Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 18:57

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2013.

ΗΠΑ: Σε υποχρεωτική αργία 800.000 υπάλληλοι. Μέλη του προσωπικού ασφαλείας απεικονίζονται στο μνημείο Λίνκολν στην Ουάσιγκτον. Άρχισε η μερική αναστολή των λειτουργιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ μετά την αδυναμία των δύο σωμάτων του Κογκρέσου να συμφωνήσουν σε έναν νέο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό. Τα εθνικά πάρκα και τα μουσεία της Ουάσιγκτον αναμένεται να κλείσουν, οι συντάξεις και τα επιδόματα των βετεράνων θα καθυστερήσουν, ενώ δεν θα εξετάζονται αιτήσεις για βίζα και διαβατήριο.
REUTERS / JASON REED

Μέλη του προσωπικού ασφαλείας απεικονίζονται στο μνημείο Λίνκολν στην Ουάσιγκτον. Άρχισε η μερική αναστολή των λειτουργιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ μετά την αδυναμία των δύο σωμάτων του Κογκρέσου να συμφωνήσουν σε έναν νέο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό. Τα εθνικά πάρκα και τα μουσεία της Ουάσιγκτον αναμένεται να κλείσουν, οι συντάξεις και τα επιδόματα των βετεράνων θα καθυστερήσουν, ενώ δεν θα εξετάζονται αιτήσεις για βίζα και διαβατήριο.

Μερική διακοπή της λειτουργίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Ένα μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ εξέρχεται από το Καπιτώλιο. Παρά τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, το Κογκρέσο δεν κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία για τους πόρους που θα επέτρεπαν την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και έτσι από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα, 07:00 ώρα Ελλάδος), με την έναρξη του νέου οικονομικού έτους, ξεκίνησε η διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης.
REUTERS / JIM BOURG

Ένα μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ εξέρχεται από το Καπιτώλιο. Παρά τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, το Κογκρέσο δεν κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία για τους πόρους που θα επέτρεπαν την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και έτσι από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα, 07:00 ώρα Ελλάδος), με την έναρξη του νέου οικονομικού έτους, ξεκίνησε η διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης.

Στελέχη της Χρυσής Αυγής στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Κατηγορούμενοι μέλη της Χρυσής Αυγής καταφτάνουν με αστυνομική συνοδεία στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για να απολογηθούν στον ανακριτή. Στον ανακριτή απολογούνται τρία στελέχη της Χρυσής Αυγής μετά την ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος τους ο Εισαγγελέας για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοκατοχή κατά περίπτωση.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Κατηγορούμενοι μέλη της Χρυσής Αυγής καταφτάνουν με αστυνομική συνοδεία στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για να απολογηθούν στον ανακριτή. Στον ανακριτή απολογούνται τρία στελέχη της Χρυσής Αυγής μετά την ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος τους ο Εισαγγελέας για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοκατοχή κατά περίπτωση.

Στον ανακριτή οι συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής . Στιγμιότυπο από την προσαγωγή στον ανακριτή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 15.00 -υπό ισχυρή αστυνομική συνοδεία- οι τέσσερις συλληφθέντες βουλευτές της Χ.Α. Όπως επισημαίνεται στο κατηγορητήριο, από τις τηλεφωνικές συνομιλίες προκύπτει ότι ο Ν. Μιχαλολιάκος ενημερώθηκε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γ. Λαγό. Τον βουλευτή Β΄Αθήνας είχε ενημερώσει νωρίτερα ο Γιώργος Πατέλης, ο οποίος έμαθε από τον Γιώργο Ρουπακιά ότι σκότωσε τον 34χρονο ράπερ.
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στιγμιότυπο από την προσαγωγή στον ανακριτή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 15.00 -υπό ισχυρή αστυνομική συνοδεία- οι τέσσερις συλληφθέντες βουλευτές της Χ.Α. Όπως επισημαίνεται στο κατηγορητήριο, από τις τηλεφωνικές συνομιλίες προκύπτει ότι ο Ν. Μιχαλολιάκος ενημερώθηκε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γ. Λαγό. Τον βουλευτή Β΄Αθήνας είχε ενημερώσει νωρίτερα ο Γιώργος Πατέλης, ο οποίος έμαθε από τον Γιώργο Ρουπακιά ότι σκότωσε τον 34χρονο ράπερ.

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Αστόρια. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (κέντρο) χαιρετά μαθητές κατά την επίσκεψή του στην κοινότητα του Καθεδρικού του Αγίου Δημητρίου Αστορίας όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ημερήσιου σχολείου του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή. Ο Πρωθυπουργός παρακολούθησε με ενθουσιασμό το πρόγραμμα με τραγούδια που παρουσίασαν οι μαθητές στην αίθουσα τελετών «Πέτρος Γ. Πατρίδης» και μίλησε στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους παράγοντες της κοινότητας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (κέντρο) χαιρετά μαθητές κατά την επίσκεψή του στην κοινότητα του Καθεδρικού του Αγίου Δημητρίου Αστορίας όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ημερήσιου σχολείου του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή. Ο Πρωθυπουργός παρακολούθησε με ενθουσιασμό το πρόγραμμα με τραγούδια που παρουσίασαν οι μαθητές στην αίθουσα τελετών «Πέτρος Γ. Πατρίδης» και μίλησε στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους παράγοντες της κοινότητας.

Καθημερινή ζωή στην Αβάνα . Άνθρωποι επιβιβάζονται σε αυτοκίνητο αμερικανικής κατασκευής, το οποίο χρησιμοποιείται ως ιδιωτικό ταξί που μπορεί να μεταφέρει παράλληλα πολλούς επιβάτες, κατά τη διάρκεια μίας βροχερής ημέρας στην Αβάνα. Τα εν λόγω ταξί, γνωστά και ως «almendron» πραγματοποιούν διαδρομές γύρω ή κοντά στην πόλη της Αβάνας, επιβιβάζοντας και αποβιβάζοντας επιβάτες  καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Μία διαδρομή 30χλμ με ένα «almendron» κοστίζει  από 0,50 έως 1 δολάριο.
REUTERS / DESMOND BOYLAN

Άνθρωποι επιβιβάζονται σε αυτοκίνητο αμερικανικής κατασκευής, το οποίο χρησιμοποιείται ως ιδιωτικό ταξί που μπορεί να μεταφέρει παράλληλα πολλούς επιβάτες, κατά τη διάρκεια μίας βροχερής ημέρας στην Αβάνα. Τα εν λόγω ταξί, γνωστά και ως «almendron» πραγματοποιούν διαδρομές γύρω ή κοντά στην πόλη της Αβάνας, επιβιβάζοντας και αποβιβάζοντας επιβάτες  καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Μία διαδρομή 30χλμ με ένα «almendron» κοστίζει  από 0,50 έως 1 δολάριο.

Βουδαπέστη: Τίτλοι τέλους για ψυχαγωγικό πάρκο. Στη φωτογραφία απεικονίζεται το «Ιπτάμενο Τσίρκο» στο πάρκο ψυχαγωγίας της Βουδαπέστης. Το θεματικό πάρκο έκλεισε χθες τις πύλες του έπειτα από 175  χρόνια λειτουργίας.
EPA / Laszlo Beliczay

Στη φωτογραφία απεικονίζεται το «Ιπτάμενο Τσίρκο» στο πάρκο ψυχαγωγίας της Βουδαπέστης. Το θεματικό πάρκο έκλεισε χθες τις πύλες του έπειτα από 175  χρόνια λειτουργίας.

Η Ιαπωνία αυξάνει τη φορολογία επί των πωλήσεων . Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε ανακοινώνει την αύξηση της φορολογίας επί των πωλήσεων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο. Στη μεγαλύτερη δημοσιονομική παρέμβαση της τελευταίας 15ετίας αποφάσισε να προχωρήσει η Ιαπωνία, αυξάνοντας, από τον Απρίλιο του 2014, τη φορολογία επί των πωλήσεων στο επίπεδο του 8%, από 5% που είναι σήμερα. Το Τόκιο θα εξασφαλίσει, έτσι, επιπρόσθετα έσοδα ύψους 8 τρισ. γιεν (81,42 δισ. δολ.).
REUTERS / TORU HANAI

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε ανακοινώνει την αύξηση της φορολογίας επί των πωλήσεων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο. Στη μεγαλύτερη δημοσιονομική παρέμβαση της τελευταίας 15ετίας αποφάσισε να προχωρήσει η Ιαπωνία, αυξάνοντας, από τον Απρίλιο του 2014, τη φορολογία επί των πωλήσεων στο επίπεδο του 8%, από 5% που είναι σήμερα. Το Τόκιο θα εξασφαλίσει, έτσι, επιπρόσθετα έσοδα ύψους 8 τρισ. γιεν (81,42 δισ. δολ.).

Βραζιλία: Διαμαρτυρία ιθαγενών ινδιάνων. Ιθαγενής ινδιάνα με το παιδί της κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στην προτεινόμενη συνταγματική τροποποίηση, γνωστή ως PEC 215, η οποία αλλάζει τους κανόνες για την οριοθέτηση των αυτόχθονων περιοχών στην Μπραζίλια.
REUTERS / UESLEI MARCELINO

Ιθαγενής ινδιάνα με το παιδί της κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στην προτεινόμενη συνταγματική τροποποίηση, γνωστή ως PEC 215, η οποία αλλάζει τους κανόνες για την οριοθέτηση των αυτόχθονων περιοχών στην Μπραζίλια.

53η επέτειος της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας . Σημαιοφόροι του κυπριακού στρατού συμμετέχουν σε στρατιωτική παρέλαση, παρουσία του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων στη Λευκωσία. Η στρατιωτική παρέλαση αποτελεί μέρος των εορτασμών για την 53η επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Για πρώτη φορά, η στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιήθηκε χωρίς μηχανοκίνητα τμήματα, λόγω της οικονομικής κρίσης.
EPA / KATIA CHRISTODOULOU

Σημαιοφόροι του κυπριακού στρατού συμμετέχουν σε στρατιωτική παρέλαση, παρουσία του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων στη Λευκωσία. Η στρατιωτική παρέλαση αποτελεί μέρος των εορτασμών για την 53η επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Για πρώτη φορά, η στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιήθηκε χωρίς μηχανοκίνητα τμήματα, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Διαμαρτυρία στο Χονγκ Κονγκ. Διαδηλωτές κατά της φυλάκισης από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας πολιτικών αντιφρονούντων, στοχαστών, ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δικηγόρων, καλλιτεχνών και υποστηρικτών της δημοκρατίας διαμαρτύρονται στην περιοχή Causeway Bay του Χονγκ Κονγκ, με την ευκαιρία της 64ης επετείου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.
EPA / ALEX HOFFORD

Διαδηλωτές κατά της φυλάκισης από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας πολιτικών αντιφρονούντων, στοχαστών, ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δικηγόρων, καλλιτεχνών και υποστηρικτών της δημοκρατίας διαμαρτύρονται στην περιοχή Causeway Bay του Χονγκ Κονγκ, με την ευκαιρία της 64ης επετείου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας . Μέλη των 14 παραρτημάτων του Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Θεσσαλονίκης διένυσαν συμβολικά τη διαδρομή από το Λιμάνι ως το Λευκό Πύργο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 58η θέση της παγκόσμιας κατάταξης του Δείκτη Global AgeWatch και χαμηλότερα από την Αλβανία (39η), την Κύπρο (57η) και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες πλην της Πολωνίας (62η), σύμφωνα με δείκτη, που συντάσσεται από τη διεθνή οργάνωση υπέρ των δικαιωμάτων των ηλικιωμένων HelpAge International με τη βοήθεια του ΟΗΕ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Μέλη των 14 παραρτημάτων του Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Θεσσαλονίκης διένυσαν συμβολικά τη διαδρομή από το Λιμάνι ως το Λευκό Πύργο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 58η θέση της παγκόσμιας κατάταξης του Δείκτη Global AgeWatch και χαμηλότερα από την Αλβανία (39η), την Κύπρο (57η) και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες πλην της Πολωνίας (62η), σύμφωνα με δείκτη, που συντάσσεται από τη διεθνή οργάνωση υπέρ των δικαιωμάτων των ηλικιωμένων HelpAge International με τη βοήθεια του ΟΗΕ.

Ν. Κορέα: Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων . Στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ν. Κορέας παρελαύνουν κατά την 65η επέτειο της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Seongnam στην επαρχία Γκαϊοντζί. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, ο πρόεδρος Παρκ Γκεούν Χίε δήλωσε ότι η χώρα θα οικοδομήσει ισχυρές αμυντικές δυνάμεις για να αποτρέψει τις απειλές από τη Β. Κορέα και για να αχρηστεύσει τα πυρηνικά όπλα του Βορρά.
EPA / JEON HEON-KYUN

Στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ν. Κορέας παρελαύνουν κατά την 65η επέτειο της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Seongnam στην επαρχία Γκαϊοντζί. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, ο πρόεδρος Παρκ Γκεούν Χίε δήλωσε ότι η χώρα θα οικοδομήσει ισχυρές αμυντικές δυνάμεις για να αποτρέψει τις απειλές από τη Β. Κορέα και για να αχρηστεύσει τα πυρηνικά όπλα του Βορρά.

«Λουκέτο» στα Sprider Stores. Aναστέλλεται από αύριο Τρίτη 1η Οκτωβρίου η λειτουργία των καταστημάτων της Sprider Stores. Όπως αναφέρει η εταιρεία στη σχετική της ανακοίνωση, «βασικός λόγος αυτής της εξέλιξης ήταν η αδιάλλακτη στάση και η άρνηση των τραπεζών, να συνεχίσουν την υφιστάμενη έως τώρα χρηματοδότηση».
EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Aναστέλλεται από αύριο Τρίτη 1η Οκτωβρίου η λειτουργία των καταστημάτων της Sprider Stores. Όπως αναφέρει η εταιρεία στη σχετική της ανακοίνωση, «βασικός λόγος αυτής της εξέλιξης ήταν η αδιάλλακτη στάση και η άρνηση των τραπεζών, να συνεχίσουν την υφιστάμενη έως τώρα χρηματοδότηση».