Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 19:05

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013.

Άλμα στο κενό. Ο Σουηδός αθλητής του BASE jump, Μίκαελ Φαλτ πηδά στο κενό από τον ύψους 300 μέτρων Πύργο της Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία.  
EPA / AHMAD YUSNI

Ο Σουηδός αθλητής του BASE jump, Μίκαελ Φαλτ πηδά στο κενό από τον ύψους 300 μέτρων Πύργο της Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία.  

Ρουμανία: Υιοθεσία ή ευθανασία για τα αδέσποτα. Αδέσποτο υιοθετήθηκε από καταφύγιο στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε πως δεν είναι αντισυνταγματικός ο νόμος για την ευθανασία των αδέσποτων σκυλιών που ψήφισε το κοινοβούλιο της χώρας στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ο νόμος προβλέπει την κράτηση των αδέσποτων για 14 μέρες και στην περίπτωση που ουδείς τα αναζητήσει, τη θανάτωσή τους. Μόνο στο Βουκουρέστι υπολογίζονται περί τα 45.000- 60.000 αδέσποτα.
REUTERS / BOGDAN CRISTEL

Αδέσποτο υιοθετήθηκε από καταφύγιο στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε πως δεν είναι αντισυνταγματικός ο νόμος για την ευθανασία των αδέσποτων σκυλιών που ψήφισε το κοινοβούλιο της χώρας στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ο νόμος προβλέπει την κράτηση των αδέσποτων για 14 μέρες και στην περίπτωση που ουδείς τα αναζητήσει, τη θανάτωσή τους. Μόνο στο Βουκουρέστι υπολογίζονται περί τα 45.000- 60.000 αδέσποτα.

Ξεκίνησε ο 31ος υπερμαραθώνιος «Σπάρταθλον». Ο διεθνής αγώνας δρόμου υπεραποστάσεων «Σπάρταθλον» ξεκίνησε σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου, και ολοκληρώνεται αύριο, τιμώντας τον Αθηναίο δρομέα, Φειδιππίδη, ο οποίος κάλυψε τη 246 χιλιομέτρων διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη σε μία μόλις ημέρα. Στη φετινή διοργάνωση, λαμβάνουν μέρος συνολικά 333 αθλητές από 35 χώρες, μεταξύ των οποίων και 45 Έλληνες.
FOSPHOTOS / Konstantinos Tsakalidis

Ο διεθνής αγώνας δρόμου υπεραποστάσεων «Σπάρταθλον» ξεκίνησε σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου, και ολοκληρώνεται αύριο, τιμώντας τον Αθηναίο δρομέα, Φειδιππίδη, ο οποίος κάλυψε τη 246 χιλιομέτρων διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη σε μία μόλις ημέρα. Στη φετινή διοργάνωση, λαμβάνουν μέρος συνολικά 333 αθλητές από 35 χώρες, μεταξύ των οποίων και 45 Έλληνες.

Έγγαμος βίος στα 14. Ο δεκαπεντάχρονος γαμπρός Αχμέντ Σομπόχ φωτογραφίζεται με την δεκατετράχρονη σύζυγό του Τάλα κατά τη διάρκεια του πάρτι για τον γάμο τους στην πόλη Μπέιτ Λαχίγια κοντά στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας. Οι νεόνυμφοι ζουν στο σπίτι της οικογένειας της Τάλα, το οποίο έχει μόλις τρία δωμάτια και εννιά ενοίκους. Ο Αχμέντ εργάζεται με τον πατέρα του ως οδοκαθαριστής με ημερομίσθιο 5 δολάρια. 
REUTERS / MOHAMMED SALEM

Ο δεκαπεντάχρονος γαμπρός Αχμέντ Σομπόχ φωτογραφίζεται με την δεκατετράχρονη σύζυγό του Τάλα κατά τη διάρκεια του πάρτι για τον γάμο τους στην πόλη Μπέιτ Λαχίγια κοντά στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας. Οι νεόνυμφοι ζουν στο σπίτι της οικογένειας της Τάλα, το οποίο έχει μόλις τρία δωμάτια και εννιά ενοίκους. Ο Αχμέντ εργάζεται με τον πατέρα του ως οδοκαθαριστής με ημερομίσθιο 5 δολάρια. 

Επεισόδια στη Δυτική Όχθη. Ισραηλινοί αστυνομικοί συλλαμβάνουν έναν παλαιστίνιο διαδηλωτή, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά την απογευματινή προσευχή, στον προσφυγικό καταυλισμό στην περιοχή Shuafat της Δυτικής Όχθης. Δυνάμεις της ισραηλινής αστυνομίας συγκρούστηκαν με παλαιστίνιους την Παρασκευή στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ, στη Λωρίδα της Γάζας αλλά και στη Δυτική Όχθη, γεγονός που μαρτυρά την αυξανόμενη ένταση στην περιοχή.
REUTERS / BAZ RATNER

Ισραηλινοί αστυνομικοί συλλαμβάνουν έναν παλαιστίνιο διαδηλωτή, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά την απογευματινή προσευχή, στον προσφυγικό καταυλισμό στην περιοχή Shuafat της Δυτικής Όχθης. Δυνάμεις της ισραηλινής αστυνομίας συγκρούστηκαν με παλαιστίνιους την Παρασκευή στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ, στη Λωρίδα της Γάζας αλλά και στη Δυτική Όχθη, γεγονός που μαρτυρά την αυξανόμενη ένταση στην περιοχή.

Ναύπλιο: Προσωρινή στερέωση στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη. Το άγαλμα του Θ. Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο, έργο του γλύπτη Λ. Σώχου, στερεώθηκε προσωρινά με τη βοήθεια γερανοφόρου οχήματος. Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων αποφάσισε ομόφωνα κατά τη χτεσινή του συνεδρίαση ότι άγαλμα και βάθρο εμφανίζουν προβλήματα που καθιστούν επιτακτική την ανάγκη της άμεσης έναρξης στερεωτικών εργασιών.
EUROKINISSI / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Το άγαλμα του Θ. Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο, έργο του γλύπτη Λ. Σώχου, στερεώθηκε προσωρινά με τη βοήθεια γερανοφόρου οχήματος. Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων αποφάσισε ομόφωνα κατά τη χτεσινή του συνεδρίαση ότι άγαλμα και βάθρο εμφανίζουν προβλήματα που καθιστούν επιτακτική την ανάγκη της άμεσης έναρξης στερεωτικών εργασιών.

Σίγησε η λαϊκή φωνή της Πόλυς Πάνου. Μία από τις σημαντικότερες φωνές του λαϊκού τραγουδιού, η Πόλυ Πάνου, «σίγησε» για πάντα σε ηλικία 73 ετών, σήμερα, ενώ το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Η σορός της Πόλυς Πάνου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 09.30 το πρωί της  Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου, στο παρεκκλήσι του Α΄ Νεκροταφείου, ενώ στις 3 μετά το μεσημέρι, στην εκκλησία του ίδιου χώρου, θα λάβει χώρα η νεκρώσιμος ακολουθία.
EUROKINISSI

Μία από τις σημαντικότερες φωνές του λαϊκού τραγουδιού, η Πόλυ Πάνου, «σίγησε» για πάντα σε ηλικία 73 ετών, σήμερα, ενώ το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Η σορός της Πόλυς Πάνου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 09.30 το πρωί της  Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου, στο παρεκκλήσι του Α΄ Νεκροταφείου, ενώ στις 3 μετά το μεσημέρι, στην εκκλησία του ίδιου χώρου, θα λάβει χώρα η νεκρώσιμος ακολουθία.

Ανθισμένες «κόκκινες αράχνες» στην Ιαπωνία. Κρίνα του είδους red spider (κόκκινη αράχνη) στο πάρκο Κιντσακούντα στην περιφέρεια Σαϊτάμα της Ιαπωνίας. Τα λουλούδια αυτά σηματοδοτούν το τέλος του καλοκαιριού και την έναρξη του φθινοπώρου. Περίπου 5 εκατομμύρια άνθη καλύπτουν το εν λόγω πάρκο. 
EPA / FRANCK ROBICHON

Κρίνα του είδους red spider (κόκκινη αράχνη) στο πάρκο Κιντσακούντα στην περιφέρεια Σαϊτάμα της Ιαπωνίας. Τα λουλούδια αυτά σηματοδοτούν το τέλος του καλοκαιριού και την έναρξη του φθινοπώρου. Περίπου 5 εκατομμύρια άνθη καλύπτουν το εν λόγω πάρκο. 

Άρειος Πάγος: Ένταση μεταξύ οπαδών . Αστυνομικές δυνάμεις επεμβαίνουν καθώς ομάδες ατόμων συγκρούονται μεταξύ τους στη Λ. Αλεξάνδρας. Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τη μία έξω από τον Άρειο Πάγο, όταν ομάδα περίπου 15 ατόμων με μαύρα ρούχα και κράνη στα χέρια, έφτασαν στην πλαϊνή είσοδο του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πέταξαν καπνογόνα και μάρμαρα. Αστυνομική δύναμη που έφθασε στο σημείο, απώθησε μέρος της ομάδας, η οποία διέφυγε προς το γήπεδο του Παναθηναϊκού.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Αστυνομικές δυνάμεις επεμβαίνουν καθώς ομάδες ατόμων συγκρούονται μεταξύ τους στη Λ. Αλεξάνδρας. Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τη μία έξω από τον Άρειο Πάγο, όταν ομάδα περίπου 15 ατόμων με μαύρα ρούχα και κράνη στα χέρια, έφτασαν στην πλαϊνή είσοδο του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πέταξαν καπνογόνα και μάρμαρα. Αστυνομική δύναμη που έφθασε στο σημείο, απώθησε μέρος της ομάδας, η οποία διέφυγε προς το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Στο ΣτΕ η αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ. Εργαζόμενοι στην πρώην ΕΡΤ πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ με την οποία ζητεί να ανασταλεί η από 11.6.2013 απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Σ. Κεδίκογλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Εργαζόμενοι στην πρώην ΕΡΤ πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ με την οποία ζητεί να ανασταλεί η από 11.6.2013 απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Σ. Κεδίκογλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Athens Flying Week 2013. Αεροπλάνο τύπου Extra 300 πετάει στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου μπροστά από το άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιόλογου στο πλαίσιο του 2ου Athens Flying Week.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Αεροπλάνο τύπου Extra 300 πετάει στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου μπροστά από το άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιόλογου στο πλαίσιο του 2ου Athens Flying Week.

Στον Άρειο Πάγο βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Στον Άρειο Πάγο κατευθύνεται σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μεταβαίνουν στο Ανώτατο Δικαστήριο. Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, είχε προαναγγείλει ότι η Χ.Α. θα καταθέσει φακέλους στην Δικαιοσύνη για να χαρακτηριστούν «εγκληματικές οργανώσεις» ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.
EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Στον Άρειο Πάγο κατευθύνεται σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μεταβαίνουν στο Ανώτατο Δικαστήριο. Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, είχε προαναγγείλει ότι η Χ.Α. θα καταθέσει φακέλους στην Δικαιοσύνη για να χαρακτηριστούν «εγκληματικές οργανώσεις» ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Γιγαντιαίο γκράφιτι στη Λειψία . Η Γερμανίδα καλλίτεχνις Κλαούντια Βάλντε εργάζεται για την ολοκλήρωση του γιγαντιαίου γκράφιτι που έχει σχεδιάσει στο Alte Messe, στη Λειψία. Η Βάλντε που χρησιμοποιεί για τα έργα της το ψευδώνυμο MadC έχει ήδη χρησιμοποιήσει 1200 σπρέι για να καλύψει τον επιφάνειας 550 τ.μ. τοίχο και υπολογίζει ότι θα έχει ολοκληρώσει το έργο της μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου.
EPA / Hendrik Schmidt

Η Γερμανίδα καλλίτεχνις Κλαούντια Βάλντε εργάζεται για την ολοκλήρωση του γιγαντιαίου γκράφιτι που έχει σχεδιάσει στο Alte Messe, στη Λειψία. Η Βάλντε που χρησιμοποιεί για τα έργα της το ψευδώνυμο MadC έχει ήδη χρησιμοποιήσει 1200 σπρέι για να καλύψει τον επιφάνειας 550 τ.μ. τοίχο και υπολογίζει ότι θα έχει ολοκληρώσει το έργο της μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου.

Ανοιχτή πρόβα της παράστασης «Ταξίδι στην αιωνιότητα»   . Στο σημείο όπου ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έστηνε την κάμερα του για τα εξαντλητικά πολυήμερα γυρίσματα των ταινιών του -στην παραλία της Θεσσαλονίκης, μπροστά από τον Λευκό Πύργο- η Ελένη Καραΐνδρου, ο Ρενάτο Τζανέλλα και οι Χορευτές του Μπαλέτου της Λυρικής πραγματοποίησαν μια σύντομη -ανοιχτή για το κοινό- πρόβα της παράστασης «Ταξίδι στην αιωνιότητα». Με αφορμή τις δύο παραστάσεις που θα δοθούν στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των 48ων Δημητρίων, το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με συνοδοιπόρο την μουσική της Ελένης Καραΐνδρου θα αποτίσει τον δικό του φόρο τιμής στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, στο έργο του οποίου βασίστηκε ο Ρενάτο Τζανέλλα για την χορογραφία του. Πρόκειται για μια δράση υψηλού συμβολισμού, αφού η παραλία της Θεσσαλονίκης υπήρξε ορόσημο της Αγγελοπουλικής εικονογραφίας, η οποία αποτέλεσε την αφετηρία για το παγκόσμιο ταξίδι των συνθέσεων της Ελένης Καραΐνδρου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ

Στο σημείο όπου ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έστηνε την κάμερα του για τα εξαντλητικά πολυήμερα γυρίσματα των ταινιών του -στην παραλία της Θεσσαλονίκης, μπροστά από τον Λευκό Πύργο- η Ελένη Καραΐνδρου, ο Ρενάτο Τζανέλλα και οι Χορευτές του Μπαλέτου της Λυρικής πραγματοποίησαν μια σύντομη -ανοιχτή για το κοινό- πρόβα της παράστασης «Ταξίδι στην αιωνιότητα». Με αφορμή τις δύο παραστάσεις που θα δοθούν στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των 48ων Δημητρίων, το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με συνοδοιπόρο την μουσική της Ελένης Καραΐνδρου θα αποτίσει τον δικό του φόρο τιμής στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, στο έργο του οποίου βασίστηκε ο Ρενάτο Τζανέλλα για την χορογραφία του. Πρόκειται για μια δράση υψηλού συμβολισμού, αφού η παραλία της Θεσσαλονίκης υπήρξε ορόσημο της Αγγελοπουλικής εικονογραφίας, η οποία αποτέλεσε την αφετηρία για το παγκόσμιο ταξίδι των συνθέσεων της Ελένης Καραΐνδρου.

Η προσέγγιση του Σογιούζ TMA-10M στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Φωτογραφία του Σογιούζ TMA-10M, το οποίο εκτοξεύθηκε την Πέμπτη από το Κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, καθώς πλησιάζει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) στο οποίο μεταφέρει τρία νέα μέλη πληρώματος.
REUTERS / NASA

Φωτογραφία του Σογιούζ TMA-10M, το οποίο εκτοξεύθηκε την Πέμπτη από το Κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, καθώς πλησιάζει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) στο οποίο μεταφέρει τρία νέα μέλη πληρώματος.

Καθαριστές τζαμιών εν δράσει . Καθαριστές τζαμιών αντικαθιστούν τα διαφημιστικά πανό στο κτήριο του Γιουγκοσλαβικού θέατρο δράματος στο Βελιγράδι. 
REUTERS / MARKO DJURICA

Καθαριστές τζαμιών αντικαθιστούν τα διαφημιστικά πανό στο κτήριο του Γιουγκοσλαβικού θέατρο δράματος στο Βελιγράδι. 

Επίθεση στα γραφεία του «Πρώτου Θέματος». Επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» στο Μαρούσι σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, λίγο μετά τις 8, όταν περίπου 20 άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους άρχισαν να πετούν πέτρες και κουτιά από μπογιές. Στη συνέχεια οι δράστες πέταξαν στον αέρα έντυπο υλικό, τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται από την αστυνομία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» στο Μαρούσι σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, λίγο μετά τις 8, όταν περίπου 20 άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους άρχισαν να πετούν πέτρες και κουτιά από μπογιές. Στη συνέχεια οι δράστες πέταξαν στον αέρα έντυπο υλικό, τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται από την αστυνομία.