Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 19:28

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013.

Τέστ αντοχής για άλογα. Άλογα του ιππικού και οι αναβάτες τους εκτίθενται σε καπνό, καθώς μέλη του ιππικού της Ολλανδίας υποβάλλονται σε τεστ αντοχής στην παραλία Scheveningen. Οι δοκιμασίες περιλαμβάνουν την αντοχή σε πυροβολισμούς, μουσική και καπνό για την παρέλαση που θα λάβει χώρα αύριο στην Χάγη. Η βασίλισσα της Ολλανδίας θα εκφωνήσει αύριο λόγο, ο οποίος θα σημάνει την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.
EPA / KOEN VAN WEEL

Άλογα του ιππικού και οι αναβάτες τους εκτίθενται σε καπνό, καθώς μέλη του ιππικού της Ολλανδίας υποβάλλονται σε τεστ αντοχής στην παραλία Scheveningen. Οι δοκιμασίες περιλαμβάνουν την αντοχή σε πυροβολισμούς, μουσική και καπνό για την παρέλαση που θα λάβει χώρα αύριο στην Χάγη. Η βασίλισσα της Ολλανδίας θα εκφωνήσει αύριο λόγο, ο οποίος θα σημάνει την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Ουάσιγκτον: Πυροβολισμοί σε κτήριο του πολεμικού ναυτικού. Ελικόπτερο μεταφέρει τραυματία, θύμα της επίθεσης με πυροβόλο όπλο που σημειώθηκε εντός κτηρίου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται ακόμα 3 άτομα, ενώ γίνεται λόγος για τουλάχιστον 12 νεκρούς.
REUTERS / JONATHAN ERNST

Ελικόπτερο μεταφέρει τραυματία, θύμα της επίθεσης με πυροβόλο όπλο που σημειώθηκε εντός κτηρίου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται ακόμα 3 άτομα, ενώ γίνεται λόγος για τουλάχιστον 12 νεκρούς.

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων. Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας σχολικών φυλάκων, εκπαιδευτικών και μαθητών ενάντια στις μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης.
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας σχολικών φυλάκων, εκπαιδευτικών και μαθητών ενάντια στις μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης.

Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί. «Καυτή» εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων σε παιδεία, υγεία, ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιες υπηρεσίες είναι αυτή που ξεκινά από σήμερα, με τους εργαζόμενους να εκφράζουν κυρίως την αντίθεσή τους στη διαθεσιμότητα. Οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιούν από σήμερα πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ σήμερα και αύριο απεργούν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί  (ΟΙΕΛΕ).
PHASMA / ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

«Καυτή» εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων σε παιδεία, υγεία, ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιες υπηρεσίες είναι αυτή που ξεκινά από σήμερα, με τους εργαζόμενους να εκφράζουν κυρίως την αντίθεσή τους στη διαθεσιμότητα. Οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιούν από σήμερα πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ σήμερα και αύριο απεργούν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί  (ΟΙΕΛΕ).

Συνομιλίες για τη Συρία. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι (δεξιά) και ο γάλλος ομόλογός του έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, έπειτα από συνάντηση στην οποία συμμετείχαν για τη Συρία. «Ισχυρό και λεπτομερειακό» ψήφισμα του ΟΗΕ για το ζήτημα του συριακού χημικού οπλοστασίου συμφώνησαν να επιδιώξουν Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ, σε τριμερείς συνομιλίες τις οποίες είχαν στην γαλλική πρωτεύουσα.
REUTERS / LARRY DOWNING

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι (δεξιά) και ο γάλλος ομόλογός του έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, έπειτα από συνάντηση στην οποία συμμετείχαν για τη Συρία. «Ισχυρό και λεπτομερειακό» ψήφισμα του ΟΗΕ για το ζήτημα του συριακού χημικού οπλοστασίου συμφώνησαν να επιδιώξουν Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ, σε τριμερείς συνομιλίες τις οποίες είχαν στην γαλλική πρωτεύουσα.

Athens Plaython 2013. Ξυλοπόδαροι από την παράσταση «Dragon» στο πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στο πλαίσιο του φεστιβάλ Athens Plaython. Με σκοπό την «παιχνιδιάρικη» αναβάθμιση της ζωής στην πόλη, το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Athens Plaython, που αποτελείται από μία ομάδα ανθρώπων, που αγαπά τα παιχνίδια, την εκπαίδευση και τις νέες τεχνολογίες και στηρίζει τις ενέργειές της σε μια δραστήρια κοινότητα εθελοντών.
FOSPHOTOS / Angeliki Panagiotou

Ξυλοπόδαροι από την παράσταση «Dragon» στο πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στο πλαίσιο του φεστιβάλ Athens Plaython. Με σκοπό την «παιχνιδιάρικη» αναβάθμιση της ζωής στην πόλη, το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Athens Plaython, που αποτελείται από μία ομάδα ανθρώπων, που αγαπά τα παιχνίδια, την εκπαίδευση και τις νέες τεχνολογίες και στηρίζει τις ενέργειές της σε μια δραστήρια κοινότητα εθελοντών.

Προετοιμασίες για την ανέλκυση του Costa Concordia. Γενική άποψη από τις προετοιμασίες για την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia στο νησί Τζίλιο. Το Costa Concordia είναι βυθισμένο από τη δεξιά του πλευρά κοντά στα βράχια του νησιού Τζίλιο, έπειτα από το ναυάγιό του πέρυσι. Είκοσι μήνες μετά το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου, στις 13 Ιανουαρίου 2012, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 30 άνθρωποι ενώ δύο αγνοούνται ακόμη, οι ιταλικές αρχές έδωσαν την άδεια για την ανέλκυση του πλοίου.
EPA / CLAUDIO GIOVANNINI

Γενική άποψη από τις προετοιμασίες για την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia στο νησί Τζίλιο. Το Costa Concordia είναι βυθισμένο από τη δεξιά του πλευρά κοντά στα βράχια του νησιού Τζίλιο, έπειτα από το ναυάγιό του πέρυσι. Είκοσι μήνες μετά το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου, στις 13 Ιανουαρίου 2012, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 30 άνθρωποι ενώ δύο αγνοούνται ακόμη, οι ιταλικές αρχές έδωσαν την άδεια για την ανέλκυση του πλοίου.

Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία. Ένας άνδρας από τη Συρία συνοδεύεται από τους συγγενείς του, καθώς εισέρχονται στην Τουρκία από την συνοριακή πύλη Cilvegozu, η οποία βρίσκεται απέναντι από συριακό εμπορικό σημείο διέλευσης  Bab al-Hawa της επαρχίας Χατάι. Η Αίγυπτος, το Ιράκ, η Ιορδανία, ο Λίβανος και η Τουρκία είναι οι βασικές χώρες υποδοχής της πλειονότητας των σύρων προσφύγων.
REUTERS / UMIT BEKTAS

Ένας άνδρας από τη Συρία συνοδεύεται από τους συγγενείς του, καθώς εισέρχονται στην Τουρκία από την συνοριακή πύλη Cilvegozu, η οποία βρίσκεται απέναντι από συριακό εμπορικό σημείο διέλευσης  Bab al-Hawa της επαρχίας Χατάι. Η Αίγυπτος, το Ιράκ, η Ιορδανία, ο Λίβανος και η Τουρκία είναι οι βασικές χώρες υποδοχής της πλειονότητας των σύρων προσφύγων.

Προεκλογικός πυρετός για την Α. Μέρκελ. Η γερμανίδα καγκελάριος και ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Άγκελα Μέρκελ στέκεται μπροστά από λεωφορείο της προεκλογικής της εκστρατείας, πριν από τη συνεδρίαση του CDU στο Βερολίνο. Οι σύμμαχοι της Μέρκελ από το κόμμα των βαυαρών χριστιανοκοινωνιστών (CSU) σάρωσαν στις περιφερειακές εκλογές της Κυριακής στο κρατίδιο της Βαυαρίας.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Η γερμανίδα καγκελάριος και ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Άγκελα Μέρκελ στέκεται μπροστά από λεωφορείο της προεκλογικής της εκστρατείας, πριν από τη συνεδρίαση του CDU στο Βερολίνο. Οι σύμμαχοι της Μέρκελ από το κόμμα των βαυαρών χριστιανοκοινωνιστών (CSU) σάρωσαν στις περιφερειακές εκλογές της Κυριακής στο κρατίδιο της Βαυαρίας.

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη. Στη φωτογραφία, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 16 Σεπτεμβρίου, απεικονίζεται ένας τούρκος διαδηλωτής να φορά αντιασφυξιογόνα μάσκα και να σχηματίζει με τα δάχτυλά του το σήμα της νίκης, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην Κωνσταντινούπολη. Οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών ακολούθησαν έπειτα από αντικυβερνητική διαδήλωση στην Πόλη το βράδυ της 15ης Σεπτεμβρίου.
EPA / ULAS YUNUS TOSUN

Στη φωτογραφία, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 16 Σεπτεμβρίου, απεικονίζεται ένας τούρκος διαδηλωτής να φορά αντιασφυξιογόνα μάσκα και να σχηματίζει με τα δάχτυλά του το σήμα της νίκης, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην Κωνσταντινούπολη. Οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών ακολούθησαν έπειτα από αντικυβερνητική διαδήλωση στην Πόλη το βράδυ της 15ης Σεπτεμβρίου.

Tο πιο «ορεινό» αεροδρόμιο στον κόσμο. Ένα αεροπλάνο απογειώνεται από το τερματικό σταθμό του αεροδρομίου Daocheng Yading στην επαρχία Daocheng της αυτόνομης νομαρχίας Ganzi του Θιβέτ. Το αεροδρόμιο, το οποίο έχει κατασκευαστεί στα 4.411 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα, ξεπέρασε το αεροδρόμιο Qamdo Bangda, το οποίο βρίσκεται σε ύψος 4.334 μέτρων και κατέστη το πιο ορεινό αεροδρόμιο στον κόσμο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
REUTERS / CHINA DAILY

Ένα αεροπλάνο απογειώνεται από το τερματικό σταθμό του αεροδρομίου Daocheng Yading στην επαρχία Daocheng της αυτόνομης νομαρχίας Ganzi του Θιβέτ. Το αεροδρόμιο, το οποίο έχει κατασκευαστεί στα 4.411 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα, ξεπέρασε το αεροδρόμιο Qamdo Bangda, το οποίο βρίσκεται σε ύψος 4.334 μέτρων και κατέστη το πιο ορεινό αεροδρόμιο στον κόσμο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πορεία με ποδήλατα για την προστασία της Αρκτικής. Ποδηλατοδρομία για την προστασία της Αρκτικής διοργάνωση την Κυριακή η Greenpeace. Η πορεία με τα ποδήλατα ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής από την πλατεία Συντάγματος και κινήθηκε μέσω της λεωφόρου Συγγρού για να καταλήξει στην  παραλία του Μπάτη. Στόχος της δράσης ήταν να αναδείξει τη σημασία του ευάλωτου συστήματος της Αρκτικής για το κλίμα της Γης.
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Ποδηλατοδρομία για την προστασία της Αρκτικής διοργάνωση την Κυριακή η Greenpeace. Η πορεία με τα ποδήλατα ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής από την πλατεία Συντάγματος και κινήθηκε μέσω της λεωφόρου Συγγρού για να καταλήξει στην  παραλία του Μπάτη. Στόχος της δράσης ήταν να αναδείξει τη σημασία του ευάλωτου συστήματος της Αρκτικής για το κλίμα της Γης.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού 13χρονου μαθητή από σπηλιά. Ομάδα της Πυροσβεστικής κατά την διάρκεια επιχείρησης στο Αττικό Άλσος για τον απεγκλωβισμό 13χρονου μαθητή που έπεσε σε σπηλιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί προσπάθησε να πιάσει τη σάκα του που έπεσε στη σπηλιά, με αποτέλεσμα να πέσει και το ίδιο μέσα σε αυτήν και να εγκλωβιστεί σε βάθος περίπου 10 μέτρων.
EUROKINISSI / ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ομάδα της Πυροσβεστικής κατά την διάρκεια επιχείρησης στο Αττικό Άλσος για τον απεγκλωβισμό 13χρονου μαθητή που έπεσε σε σπηλιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί προσπάθησε να πιάσει τη σάκα του που έπεσε στη σπηλιά, με αποτέλεσμα να πέσει και το ίδιο μέσα σε αυτήν και να εγκλωβιστεί σε βάθος περίπου 10 μέτρων.

Πακιστάν: Επίθεση σε πομπή εφοδίων του ΝΑΤΟ. Κόσμος στέκεται δίπλα στα καταστραμμένα οχήματα που μετέφεραν καύσιμα για τις διεθνείς δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν. Αυτοκινητοπομπή η οποία μετέφερε καύσιμα για τις διεθνείς δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν δέχτηκε επίθεση από φερόμενους ως ισλαμιστές στο Πακιστάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας από τους οδηγούς και να καταστραφούν εννέα βυτιοφόρα.
REUTERS / AKHTAR SOOMRO

Κόσμος στέκεται δίπλα στα καταστραμμένα οχήματα που μετέφεραν καύσιμα για τις διεθνείς δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν. Αυτοκινητοπομπή η οποία μετέφερε καύσιμα για τις διεθνείς δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν δέχτηκε επίθεση από φερόμενους ως ισλαμιστές στο Πακιστάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας από τους οδηγούς και να καταστραφούν εννέα βυτιοφόρα.

Μαδρίτη: Εβδομάδα Μόδας. Μοντέλα παρουσιάζουν δημιουργίες του ισπανού σχεδιαστή Moises Nieto, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας της Μαδρίτης. Οι κολεξιόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2014 παρουσιάζονται από τις 13 έως τις 17 Σεπτεμβρίου.
EPA / BALLESTEROS

Μοντέλα παρουσιάζουν δημιουργίες του ισπανού σχεδιαστή Moises Nieto, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας της Μαδρίτης. Οι κολεξιόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2014 παρουσιάζονται από τις 13 έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Βόλτα με το ποδήλατο ο Μαδούρο. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο (κέντρο) κάνει βόλτα με ποδήλατο, στο πλαίσιο εκδήλωσης της νεολαίας του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος στο Καράκας.
REUTERS / HANDOUT

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο (κέντρο) κάνει βόλτα με ποδήλατο, στο πλαίσιο εκδήλωσης της νεολαίας του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος στο Καράκας.

Συναυλία του Τζάστιν Τίμπερλεϊκ στο Ρίο ντε Τζανέιρο . Ο αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Τζάστιν Τίμπερλεϊκ τραγουδά στο μουσικό φεστιβάλ του Ρίο ντε Τζανέιρο «Rock in Rio».
REUTERS / RICARDO MORAES

Ο αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Τζάστιν Τίμπερλεϊκ τραγουδά στο μουσικό φεστιβάλ του Ρίο ντε Τζανέιρο «Rock in Rio».