Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013 19:22

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013.

Βόλτα στο λούνα παρκ. Σιλουέτες ανθρώπων που έχουν ανέβει στο παιχνίδι SlingShot, σε λούνα παρκ του Κόνι Άιλαντ, στη Νέα Υόρκη.
REUTERS / CARLO ALLEGRI

Σιλουέτες ανθρώπων που έχουν ανέβει στο παιχνίδι SlingShot, σε λούνα παρκ του Κόνι Άιλαντ, στη Νέα Υόρκη.

Λίβανος: Προσευχή μετά τη βομβιστική επίθεση. Ένα παιδί στέκεται μπροστά από σουνίτες μουσουλμάνους κατά την προσευχή της Παρασκευής στο τέμενος Taqwa, ένα από τα δύο τεμένη που δέχθηκαν βομβιστική επίθεση την περασμένη εβδομάδα στην Τρίπολη του Λιβάνου. Για τις επιθέσεις, που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 42 ανθρώπους, απαγγέλθηκαν σήμερα κατηγορίες σε δύο άτομα, ένας εκ των οποίων είναι σουνίτης κληρικός που διατηρεί στενούς δεσμούς με τη συριακή κυβέρνηση, σύμφωνα με δικαστική πηγή που επικαλείται το Reuters.
 
REUTERS / OMAR IBRAHIM

Ένα παιδί στέκεται μπροστά από σουνίτες μουσουλμάνους κατά την προσευχή της Παρασκευής στο τέμενος Taqwa, ένα από τα δύο τεμένη που δέχθηκαν βομβιστική επίθεση την περασμένη εβδομάδα στην Τρίπολη του Λιβάνου. Για τις επιθέσεις, που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 42 ανθρώπους, απαγγέλθηκαν σήμερα κατηγορίες σε δύο άτομα, ένας εκ των οποίων είναι σουνίτης κληρικός που διατηρεί στενούς δεσμούς με τη συριακή κυβέρνηση, σύμφωνα με δικαστική πηγή που επικαλείται το Reuters.

 

Η Ελλάδα της ύφεσης. Ένας άνδρας προσπερνά αφίσα που απεικονίζει αρχαίο ναό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2ο τρίμηνο του 2013, ήταν στο 4,6% .
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ένας άνδρας προσπερνά αφίσα που απεικονίζει αρχαίο ναό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2ο τρίμηνο του 2013, ήταν στο 4,6% .

Φεστιβάλ «Φλεγόμενου Ανθρώπου» στη Νεβάδα. Ποδηλάτες κάνουν βόλτα κοντά στον «Άνθρωπο» (δεξιά) στην έρημο Black Rock της Νεβάδα. Στην περιοχή διεξάγεται το καλλιτεχνικό και μουσικό φεστιβάλ «Βurning Man» (Φλεγόμενος Άνθρωπος). Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έδωσε άδεια για συμμετοχή 68.000 ατόμων στο φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται φέτος για 27η φορά.
REUTERS / JIM BOURG

Ποδηλάτες κάνουν βόλτα κοντά στον «Άνθρωπο» (δεξιά) στην έρημο Black Rock της Νεβάδα. Στην περιοχή διεξάγεται το καλλιτεχνικό και μουσικό φεστιβάλ «Βurning Man» (Φλεγόμενος Άνθρωπος). Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έδωσε άδεια για συμμετοχή 68.000 ατόμων στο φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται φέτος για 27η φορά.

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Στιγμιότυπο από την συναυλία που πραγματοποίησε η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους το βράδυ της 29ης Αυγούστου.
FOSPHOTOS / Konstantinos Tsakalidis

Στιγμιότυπο από την συναυλία που πραγματοποίησε η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους το βράδυ της 29ης Αυγούστου.

Πλημμύρες στη Ρωσία. Αεροφωτογραφία της Εβραϊκής Αυτόνομης Περιφέρειας στην Άπω Ανατολή, που έχει πληγεί από τις πλημμύρες. Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την Πέμπτη να διεξαχθεί έρευνα σχετικά με τον τρόπο που οι τοπικοί αξιωματούχοι χειρίστηκαν τις χειρότερες πλημμύρες στη Ρωσία τα τελευταία 120 χρόνια, οι οποίες έχουν στοιχίσει στη χώρα σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια. 
REUTERS / RIA NOVOSTI

Αεροφωτογραφία της Εβραϊκής Αυτόνομης Περιφέρειας στην Άπω Ανατολή, που έχει πληγεί από τις πλημμύρες. Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την Πέμπτη να διεξαχθεί έρευνα σχετικά με τον τρόπο που οι τοπικοί αξιωματούχοι χειρίστηκαν τις χειρότερες πλημμύρες στη Ρωσία τα τελευταία 120 χρόνια, οι οποίες έχουν στοιχίσει στη χώρα σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια. 

Τα «ψευτικά» καταστήματα της Ιρλανδίας. Το εικονιζόμενο κατάστημα δεν είναι παρά μία ζωγραφιά που έχει δημιουργήσει καλλιτέχνης του δρόμου στην πρόσοψη ενός άδειου καταστήματος, στο χωριό Bushmills στη βόρεια Ιρλανδία. Το συγκεκριμένο χωριό είναι φημισμένο για αυτή την καλλιτεχνική πρακτική, τη διακόσμηση δηλαδή των άδειων λόγω της οικονομικής ύφεσης καταστημάτων, με στόχο την αισθητική βελτίωση της περιοχής.
REUTERS / CATHAL MCNAUGHTON

Το εικονιζόμενο κατάστημα δεν είναι παρά μία ζωγραφιά που έχει δημιουργήσει καλλιτέχνης του δρόμου στην πρόσοψη ενός άδειου καταστήματος, στο χωριό Bushmills στη βόρεια Ιρλανδία. Το συγκεκριμένο χωριό είναι φημισμένο για αυτή την καλλιτεχνική πρακτική, τη διακόσμηση δηλαδή των άδειων λόγω της οικονομικής ύφεσης καταστημάτων, με στόχο την αισθητική βελτίωση της περιοχής.

Βιετνάμ: Απελευθέρωση 15.446 κρατουμένων. Ένας άνδρας αφήνει τα ρούχα της φυλακής, κατά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή Hoang Tien. Το Βιετνάμ απελευθέρωσε συνολικά 15.446 κρατούμενους -με εξαίρεση τους πολιτικούς αντιφρονούντες- με αφορμή την Εθνική Επέτειο (2 Σεπτεμβρίου).
REUTERS / KHAM

Ένας άνδρας αφήνει τα ρούχα της φυλακής, κατά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή Hoang Tien. Το Βιετνάμ απελευθέρωσε συνολικά 15.446 κρατούμενους -με εξαίρεση τους πολιτικούς αντιφρονούντες- με αφορμή την Εθνική Επέτειο (2 Σεπτεμβρίου).

«Χρυσά» τα ελληνικά κουπιά. Οι Γιώργος Κόνσολας, Σπύρος Γιάνναρος, Παναγιώτης Μαγδανής και Λευτέρης Κόνσολας ποζάρουν στο φωτογραφικό φακό, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Δεύτερη κατά σειρά τεράστια επιτυχία για τα ελληνικά κουπιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας, αφού λίγη ώρα μετά τη δεύτερη θέση της Κατερίνας Νικολαΐδου στο σκιφ ελαφρών βαρών η Ελλάδα κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών, στη λίμνη Ντανζεόν.
 
EPA / JEON HEON-KYUN

Οι Γιώργος Κόνσολας, Σπύρος Γιάνναρος, Παναγιώτης Μαγδανής και Λευτέρης Κόνσολας ποζάρουν στο φωτογραφικό φακό, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Δεύτερη κατά σειρά τεράστια επιτυχία για τα ελληνικά κουπιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας, αφού λίγη ώρα μετά τη δεύτερη θέση της Κατερίνας Νικολαΐδου στο σκιφ ελαφρών βαρών η Ελλάδα κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών, στη λίμνη Ντανζεόν.

 

Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Πορτογαλία. Ένας πυροσβέστης δίνει μάχη με τις φλόγες  σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Μοντίμ ντε Μπάστο της Πορτογαλίας. Περίπου 239 πυροσβέστες, 107 οχήματα, δύο ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα επιχειρούν να σβήσουν τη φωτιά.
EPA / JOSE COELHO

Ένας πυροσβέστης δίνει μάχη με τις φλόγες  σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Μοντίμ ντε Μπάστο της Πορτογαλίας. Περίπου 239 πυροσβέστες, 107 οχήματα, δύο ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα επιχειρούν να σβήσουν τη φωτιά.

Ξήρανση ψαριών στην Ινδία. Ψαράς τοποθετεί σε σειρά τα ψάρια που εκτρέφονται για ξήρανση σε αλιευτικό λιμάνι της νότιας Ινδίας.
REUTERS / BABU

Ψαράς τοποθετεί σε σειρά τα ψάρια που εκτρέφονται για ξήρανση σε αλιευτικό λιμάνι της νότιας Ινδίας.

Διαμαρτυρία και στην Times Square. Ντόπιοι ακτιβιστές και συρο-αμερικανοί υποστηρικτές του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ-Ασαντ κρατούν πλακάτ με τη φωτογραφία του, κατά τη διάρκεια αντιπολεμικής διαδήλωσης μπροστά ένα γραφείο στρατολόγησης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στην Times Square της Νέας Υόρκης.
REUTERS / ADREES LATIF

Ντόπιοι ακτιβιστές και συρο-αμερικανοί υποστηρικτές του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ-Ασαντ κρατούν πλακάτ με τη φωτογραφία του, κατά τη διάρκεια αντιπολεμικής διαδήλωσης μπροστά ένα γραφείο στρατολόγησης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στην Times Square της Νέας Υόρκης.

Διαμαρτυρία έξω από το Λευκό Οίκο. Η συμμαχία για τον «τερματισμό του πολέμου και του ρατσισμού» (ANSWER) πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον. Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε πιθανή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία.
REUTERS / JASON REED

Η συμμαχία για τον «τερματισμό του πολέμου και του ρατσισμού» (ANSWER) πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον. Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε πιθανή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία.

Ουκρανία: 32ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής. Η ρωσίδα αθλήτρια Γιάνα Κουντριάβτσεβα εκτελεί ασκήσεις στον τελικό της κορδέλας, όπου κατέκτησε την πρώτη θέση.
REUTERS / GLEB GARANICH

Η ρωσίδα αθλήτρια Γιάνα Κουντριάβτσεβα εκτελεί ασκήσεις στον τελικό της κορδέλας, όπου κατέκτησε την πρώτη θέση.