Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013 20:45

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013.

Διαδήλωση κατά της διαθεσιμότητας. Στους δρόμους διαδηλώσαν χιλιάδες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο απεργιακό κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ ενάντια στη διαθεσιμότητα.
EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Στους δρόμους διαδηλώσαν χιλιάδες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο απεργιακό κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ ενάντια στη διαθεσιμότητα.

Συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας 34χρονου στο Κερατσίνι. Συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας 34χρονου στο Κερατσίνι. Δολοφονική επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε ένας 34χρονος σε καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με την αστυνομία να ερευνά το ενδεχόμενο πολιτικών κινήτρων. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ο 34χρονος ήταν μουσικός hip hop με αντιφασιστική δράση και δέχθηκε επίθεση από ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής. Όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του 200 - 300 άτομα, μέλη αριστερών οργανώσεων έσπευσαν στο σημείο της δολοφονίας. Πλήθος είναι συγκεντρωμένο στην περιοχή και σήμερα το πρωί.
Eurokinissi / ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας 34χρονου στο Κερατσίνι. Δολοφονική επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε ένας 34χρονος σε καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με την αστυνομία να ερευνά το ενδεχόμενο πολιτικών κινήτρων. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ο 34χρονος ήταν μουσικός hip hop με αντιφασιστική δράση και δέχθηκε επίθεση από ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής. Όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του 200 - 300 άτομα, μέλη αριστερών οργανώσεων έσπευσαν στο σημείο της δολοφονίας. Πλήθος είναι συγκεντρωμένο στην περιοχή και σήμερα το πρωί.

Στους δρόμους διαδηλώνουν χιλιάδες πολίτες. Στους δρόμους διαδηλώνουν χιλιάδες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο απεργιακό κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ ενάντια στη διαθεσιμότητα.
Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στους δρόμους διαδηλώνουν χιλιάδες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο απεργιακό κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ ενάντια στη διαθεσιμότητα.

Eurokinissi / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

'Ερευνα της αστυνομίας παρουσία εισαγγελέα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Δεληγιάννη. Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα μετά την δολοφονία Παύλου Φύσσα, από 45χρονο ακροδεξιό.Ο 45χρονος συλληφθείς για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη ομολόγησε την πράξη του και παραδέχθηκε ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ταϊζοντας περιστέρια στην Πνομ Πενχ. Ενα αγόρι ταϊζει τα περιστέρια σε ένα πάρκο έξω από το Βασιλικό Παλάτι στο κέντρο της Πνομ Πενχ.
Reuters / ATHIT PERAWONGMETHA

Ενα αγόρι ταϊζει τα περιστέρια σε ένα πάρκο έξω από το Βασιλικό Παλάτι στο κέντρο της Πνομ Πενχ.

Διαμαρτυρία της Greenpeace στην Αρκτική. Ακτιβιστής της Greenpeace επιχειρεί να αναρριχηθεί στην εξέδρα άντλησης πετρελαίου της ρωσικής εταιρίας Gazprom, στο κοίτασμα Πριραζλόμναγια στην Αρκτική. Η οργάνωση διαμαρτύρεται για τις επιπτώσεις που πρόκειται να έχει στο περιβάλλον η έναρξης των γεωτρήσεων που είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στο τέλος του χρόνου.
REUTERS / HANDOUT

Ακτιβιστής της Greenpeace επιχειρεί να αναρριχηθεί στην εξέδρα άντλησης πετρελαίου της ρωσικής εταιρίας Gazprom, στο κοίτασμα Πριραζλόμναγια στην Αρκτική. Η οργάνωση διαμαρτύρεται για τις επιπτώσεις που πρόκειται να έχει στο περιβάλλον η έναρξης των γεωτρήσεων που είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στο τέλος του χρόνου.

Την οδύνη του για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Την οδύνη του για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια του απεργιακού συλλαλητηρίου, ενώ έκανε λόγο για «σχέδιο αποσταθεροποίησης και αποπροσανατολισμού, ενορχηστρωμένο από ακροδεξιά κέντρα και τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής». Ο κ. Τσίπρας σε δηλώσεις του καταφέρθηκε μάλιστα προσωπικά εναντίον του Πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε να συνειδητοποιεί σήμερα «τη μεγάλη ευθύνη που έχει, όταν για λόγους μικροκομματικών συμφερόντων κατασκευάζει εδώ και μήνες αυτή την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, εξισώνοντας τους θύτες με τα θύματα και αντικειμενικά νομιμοποιώντας, αν όχι αθωώνοντας, συμπεριφορές που ξεπερνάνε τα όρια».
Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Την οδύνη του για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια του απεργιακού συλλαλητηρίου, ενώ έκανε λόγο για «σχέδιο αποσταθεροποίησης και αποπροσανατολισμού, ενορχηστρωμένο από ακροδεξιά κέντρα και τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής». Ο κ. Τσίπρας σε δηλώσεις του καταφέρθηκε μάλιστα προσωπικά εναντίον του Πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε να συνειδητοποιεί σήμερα «τη μεγάλη ευθύνη που έχει, όταν για λόγους μικροκομματικών συμφερόντων κατασκευάζει εδώ και μήνες αυτή την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, εξισώνοντας τους θύτες με τα θύματα και αντικειμενικά νομιμοποιώντας, αν όχι αθωώνοντας, συμπεριφορές που ξεπερνάνε τα όρια».

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην περιοχή οπού δολοφονήθηκε ο 34χρονος Παύλος Φύσσας. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην περιοχή οπού δολοφονήθηκε ο 34χρονος Παύλος Φύσσας τα ξημερώματα στην Αμφιάλη. Ο 45χρονος συλληφθείς για τη δολοφονία του νεαρού άνδρα ομολόγησε την πράξη του και παραδέχθηκε ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.
FOSPHOTOS / Angeliki Panagiotou

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην περιοχή οπού δολοφονήθηκε ο 34χρονος Παύλος Φύσσας τα ξημερώματα στην Αμφιάλη. Ο 45χρονος συλληφθείς για τη δολοφονία του νεαρού άνδρα ομολόγησε την πράξη του και παραδέχθηκε ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Κολοράντο: Διάσωση δύο γυναικών με ελικόπτερο. Διάσωση δύο γυναικών με ελικόπτερο από την 4η μεραρχία πεζικού 2-4 GSAB, κοντά στη Τζέιμστάουν, στο Κολοράντο. Στο έργο της έρευνας και της διάσωσης επικεντρώνονται οι αρχές στο Κολοράντο, καθώς 581 εξακολουθούν να είναι οι αγνοούμενοι από τις πλημμύρες, που προκάλεσαν οι κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται, μέχρι στιγμής, στους έξι.Περισσότεροι από 11.500 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
REUTERS / MARK LEFFINGWELL

Διάσωση δύο γυναικών με ελικόπτερο από την 4η μεραρχία πεζικού 2-4 GSAB, κοντά στη Τζέιμστάουν, στο Κολοράντο. Στο έργο της έρευνας και της διάσωσης επικεντρώνονται οι αρχές στο Κολοράντο, καθώς 581 εξακολουθούν να είναι οι αγνοούμενοι από τις πλημμύρες, που προκάλεσαν οι κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται, μέχρι στιγμής, στους έξι.Περισσότεροι από 11.500 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Μεξικό: Πλημμύρες πλήττουν τα δύο τρίτα της χώρας. Κόσμος περιμένει το ελικόπτερο να προσγειωθεί σε ένα δρόμο που έχει καταρρεύσει στην Κογιούκα ντε Μπενίτεζ, 35 χλμ από το Ακαπούλκο. Το αεροδρόμιο του Ακαπούλκο μετατράπηκε σε λίμνη, εμποδίζοντας σαράντα χιλιάδες τουρίστες να εγκαταλείψουν την χώρα. Εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν και δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, όταν οι τροπικές καταιγίδες Ίνγκριντ και Μάνουελ που ξεκίνησαν από τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό, συναντήθηκαν στο Μεξικό. Υπολογίζεται ότι οι πλημμύρες έπληξαν τα δύο τρίτα της χώρας, επηρεάζοντας περίπου ένα εκατομμύριο πολίτες.
 
REUTERS / STRINGER/MEXICO

Κόσμος περιμένει το ελικόπτερο να προσγειωθεί σε ένα δρόμο που έχει καταρρεύσει στην Κογιούκα ντε Μπενίτεζ, 35 χλμ από το Ακαπούλκο. Το αεροδρόμιο του Ακαπούλκο μετατράπηκε σε λίμνη, εμποδίζοντας σαράντα χιλιάδες τουρίστες να εγκαταλείψουν την χώρα. Εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν και δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, όταν οι τροπικές καταιγίδες Ίνγκριντ και Μάνουελ που ξεκίνησαν από τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό, συναντήθηκαν στο Μεξικό. Υπολογίζεται ότι οι πλημμύρες έπληξαν τα δύο τρίτα της χώρας, επηρεάζοντας περίπου ένα εκατομμύριο πολίτες.
 

Σικάγο: Μνημόσυνη δέηση για τους αστυνομικούς που έπεσαν στη γραμμή του καθήκοντος. Δόκιμοι της αστυνομίας του Σικάγο κρατούν φωτογραφίες αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον, στην 10η ετήσια ολονυχτία του ιδρύματος της Αστυνομίας του Σικάγο, του Ιλινόις. Συνολικά 567 αστυνομικοί της υπηρεσίας του Σικάγο έχουν χάσει τη χωή τους στη γραμμή του καθήκοντος.
REUTERS / JIM YOUNG

Δόκιμοι της αστυνομίας του Σικάγο κρατούν φωτογραφίες αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον, στην 10η ετήσια ολονυχτία του ιδρύματος της Αστυνομίας του Σικάγο, του Ιλινόις. Συνολικά 567 αστυνομικοί της υπηρεσίας του Σικάγο έχουν χάσει τη χωή τους στη γραμμή του καθήκοντος.

Γερμανία: Φεστιβάλ υπολογιστών - play 13. Επισκέπτης του φεστιβάλ υπολογιστών - play 13, που λαμβάνει χώρα στο Αμβούργο της Γερμανίας, έχει ντυθεί σαν ήρωας του δημοφιλούς παιχνιδιού
EPA / BODO MARKS

Επισκέπτης του φεστιβάλ υπολογιστών - play 13, που λαμβάνει χώρα στο Αμβούργο της Γερμανίας, έχει ντυθεί σαν ήρωας του δημοφιλούς παιχνιδιού 'Minecraft'. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει εργαστήρια, εκθέσεις και παρουσιάσεις και στόχος του είναι να αναδείξει πώς τα ψηφιακά παιχνίδια μπορούν να ενισχύσουν την δημιουργικότητα.

Η διπλή όψη της πόλης του Παναμά. Θέα της παραγκούπολης γνωστής ως Μπόκα λα Κάχα, δίπλα στην επιχειρηματική ζώνη της πόλης του Παναμά.
REUTERS / CARLOS JASSO

Θέα της παραγκούπολης γνωστής ως Μπόκα λα Κάχα, δίπλα στην επιχειρηματική ζώνη της πόλης του Παναμά.

Αυστρία: Ανατολή ηλίου στο Αβαείο του Μελκ . Το Αβαείο Μελκ φαίνεται μέσα από την ομίχλη καθώς ανατέλει ο ήλιος στο Μέλκ, 80 περίπου χλμ δυτικά της Βιέννης.
REUTERS / HEINZ-PETER BADER

Το Αβαείο Μελκ φαίνεται μέσα από την ομίχλη καθώς ανατέλει ο ήλιος στο Μέλκ, 80 περίπου χλμ δυτικά της Βιέννης.

Λιβύη: Ενας άντρας προσεύχεται σε ένα τέμενος. Ενας άντρας προσεύχεται σε ένα τέμενος, στην παλιά πόλη στην Τρίπολη, στη Λιβύη.
REUTERS / ESAM OMRAN AL-FETORI

Ενας άντρας προσεύχεται σε ένα τέμενος, στην παλιά πόλη στην Τρίπολη, στη Λιβύη.

Για ιατρικές εξετάσεις το μικρό πάντα του ζωολογικού κήπου της Ουάσινγκτον. Το νεογέννητο πάντα λαμβάνει τις πρώτες του ιατρικές εξετάσεις στον ζωολογικό κήπο Σμιθσόνιαν της Ουάσινγκτον. Το πάντα γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου και είναι το τρίτο πάντα που έφερε στη ζωή η 15χρονη Μέι Ζιάνγκ. Η Μέι Ζιανγκ είχε μείνει έγκυος μέσω τεχνητής γονιμοποίησης, στις 30 Μαρτίου και οι επιστήμονες είχαν χρησιμοποιήσει σπέρμα από δύο διαφορετικά αρσενικά πάντα.
REUTERS / Courtney Janney

Το νεογέννητο πάντα λαμβάνει τις πρώτες του ιατρικές εξετάσεις στον ζωολογικό κήπο Σμιθσόνιαν της Ουάσινγκτον. Το πάντα γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου και είναι το τρίτο πάντα που έφερε στη ζωή η 15χρονη Μέι Ζιάνγκ. Η Μέι Ζιανγκ είχε μείνει έγκυος μέσω τεχνητής γονιμοποίησης, στις 30 Μαρτίου και οι επιστήμονες είχαν χρησιμοποιήσει σπέρμα από δύο διαφορετικά αρσενικά πάντα.

Κολοράντο: Απολογισμός καταστροφής από τις πλημμύρες. Σειρές από αυτοκίνητα στην πλημμυρισμένη πολιτεία Γουέλντ του Κολοράντο. Οι ομάδες διάσωσης ενισχύθηκαν από στρατεύματα της Εθνοφρουράς στην ευρύτερη πλημμυρισμένη περιοχή του Κολοράντο, καθώς οι καταρρακτώδεις βροχές της εβδομάδας που πέρασε υποχώρησαν, αφήνοντας πίσω τους 1.600 κατεστραμμένες κατοικίες και 8 νεκρούς.
REUTERS / RICK WILKING

Σειρές από αυτοκίνητα στην πλημμυρισμένη πολιτεία Γουέλντ του Κολοράντο. Οι ομάδες διάσωσης ενισχύθηκαν από στρατεύματα της Εθνοφρουράς στην ευρύτερη πλημμυρισμένη περιοχή του Κολοράντο, καθώς οι καταρρακτώδεις βροχές της εβδομάδας που πέρασε υποχώρησαν, αφήνοντας πίσω τους 1.600 κατεστραμμένες κατοικίες και 8 νεκρούς.

Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο. Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία από την συλλογή Gucci Ανοιξη/Καλοκαίρι 2014, στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου.
REUTERS / MAX ROSSI

Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία από την συλλογή Gucci Ανοιξη/Καλοκαίρι 2014, στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου.