Multimedia

Στιγμιότυπα από τη βραδιά των γερμανικών εκλογών

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013 00:44

Γερμανικές  Εκλογές - Μέρκελ. H γερμανίδα καγκελάριος πανηγυρίζει με υποστηρικτές του κόμματός της. 
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

H γερμανίδα καγκελάριος πανηγυρίζει με υποστηρικτές του κόμματός της. 

Γερμανικές  Εκλογές - Μέρκελ. Καμία απόφαση για τη νέα κυβέρνηση δεν μπορεί να ληφθεί πριν να οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα, δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ, ενώ συνεχίζεται το «θρίλερ» της αυτοδυναμίας.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH
Καμία απόφαση για τη νέα κυβέρνηση δεν μπορεί να ληφθεί πριν να οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα, δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ, ενώ συνεχίζεται το «θρίλερ» της αυτοδυναμίας.
Γερμανικές εκλογές - Μέρκελ. H κρίση στην ευρωζώνη αλλά και το ελληνικό ζήτημα πιο συγκεκριμένα αναμένεται να βρεθούν εκ νέου στο επίκεντρο της γερμανικής και της ευρωπαϊκής πολιτικής ατζέντας, με σημεία αιχμής τη συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα με ένα τρίτο πακέτο στήριξης.
REUTERS / INA FASSBENDER

H κρίση στην ευρωζώνη αλλά και το ελληνικό ζήτημα πιο συγκεκριμένα αναμένεται να βρεθούν εκ νέου στο επίκεντρο της γερμανικής και της ευρωπαϊκής πολιτικής ατζέντας, με σημεία αιχμής τη συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα με ένα τρίτο πακέτο στήριξης.

AfD - Λούκε - Γερμανικές εκλογές. Ο υποψήφιος του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), Μπερντ Λούκε χαιρετά τους υποστηρικτές του. Στο όριο της εισόδου στο κοινοβούλιο βρίσκεται το νέο ευρωσκεπτικιστικό κόμμα AfD, το οποίο θα δώσει μάχη για να καθιερωθεί ως κοινοβουλευτική δύναμη.
REUTERS / INA FASSBENDER

Ο υποψήφιος του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), Μπερντ Λούκε χαιρετά τους υποστηρικτές του. Στο όριο της εισόδου στο κοινοβούλιο βρίσκεται το νέο ευρωσκεπτικιστικό κόμμα AfD, το οποίο θα δώσει μάχη για να καθιερωθεί ως κοινοβουλευτική δύναμη.

Μέρκελ - Γερμανικές Εκλογές - CDU. Προς την απόλυτη αυτοδυναμία φαίνεται να κινείται η κεντροδεξιά συμμαχία Χριστιανοδημοκρατών – Χριστιανοκοινωνιστών υπό την Άγκελα Μέρκελ στη Γερμανία, σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις των γερμανικών τηλεοπτικών δικτύων ARD και ZDF και με βάση τα πρώτα αποτελέσματα από την καταμέτρηση, χωρίς ωστόσο να την έχει εξασφαλίσει.
EPA / MICHAEL KAPPELER

Προς την απόλυτη αυτοδυναμία φαίνεται να κινείται η κεντροδεξιά συμμαχία Χριστιανοδημοκρατών – Χριστιανοκοινωνιστών υπό την Άγκελα Μέρκελ στη Γερμανία, σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις των γερμανικών τηλεοπτικών δικτύων ARD και ZDF και με βάση τα πρώτα αποτελέσματα από την καταμέτρηση, χωρίς ωστόσο να την έχει εξασφαλίσει.

Γερμανικές Εκλογές - Στάινμπρουκ - Γκάμπριελ  . Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους κεντροαριστερούς Σοσιαλδημοκράτες έκανε λόγο ο ηγέτης τους, Ζιγκμαρ Γκάμπριελ (δεξιά). Στη φωτογραφία με τον υποψήφιο για την καγκελαρία, Πέερ Σταίνμπρουκ.
REUTERS / MICHAEL DALDER
Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους κεντροαριστερούς Σοσιαλδημοκράτες έκανε λόγο ο ηγέτης τους, Ζιγκμαρ Γκάμπριελ (δεξιά). Στη φωτογραφία με τον υποψήφιο για την καγκελαρία, Πέερ Σταίνμπρουκ.
Μέρκελ - Γερμανικές Εκλογές - Δηλώσεις.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH
Γερμανικές  Εκλογές - Ράιχσταγκ . Τηλεοπτικά συνεργεία μεταδίδουν ρεπορτάζ για τις γερμανικές εκλογές μπροστά από το Ράιχσταγκ στο Βερολίνο.
EPA / FLORIAN SCHUH

Τηλεοπτικά συνεργεία μεταδίδουν ρεπορτάζ για τις γερμανικές εκλογές μπροστά από το Ράιχσταγκ στο Βερολίνο.

Γερμανικές - Εκλογές - Ψηφοδέλτια. Στιγμιότυπο από την καταμέτρηση των ψήφων, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στο Μόναχο.
REUTERS / MICHAELA REHLE

Στιγμιότυπο από την καταμέτρηση των ψήφων, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στο Μόναχο.

Φίλιπ Ρέσλερ - Γερμανικές εκλογές. Απογοητευμένος ο αρχηγός των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP), Φίλιπ Ρέσλερ, καθώς σύμφωνα με τα exit polls, τα ποσοστά του κόμματός του κινούνται μεταξύ του 4,5% και του 4,7 %.
REUTERS / FABIAN BIMMER

Απογοητευμένος ο αρχηγός των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP), Φίλιπ Ρέσλερ, καθώς σύμφωνα με τα exit polls, τα ποσοστά του κόμματός του κινούνται μεταξύ του 4,5% και του 4,7 %.

Μέρκελ - Γερμανικές Εκλογές - Δηλώσεις. Σύμφωνα με δηλώσεις της Αμέλια Νεάτσου-Ρέναρντ, συντάκτριας στο Europe By Satelite του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο naftemporiki.gr, η διαφαινόμενη επικράτηση της Α. Μέρκελ στις γερμανικές εκλογές θα κρίνει πολλά για την κρίση του ευρώ.
REUTERS / WOLFGANG RATTAY

Σύμφωνα με δηλώσεις της Αμέλια Νεάτσου-Ρέναρντ, συντάκτριας στο Europe By Satelite του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο naftemporiki.gr, η διαφαινόμενη επικράτηση της Α. Μέρκελ στις γερμανικές εκλογές θα κρίνει πολλά για την κρίση του ευρώ.

Γερμανικές Εκλογές - Πέερ Στάινμπρουκ  - SPD. Η πρωτοβουλία βρίσκεται στο στρατόπεδο της κ. Μέρκελ, δήλωσε ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ.
REUTERS / MICHAEL DALDER
Η πρωτοβουλία βρίσκεται στο στρατόπεδο της κ. Μέρκελ, δήλωσε ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ.
Μέρκελ - Γερμανικές Εκλογές - CDU. Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ κρατά μια ανθοδέσμη που της έδωσαν υποστηρικτές του κόμματός της. Σαφές εμφανίζεται το προβάδισμα της παράταξης της Άγκελα Μέρκελ, Χριστιανοδημοκρατών – Χριστιανοκοινωνιστών, στα πρώτα αποτελέσματα των exit polls.
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ κρατά μια ανθοδέσμη που της έδωσαν υποστηρικτές του κόμματός της. Σαφές εμφανίζεται το προβάδισμα της παράταξης της Άγκελα Μέρκελ, Χριστιανοδημοκρατών – Χριστιανοκοινωνιστών, στα πρώτα αποτελέσματα των exit polls.

Γκάμπριελ - Στάινμπρουκ  - Γερμανικές εκλογές SPD. Ο ηγέτης των κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Ζιγκμαρ Γκάμπριελ και ο υποψήφιος καγκελάριος Πέερ Στάινμπρουκ (αριστερά) ετοιμάζονται να κάνουν δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των exit polls.
REUTERS / RALPH ORLOWSKI
Ο ηγέτης των κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Ζιγκμαρ Γκάμπριελ και ο υποψήφιος καγκελάριος Πέερ Στάινμπρουκ (αριστερά) ετοιμάζονται να κάνουν δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των exit polls.
Γερμανικές Εκλογές - εκλογικό κέντρο - Καταμέτρηση. Μέλη εφορευτικής επιτροπής αδειάζουν μια κάλπη μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας σε εκλογικό κέντρο του Μονάχου. 
REUTERS / MICHAELA REHLE

Μέλη εφορευτικής επιτροπής αδειάζουν μια κάλπη μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας σε εκλογικό κέντρο του Μονάχου. 

Γερμανικές εκλογές - CDU - Χριστιανοδημοκράτες - πανηγυρίζουν. Μέλη των Χριστιανοδημοκρατών CDU πανηγυρίζουν στο άκουσμα των αποτελεσμάτων των exit polls.
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Μέλη των Χριστιανοδημοκρατών CDU πανηγυρίζουν στο άκουσμα των αποτελεσμάτων των exit polls.

Γερμανικές Εκλογές - SPD - exit poll. Υποστηρικτές των σοσιαλδημοκρατών (SPD) παρακολουθούν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου exit poll.
REUTERS / THOMAS PETER

Υποστηρικτές των σοσιαλδημοκρατών (SPD) παρακολουθούν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου exit poll.

Γερμανικές Εκλογές - SPD - exit poll - απογοήτευση. Απογοήτευση στις τάξεις των σοσιαλδημοκρατών μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου exit poll.
REUTERS / THOMAS PETER

Απογοήτευση στις τάξεις των σοσιαλδημοκρατών μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου exit poll.

Γερμανικές εκλογές - CDU - Χριστιανοδημοκράτες - πανηγυρίζουν. Μέλη των Χριστιανοδημοκρατών CDU πανηγυρίζουν στο άκουσμα των αποτελεσμάτων των exit polls.
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Μέλη των Χριστιανοδημοκρατών CDU πανηγυρίζουν στο άκουσμα των αποτελεσμάτων των exit polls.

Γερμανικές εκλογές - Επιστολικές ψήφοι . Εκθεσιακός χώρος στο Μόναχο χρησιμοποιείται για τη συγκέντρωση και ταξινόμηση των επιστολικών ψήφων, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να υπερβεί το ποσοστό – ρεκόρ του 21%, που σημειώθηκε στις προηγούμενες εκλογές. 
EPA / INGA KJER

Εκθεσιακός χώρος στο Μόναχο χρησιμοποιείται για τη συγκέντρωση και ταξινόμηση των επιστολικών ψήφων, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να υπερβεί το ποσοστό – ρεκόρ του 21%, που σημειώθηκε στις προηγούμενες εκλογές. 

Γερμανικές Εκλογές - Μέρκελ - Ψήφος. Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ασκεί το εκλογικό της δικαίωμα.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ασκεί το εκλογικό της δικαίωμα.