Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 19:14

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013.

Κολοράντο: Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες. Ένα λούτρινο αρκουδάκι είναι παρατημένο σε πλημμυρισμένο δρόμο του Κολοράντο στο Έβανς του Κολοράντο. Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε κατάσταση έκτακτης στην πολιτεία και έδωσε εντολή για την αποστολή επιπλέον διασωστών και τεχνικών μέσων προς τις τοπικές αρχές, λόγω των καταρρακτωδών βροχών.
REUTERS / RICK WILKING

Ένα λούτρινο αρκουδάκι είναι παρατημένο σε πλημμυρισμένο δρόμο του Κολοράντο στο Έβανς του Κολοράντο. Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε κατάσταση έκτακτης στην πολιτεία και έδωσε εντολή για την αποστολή επιπλέον διασωστών και τεχνικών μέσων προς τις τοπικές αρχές, λόγω των καταρρακτωδών βροχών.

Ομιχλώδες πρωινό στο Λονδίνο. Το London Eye («Μάτι του Λονδίνου») ένα ομιχλώδες πρωινό, με φόντο την ανατολή του ηλίου.
REUTERS / ANDREW WINNING

Το London Eye («Μάτι του Λονδίνου») ένα ομιχλώδες πρωινό, με φόντο την ανατολή του ηλίου.

Πανό διαμαρτυρίας στις Μυκήνες. Πανό διαμαρτυρίας τοποθέτησαν στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει για σήμερα και αύριο η ΑΔΕΔΥ. Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα παραμείνουν κλειστά τα γραφεία της Δ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στο Ναύπλιο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου και ο Αρχαιολογικός Χώρος του Ηραίου Αργους. Οι υπόλοιποι αρχαιολογικοί χώροι της Αργολίδας θα είναι ανοικτοί και οι εργαζόμενοι θα μοιράζουν στους επισκέπτες κείμενο στα ελληνικά και στα αγγλικά με τα διαμορφωμένα αιτήματα των υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού.
EUROKINISSI / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Πανό διαμαρτυρίας τοποθέτησαν στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει για σήμερα και αύριο η ΑΔΕΔΥ. Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα παραμείνουν κλειστά τα γραφεία της Δ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στο Ναύπλιο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου και ο Αρχαιολογικός Χώρος του Ηραίου Αργους. Οι υπόλοιποι αρχαιολογικοί χώροι της Αργολίδας θα είναι ανοικτοί και οι εργαζόμενοι θα μοιράζουν στους επισκέπτες κείμενο στα ελληνικά και στα αγγλικά με τα διαμορφωμένα αιτήματα των υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού.

Καθημερινή ζωή στην Ινδία. Μία γυναίκα καλύπτει το πρόσωπό της, καθώς ένας δημοτικός υπάλληλος απολυμαίνει δια καπνού κατοικημένη περιοχή στις παλιές γειτονιές του Δελχί.
REUTERS / ANINDITO MUKHERJEE

Μία γυναίκα καλύπτει το πρόσωπό της, καθώς ένας δημοτικός υπάλληλος απολυμαίνει δια καπνού κατοικημένη περιοχή στις παλιές γειτονιές του Δελχί.

Μέλη του ΠΑΜΕ ανέρτησαν πανό στον Λευκό Πύργο. Μέλη του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο μνημείο του Λευκού Πύργου, όπου και κρέμασαν ένα πανό με συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής. Με την κίνηση αυτή θέλησαν να καλέσουν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης στο σημερινό συλλαλητήριο και στην αυριανή προγραμματισμένη συναυλία, ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Μέλη του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο μνημείο του Λευκού Πύργου, όπου και κρέμασαν ένα πανό με συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής. Με την κίνηση αυτή θέλησαν να καλέσουν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης στο σημερινό συλλαλητήριο και στην αυριανή προγραμματισμένη συναυλία, ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης.

Σε μουσείο μετακομίζουν οι ήρωες του Sesame Street και Muppet Show. Οι ήρωες του Sesame Street και του Muppet Show φωτογραφίζονται, με αφορμή ότι πλέον αποτελούν εκθέματα του Εθνικού Μουσείου Αμερικανικής Ιστορίας Smithsonian στην Ουάσινγκτον.
REUTERS / LARRY DOWNING

Οι ήρωες του Sesame Street και του Muppet Show φωτογραφίζονται, με αφορμή ότι πλέον αποτελούν εκθέματα του Εθνικού Μουσείου Αμερικανικής Ιστορίας Smithsonian στην Ουάσινγκτον.

Κλειστός για τρία χρόνια ο Ναός της Αυγής. Ένας δόκιμος βουδιστής μοναχός τοποθετεί στολίδια για την προετοιμασία θρησκευτικής τελετής, ενόψει του κλεισίματος του Wat Arun (Ναός της Αυγής), λόγω εργασιών συντήρησης στην Μπανγκόκ. Ο Ναός της Αυγής, που βρίσκεται κοντά στον ποταμό Τσάο Πράγια, αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μνημεία στη Νοτιοανατολική Ασία. Το Wat Arun θα κλείσει τις πόρτες του για τους επισκέπτες για τρία χρόνια, λόγω εργασιών συντήρησης, που είναι προγραμματισμένες να αρχίσουν σήμερα. Ο ύψους 82 μέτρων ναός είναι χτισμένος σε αρχαίο στυλ Khmer και αναδεικνύεται με ένα περίτεχνο φλοράλ μοτίβο στολισμένο με πορσελάνη.
EPA / NARONG SANGNAK

Ένας δόκιμος βουδιστής μοναχός τοποθετεί στολίδια για την προετοιμασία θρησκευτικής τελετής, ενόψει του κλεισίματος του Wat Arun (Ναός της Αυγής), λόγω εργασιών συντήρησης στην Μπανγκόκ. Ο Ναός της Αυγής, που βρίσκεται κοντά στον ποταμό Τσάο Πράγια, αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μνημεία στη Νοτιοανατολική Ασία. Το Wat Arun θα κλείσει τις πόρτες του για τους επισκέπτες για τρία χρόνια, λόγω εργασιών συντήρησης, που είναι προγραμματισμένες να αρχίσουν σήμερα. Ο ύψους 82 μέτρων ναός είναι χτισμένος σε αρχαίο στυλ Khmer και αναδεικνύεται με ένα περίτεχνο φλοράλ μοτίβο στολισμένο με πορσελάνη.

Ομιλία της Αούνγκ Σαν Σου Κι στη Σιγκαπούρη . Η ηγέτης της αντιπολίτευσης της Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Κι μιλά σε κοινότητα της Μιανμάρ που ζει στο νησί Σεντόζα της Σιγκαπούρης. Η γυναίκα - σύμβολο της Δημοκρατίας μίλησε σε πλήθος 6.000 ατόμων την Κυριακή -σύμφωνα με τους διοργανωτές- στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψής της στην πόλη, έπειτα από την απελευθέρωσή της.
REUTERS / EDGAR SU

Η ηγέτης της αντιπολίτευσης της Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Κι μιλά σε κοινότητα της Μιανμάρ που ζει στο νησί Σεντόζα της Σιγκαπούρης. Η γυναίκα - σύμβολο της Δημοκρατίας μίλησε σε πλήθος 6.000 ατόμων την Κυριακή -σύμφωνα με τους διοργανωτές- στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψής της στην πόλη, έπειτα από την απελευθέρωσή της.

Ποδηλασία αγάπης στο Ναύπλιο. Ποδηλάτες από Ελλάδα και Κύπρο εισέρχονται στην πόλη του Ναυπλίου με τα ποδήλατά τους. Η Πανελλαδική – Παγκυπριακή Ποδηλασία Αγάπης ξεκίνησε από την Κομοτηνή στις 1 Σεπτεμβρίου 2013 και θα τερματίσει στη Λεμεσό στις 11 Οκτωβρίου 2013, αφού θα έχει διανύσει 3,848 χλμ.  Η ποδηλασία έχει στόχο τη στήριξη των κοινωνικών ομάδων, που πλήττονται από την οικονομική κρίση και αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Για το σκοπό αυτό συγκεντρώνονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που θα διατεθούν στις οικογένειες και τα άτομα που τα έχουν ανάγκη.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ

Ποδηλάτες από Ελλάδα και Κύπρο εισέρχονται στην πόλη του Ναυπλίου με τα ποδήλατά τους. Η Πανελλαδική – Παγκυπριακή Ποδηλασία Αγάπης ξεκίνησε από την Κομοτηνή στις 1 Σεπτεμβρίου 2013 και θα τερματίσει στη Λεμεσό στις 11 Οκτωβρίου 2013, αφού θα έχει διανύσει 3,848 χλμ.  Η ποδηλασία έχει στόχο τη στήριξη των κοινωνικών ομάδων, που πλήττονται από την οικονομική κρίση και αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Για το σκοπό αυτό συγκεντρώνονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που θα διατεθούν στις οικογένειες και τα άτομα που τα έχουν ανάγκη.

Γλυπτό του «El Libertador» στο Καράκας. Ένα γλυπτό τύπου βιτρό και ύψους 15 μέτρων, το οποίο φιλοτεχνήθηκε από τον βενεζουελανό καλλιτέχνη Leonel Duran και είναι αφιερωμένο στον Σιμόν Μπολιβάρ, βρίσκεται τοποθετημένο στην Avenida Libertador του Καράκας.
REUTERS / JORGE SILVA

Ένα γλυπτό τύπου βιτρό και ύψους 15 μέτρων, το οποίο φιλοτεχνήθηκε από τον βενεζουελανό καλλιτέχνη Leonel Duran και είναι αφιερωμένο στον Σιμόν Μπολιβάρ, βρίσκεται τοποθετημένο στην Avenida Libertador του Καράκας.

Πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών. Ο Ισπανός Juan Carlos Mestre απαγγέλλει στο αθηναϊκό κοινό ποιήμα του κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών, στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το βράδυ της Δευτέρας 23/09.
Ποίηματα απείγγειλαν επίσης οι ποιητές Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ, Homero Aridjis, Νάνος Βαλαωρίτης, Αναστάσης Βιστωνίτης, Lello Voce , Γιάννης Δάλλας, Adam Zagajewski, Desmond Eagan, Δημήτρης Καλοκύρης, Jochen Kelter, Miroslav Kirin, Lan Lan, Pia Tafdrup και ο Gerhard Falkner, ενώ την ελληνική τους απόδοση απήγγειλε ο Κωνσταντίνος Τζούμας. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 29 Σεπτεμβρίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ

Ο Ισπανός Juan Carlos Mestre απαγγέλλει στο αθηναϊκό κοινό ποιήμα του κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών, στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το βράδυ της Δευτέρας 23/09.

Ποίηματα απείγγειλαν επίσης οι ποιητές Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ, Homero Aridjis, Νάνος Βαλαωρίτης, Αναστάσης Βιστωνίτης, Lello Voce , Γιάννης Δάλλας, Adam Zagajewski, Desmond Eagan, Δημήτρης Καλοκύρης, Jochen Kelter, Miroslav Kirin, Lan Lan, Pia Tafdrup και ο Gerhard Falkner, ενώ την ελληνική τους απόδοση απήγγειλε ο Κωνσταντίνος Τζούμας. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 29 Σεπτεμβρίου.

Επέλαση του τυφώνα Ουσάγκι. Οχήματα διακρίνονται να δέχονται τα «χτυπήματα» του τυφώνα Ουσάγκι στην ακτογραμμή της Λιανγινγκάνγκ στην επαρχία Τσιανγκσού. Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το απόγευμα της Κυριακής, όταν  ο τυφώνας Ουσάγκι προσέγγισε τις νότιες επαρχίες της Κίνας.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Οχήματα διακρίνονται να δέχονται τα «χτυπήματα» του τυφώνα Ουσάγκι στην ακτογραμμή της Λιανγινγκάνγκ στην επαρχία Τσιανγκσού. Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το απόγευμα της Κυριακής, όταν  ο τυφώνας Ουσάγκι προσέγγισε τις νότιες επαρχίες της Κίνας.

Παρίσι: Εβδομάδα Μόδας. Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία της συλλογής «Ready to Wear» για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2014 του γάλλου σχεδιαστή Christine Phung, στο πλαίσιο της εβδομάδας Μόδας του Παρισιού. Η παρουσίαση των γυναικείων κολεξιόν ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 2 Οκτωβρίου.
EPA / YOAN VALAT

Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία της συλλογής «Ready to Wear» για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2014 του γάλλου σχεδιαστή Christine Phung, στο πλαίσιο της εβδομάδας Μόδας του Παρισιού. Η παρουσίαση των γυναικείων κολεξιόν ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 2 Οκτωβρίου.

Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η τρόικα. Με τους επικεφαλής της τρόικας συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο πλαίσιο του ελέγχου για την πορεία υλοποίησης των όσων είχαν συμφωνηθεί. Στη φωτογραφία, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν κατά την είσοδό του στο υπουργείο.
EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Με τους επικεφαλής της τρόικας συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο πλαίσιο του ελέγχου για την πορεία υλοποίησης των όσων είχαν συμφωνηθεί. Στη φωτογραφία, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν κατά την είσοδό του στο υπουργείο.

Αφγανιστάν: Σχολείο σε καταυλισμό . Αφγανές μαθήτριες παρακολουθούν μάθημα σε σχολείο που έχει στηθεί σε καταυλισμό στην Χεράτ, λόγω έλλειψης σχολικών εγκαταστάσεων. Αν και η κυβέρνηση του Αφγανιστάν και οι ξένες ΜΚΟ έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες  για την εκπαίδευση των παιδιών από όλη τη χώρα, εκατομμύρια παιδιά στερούνται το δικαίωμα της εκπαίδευσης, ενώ τα ποσοστά του αναλφαβητισμού παραμένουν υψηλά.
EPA / JALIL REZAYEE

Αφγανές μαθήτριες παρακολουθούν μάθημα σε σχολείο που έχει στηθεί σε καταυλισμό στην Χεράτ, λόγω έλλειψης σχολικών εγκαταστάσεων. Αν και η κυβέρνηση του Αφγανιστάν και οι ξένες ΜΚΟ έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες  για την εκπαίδευση των παιδιών από όλη τη χώρα, εκατομμύρια παιδιά στερούνται το δικαίωμα της εκπαίδευσης, ενώ τα ποσοστά του αναλφαβητισμού παραμένουν υψηλά.