Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 19:05

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013.

Γιγάντια κίτρινη πάπια στο Πεκίνο. Τουρίστες κοιτάζουν τη γιγάντια φουσκωτή κίτρινη πάπια, η οποία είναι εγκατεστημένη σε λίμνη στο Θερινό Παλάτι του Πεκίνου. Το ύψους 18 μέτρων έργο τέχνης του ολλανδού καλλιτέχνη Florentijn Hofman συμμετέχει σε έκθεση που διεξάγεται στο Πεκίνο.
EPA / ROLEX DELA PENA

Τουρίστες κοιτάζουν τη γιγάντια φουσκωτή κίτρινη πάπια, η οποία είναι εγκατεστημένη σε λίμνη στο Θερινό Παλάτι του Πεκίνου. Το ύψους 18 μέτρων έργο τέχνης του ολλανδού καλλιτέχνη Florentijn Hofman συμμετέχει σε έκθεση που διεξάγεται στο Πεκίνο.

Διαμαρτυρία της Greenpeace στη Βουλγαρία. Ένας ακτιβιστής της Greenpeace στέκεται στην οροφή ενός πρατηρίου καυσίμων της Gazprom, κοντά στην πόλη Blagoevgrad στη Βουλγαρία. Μέλη της Greenpeace από την κεντρική και ανατολική Ευρώπη δέθηκαν με αλυσίδες στις αντλίες καυσίμων του συγκεκριμένου βενζινάδικου και κρέμασαν πανό που έγραφε «Έξω η Gazprom από την Αρκτική». Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται εναντίον του σχεδίου της Gazprom για άντληση πετρελαίου στην Αρκτική, ενώ απαιτούν την απελευθέρωση 30 ακτιβιστών της Greenpeace που συνελήφθησαν στη Ρωσία.
REUTERS / STOYAN NENOV

Ένας ακτιβιστής της Greenpeace στέκεται στην οροφή ενός πρατηρίου καυσίμων της Gazprom, κοντά στην πόλη Blagoevgrad στη Βουλγαρία. Μέλη της Greenpeace από την κεντρική και ανατολική Ευρώπη δέθηκαν με αλυσίδες στις αντλίες καυσίμων του συγκεκριμένου βενζινάδικου και κρέμασαν πανό που έγραφε «Έξω η Gazprom από την Αρκτική». Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται εναντίον του σχεδίου της Gazprom για άντληση πετρελαίου στην Αρκτική, ενώ απαιτούν την απελευθέρωση 30 ακτιβιστών της Greenpeace που συνελήφθησαν στη Ρωσία.

Επίσκεψη Δημ. Αβραμόπουλου στην 114 Πτέρυγα Μάχης. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ξεναγείται από πιλότο μαχητικής μοίρας σε αεροσκάφος τύπου Mirage 2000-5 κατά τη διάρκεια διεξαγωγής κοινής άσκησης της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ και της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο της Τανάγρας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ξεναγείται από πιλότο μαχητικής μοίρας σε αεροσκάφος τύπου Mirage 2000-5 κατά τη διάρκεια διεξαγωγής κοινής άσκησης της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ και της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο της Τανάγρας.

Σουδάν: Αιματηρές συγκρούσεις. Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τις τριήμερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Σουδάν, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται στην πρωτεύουσα Χαρτούμ για την περικοπή των επιδοτήσεων στα καύσιμα.
EPA / STR

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τις τριήμερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Σουδάν, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται στην πρωτεύουσα Χαρτούμ για την περικοπή των επιδοτήσεων στα καύσιμα.

Εκτόξευση Σογιούζ TMA-10M . Το Σογιούζ TMA-10M εκτοξεύεται από το Κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν. Το ρωσικό διαστημόπλοιο έφθασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) μεταφέροντας τρία νέα μέλη πληρώματος, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.
REUTERS / SHAMIL ZHUMATOV

Το Σογιούζ TMA-10M εκτοξεύεται από το Κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν. Το ρωσικό διαστημόπλοιο έφθασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) μεταφέροντας τρία νέα μέλη πληρώματος, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

Βόλτα με το λεωφορείο για έναν γίββωνα . Ένας γίββωνας που ακούει στο όνομα Λέλε κοιτάζει έξω από το παράθυρο του λεωφορείο στο οποίο επιβιβάζεται και έχει κατεύθυνση το Ζωολογικό Πάρκο στο Κούμινγκ της επαρχίας Γιουνάν. Ένα νέο δρομολόγιο προς το Ζωολογικό Πάρκο του Γιουνάν ξεκίνησε τη δοκιμαστική του λειτουργία την Τετάρτη, έχοντας ως επιβάτες ορισμένα από τα «διάσημα» ζώα του πάρκου για διαφημιστικούς σκοπούς, σύμφωνα με τα τοπικά μίντια.
REUTERS / CHINA DAILY

Ένας γίββωνας που ακούει στο όνομα Λέλε κοιτάζει έξω από το παράθυρο του λεωφορείο στο οποίο επιβιβάζεται και έχει κατεύθυνση το Ζωολογικό Πάρκο στο Κούμινγκ της επαρχίας Γιουνάν. Ένα νέο δρομολόγιο προς το Ζωολογικό Πάρκο του Γιουνάν ξεκίνησε τη δοκιμαστική του λειτουργία την Τετάρτη, έχοντας ως επιβάτες ορισμένα από τα «διάσημα» ζώα του πάρκου για διαφημιστικούς σκοπούς, σύμφωνα με τα τοπικά μίντια.

Επίσκεψη Ολάντ σε εργοστάσιο χάλυβα. Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επισκέπτεται το εργοστάσιο χάλυβα της ArcelorMittal στην πόλη Φλοράνζ της ανατολικής Γαλλίας. Ο γάλλος πρόεδρος προσπαθεί να ανακτήσει την υποστήριξη των εργαζομένων του «μπλε κολάρου» με ένα νέο σχέδιο νόμου που επιβάλλει κυρώσεις στο κλείσιμο των εργοστασίων. Οι εργαζόμενοι επεφύλαξαν μέτρια υποδοχή στον Ολάντ, καθώς παλαιοτέρα τον είχαν ψέξει για τη μεταστροφή  των θέσεών του.
REUTERS / PHILIPPE WOJAZER

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επισκέπτεται το εργοστάσιο χάλυβα της ArcelorMittal στην πόλη Φλοράνζ της ανατολικής Γαλλίας. Ο γάλλος πρόεδρος προσπαθεί να ανακτήσει την υποστήριξη των εργαζομένων του «μπλε κολάρου» με ένα νέο σχέδιο νόμου που επιβάλλει κυρώσεις στο κλείσιμο των εργοστασίων. Οι εργαζόμενοι επεφύλαξαν μέτρια υποδοχή στον Ολάντ, καθώς παλαιοτέρα τον είχαν ψέξει για τη μεταστροφή  των θέσεών του.

Διαμαρτυρία μαθητών έξω από το ΥΜΑΘ . Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης γονείς και μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης, ζητώντας να δοθεί λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών. Την εκτίμηση ότι σύντομα θα υπάρξει απάντηση από το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την επίλυση του προβλήματος διατύπωσε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνη Παπά, δημάρχους και εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.
PHASMA / Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης γονείς και μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης, ζητώντας να δοθεί λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών. Την εκτίμηση ότι σύντομα θα υπάρξει απάντηση από το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την επίλυση του προβλήματος διατύπωσε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνη Παπά, δημάρχους και εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Ινδία: Επιθέσεις στην περιοχή Σάμπα. Ντόπιοι κάτοικοι τρέχουν για να βρουν καταφύγιο κατά τη διάρκεια επιθέσεων σε στρατόπεδο στην περιοχή Σάμπα του Τζαμού, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν. Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις ενόπλων με στόχο ένα αστυνομικό τμήμα και ένα στρατόπεδο στο βόρειο κρατίδιο της Ινδίας, το Τζαμού και Κασμίρ, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Όμαρ Αμπντουλάχ.
EPA / JAIPAL SINGH

Ντόπιοι κάτοικοι τρέχουν για να βρουν καταφύγιο κατά τη διάρκεια επιθέσεων σε στρατόπεδο στην περιοχή Σάμπα του Τζαμού, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν. Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις ενόπλων με στόχο ένα αστυνομικό τμήμα και ένα στρατόπεδο στο βόρειο κρατίδιο της Ινδίας, το Τζαμού και Κασμίρ, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Όμαρ Αμπντουλάχ.

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στη ΔΟΥ Κηφισιάς . Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 5 τα ξημερώματα στην είσοδο του κτηρίου, στο οποίο στεγάζεται η ΔΟΥ Κηφισιάς. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στο κτήριο, ωστόσο δεν υπήρξε τραυματισμός.Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που πρόλαβαν να αποκλείσουν την περιοχή.
REUTERS / JOHN KOLESIDIS

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 5 τα ξημερώματα στην είσοδο του κτηρίου, στο οποίο στεγάζεται η ΔΟΥ Κηφισιάς. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στο κτήριο, ωστόσο δεν υπήρξε τραυματισμός.Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που πρόλαβαν να αποκλείσουν την περιοχή.

Ανάδυση νέου νησιού στην Αραβική Θάλασσα. Άνθρωποι μεταφέρονται με βάρκες το νησί που αναδύθηκε από τη θάλασσα, μετά το σεισμό που έπληξε το Πακιστάν. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλο κομμάτι της νότιας Ασίας και ήταν τόσο ισχυρός που είχε ως αποτέλεσμα να αναδυθεί από την Αραβική Θάλασσα, σε μικρή απόσταση από την ακτή, ένα μικρό νησί. Πλήθη κατοίκων συγκεντρώθηκαν κοντά στο λιμάνι Γκουάνταρ για να δουν το σπάνιο φαινόμενο.
REUTERS / STRINGER/PAKISTAN

Άνθρωποι μεταφέρονται με βάρκες το νησί που αναδύθηκε από τη θάλασσα, μετά το σεισμό που έπληξε το Πακιστάν. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλο κομμάτι της νότιας Ασίας και ήταν τόσο ισχυρός που είχε ως αποτέλεσμα να αναδυθεί από την Αραβική Θάλασσα, σε μικρή απόσταση από την ακτή, ένα μικρό νησί. Πλήθη κατοίκων συγκεντρώθηκαν κοντά στο λιμάνι Γκουάνταρ για να δουν το σπάνιο φαινόμενο.

Συνέντευξη Τύπου του Ντανιέλ Κον Μπεντίτ . O συμπρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ (δεύτερος αριστερά) μιλά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, δίπλα στον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκο Χρυσόγελο (αριστερά), τη γ.γ. της ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο Βούλα Τσέτση (δεύτερη δεξιά)) και τον Μιχάλη Τρεμόπουλο (δεξιά).
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

O συμπρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ (δεύτερος αριστερά) μιλά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, δίπλα στον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκο Χρυσόγελο (αριστερά), τη γ.γ. της ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο Βούλα Τσέτση (δεύτερη δεξιά)) και τον Μιχάλη Τρεμόπουλο (δεξιά).

Μεγάλη ξηρασία στην περιφέρεια Ακέχ της Ινδονησίας. Μία αγρότισσα μεταφέρει ένα δεμάτι περπατώντας σε ορυζώνα που έχει πληγεί από την ξηρασία στο Aceh Besar της περιφέρειας Ακέχ της Ινδονησίας. Η ξηρασία, η ζέστη -με θερμοκρασίες γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου- και οι ελάχιστες βροχοπτώσεις  που επικρατούν στην περιοχή, έχουν επιδεινώσει την κατάσταση.
EPA / HOTLI SIMANJUNTAK

Μία αγρότισσα μεταφέρει ένα δεμάτι περπατώντας σε ορυζώνα που έχει πληγεί από την ξηρασία στο Aceh Besar της περιφέρειας Ακέχ της Ινδονησίας. Η ξηρασία, η ζέστη -με θερμοκρασίες γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου- και οι ελάχιστες βροχοπτώσεις  που επικρατούν στην περιοχή, έχουν επιδεινώσει την κατάσταση.

Βραζιλία: Απομάκρυνση ινδιάνων του Αμαζονίου από ιδιωτικό δάσος. Αστυνομικοί επιχειρούν να διώξουν ομάδα καταληψιών, που αποτελείται από ινδιάνους του Αμαζονίου και μη από τμήμα ιδιωτικού δάσους στο οποίο έχουν κάνει κατάληψη εδώ και τρεις μήνες, στο δήμο Iranduba κοντά στο Μανάους. Η αστυνομία εφάρμοσε δικαστική απόφαση για την απομάκρυνση περίπου 5.000 καταληψιών.
REUTERS / STRINGER/BRAZIL

Αστυνομικοί επιχειρούν να διώξουν ομάδα καταληψιών, που αποτελείται από ινδιάνους του Αμαζονίου και μη από τμήμα ιδιωτικού δάσους στο οποίο έχουν κάνει κατάληψη εδώ και τρεις μήνες, στο δήμο Iranduba κοντά στο Μανάους. Η αστυνομία εφάρμοσε δικαστική απόφαση για την απομάκρυνση περίπου 5.000 καταληψιών.

68η Σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Σημαία των Ηνωμένων Εθνών διακρίνεται σε αίθουσα συνεδριάσεων στο κτήριο της Γραμματείας του ΟΗΕ, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του οργανισμού στη Νέα Υόρκη.
REUTERS / ERIC THAYER

Σημαία των Ηνωμένων Εθνών διακρίνεται σε αίθουσα συνεδριάσεων στο κτήριο της Γραμματείας του ΟΗΕ, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Στο ΥΠΟΙΚ η τρόικα. Με τους επικεφαλής της τρόικας συναντάται ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε μια εφ΄όλης της ύλης διαπραγμάτευση επί των ανοιχτών ζητημάτων. Στη φωτογραφία ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν κατά την άφιξή του στο υπουργείο.
EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Με τους επικεφαλής της τρόικας συναντάται ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε μια εφ΄όλης της ύλης διαπραγμάτευση επί των ανοιχτών ζητημάτων. Στη φωτογραφία ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν κατά την άφιξή του στο υπουργείο.