Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013 18:53

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013.

Οικιστική ανάπτυξη στην Ινδονησία. Εργάτης σφίγγει ένα σχοινί για να ανυψώσει ένα άγαλμα με άλογα ύψους 4 μέτρων, σε ένα νέο συγκρότημα κατοικιών στο χωριό Παρούνγκ, στο Μπογκόρ της Ινδονησίας.
REUTERS / BEAWIHARTA

Εργάτης σφίγγει ένα σχοινί για να ανυψώσει ένα άγαλμα με άλογα ύψους 4 μέτρων, σε ένα νέο συγκρότημα κατοικιών στο χωριό Παρούνγκ, στο Μπογκόρ της Ινδονησίας.

«Φόβοι για πολιτική αναταραχή» από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Στιγμιότυπο από την αντιφασιστική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη, μετά την δολοφονία του Παυλου Φύσσα από νεοναζί. Για προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να καθησυχάσει τους φόβους για έκρηξη πολιτικής βίας στη χώρα κάνει λόγο, σε ρεπορτάζ της, η εφημερίδα Wall Street Journal, αναφερόμενη στη δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα. Έξαρση πολιτικών επιθέσεων στην Ελλάδα φοβούνται τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.
FOSPHOTOS / Konstantinos Tsakalidis

Στιγμιότυπο από την αντιφασιστική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη, μετά την δολοφονία του Παυλου Φύσσα από νεοναζί. Για προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να καθησυχάσει τους φόβους για έκρηξη πολιτικής βίας στη χώρα κάνει λόγο, σε ρεπορτάζ της, η εφημερίδα Wall Street Journal, αναφερόμενη στη δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα. Έξαρση πολιτικών επιθέσεων στην Ελλάδα φοβούνται τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Επεισόδια στο συλλαλητήριο για τη δολοφονία του Π. Φύσσα . Διαδηλωτής τρεχει να ξεφύγει από την αστυνομία κατά τη διάρκεια επεισοδείων στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Αμφιάλη, με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου Π. Φύσσα. Πάνω από 5.000 άνθρωποι διαδήλωσαν χτες στους δρόμους του Κερατσινίου, διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία του νεαρού άντρα. Συνολικά 130 άτομα προσήχθησαν στη διάρκεια των επεισοδίων σε Κερατσίνι και Νίκαια. Εξ αυτών συνελήφθησαν 34 άτομα.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Διαδηλωτής τρεχει να ξεφύγει από την αστυνομία κατά τη διάρκεια επεισοδείων στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Αμφιάλη, με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου Π. Φύσσα. Πάνω από 5.000 άνθρωποι διαδήλωσαν χτες στους δρόμους του Κερατσινίου, διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία του νεαρού άντρα. Συνολικά 130 άτομα προσήχθησαν στη διάρκεια των επεισοδίων σε Κερατσίνι και Νίκαια. Εξ αυτών συνελήφθησαν 34 άτομα.

Επεισόδια και συλλήψεις στο συλλαλητήριο για τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Επεισόδια σημειώθηκαν την Τετάρτη στην Αμφιάλη, όπου πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο ενάντια στον φασισμό, στην περιοχή της δολοφονίας του 34χρονου Π. Φύσσα. Συνολικά 130 άτομα προσήχθησαν στη διάρκεια των επεισοδίων σε Κερατσίνι και Νίκαια. Εξ αυτών συνελήφθησαν 34 άτομα. Ένταση σημειώθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, όπου έιχαν στηθεί οδοφράγματα ενώ έγινε ρίψη μολότοφ και χρήση δακρυγόνων.
REUTERS / ALEXANDROS AVRAMIDIS

Επεισόδια σημειώθηκαν την Τετάρτη στην Αμφιάλη, όπου πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο ενάντια στον φασισμό, στην περιοχή της δολοφονίας του 34χρονου Π. Φύσσα. Συνολικά 130 άτομα προσήχθησαν στη διάρκεια των επεισοδίων σε Κερατσίνι και Νίκαια. Εξ αυτών συνελήφθησαν 34 άτομα. Ένταση σημειώθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, όπου έιχαν στηθεί οδοφράγματα ενώ έγινε ρίψη μολότοφ και χρήση δακρυγόνων.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Ακαπούλκο. Ενας άντρας χρησιμοποιεί μία σανίδα του σερφ για να περάσει από ένα πλημμυρισμένο δρόμο στο Ακαπούλκο. Από το περασμένο Σάββατο το Μεξικό δέχθηκε βαρύ πλήγμα από το σχεδόν ταυτόχρονο πέρασμα του κυκλώνα Ίνγκριντ και της τροπικής καταιγίδας Μανουέλ που έπληξαν την χώρα, από τον Κόλπο του Μεξικού και από τον Ειρηνικό. Στους 80 ανέρχονται οι νεκροί από τις φονικές καταιγίδες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της Πολιτικής Προστασίας.
REUTERS / STRINGER/MEXICO

Ενας άντρας χρησιμοποιεί μία σανίδα του σερφ για να περάσει από ένα πλημμυρισμένο δρόμο στο Ακαπούλκο. Από το περασμένο Σάββατο το Μεξικό δέχθηκε βαρύ πλήγμα από το σχεδόν ταυτόχρονο πέρασμα του κυκλώνα Ίνγκριντ και της τροπικής καταιγίδας Μανουέλ που έπληξαν την χώρα, από τον Κόλπο του Μεξικού και από τον Ειρηνικό. Στους 80 ανέρχονται οι νεκροί από τις φονικές καταιγίδες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της Πολιτικής Προστασίας.

Εγκαταλελειμμένος καθεδρικός ναός στις Βρυξέλλες. Ο εικονιζόμενος καθεδρικός ναός βρίσκεται στις Βρυξέλλες με τα σημάδια της εγκατάλειψης να είναι εμφανή, ενώ πλέον κατοικείται από αστέγους. Έχει ήδη υπάρξει πρόταση για την μετατροπή και επαναλειτουργία του ως πολυτελές ξενοδοχείο, η οποία αναμένει να πάρει το πράσινο φως.
REUTERS / YVES HERMAN

Ο εικονιζόμενος καθεδρικός ναός βρίσκεται στις Βρυξέλλες με τα σημάδια της εγκατάλειψης να είναι εμφανή, ενώ πλέον κατοικείται από αστέγους. Έχει ήδη υπάρξει πρόταση για την μετατροπή και επαναλειτουργία του ως πολυτελές ξενοδοχείο, η οποία αναμένει να πάρει το πράσινο φως.

Ινδονησία: Κεραυνοί στο ηφαίστειο Σιναμπούνγκ. Κεραυνοί στον ουρανό καθώς το όρος Σιναμπουνγκ εκτοξεύει τέφρα και λάβα, στην επαρχία Κάρο, βόρεια της Σουμάτρας. Το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ συνεχίζει να εκτοξεύει στάχτη στον αέρα, καλύπτοντας τις γύρω περιοχές, αναγκάζοντας πάνω από 13.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να μεταφερθούν σε ασφαλείς προσωρινούς καταυλισμούς.
REUTERS / STRINGER

Κεραυνοί στον ουρανό καθώς το όρος Σιναμπουνγκ εκτοξεύει τέφρα και λάβα, στην επαρχία Κάρο, βόρεια της Σουμάτρας. Το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ συνεχίζει να εκτοξεύει στάχτη στον αέρα, καλύπτοντας τις γύρω περιοχές, αναγκάζοντας πάνω από 13.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να μεταφερθούν σε ασφαλείς προσωρινούς καταυλισμούς.

Μεξικό: Κάτω από το νερό το Ακαπούλκο. Αεροφωτογραφία πλημμυρισμένης συνοικίας στο Ακαπούλκο. Σχεδόν το μισό Ακαπούλκο, πόλη 680.000 κατοίκων, βρίσκεται κάτω από το νερό, ιδιαίτερα οι φτωχότερες περιοχές της περιφέρειας και η συνοικία Πούντα Ντιαμάντε, ζώνη με ξενοδοχεία όπου τα νερά έφτασαν σε ύψος τριών μέτρων. Στη συγκεκριμένη ζώνη εκατοντάδες άνθρωποι επιδόθηκαν σε λεηλασίες εμπορικών κέντρων, παίρνοντας τρόφιμα, οικιακές συσκευές και στρώματα.
REUTERS / STRINGER/MEXICO

Αεροφωτογραφία πλημμυρισμένης συνοικίας στο Ακαπούλκο. Σχεδόν το μισό Ακαπούλκο, πόλη 680.000 κατοίκων, βρίσκεται κάτω από το νερό, ιδιαίτερα οι φτωχότερες περιοχές της περιφέρειας και η συνοικία Πούντα Ντιαμάντε, ζώνη με ξενοδοχεία όπου τα νερά έφτασαν σε ύψος τριών μέτρων. Στη συγκεκριμένη ζώνη εκατοντάδες άνθρωποι επιδόθηκαν σε λεηλασίες εμπορικών κέντρων, παίρνοντας τρόφιμα, οικιακές συσκευές και στρώματα.

Νέα Μερκελ... στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Madame Tussauds . Υπάλληλος βάζει τις τελευταίες «πινελιές» στο κέρινο ομοίωμα της γερμανίδας καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ, πριν την παρουσίασή του στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Madame Tussauds στο Βερολίνο. Το νέο κέρινο ομοίωμα της Μέρκελ, το δεύτερο στη συλλογή του μουσείου, έχει βασιστεί σε φωτογραφίες από τη φετινή προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές στη Γερμανία.
REUTERS / THOMAS PETER

Υπάλληλος βάζει τις τελευταίες «πινελιές» στο κέρινο ομοίωμα της γερμανίδας καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ, πριν την παρουσίασή του στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Madame Tussauds στο Βερολίνο. Το νέο κέρινο ομοίωμα της Μέρκελ, το δεύτερο στη συλλογή του μουσείου, έχει βασιστεί σε φωτογραφίες από τη φετινή προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές στη Γερμανία.

Μήνυμα αποφασιστικότητας από Μπερλουσκόνι. Δεκαεξάλεπτο βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς όλους τους αντιπάλους του, αλλά και τους υποστηρικτές του απηύθυνε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Λίγο πριν την πρώτη κρίσιμη ψηφοφορία γύρω από την θέση του στη Γερουσία ο καβαλιέρε, υποσχέθηκε ότι θα παραμείνει στην ενεργό πολιτική, ασχέτως την τύχη που του επιφυλάσσουν στο κοινοβούλιο.
REUTERS / REUTERS TV

Δεκαεξάλεπτο βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς όλους τους αντιπάλους του, αλλά και τους υποστηρικτές του απηύθυνε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Λίγο πριν την πρώτη κρίσιμη ψηφοφορία γύρω από την θέση του στη Γερουσία ο καβαλιέρε, υποσχέθηκε ότι θα παραμείνει στην ενεργό πολιτική, ασχέτως την τύχη που του επιφυλάσσουν στο κοινοβούλιο.

Σρι Λάνκα: Γυναίκα της μειονότητας των Ταμίλ περπατά σε ένα δρόμο στην Τζαφίνα. Γυναίκα της μειονότητας των Ταμίλ περπατά σε ένα δρόμο στην Τζαφίνα, 400 περίπου χλμ βόρεια του Κολόμπο, στη Σρι Λάνκα.
REUTERS / DINUKA LIYANAWATTE

Γυναίκα της μειονότητας των Ταμίλ περπατά σε ένα δρόμο στην Τζαφίνα, 400 περίπου χλμ βόρεια του Κολόμπο, στη Σρι Λάνκα.

ΗΠΑ: Οικογενειακές στιγμές... στο ζωολογικό κήπο του Μπρούκφιλντ. Η λευκή λεοπάρδαλη Σαράνι και το τριών μηνών μωρό της πίσω από ένα δέντρο, στο ζωολογικό κήπο Μπρούκφιλντ, στο Ιλινόις. Το μικρό είναι το πρώτο που γεννιέται στον ζωολογικό κήπο εδώ και 21 χρόνια και παρέμενε στη φωλιά με τη μητέρα του τους πρώτους τρεις μήνες της ζωής του.
REUTERS / JIM YOUNG

Η λευκή λεοπάρδαλη Σαράνι και το τριών μηνών μωρό της πίσω από ένα δέντρο, στο ζωολογικό κήπο Μπρούκφιλντ, στο Ιλινόις. Το μικρό είναι το πρώτο που γεννιέται στον ζωολογικό κήπο εδώ και 21 χρόνια και παρέμενε στη φωλιά με τη μητέρα του τους πρώτους τρεις μήνες της ζωής του.

Νικαράγουα: Μεροκάματο στο δρόμο. Ο Ρομπέρτο Καστίγιο, μεταμφιεσμένος ως μάγος, εκτελεί ένα νούμερο σε ένα πολυσύχναστο δρόμο της Μανάγκουα. Ο Καστίγιο κερδίζει περίπου 3 δολάρια την ημέρα με τις παραστάσεις δρόμου που δίνει.
REUTERS / OSWALDO RIVAS

Ο Ρομπέρτο Καστίγιο, μεταμφιεσμένος ως μάγος, εκτελεί ένα νούμερο σε ένα πολυσύχναστο δρόμο της Μανάγκουα. Ο Καστίγιο κερδίζει περίπου 3 δολάρια την ημέρα με τις παραστάσεις δρόμου που δίνει.

Συνέντευξη του ιρανού προέδρου Χασάν Ρουχανί στο NBC . Ο ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί δίνει συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο NBC News, στην Τεχεράνη. Η ιρανική κυβέρνηση δεν θα κατασκευάσει ποτέ πυρηνικά όπλα και έχει πλήρη δικαιοδοσία να διαπραγματευτεί με τη Δύση για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν.
REUTERS / HANDOUT

Ο ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί δίνει συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο NBC News, στην Τεχεράνη. Η ιρανική κυβέρνηση δεν θα κατασκευάσει ποτέ πυρηνικά όπλα και έχει πλήρη δικαιοδοσία να διαπραγματευτεί με τη Δύση για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν.

Ινδία: Στο τέλος του έφτασε το ινδουιστικό φεστιβάλ Γκανές Τσατούρθι. Ενα αγόρι κάθεται σε ένα άγαλμα της ινδουιστικής θεότητας-ελέφαντα Γκανές, που συμβολίζει την ευημερία, στα νερά της λίμνης Χουσεϊν Σαγκάρ, την τελευταία ημέρα του 10ήμερου φεστιβάλ εορτασμού του Γκανές Τσατούρθι, στην πόλη Χιντεραμπάντ. Κατά τη διάρκεια των εορτασμών, ο κόσμος περιφέρει τα αγαλματίδια της θεότητας Γκανές μέσα στους δρόμους της πόλης σε πομπή, με χορό και τραγούδι και έπειτα τα βυθίζουν στο ποτάμι ή τη θάλασσα, συμβολίζοντας ένα ιεροτελετουργικό αποχαιρετισμό του ταξιδιού τους, παίρνοντας μαζί τους τις κακοτυχίες του ανθρώπινου γένους.
REUTERS / KRISHNENDU HALDER

Ενα αγόρι κάθεται σε ένα άγαλμα της ινδουιστικής θεότητας-ελέφαντα Γκανές, που συμβολίζει την ευημερία, στα νερά της λίμνης Χουσεϊν Σαγκάρ, την τελευταία ημέρα του 10ήμερου φεστιβάλ εορτασμού του Γκανές Τσατούρθι, στην πόλη Χιντεραμπάντ. Κατά τη διάρκεια των εορτασμών, ο κόσμος περιφέρει τα αγαλματίδια της θεότητας Γκανές μέσα στους δρόμους της πόλης σε πομπή, με χορό και τραγούδι και έπειτα τα βυθίζουν στο ποτάμι ή τη θάλασσα, συμβολίζοντας ένα ιεροτελετουργικό αποχαιρετισμό του ταξιδιού τους, παίρνοντας μαζί τους τις κακοτυχίες του ανθρώπινου γένους.

IPCC: Η καύση ορυκτών καυσίμων ευθύνεται για την αύξηση της θερμοκρασίας. Ανεμογεννήτρια της Αρχής Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων της Μασαχουσέτης μπροστά από μία μονάδα ηλεκτροπαραγωγής ορυκτών καυσίμων στο Τσάρλςταουν. Η ανεμογεννήτρια τροφοδοτεί με ενέργεια το σταθμό άντλησης λυμάτων και η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής χρησιμοποιεί αέριο και πετρέλαιο. Η Διακυβερνητική Επιτροπή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), θα διεξαχθεί στη Στοκχόλμη από τις 23 έως τις 26 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, οι επιστήμονες του κλάδου είναι πλέον βέβαιοι σε ποσοστό τουλάχιστον 95% ότι για την άνοδο της θερμοκρασίας που έχει καταγραφεί από τη δεκαετία του 1950 ευθύνεται κατά κύριο λόγο ο άνθρωπος με την καύση ορυκτών καυσίμων.
REUTERS / BRIAN SNYDER

Ανεμογεννήτρια της Αρχής Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων της Μασαχουσέτης μπροστά από μία μονάδα ηλεκτροπαραγωγής ορυκτών καυσίμων στο Τσάρλςταουν. Η ανεμογεννήτρια τροφοδοτεί με ενέργεια το σταθμό άντλησης λυμάτων και η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής χρησιμοποιεί αέριο και πετρέλαιο. Η Διακυβερνητική Επιτροπή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), θα διεξαχθεί στη Στοκχόλμη από τις 23 έως τις 26 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, οι επιστήμονες του κλάδου είναι πλέον βέβαιοι σε ποσοστό τουλάχιστον 95% ότι για την άνοδο της θερμοκρασίας που έχει καταγραφεί από τη δεκαετία του 1950 ευθύνεται κατά κύριο λόγο ο άνθρωπος με την καύση ορυκτών καυσίμων.

Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο. Μοντέλα παρουσιάζουν δημιουργίες της συλλογής Ανοιξη/Καλοκαίρι 2014 του οίκου Fendi, στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου.
REUTERS / ALESSANDRO GAROFALO

Μοντέλα παρουσιάζουν δημιουργίες της συλλογής Ανοιξη/Καλοκαίρι 2014 του οίκου Fendi, στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου.

Ιαπωνία: Περιμένοντας την κυκλοφορία του νέου iPhone 5S. Κόσμος κάθεται δίπλα σε μία μινιατούρα του συνιδρυτή της Apple, Στιβ Τζομπς, περιμένοντας την κυκλοφορία του νέου iPhone 5S, κοντά στο Apple Store του εμπορικού κέντρου Γκίνζα στο Τόκιο. Το iPhone 5S θα έιναι διαθέσιμο προς πώληση στην Ιαπωνία από τις 20 Σεπτεμβρίου.
REUTERS / Toru Hanai

Κόσμος κάθεται δίπλα σε μία μινιατούρα του συνιδρυτή της Apple, Στιβ Τζομπς, περιμένοντας την κυκλοφορία του νέου iPhone 5S, κοντά στο Apple Store του εμπορικού κέντρου Γκίνζα στο Τόκιο. Το iPhone 5S θα έιναι διαθέσιμο προς πώληση στην Ιαπωνία από τις 20 Σεπτεμβρίου.