποία θα αναδείκνυε το σοσιαλισμό στη Βενεζουέλα. Αργά και χαοτικά, τα χρόνια που ακολούθησαν, το όραμα του προέδρου με την ονομασία «Ciudad Caribia», άρχισε να παίρνει μορφή στις πλαγιές του βουνού βόρεια πάνω από το Καράκας.
REUTERS / JORGE SILVA

Ένας άντρας κάθεται κάτω από μία τοιχογραφία που απεικονίζει τον εκλιπών πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβεζ, στο κέντρο του Καράκας. Ο Τσάβεζ είχε ένα όνειρο: να χτίσει μία ουτοπική πόλη η οποία θα αναδείκνυε το σοσιαλισμό στη Βενεζουέλα. Αργά και χαοτικά, τα χρόνια που ακολούθησαν, το όραμα του προέδρου με την ονομασία «Ciudad Caribia», άρχισε να παίρνει μορφή στις πλαγιές του βουνού βόρεια πάνω από το Καράκας.

Στόχος το 1 δισ. στη δημόσια εγγραφή του Twitter. Την άντληση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων έχει ως στόχο να επιτύχει το Twitter, όπως έγινε γνωστό από έγγραφα σχετικά με την δημόσια εγγραφή του και την είσοδό του στο χρηματιστήριο. Η δημόσια εγγραφή του Twitter θα αποτελέσει το μεγαλύτερο γεγονός του είδους του από την αντίστοιχη κίνηση του Facebook το 2012.
REUTERS / HYUNGWON KANG

Την άντληση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων έχει ως στόχο να επιτύχει το Twitter, όπως έγινε γνωστό από έγγραφα σχετικά με την δημόσια εγγραφή του και την είσοδό του στο χρηματιστήριο. Η δημόσια εγγραφή του Twitter θα αποτελέσει το μεγαλύτερο γεγονός του είδους του από την αντίστοιχη κίνηση του Facebook το 2012.

Ιταλία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο. Περισσότεροι από 300 ενδέχεται να είναι οι νεκροί από το ναυάγιο στη Λαμπεντούζα, όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με την εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, «κάτω από το πλεούμενο έχουν εντοπισθεί περίπου 100 πτώματα». Σύμφωνα με τους δύτες, ανάμεσα ανάμεσα στα θύματα είναι πολλές γυναίκες και παιδιά. Μέχρι τώρα επισήμως έχουν ανασυρθεί 94 πτώματα εκ των οποίων δυο έγκυες γυναίκες.
EPA / ETTORE FERRARI

Περισσότεροι από 300 ενδέχεται να είναι οι νεκροί από το ναυάγιο στη Λαμπεντούζα, όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με την εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, «κάτω από το πλεούμενο έχουν εντοπισθεί περίπου 100 πτώματα». Σύμφωνα με τους δύτες, ανάμεσα ανάμεσα στα θύματα είναι πολλές γυναίκες και παιδιά. Μέχρι τώρα επισήμως έχουν ανασυρθεί 94 πτώματα εκ των οποίων δυο έγκυες γυναίκες.

Νεκρή η γυναίκα οδηγός που αναστάτωσε την Ουάσιγκτον. Νεκρή είναι η οδηγός που αποπειράθηκε να περάσει από ένα οδόφραγμα στην εξωτερική περίμετρο του Λευκού Οίκου. Η γυναίκα, 34 ετών, σκοτώθηκε από πυροβολισμούς αστυνομικών, όταν το όχημά της ακινητοποιήθηκε μετά από καταδίωξη κοντά στο Καπιτώλιο, στη λεωφόρο Μέριλαντ. Μέσα στο αυτοκίνητο βρισκόταν και ένα κοριτσάκι ενός έτους, το οποίο απομακρύνθηκε σώο από στελέχη της αστυνομίας. Στο επεισόδιο τραυματίστηκαν δυο αστυνομικοί, ένας πράκτορας της μυστικής υπηρεσίας του Λευκού Οίκου και ένας φρουρός του Καπιτωλίου.
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Νεκρή είναι η οδηγός που αποπειράθηκε να περάσει από ένα οδόφραγμα στην εξωτερική περίμετρο του Λευκού Οίκου. Η γυναίκα, 34 ετών, σκοτώθηκε από πυροβολισμούς αστυνομικών, όταν το όχημά της ακινητοποιήθηκε μετά από καταδίωξη κοντά στο Καπιτώλιο, στη λεωφόρο Μέριλαντ. Μέσα στο αυτοκίνητο βρισκόταν και ένα κοριτσάκι ενός έτους, το οποίο απομακρύνθηκε σώο από στελέχη της αστυνομίας. Στο επεισόδιο τραυματίστηκαν δυο αστυνομικοί, ένας πράκτορας της μυστικής υπηρεσίας του Λευκού Οίκου και ένας φρουρός του Καπιτωλίου.

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί κοντά στο Καπιτώλιο. Πυροβολισμοί σημειώθηκαν κοντά στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον, με την αστυνομία να προχωρεί σε αποκλεισμό του για μικρό χρονικό διάστημα, περίπου μισής ώρας. Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν κοντά στο Hart Senate Office Building. Το συμβάν σημειώθηκε ενώ εντός του Καπιτωλίου οι αμερικανοί γερουσιαστές προσπαθούσανν να βρουν μια λύση στο αδιέξοδο του προϋπολογισμού που έχει παραλύσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Εξ αιτίας του επεισοδίου το Καπιτώλιο έκλεισε για περίπου μία ώρα.
REUTERS / ALEXANDER MOROZOV

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν κοντά στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον, με την αστυνομία να προχωρεί σε αποκλεισμό του για μικρό χρονικό διάστημα, περίπου μισής ώρας. Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν κοντά στο Hart Senate Office Building. Το συμβάν σημειώθηκε ενώ εντός του Καπιτωλίου οι αμερικανοί γερουσιαστές προσπαθούσανν να βρουν μια λύση στο αδιέξοδο του προϋπολογισμού που έχει παραλύσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Εξ αιτίας του επεισοδίου το Καπιτώλιο έκλεισε για περίπου μία ώρα.

Πετράλωνα: Έκρηξη σε σύνδεσμο του ΠΑΟ. Εκτεταμένες ζημιές έχουν υποστεί τα γραφεία συνδέσμου του Παναθηναϊκού στη διασταύρωση των οδών Αλκίφρονος και Κειριαδών στα Πετράλωνα καθώς και παρακείμενα κτήρια και αυτοκίνητα από ισχυρή έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στις 3 το πρωί της Παρασκευής.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Εκτεταμένες ζημιές έχουν υποστεί τα γραφεία συνδέσμου του Παναθηναϊκού στη διασταύρωση των οδών Αλκίφρονος και Κειριαδών στα Πετράλωνα καθώς και παρακείμενα κτήρια και αυτοκίνητα από ισχυρή έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στις 3 το πρωί της Παρασκευής.