Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013 23:00

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2013

Παγκόσμιο ρεκόρ στο Μαραθώνιο ο Κίπσανγκ. Ο Κενυάτης, Ουίλσον Κίπσανγκ, είναι από σήμερα ο νέος κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο μαραθώνιο. Ο 31χρονος δρομέας μεγάλων αποστάσεων τερμάτισε πρώτος στο μαραθώνιο του Βερολίνου με χρόνο 2:03. 23 και με την επίδοση αυτή βελτίωσε το προηγούμενο ρεκόρ που είχε πετύχει το 2011 στην ίδια πόλη ο συμπατριώτης του, Πατρίκ Μακάου (2:03.28).
REUTERS / TOBIAS SCHWARZ

Ο Κενυάτης, Ουίλσον Κίπσανγκ, είναι από σήμερα ο νέος κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο μαραθώνιο. Ο 31χρονος δρομέας μεγάλων αποστάσεων τερμάτισε πρώτος στο μαραθώνιο του Βερολίνου με χρόνο 2:03. 23 και με την επίδοση αυτή βελτίωσε το προηγούμενο ρεκόρ που είχε πετύχει το 2011 στην ίδια πόλη ο συμπατριώτης του, Πατρίκ Μακάου (2:03.28).

Τελετή Αφής της Φλόγας ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Σότσι 2014». Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία η Τελετή Αφής της Φλόγας ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Σότσι 2014». Η αντίστροφη μέτρηση για τη σπουδαία διοργάνωση που θα διεξαχθεί στη ρωσική πόλη τον ερχόμενο Φεβρουάριο ξεκίνησε (σε 131 ημέρες ανοίγει η «αυλαία»), όπως και η λαμπαδηδρομία που θα περάσει σήμερα από την Αρχαία Ηλιδα, τον Πύργο, την Τρίπολη και θα διανυκτερεύσει στα Καλάβρυτα.
FOSPHOTOS / Philippos Messinis

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία η Τελετή Αφής της Φλόγας ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Σότσι 2014». Η αντίστροφη μέτρηση για τη σπουδαία διοργάνωση που θα διεξαχθεί στη ρωσική πόλη τον ερχόμενο Φεβρουάριο ξεκίνησε (σε 131 ημέρες ανοίγει η «αυλαία»), όπως και η λαμπαδηδρομία που θα περάσει σήμερα από την Αρχαία Ηλιδα, τον Πύργο, την Τρίπολη και θα διανυκτερεύσει στα Καλάβρυτα.

Εκρηξη βόμβας στο Πακιστάν. Συνολικά 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 70 τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας στην Πεσαβάρ του βορειοδυτικού Πακιστάν. Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη έξω από ένα αστυνομικό τμήμα σε μία περιοχή στην οποία βρίσκεται πολυσύχναστη αγορά.
REUTERS / KHURAM PARVEZ

Συνολικά 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 70 τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας στην Πεσαβάρ του βορειοδυτικού Πακιστάν. Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη έξω από ένα αστυνομικό τμήμα σε μία περιοχή στην οποία βρίσκεται πολυσύχναστη αγορά.

Ινδία: Αυξάνονται οι νεκροί απο την κατάρρευση κτηρίου. Συνολικά 61 είναι τελικά οι νεκροί από την κατάρρευση κτηρίου στο Μουμπάι. Σήμερα ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης. Το τετραώροφο κτίριο στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης είχε καταρρεύσει νωρίς το πρωί της Παρασκευής, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμόνταν. Περισσότεροι από 30 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από τα συντρίμμια και έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία.
REUTERS / DANISH SIDDIQUI

Συνολικά 61 είναι τελικά οι νεκροί από την κατάρρευση κτηρίου στο Μουμπάι. Σήμερα ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης. Το τετραώροφο κτίριο στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης είχε καταρρεύσει νωρίς το πρωί της Παρασκευής, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμόνταν. Περισσότεροι από 30 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από τα συντρίμμια και έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία.

 Athens Flying Week. Στιγμιότυπο απο την Athens Flying Week στο Αεροδρόμιο του Τατοΐου.
FOSPHOTOS / Spiros Dardamanis

Στιγμιότυπο απο την Athens Flying Week στο Αεροδρόμιο του Τατοΐου.

Πρωτάθλημα αερόστατου στον Καναδά. Ενα αερόστατο - ροζ ελέφαντας, μία από τις συμμετοχές του Πρωταθλήματος Αερόστατων του Καναδά, προσγειώνεται σε ένα χωράφι στο High River. Το πρωτάθλημα αυτό στον Καναδά αποτελεί τη φάση των προκριματικών για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αερόστατου στο Σάο Πάολο.
REUTERS / MIKE STURK

Ενα αερόστατο - ροζ ελέφαντας, μία από τις συμμετοχές του Πρωταθλήματος Αερόστατων του Καναδά, προσγειώνεται σε ένα χωράφι στο High River. Το πρωτάθλημα αυτό στον Καναδά αποτελεί τη φάση των προκριματικών για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αερόστατου στο Σάο Πάολο.

Ινδία: Προετοιμασίες για το φεστιβάλ Ναβράτρι. Ενα κορίτσι ντυμένο με την παραδοσιακή ινδική ενδυμασία, ποζάρει καθώς παίρνει μέρος στις πρόβες για τον χορό «γκάρμπα», ενόψει του φεστιβάλ Ναβράτρι, στην πόλη Αχμενταμπάντ. Το φεστιβάλ αυτό τελείται προς τιμήν της ινδουιστικής θεότητας Ντούργκα και διαρκεί εννέα μέρες, όπου χιλιάδες νέες χορεύουν όλη τη νύχτα με παραδοσιακές στολές. Το Ναβράτρι ξεκινά στις 5 Οκτωβρίου.
REUTERS / AMIT DAVE

Ενα κορίτσι ντυμένο με την παραδοσιακή ινδική ενδυμασία, ποζάρει καθώς παίρνει μέρος στις πρόβες για τον χορό «γκάρμπα», ενόψει του φεστιβάλ Ναβράτρι, στην πόλη Αχμενταμπάντ. Το φεστιβάλ αυτό τελείται προς τιμήν της ινδουιστικής θεότητας Ντούργκα και διαρκεί εννέα μέρες, όπου χιλιάδες νέες χορεύουν όλη τη νύχτα με παραδοσιακές στολές. Το Ναβράτρι ξεκινά στις 5 Οκτωβρίου.

40ος Μαραθώνιος Βερολίνου. Θεατές παρακολουθούν τους δρομείς του 40ου μαραθώνιου του Βερολίνου.
REUTERS / TOBIAS SCHWARZ

Θεατές παρακολουθούν τους δρομείς του 40ου μαραθώνιου του Βερολίνου.

ΗΠΑ: Πρωτάθλημα ελέυθερης πτώσης. Η ομάδα ελεύθερης πτώσης Arizona Arsenal κατά τη διάρκεια του Εθνικού Πρωταθλήματος Ελεύθερης Πτώσης στην Οτάβα, του Ιλινόις. Ο επαγγελματίας εκπαιδευτής ελεύθερης πτώσης Μπράντον Ατγουντ (χαμηλότερα) κοιτά προς τα πάνω, στρέφοντας την κάμερα που έχει στο κράνος του προς τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη της ομάδας του, καταγράφοντας την πτώση τους.
Reuters / HANDOUT

Η ομάδα ελεύθερης πτώσης Arizona Arsenal κατά τη διάρκεια του Εθνικού Πρωταθλήματος Ελεύθερης Πτώσης στην Οτάβα, του Ιλινόις. Ο επαγγελματίας εκπαιδευτής ελεύθερης πτώσης Μπράντον Ατγουντ (χαμηλότερα) κοιτά προς τα πάνω, στρέφοντας την κάμερα που έχει στο κράνος του προς τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη της ομάδας του, καταγράφοντας την πτώση τους.

Μάθημα θεραπευτικής αγωγής με δελφίνια. Ένα μικρό κορίτσι ακουμπά ένα δελφίνι κατά τη διάρκεια θεραπευτικής αγωγής με δελφίνια στο Δελφινάριο Νέμο στο Κίεβο. Το ενυδρείο παρέχει ένα πρόγραμμα θεραπευτικής αγωγής για έγκυες γυναίκες, παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες, κατά το οποίο οι συμμετέχοντες κολυμπούν, αγγίζουν και παίζουν με τα δελφίνια.
REUTERS / GLEB GARANICH

Ένα μικρό κορίτσι ακουμπά ένα δελφίνι κατά τη διάρκεια θεραπευτικής αγωγής με δελφίνια στο Δελφινάριο Νέμο στο Κίεβο. Το ενυδρείο παρέχει ένα πρόγραμμα θεραπευτικής αγωγής για έγκυες γυναίκες, παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες, κατά το οποίο οι συμμετέχοντες κολυμπούν, αγγίζουν και παίζουν με τα δελφίνια.

Χάραμα στο Λονδίνο. Ενας γλάρος στέκεται πάνω σε ένα άγαλμα λιονταριού, στο στηθαίο του Οίκου Συών, την αυγή, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο.
REUTERS / TOBY MELVILLE

Ενας γλάρος στέκεται πάνω σε ένα άγαλμα λιονταριού, στο στηθαίο του Οίκου Συών, την αυγή, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο.

Περού: Απελευθέρωση έξι θαλάσσιων λιονταριών στο φυσικό τους περιβάλλον. Ο Ρόκυ, ένα θαλάσσιο λιοντάρι εννέα μηνών (αριστερά) κάθεται μαζί με τη 2 χρονών μητέρα του Άρυα στην προβλήτα στο νησί Παλομίνο στο Καλάο. Ο Οργανισμός Ερευνας και Προστασίας Θαλάσσιων Ζώων (ORCA), απελευθέρωσε σήμερα 6 θαλάσσιους λέοντες κοντά στο νησί Παλομίνο, έπειτα από περίοδο αποκατάστασής τους, η οποία διήρκεσε από έναν έως τέσσερις μήνες, καθώς τα ζώα είχαν βρεθεί τραυματισμένα στις ακτές του Περού. 
REUTERS / ENRIQUE CASTRO-MENDIVIL

Ο Ρόκυ, ένα θαλάσσιο λιοντάρι εννέα μηνών (αριστερά) κάθεται μαζί με τη 2 χρονών μητέρα του Άρυα στην προβλήτα στο νησί Παλομίνο στο Καλάο. Ο Οργανισμός Ερευνας και Προστασίας Θαλάσσιων Ζώων (ORCA), απελευθέρωσε σήμερα 6 θαλάσσιους λέοντες κοντά στο νησί Παλομίνο, έπειτα από περίοδο αποκατάστασής τους, η οποία διήρκεσε από έναν έως τέσσερις μήνες, καθώς τα ζώα είχαν βρεθεί τραυματισμένα στις ακτές του Περού. 

Δεκάδες ελέφαντες δηλητηριάστηκαν στη Ζιμπάμπουε. Περισσότερους από 80 ελέφαντες σκότωσαν λαθροθήρες στη Ζιμπάμπουε για να πάρουν το ελεφαντόδοντο. Οι δράστες δηλητηρίασαν ένα νερόλακκο στο μεγαλύτερο πάρκο για ελέφαντες στη χώρα ρίχνοντας μέσα κυάνιο.
REUTERS / PHILIMON BULAWAYO

Περισσότερους από 80 ελέφαντες σκότωσαν λαθροθήρες στη Ζιμπάμπουε για να πάρουν το ελεφαντόδοντο. Οι δράστες δηλητηρίασαν ένα νερόλακκο στο μεγαλύτερο πάρκο για ελέφαντες στη χώρα ρίχνοντας μέσα κυάνιο.

Υπαίθριο κουρείο στο Μπανγκλαντές. Ενας ηλικιωμένος περνά μπροστά από ένα υπαίθριο κουρείο, σε ένα πάρκο στη Ντάκα, στο Μπανγκλαντές.
REUTERS / ANDREW BIRAJ

Ενας ηλικιωμένος περνά μπροστά από ένα υπαίθριο κουρείο, σε ένα πάρκο στη Ντάκα, στο Μπανγκλαντές.

Η πάπια του Florentijn Hofman στη βόρεια Αμερική. Η γιγάντια φουσκωτή πάπια, ύψους 12 μέτρων και πλάτους 9 μέτρων, του ολλανδού καλλιτέχνη Florentijn Hofman, ρυμουλκείται στον ποταμό Allegheny στο Πιτσμπεργκ της Πενσυλβάνια. Το έργο τέχνης του ολλανδού καλλιτέχνη, το οποίο έχει παρουσιαστεί σε διάφορες χώρες της Ασίας, της Ευρώπης, της Αυστραλίας και της νότιας Αμερικής, κάνει την εμφάνισή του και στη βόρειο Αμερική.
REUTERS / JASON COHN

Η γιγάντια φουσκωτή πάπια, ύψους 12 μέτρων και πλάτους 9 μέτρων, του ολλανδού καλλιτέχνη Florentijn Hofman, ρυμουλκείται στον ποταμό Allegheny στο Πιτσμπεργκ της Πενσυλβάνια. Το έργο τέχνης του ολλανδού καλλιτέχνη, το οποίο έχει παρουσιαστεί σε διάφορες χώρες της Ασίας, της Ευρώπης, της Αυστραλίας και της νότιας Αμερικής, κάνει την εμφάνισή του και στη βόρειο Αμερική.

Την Πέμπτη η απολογία του Χρ. Παππά. Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη ζήτησε και έλαβε από τον Ειδικό Ανακριτή Διαφθοράς ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς. Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος και άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.
Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη ζήτησε και έλαβε από τον Ειδικό Ανακριτή Διαφθοράς ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς. Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος και άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.

Ηλιοβασίλεμα στο Παλαιό Φάληρο. Δύση του ηλιου στο Παλαιό Φάληρο.
Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δύση του ηλιου στο Παλαιό Φάληρο.

Διαδήλωση για τη δημοκρατία στη Μαδρίτη. Ενα στέμμα κρέμεται από μία αγχόνη δίπλα σε μία ισπανική σημαία, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης "Jaque al Rey", για το τέλος της ισπανικής μοναρχίας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας, στο κέντρο της Μαδρίτης.
REUTERS / SUSANA VERA

Ενα στέμμα κρέμεται από μία αγχόνη δίπλα σε μία ισπανική σημαία, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης "Jaque al Rey", για το τέλος της ισπανικής μοναρχίας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας, στο κέντρο της Μαδρίτης.

Στα παρασκήνια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι. Μοντέλο ετοιμάζεται στα παρασκήνια πριν την παρουσίαση της συλλογής του John Galliano Ανοιξη/Καλοκαίρι 2014, από το σχεδιαστή Bill Gaytten, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισίου.
REUTERS / GONZALO FUENTES

Μοντέλο ετοιμάζεται στα παρασκήνια πριν την παρουσίαση της συλλογής του John Galliano Ανοιξη/Καλοκαίρι 2014, από το σχεδιαστή Bill Gaytten, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισίου.

Αεροπορική επίδειξη των «Red Arrows» της Βρετανικής RAF. Το ακροβατικό σμήνος της Βρετανικής RAF, «Red Arrows», κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Αεροπορικής Επίδειξης 2013, στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Μάλτας, έξω από τη Βαλέτα.
REUTERS / DARRIN ZAMMIT LUPI

Το ακροβατικό σμήνος της Βρετανικής RAF, «Red Arrows», κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Αεροπορικής Επίδειξης 2013, στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Μάλτας, έξω από τη Βαλέτα.