Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013 19:37

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013.

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών και μαθητών στο υπουργείο Παιδείας. Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας στο πλαίσιο και της 48ωρης απεργίας που θα συνεχιστεί μέχρι αύριο. Δυναμικό παρών έδωσαν στη συγκέντρωση και μαθητές από τα σχολεία που βρίσκονται σε περιοχές κοντά στο υπουργείο, οι οποίοι προανήγγειλαν σειρά καταλήψεων.
FOSPHOTOS / Alexandros Katsis

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας στο πλαίσιο και της 48ωρης απεργίας που θα συνεχιστεί μέχρι αύριο. Δυναμικό παρών έδωσαν στη συγκέντρωση και μαθητές από τα σχολεία που βρίσκονται σε περιοχές κοντά στο υπουργείο, οι οποίοι προανήγγειλαν σειρά καταλήψεων.

Κένυα: Εκρήξεις και καταιγισμός πυρών στο εμπορικό κέντρο. Εκρήξεις, καταιγισμό πυρών και κινήσεις καμουφλαρισμένων ανδρών των κενυατικών αρχών στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι μετέδωσαν πριν από λίγα λεπτά ανταποκριτές των πρακτορείων Reuters, Associated Press και Γαλλικού. Σύμφωνα με αξιωματούχο της κενυατικής αστυνομίας, ο οποίος ζήτησε από το πρακτορείο Reuters να μην κατονομαστεί, πρόκειται για προσπάθεια των ειδικών δυνάμεων να εισέλθουν στο χώρο από την οροφή και να ολοκληρώσουν την ανακατάληψη του Ουέστγκεϊτ, αιφνιαδιάζοντας τους ισλαμιστές ενόπλους της σομαλικής Αλ Σεμπάμπ, οι οποίοι κρατούν ομήρους στο εσωτερικό του κτηριακού συγκροτήματος.
REUTERS / STRINGER

Εκρήξεις, καταιγισμό πυρών και κινήσεις καμουφλαρισμένων ανδρών των κενυατικών αρχών στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι μετέδωσαν πριν από λίγα λεπτά ανταποκριτές των πρακτορείων Reuters, Associated Press και Γαλλικού. Σύμφωνα με αξιωματούχο της κενυατικής αστυνομίας, ο οποίος ζήτησε από το πρακτορείο Reuters να μην κατονομαστεί, πρόκειται για προσπάθεια των ειδικών δυνάμεων να εισέλθουν στο χώρο από την οροφή και να ολοκληρώσουν την ανακατάληψη του Ουέστγκεϊτ, αιφνιαδιάζοντας τους ισλαμιστές ενόπλους της σομαλικής Αλ Σεμπάμπ, οι οποίοι κρατούν ομήρους στο εσωτερικό του κτηριακού συγκροτήματος.

Κίνα: Ο νεότερος παίκτης μπιλιάρδου. Ο τριών ετών Γουάνγκ Γούκα κάνει εξάσκηση πριν παίξει μπιλιάρδο με τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Στίβεν Χέντρι από τη Βρετανία, στο Πεκίνο. Ο πατέρας του Γούκα, Γουάνγκ Γιν, μεγάλος οπαδός του μπιλιάρδου, διδάσκει στο γιό του το σπορ αυτό για πάνω από δύο χρόνια. Το αγόρι που ονειρεύεται να γίνει ένας από τους κορυφαίους παίκτες μπιλιάρδου στον κόσμο, εξασκείται καθημερινά 5 ώρες την ημέρα.
REUTERS / JIANAN YU

Ο τριών ετών Γουάνγκ Γούκα κάνει εξάσκηση πριν παίξει μπιλιάρδο με τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Στίβεν Χέντρι από τη Βρετανία, στο Πεκίνο. Ο πατέρας του Γούκα, Γουάνγκ Γιν, μεγάλος οπαδός του μπιλιάρδου, διδάσκει στο γιό του το σπορ αυτό για πάνω από δύο χρόνια. Το αγόρι που ονειρεύεται να γίνει ένας από τους κορυφαίους παίκτες μπιλιάρδου στον κόσμο, εξασκείται καθημερινά 5 ώρες την ημέρα.

Κίνα: Η ζωή στον αποξηραμένο ποταμό Σιγιάνγκ. Μία γυναίκα κάνει ένα διάλλειμα από τη συγκομιδή βαμβακιού κοντά στον αποξηραμένο ποταμό Σιγιάνγκ, στα περίζωρα της πόλης Μινκιν, στην επαρχία Γκανσού. Το Πεκίνο ρίχνει τις ευθύνες για την καταστροφική έλλειψη νερού στη χώρα και την καταστροφή των καλλιεργειών,  στην κλιματική αλλαγή, όμως επικριτές του αναφέρουν ότι  η επίμονη και απερίσκεπτη γραμμή της κυβέρνησης για την βιομηχανική υποδομή και τα τεράστια υδροηλεκτρικά έργα είναι εξίσου υπεύθυνα. Εκατοντάδες ποτάμια έχουν αποξηρανθεί βορειοδυτικά της Γκανσού, η οποία αποτελεί μία από τις πιο ξηρές περιοχές της χώρας. Στην πόλη Μίνκιν, οι κάτοικοι αναφέρουν ότι το πρόβλημα δεν είναι καινούριο, με τον ποταμό Σιγιάνγκ να χάνεται όχι λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας, αλλά λόγω τεράστιων έργων για υδροδότηση μεγάλων εκμεταλλεύσεων εδώ και δύο δεκαετίες, οι οποίες κόβουν τη δική τους παροχή σε νερό.
Reuters / CARLOS BARRIA

Μία γυναίκα κάνει ένα διάλλειμα από τη συγκομιδή βαμβακιού κοντά στον αποξηραμένο ποταμό Σιγιάνγκ, στα περίζωρα της πόλης Μινκιν, στην επαρχία Γκανσού. Το Πεκίνο ρίχνει τις ευθύνες για την καταστροφική έλλειψη νερού στη χώρα και την καταστροφή των καλλιεργειών,  στην κλιματική αλλαγή, όμως επικριτές του αναφέρουν ότι  η επίμονη και απερίσκεπτη γραμμή της κυβέρνησης για την βιομηχανική υποδομή και τα τεράστια υδροηλεκτρικά έργα είναι εξίσου υπεύθυνα. Εκατοντάδες ποτάμια έχουν αποξηρανθεί βορειοδυτικά της Γκανσού, η οποία αποτελεί μία από τις πιο ξηρές περιοχές της χώρας. Στην πόλη Μίνκιν, οι κάτοικοι αναφέρουν ότι το πρόβλημα δεν είναι καινούριο, με τον ποταμό Σιγιάνγκ να χάνεται όχι λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας, αλλά λόγω τεράστιων έργων για υδροδότηση μεγάλων εκμεταλλεύσεων εδώ και δύο δεκαετίες, οι οποίες κόβουν τη δική τους παροχή σε νερό.

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών. Πορεία διαμαρτυρίας κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το μέτρο της διαθεσιμότητας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR

Πορεία διαμαρτυρίας κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις γερμανικές εκλογές. Περαστικοί προσπερνούν κιόσκι εφημερίδων σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας. Τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου σήμερα έιναι αφιερωμένα στις γερμανικές εκλογές με φωτογραφίες ή σκίτσα της Καγκελάριου Ανγκελα Μέρκελ.
ΑΠΕ ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Περαστικοί προσπερνούν κιόσκι εφημερίδων σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας. Τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου σήμερα έιναι αφιερωμένα στις γερμανικές εκλογές με φωτογραφίες ή σκίτσα της Καγκελάριου Ανγκελα Μέρκελ.

Κίνα: 14 νέα μέλη υποδέχεται η οικογένεια πάντα στο κέντρο αναπαραγωγής του Τσενγκντού . Ιατρικό προσωπικό φροντίζει νεογέννητα πάντα, στο κέντρο ερευνών Τσενγκντού του Κέντρου Αναπαραγωγής Πάντα, στην επαρχία Σιτσουάν. Στην οικογένεια που αριθμεί 128 πάντα, προστέθηκαν άλλα 14 νέα μέλη, όπου παρουσιάστηκαν στο κοινό τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.
REUTERS / CHINA DAILY

Ιατρικό προσωπικό φροντίζει νεογέννητα πάντα, στο κέντρο ερευνών Τσενγκντού του Κέντρου Αναπαραγωγής Πάντα, στην επαρχία Σιτσουάν. Στην οικογένεια που αριθμεί 128 πάντα, προστέθηκαν άλλα 14 νέα μέλη, όπου παρουσιάστηκαν στο κοινό τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.

Βραβεία Emmy: Καλύτερη δραματική σειρά το «Breaking Bad». Οι συντελεστές του «Breaking Bad» με τα βραβεία τους ποζάρουν για το φακό στα παρασκήνια της 65ης τελετής απονομής των βραβείων Emmy. Το «Breaking Bad» κέρδισε το βραβείο της καλύτερης δραματικής σειράς.
REUTERS / LUCY NICHOLSON

Οι συντελεστές του «Breaking Bad» με τα βραβεία τους ποζάρουν για το φακό στα παρασκήνια της 65ης τελετής απονομής των βραβείων Emmy. Το «Breaking Bad» κέρδισε το βραβείο της καλύτερης δραματικής σειράς.

Διήμερο φεστιβάλ αερόστατων στο Ισραήλ. Ενας άντρας ετοιμάζει ένα αερόστατο για την απογείωσή του κατά τη διάρκεια του διήμερου φεστιβάλ κοντά στο όρος Γκιλμπόα, στο βόρειο Ισραήλ.
REUTERS / NIR ELIAS

Ενας άντρας ετοιμάζει ένα αερόστατο για την απογείωσή του κατά τη διάρκεια του διήμερου φεστιβάλ κοντά στο όρος Γκιλμπόα, στο βόρειο Ισραήλ.

ΗΠΑ: Τριμερής συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος (αριστερά), ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Ναμπίλ Φάχμι (κέντρο) και ο ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης (δεξιά) φωτογραφίζονται πριν την συνάντησή τους στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Αιγύπτου. Τα ζητήματα οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των τριών χωρών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος (αριστερά), ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Ναμπίλ Φάχμι (κέντρο) και ο ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης (δεξιά) φωτογραφίζονται πριν την συνάντησή τους στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Αιγύπτου. Τα ζητήματα οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των τριών χωρών.

Κένυα: Τρίτη ημέρα ομηρίας στο εμπορικό κέντρο Westgate του Ναϊρόμπι. Δυνάμεις ασφαλείας περνά μπροστά από δημοσιογράφους καθώς προχωρούν προς το εμπορικό κέντρο Westgate, κατά τη διάρκεια της τρίτης ημέρας ομηρίας από ένοπλους ισλαμιστές. Οι σομαλοί ισλαμιστές σεμπάμπ απειλούν να σκοτώσουν τους ομήρους που κρατούν στο εμπορικό κέντρο. Η ομάδα των ενόπλων έχει οχυρωθεί από το Σάββατο στο εμπoρικό κέντρο του Ναϊρόμπι και κρατά αδιευκρίνιστο αριθμό ομήρων.  Από την επίθεση έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 68 άνθρωποι.
REUTERS / STRINGER

Δυνάμεις ασφαλείας περνά μπροστά από δημοσιογράφους καθώς προχωρούν προς το εμπορικό κέντρο Westgate, κατά τη διάρκεια της τρίτης ημέρας ομηρίας από ένοπλους ισλαμιστές. Οι σομαλοί ισλαμιστές σεμπάμπ απειλούν να σκοτώσουν τους ομήρους που κρατούν στο εμπορικό κέντρο. Η ομάδα των ενόπλων έχει οχυρωθεί από το Σάββατο στο εμπoρικό κέντρο του Ναϊρόμπι και κρατά αδιευκρίνιστο αριθμό ομήρων.  Από την επίθεση έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 68 άνθρωποι.

Εποχή των μουσώνων στις Φιλιππίνες. Κόσμος πάνω σε ένα τρίκυκλο αμαξίδιο με πετάλια περνά από μία πλημμυρισμένη λεωφόρο στο Παρανάκε, στη Μανίλα. Καταρρακτώδεις βροχές λόγω των μουσώνων έχουν προκαλέσει πλημμύρες σε διάφορες περιοχές της Μανίλα και στις κοντινές επαρχίες, κάνοντας τους δρόμους απροσπέλαστους για μικρά οχήματα.
REUTERS / ERIK DE CASTRO

Κόσμος πάνω σε ένα τρίκυκλο αμαξίδιο με πετάλια περνά από μία πλημμυρισμένη λεωφόρο στο Παρανάκε, στη Μανίλα. Καταρρακτώδεις βροχές λόγω των μουσώνων έχουν προκαλέσει πλημμύρες σε διάφορες περιοχές της Μανίλα και στις κοντινές επαρχίες, κάνοντας τους δρόμους απροσπέλαστους για μικρά οχήματα.

Μεγάλη νίκη της Μέρκελ  . Η Αγκελα Μέρκελ κατάφερε να αυξήσει σημαντικά το ποσοστό του κόμματός της, το οποίο ανήλθε στο 41,5%, σύμφωνα με την προκαταρκτική καταμέτρηση των ψήφων.  Στις διεργασίες που θα λάβουν χώρα από σήμερα με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία στρέφονται πλέον τα βλέμματα, μετά από τον εκλογικό θρίαμβο της Άγκελα Μέρκελ, το κόμμα της οποίας δεν κατάφερε ωστόσο να εξασφαλίσει αυτοδυναμία.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Η Αγκελα Μέρκελ κατάφερε να αυξήσει σημαντικά το ποσοστό του κόμματός της, το οποίο ανήλθε στο 41,5%, σύμφωνα με την προκαταρκτική καταμέτρηση των ψήφων.  Στις διεργασίες που θα λάβουν χώρα από σήμερα με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία στρέφονται πλέον τα βλέμματα, μετά από τον εκλογικό θρίαμβο της Άγκελα Μέρκελ, το κόμμα της οποίας δεν κατάφερε ωστόσο να εξασφαλίσει αυτοδυναμία.