Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013 19:06

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013.

Ινδονησία: Εκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπουνγκ. Μία μητέρα κρατά στην αγκαλιά της το παιδί της, ενώ κοιτά το ηφαίστειο Σιναμπουνγκ καθώς εκρήγνειται, στο χωριό Περτεγκούχαν, στην επαρχία Καρο, βόρεια της Σουμάτρα. Περίπου 1.000 άνθρωποι από έξι χωριά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να μεταβούν σε ασφαλέστερη περιοχή, όπου οι αρχές έχουν ετοιμάσει πρόχειρους καταυλισμούς, καθώς η στάχτη από το ηφαίστειο έχει καλύψει τις γύρω περιοχές. Το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ παρέμενε ανενεργό επί τέσσερις αιώνες, αλλά «ξύπνησε» στις 29 Αυγούστου, αναγκάζοντας 30.000 ανθρώπους να φύγουν από τις εστίες τους.
REUTERS / STRINGER/INDONESIA

Μία μητέρα κρατά στην αγκαλιά της το παιδί της, ενώ κοιτά το ηφαίστειο Σιναμπουνγκ καθώς εκρήγνειται, στο χωριό Περτεγκούχαν, στην επαρχία Καρο, βόρεια της Σουμάτρα. Περίπου 1.000 άνθρωποι από έξι χωριά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να μεταβούν σε ασφαλέστερη περιοχή, όπου οι αρχές έχουν ετοιμάσει πρόχειρους καταυλισμούς, καθώς η στάχτη από το ηφαίστειο έχει καλύψει τις γύρω περιοχές. Το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ παρέμενε ανενεργό επί τέσσερις αιώνες, αλλά «ξύπνησε» στις 29 Αυγούστου, αναγκάζοντας 30.000 ανθρώπους να φύγουν από τις εστίες τους.

Ουκρανία: Διαμαρτυρία για τα δικαιώματα των ζώων. Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, που πραγματοποιήθηκε μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών στο Κίεβο της Ουκρανίας.
REUTERS / GLEB GARANICH

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, που πραγματοποιήθηκε μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Επιτυχής η επιχείρηση ανέλκυσης του Costa Concordia. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 02.00 GMT στο νησί Τζίλιο της Τοσκάνης η προσπάθεια περιστροφής και ανόρθωσης του βυθισμένου κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia. Για την ανόρθωση του Costa Concordia χρειάστηκαν 19 ώρες. Ήταν μια από τις πλέον πολύπλοκες και ακριβές επιχειρήσεις ανέλκυσης πλοίου που έγινε ποτέ καθώς το 114.500 τόνων κρουαζιερόπλοιο ανορθώθηκε με τη βοήθεια ειδικών χαλύβδινων καλωδίων και τοποθετήθηκε σε μια ειδική τεχνητή πλατφόρμα.
REUTERS / TONY GENTILE

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 02.00 GMT στο νησί Τζίλιο της Τοσκάνης η προσπάθεια περιστροφής και ανόρθωσης του βυθισμένου κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia. Για την ανόρθωση του Costa Concordia χρειάστηκαν 19 ώρες. Ήταν μια από τις πλέον πολύπλοκες και ακριβές επιχειρήσεις ανέλκυσης πλοίου που έγινε ποτέ καθώς το 114.500 τόνων κρουαζιερόπλοιο ανορθώθηκε με τη βοήθεια ειδικών χαλύβδινων καλωδίων και τοποθετήθηκε σε μια ειδική τεχνητή πλατφόρμα.

Κίνα: Διεθνές Φεστιβάλ Κατασκήνωσης. Σκηνές έχουν γεμίσει το βουνό Γουγκογκσάν κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κάμπινγκ 2013, στην επαρχία Τζαιαγκξι. Το φεστιβάλ ξεκίνησε στις 14 Σεπτεμβρίου και έχει προσελκύσει πάνω από 15.000 κατασκηνωτές από όλο τον κόσμο από την ημέρα της έναρξής του.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Σκηνές έχουν γεμίσει το βουνό Γουγκογκσάν κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κάμπινγκ 2013, στην επαρχία Τζαιαγκξι. Το φεστιβάλ ξεκίνησε στις 14 Σεπτεμβρίου και έχει προσελκύσει πάνω από 15.000 κατασκηνωτές από όλο τον κόσμο από την ημέρα της έναρξής του.

Στήριξη Μ. Σούλτς στην Ελλάδα και στην κυβέρνηση του Α. Σαμαρά . Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (αριστερά) ανταλλάσει χειραψία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στις Βρυξέλλες. Την πλήρη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά εξέφρασε ο Μάρτιν Σουλτς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον έλληνα πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες. «Βλέπουμε έξοδο από το τούνελ στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Σουλτς, επισημαίνοντας ότι εφόσον επιβεβαιωθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις με στόχο την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (αριστερά) ανταλλάσει χειραψία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στις Βρυξέλλες. Την πλήρη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά εξέφρασε ο Μάρτιν Σουλτς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον έλληνα πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες. «Βλέπουμε έξοδο από το τούνελ στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Σουλτς, επισημαίνοντας ότι εφόσον επιβεβαιωθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις με στόχο την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Μεξικό: Πλημμύρες και κατολισθήσεις από το ταυτόχρονο «χτύπημα» τυφώνα και τροπικής καταιγίδας. Φωτογραφία από τoν αυτοκινητόδρομο Century XXI μετά από κατολίσθηση που προκλήθηκε από τις καταρρακτώδεις βροχές στην πολιτεία του Μεξικού Μετσοάκα. Πάνω από 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μεξικό από το σχεδόν ταυτόχρονο πέρασμα του τυφώνα Ίνγκριντ και της τροπικής καταιγίδας Μάνουελ την Κυριακή, ενώ πάνω 200.000 κατέφυγαν σε καταλύματα έκτακτης ανάγκης.
EPA / Josι Luis Dνaz

Φωτογραφία από τoν αυτοκινητόδρομο Century XXI μετά από κατολίσθηση που προκλήθηκε από τις καταρρακτώδεις βροχές στην πολιτεία του Μεξικού Μετσοάκα. Πάνω από 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μεξικό από το σχεδόν ταυτόχρονο πέρασμα του τυφώνα Ίνγκριντ και της τροπικής καταιγίδας Μάνουελ την Κυριακή, ενώ πάνω 200.000 κατέφυγαν σε καταλύματα έκτακτης ανάγκης.

Συρία: Στιγμές χαλάρωσης για τους αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού κάνουν βουτιές σε μία πισίνα στο Χαλέπι.
REUTERS / STRINGER

Αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού κάνουν βουτιές σε μία πισίνα στο Χαλέπι.

Αύξηση της παραγωγής ζάχαρης στην Ινδία. Ιδιοκτήτης χειράμαξας περιμένει για πελάτες σε μία υπαίθρια αγορά ζαχαροκάλαμου στην Καλκούτα. Η παραγωγή ζάχαρης στην Ινδία αναμένεται στους 25 εκατομμύρια τόνους τη σεζόν που ξεκινά τον Οκτώβριο, αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη των 23,7 εκατ. τόνων, καθώς οι βροχοπτώσεις των μουσώνων βοήθησαν τη σοδειές του ζαχαροκάλαμου.
REUTERS / RUPAK DE CHOWDHURI

Ιδιοκτήτης χειράμαξας περιμένει για πελάτες σε μία υπαίθρια αγορά ζαχαροκάλαμου στην Καλκούτα. Η παραγωγή ζάχαρης στην Ινδία αναμένεται στους 25 εκατομμύρια τόνους τη σεζόν που ξεκινά τον Οκτώβριο, αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη των 23,7 εκατ. τόνων, καθώς οι βροχοπτώσεις των μουσώνων βοήθησαν τη σοδειές του ζαχαροκάλαμου.

Συνάντηση του πρωθυπουργού Α, Σαμαρά με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο. Ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κάνουν δηλώσεις κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες. Ο κ. Μπαρόζο εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες της Ελλάδας, εξαίροντας «την αποφασιστικότητα του κ. Αντώνη Σαμαρά», την οποία μάλιστα χαρακτήρισε κλειδί για την επιτυχία του προγράμματος. Παράλληλα ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να δοθεί έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.
REUTERS / YVES HERMAN

Ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κάνουν δηλώσεις κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες. Ο κ. Μπαρόζο εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες της Ελλάδας, εξαίροντας «την αποφασιστικότητα του κ. Αντώνη Σαμαρά», την οποία μάλιστα χαρακτήρισε κλειδί για την επιτυχία του προγράμματος. Παράλληλα ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να δοθεί έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Διαμαρτυρία εργαζομένων στο ΙΚΑ. Εργαζόμενοι βρίσκονται από το πρωί έξω από το ΙΚΑ στην Αγ. Κωνσταντίνου. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου όπου επικράτησε ένταση, όταν μερίδα εργαζομένων στο ΙΚΑ προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να μπει στο κτήριο.
Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εργαζόμενοι βρίσκονται από το πρωί έξω από το ΙΚΑ στην Αγ. Κωνσταντίνου. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου όπου επικράτησε ένταση, όταν μερίδα εργαζομένων στο ΙΚΑ προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να μπει στο κτήριο.

Τελετή καλής τύχης για τα μικρά κορίτσια του Νεπάλ. Κορίτσια από το Νεπάλ, ντυμένα με παραδοσιακές ενδυμασίες, παρευρίσκονται στο λεγόμενο Κουμάρι Πούτζα, μία  μαζική τελετή, στο Χάνουμαν Ντόκα, στην πλατεία Ντουρμπάρ στο Κατμαντού. Περίπου 504 κορίτσια κάτω των 9 ετών από όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν για την τελετή αυτή, η οποία πιστεύεται ότι φέρνει καλοτυχία και προστασία από το κακό. 
Reuters / STRINGER/NEPAL

Κορίτσια από το Νεπάλ, ντυμένα με παραδοσιακές ενδυμασίες, παρευρίσκονται στο λεγόμενο Κουμάρι Πούτζα, μία  μαζική τελετή, στο Χάνουμαν Ντόκα, στην πλατεία Ντουρμπάρ στο Κατμαντού. Περίπου 504 κορίτσια κάτω των 9 ετών από όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν για την τελετή αυτή, η οποία πιστεύεται ότι φέρνει καλοτυχία και προστασία από το κακό. 

Πεκίνο: Σχέδιο για περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Περιορισμό της καύσης λιθάνθρακα, κλείσιμο «βρώμικων» μονάδων ηλεκτροπαραγωγής και απομάκρυνση ορισμένων οχημάτων από τους δρόμους περιλαμβάνει το φιλόδοξο σχέδιο της κινεζικής κυβέρνησης για περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση του Health Effect Institute, 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν πρόωρα τη ζωή τους στην Κίνα, το 2010, εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Στο Πεκίνο, οι συγκεντρώσεις PM2.5 θα πρέπει να μειωθούν σε κάτω από 60 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, ποσότητα που παραμένει 2,5 φορές μεγαλύτερη από τα ανώτατα όρια ασφαλείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
REUTERS / JASON LEE

Περιορισμό της καύσης λιθάνθρακα, κλείσιμο «βρώμικων» μονάδων ηλεκτροπαραγωγής και απομάκρυνση ορισμένων οχημάτων από τους δρόμους περιλαμβάνει το φιλόδοξο σχέδιο της κινεζικής κυβέρνησης για περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση του Health Effect Institute, 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν πρόωρα τη ζωή τους στην Κίνα, το 2010, εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Στο Πεκίνο, οι συγκεντρώσεις PM2.5 θα πρέπει να μειωθούν σε κάτω από 60 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, ποσότητα που παραμένει 2,5 φορές μεγαλύτερη από τα ανώτατα όρια ασφαλείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Τη «χρυσή» τους επέτειο γιόρτασαν ζευγάρια στην Κίνα. Αντρόγυνα φόρεσαν ξανά τα νυφικά και τα κοστούμια τους, για να γιορτάσουν την 50η επέτειο του γάμου τους σε ειδική τελετή, στο Χεφέι, στην επαρχία Ανούι.
REUTERS / STRINGER/CHINA

Αντρόγυνα φόρεσαν ξανά τα νυφικά και τα κοστούμια τους, για να γιορτάσουν την 50η επέτειο του γάμου τους σε ειδική τελετή, στο Χεφέι, στην επαρχία Ανούι.

Μόσχα: Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ με τον γάλλο ομόλογό του Λοράν Φαμπιούς. Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ (δεξιά) συναντήθηκε με τον γάλλο ομόλογό του Λοράν Φαμπιούς στη Μόσχα. Η Ρωσία συνεχίζει να έχει υποψίες περί προβοκάτσιας από την πλευρά των σύρων ανταρτών, σε ό,τι αφορά την επίθεση της 21ης Αυγούστου στα περίχωρα της Δαμασκού με δηλητηριώδη αέρια, ανέφερε ο ρώσος ΥΠΕΞ, σημειώνοντας παράλληλα ότι η έκθεση των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ δεν απαντά σε όλα τα ερωτήματα τα οποία τίθενται για την επίθεση.
REUTERS / MAXIM SHEMETOV

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ (δεξιά) συναντήθηκε με τον γάλλο ομόλογό του Λοράν Φαμπιούς στη Μόσχα. Η Ρωσία συνεχίζει να έχει υποψίες περί προβοκάτσιας από την πλευρά των σύρων ανταρτών, σε ό,τι αφορά την επίθεση της 21ης Αυγούστου στα περίχωρα της Δαμασκού με δηλητηριώδη αέρια, ανέφερε ο ρώσος ΥΠΕΞ, σημειώνοντας παράλληλα ότι η έκθεση των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ δεν απαντά σε όλα τα ερωτήματα τα οποία τίθενται για την επίθεση.

Oχι σε νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους επαναλαμβάνει η Μέρκελ. Η γερμανίδα καγκελάριος και ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Άγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Πότσνταμ. Την αντίθεσή της σε ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους επανέλαβε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Hessische-Niedersächsische Allgemeine η Άγκελα Μέρκελ, αναφέροντας ότι «εάν προχωρήσουμε σε άφεση του χρέους μιας χώρας, θα θελήσουν το ίδιο και άλλες χώρες. Αυτό θα είχε συνέπειες για τους επενδυτές στις χώρες της ευρωζώνης, οι οποίοι δεν θα ήταν σε θέση να γνωρίζουν εάν θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Τους τελευταίους μήνες η Ευρώπη ανέκτησε αισθητά εμπιστοσύνη και θα πρέπει να αποφευχθεί οποιαδήποτε αβεβαιότητα».
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Η γερμανίδα καγκελάριος και ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Άγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Πότσνταμ. Την αντίθεσή της σε ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους επανέλαβε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Hessische-Niedersächsische Allgemeine η Άγκελα Μέρκελ, αναφέροντας ότι «εάν προχωρήσουμε σε άφεση του χρέους μιας χώρας, θα θελήσουν το ίδιο και άλλες χώρες. Αυτό θα είχε συνέπειες για τους επενδυτές στις χώρες της ευρωζώνης, οι οποίοι δεν θα ήταν σε θέση να γνωρίζουν εάν θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Τους τελευταίους μήνες η Ευρώπη ανέκτησε αισθητά εμπιστοσύνη και θα πρέπει να αποφευχθεί οποιαδήποτε αβεβαιότητα».

Η κατεστραμμένη πλευρά του ναυαγισμένου κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia. Η κατεστραμμένη πλευρά του ναυαγισμένου κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, εμφανίζεται στην επιφάνεια, κατά το τέλος της επιχείρησης ανέλκυσής του στο νησί Τζίλιο. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 02.00 GMT η επιχείρηση περιστροφής και ανόρθωσης του Costa Concordia, για την οποία χρειάστηκαν 19 ώρες. Ήταν μια από τις πλέον πολύπλοκες και ακριβές επιχειρήσεις ανέλκυσης πλοίου που έγινε ποτέ καθώς το 114.500 τόνων κρουαζιερόπλοιο ανορθώθηκε με τη βοήθεια ειδικών χαλύβδινων καλωδίων και τοποθετήθηκε σε μια ειδική τεχνητή πλατφόρμα.
REUTERS / TONY GENTILE

Η κατεστραμμένη πλευρά του ναυαγισμένου κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, εμφανίζεται στην επιφάνεια, κατά το τέλος της επιχείρησης ανέλκυσής του στο νησί Τζίλιο. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 02.00 GMT η επιχείρηση περιστροφής και ανόρθωσης του Costa Concordia, για την οποία χρειάστηκαν 19 ώρες. Ήταν μια από τις πλέον πολύπλοκες και ακριβές επιχειρήσεις ανέλκυσης πλοίου που έγινε ποτέ καθώς το 114.500 τόνων κρουαζιερόπλοιο ανορθώθηκε με τη βοήθεια ειδικών χαλύβδινων καλωδίων και τοποθετήθηκε σε μια ειδική τεχνητή πλατφόρμα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων του ΙΚΑ. Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων του ΙΚΑ στο υπουργείο Εσωτερικών. Ένταση επικράτησε έξω από το υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου, όταν μερίδα εργαζομένων στο ΙΚΑ προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να μπει στο κτήριο. από την πλευρά της οδού Δραγατσανίου. Οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αντιδρώντας στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων του ΙΚΑ στο υπουργείο Εσωτερικών. Ένταση επικράτησε έξω από το υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου, όταν μερίδα εργαζομένων στο ΙΚΑ προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να μπει στο κτήριο. από την πλευρά της οδού Δραγατσανίου. Οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αντιδρώντας στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.

Κίνα: Παιχνίδια στο νερό. Κόσμος διασκεδάζει κάνοντας flyboard στη λίμνη Κιανταόχου, στην επαρχία Ζετζιάνγκ. Το flyboard είναι ένα δημοφιλές και εντυπωσιακό νέο θαλάσσιο σπορ. Αποτελείται από μια συσκευή η οποία επιτρέπει στον χρήστη της να κάνει εντυπωσιακές κινήσεις και «φιγούρες» μέσα, πάνω και έξω από το νερό, και του δίνει τη δυνατότητα να μπορεί να κινηθεί με τον ίδιο τρόπο που κινούνται τα δελφίνια.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Κόσμος διασκεδάζει κάνοντας flyboard στη λίμνη Κιανταόχου, στην επαρχία Ζετζιάνγκ. Το flyboard είναι ένα δημοφιλές και εντυπωσιακό νέο θαλάσσιο σπορ. Αποτελείται από μια συσκευή η οποία επιτρέπει στον χρήστη της να κάνει εντυπωσιακές κινήσεις και «φιγούρες» μέσα, πάνω και έξω από το νερό, και του δίνει τη δυνατότητα να μπορεί να κινηθεί με τον ίδιο τρόπο που κινούνται τα δελφίνια.

Ζιμπάμπουε: Αφιξη του Μουγκάμπε για την έναρξη εργασιών του Κοινοβουλίου. Υποστηρικτές του προέδρου της Ζιμπάμπουε Ρομπερτ Μουγκάμπε ζητωκραυγάζουν κατά την άφιξή του στο Κοινοβούλιο για το άνοιγμα της Βουλής, στη Χαράρε. Ο 89χρονος Μουγκάμπε, ο πιο ηλικιωμένος ηγέτης της Αφρικής, βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 33 χρόνια, από το 1980 που η Ζιμπάμπουε κέρδισε την ανεξαρτησία της από τη Βρετανία, και νίκησε με σημαντική διαφορά στις εκλογές της 31ης Ιουλίου, τις οποίες πάντως αμφισβητεί η αντιπολίτευση.
REUTERS / PHILIMON BULAWAYO

Υποστηρικτές του προέδρου της Ζιμπάμπουε Ρομπερτ Μουγκάμπε ζητωκραυγάζουν κατά την άφιξή του στο Κοινοβούλιο για το άνοιγμα της Βουλής, στη Χαράρε. Ο 89χρονος Μουγκάμπε, ο πιο ηλικιωμένος ηγέτης της Αφρικής, βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 33 χρόνια, από το 1980 που η Ζιμπάμπουε κέρδισε την ανεξαρτησία της από τη Βρετανία, και νίκησε με σημαντική διαφορά στις εκλογές της 31ης Ιουλίου, τις οποίες πάντως αμφισβητεί η αντιπολίτευση.