Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013 19:03

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013.

Ηλιοβασίλεμα στη Νέα Υόρκη. Ο ήλιος αντανακλάται στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου Ι στη Νέα Υόρκη, καθώς περαστικοί κάνουν περίπατο σε πάρκο του Χόμποκεν στο Νιου Τζέρσεϊ.
REUTERS / GARY HERSHORN

Ο ήλιος αντανακλάται στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου Ι στη Νέα Υόρκη, καθώς περαστικοί κάνουν περίπατο σε πάρκο του Χόμποκεν στο Νιου Τζέρσεϊ.

Ταϊλάνδη: Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες. Ένας άνδρας βρίσκεται στο δεύτερο όροφο του σπιτιού του που έχει υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες στον περιοχή Prachin Buri. Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από τις πλημμύρες στην Ταϊλάνδη, σύμφωνα με επίσημες πηγές.
REUTERS / ATHIT PERAWONGMETHA

Ένας άνδρας βρίσκεται στο δεύτερο όροφο του σπιτιού του που έχει υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες στον περιοχή Prachin Buri. Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από τις πλημμύρες στην Ταϊλάνδη, σύμφωνα με επίσημες πηγές.

Έρευνες στο σπίτι του Χρ. Παππά στα Ιωάννινα. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να εντοπιστεί το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής, το οποίο -σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα- «φυλάσσεται σε άγνωστη τοποθεσία». Κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκεται από το πρωί στην Ανατολή Ιωαννίνων και κάνει «φύλλο και φτερό» την οικία του Χρήστου Παππά.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να εντοπιστεί το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής, το οποίο -σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα- «φυλάσσεται σε άγνωστη τοποθεσία». Κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκεται από το πρωί στην Ανατολή Ιωαννίνων και κάνει «φύλλο και φτερό» την οικία του Χρήστου Παππά.

Δεκάδες νεκροί από έκρηξη βόμβας στο Πακιστάν. Άνδρες των σωστικών συνεργείων επιθεωρούν τις ζημιές από ένα καμένο κτήριο κοντά στο σημείο όπου εξερράγη η βόμβα στην Πεσαβάρ. Σε 42 ανέρχονται οι νεκροί και 107 οι τραυματίες από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου χθες σε πολυσύχναστη αγορά της Πεσαβάρ στο Πακιστάν, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες. Επρόκειτο για την τρίτη επίθεση στην περιοχή σε διάστημα μιας εβδομάδας.
EPA / ARSHAD ARBAB

Άνδρες των σωστικών συνεργείων επιθεωρούν τις ζημιές από ένα καμένο κτήριο κοντά στο σημείο όπου εξερράγη η βόμβα στην Πεσαβάρ. Σε 42 ανέρχονται οι νεκροί και 107 οι τραυματίες από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου χθες σε πολυσύχναστη αγορά της Πεσαβάρ στο Πακιστάν, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες. Επρόκειτο για την τρίτη επίθεση στην περιοχή σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Συνάντηση Σαμαρά με εκπροσώπους της ομογένειας. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε συνάντηση με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων και απηύθυνε ομιλία στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013. Τον Πρωθυπουργό καλωσόρισε ο Γενικός Πρόξενος Γιώργος Ηλιόπουλος. Ο πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στους επιχειρηματίες της ομογένειας να επενδύσουν στην Ελλάδα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε συνάντηση με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων και απηύθυνε ομιλία στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013. Τον Πρωθυπουργό καλωσόρισε ο Γενικός Πρόξενος Γιώργος Ηλιόπουλος. Ο πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στους επιχειρηματίες της ομογένειας να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 2-1. Ο παίκτης του ΠΑΟ Μάρκους Μπέργκ πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του το γκολ που πέτυχε, κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟ- Αστέρας Τρίπολης για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας στο Γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης». Την τρίτη εφετινή του νίκη (όλες εντός έδρας) πέτυχε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε 2-1 του Αστέρα Τρίπολης. Για τους Αρκάδες ήταν η πρώτη εφετινή ήττα στο πρωτάθλημα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Π. ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Ο παίκτης του ΠΑΟ Μάρκους Μπέργκ πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του το γκολ που πέτυχε, κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟ- Αστέρας Τρίπολης για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας στο Γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης». Την τρίτη εφετινή του νίκη (όλες εντός έδρας) πέτυχε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε 2-1 του Αστέρα Τρίπολης. Για τους Αρκάδες ήταν η πρώτη εφετινή ήττα στο πρωτάθλημα.

Στο δρόμο για την Αίγυπτο. Παιδιά από την Παλαιστίνη κοιτάζουν έξω από το παράθυρο λεωφορείου, ελπίζοντας να περάσουν στην Αίγυπτο, στο μεθοριακό πέρασμα της Ραφά ανάμεσα στην Αίγυπτο και το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Η Αίγυπτος άνοιξε ξανά τα σύνορά της με τη Λωρίδα της Γάζας το Σάββατο και για τρεις ημέρες, προκειμένου να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους ασθενείς και για να εξυπηρετηθεί η διέλευση των φοιτητών που σπουδάζουν έξω από τη Λωρίδα της Γάζας.
REUTERS / IBRAHEEM ABU MUSTAFA

Παιδιά από την Παλαιστίνη κοιτάζουν έξω από το παράθυρο λεωφορείου, ελπίζοντας να περάσουν στην Αίγυπτο, στο μεθοριακό πέρασμα της Ραφά ανάμεσα στην Αίγυπτο και το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Η Αίγυπτος άνοιξε ξανά τα σύνορά της με τη Λωρίδα της Γάζας το Σάββατο και για τρεις ημέρες, προκειμένου να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους ασθενείς και για να εξυπηρετηθεί η διέλευση των φοιτητών που σπουδάζουν έξω από τη Λωρίδα της Γάζας.

Οικονομική ζώνη Σιγκαπούρης. Κτήρια της οικονομικής ζώνης της πόλης αντανακλώνται σε μία γυάλινη επιφάνεια, καθώς οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τις κυλιόμενες σκάλες ενός εμπορικού κέντρου στη Σιγκαπούρη.
REUTERS / EDGAR SU

Κτήρια της οικονομικής ζώνης της πόλης αντανακλώνται σε μία γυάλινη επιφάνεια, καθώς οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τις κυλιόμενες σκάλες ενός εμπορικού κέντρου στη Σιγκαπούρη.

Ευ. Βενιζέλος: «Κανείς δεν θα εξευτελίσει τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς». Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος ετοιμάζεται να μιλήσει στην συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Εξωτερικών. «Κανείς δεν θα εξευτελίσει τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς», τόνισε ο κ Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα και πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους της.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος ετοιμάζεται να μιλήσει στην συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Εξωτερικών. «Κανείς δεν θα εξευτελίσει τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς», τόνισε ο κ Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα και πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους της.

Συνεχίζεται η Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού. Ένα μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία της αυστραλιανής σχεδιάστριας  Collette Dinnigan από την κολεξιόν της για την άνοιξη/καλοκαίρι 2014, στο πλαίσιο της εβδομάδας Μόδας του Παρισιού. Η παρουσίαση των γυναικείων κολεξιόν θα διαρκέσει έως τις 2 Οκτωβρίου.
EPA / ETIENNE LAURENT

Ένα μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία της αυστραλιανής σχεδιάστριας  Collette Dinnigan από την κολεξιόν της για την άνοιξη/καλοκαίρι 2014, στο πλαίσιο της εβδομάδας Μόδας του Παρισιού. Η παρουσίαση των γυναικείων κολεξιόν θα διαρκέσει έως τις 2 Οκτωβρίου.

Μεταρρυθμίσεις ανακοίνωσε ο Ερντογάν. Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρά. Ο Ερντογάν ανακοίνωσε «πακέτο» πολιτικών μεταρρυθμίσεων, το οποίο, όπως είπε, έχει στόχο την ενίσχυση των ελευθεριών. Το λεγόμενο «δημοκρατικό πακέτο» περιλαμβάνει την άρση της απαγόρευσης της χρήσης μαντήλας από τις γυναίκες οι οποίες εργάζονται στο δημόσιο τομέα. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης  περισσότερα δικαιώματα και ελευθερίες σε μειονοτικές ομάδες. Ο κ. Ερντογάν σημείωσε επίσης ότι θα εισαχθούν μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα επιτρέπουν τη διδασκαλία και άλλων γλωσσών πλην της τουρκικής σε μη κρατικά σχολεία.
EPA / EVRIM AYDIN/ANADOLU AGENCY

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρά. Ο Ερντογάν ανακοίνωσε «πακέτο» πολιτικών μεταρρυθμίσεων, το οποίο, όπως είπε, έχει στόχο την ενίσχυση των ελευθεριών. Το λεγόμενο «δημοκρατικό πακέτο» περιλαμβάνει την άρση της απαγόρευσης της χρήσης μαντήλας από τις γυναίκες οι οποίες εργάζονται στο δημόσιο τομέα. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης  περισσότερα δικαιώματα και ελευθερίες σε μειονοτικές ομάδες. Ο κ. Ερντογάν σημείωσε επίσης ότι θα εισαχθούν μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα επιτρέπουν τη διδασκαλία και άλλων γλωσσών πλην της τουρκικής σε μη κρατικά σχολεία.