Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013 19:30

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013.

Ιωάννινα: Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη κτήρια. Αστυνομική επιχείρηση εξελίχτηκε σε τρία κτήρια του γενικού νοσοκομείου Γ. Χατζηκώστα στα Ιωάννινα, τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα κτήρια αποδόθηκαν στο νοσοκομείο.
Eurokinissi

Αστυνομική επιχείρηση εξελίχτηκε σε τρία κτήρια του γενικού νοσοκομείου Γ. Χατζηκώστα στα Ιωάννινα, τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα κτήρια αποδόθηκαν στο νοσοκομείο.

Ηλιοβασίλεμα στο Πεκίνο. Το ηλιοβασίλεμα στο Πεκίνο, όπως φαίνεται από το κτηριακό συγκρότημα Yintai Centre.
REUTERS / JASON LEE

Το ηλιοβασίλεμα στο Πεκίνο, όπως φαίνεται από το κτηριακό συγκρότημα Yintai Centre.

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ. Αναρτήθηκαν την Πέμπτη στα σχολεία οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Καταγράφηκε γενική πτώση στις σχολές με μεγάλη ζήτηση (ιατρικές και νομικές), ενώ ανοδικά κινήθηκαν οι βάσεις στις στρατιωτικές σχολές με εξαίρεση της σχολές Ικάρων και Ευελπίδων που έμειναν σταθερές.
EUROKINISSI / ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Αναρτήθηκαν την Πέμπτη στα σχολεία οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Καταγράφηκε γενική πτώση στις σχολές με μεγάλη ζήτηση (ιατρικές και νομικές), ενώ ανοδικά κινήθηκαν οι βάσεις στις στρατιωτικές σχολές με εξαίρεση της σχολές Ικάρων και Ευελπίδων που έμειναν σταθερές.

Καλιφόρνια: Μαίνεται η πυρκαγιά στο Πάρκο Γιοσέμιτι . Καμένοι ανακλαστήρες φωτός έξω από το Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι. Μια από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές στην ιστορία της Καλιφόρνια «καταπίνει» όλο και μεγαλύτερες δασικές εκτάσεις, απειλώντας τη βασική πηγή πόσιμου νερού του Σαν Φρανσίσκο, ενώ κρατάει μακριά πολλούς τουρίστες.
REUTERS / DAVID MCNEW

Καμένοι ανακλαστήρες φωτός έξω από το Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι. Μια από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές στην ιστορία της Καλιφόρνια «καταπίνει» όλο και μεγαλύτερες δασικές εκτάσεις, απειλώντας τη βασική πηγή πόσιμου νερού του Σαν Φρανσίσκο, ενώ κρατάει μακριά πολλούς τουρίστες.

Διαδήλωση κατά των απολύσεων στο δημόσιο. Με κεντρικό σύνθημα «όχι στις απολύσεις και την κατάργηση των κοινωνικών δικαιωμάτων», 2.000 περίπου διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ και συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
PHASMA / ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Με κεντρικό σύνθημα «όχι στις απολύσεις και την κατάργηση των κοινωνικών δικαιωμάτων», 2.000 περίπου διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ και συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Συρία: Βομβιστική επίθεση στη Ράκα. Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα στη Ράκα προκαλώντας τον θάνατο έξι ανθρώπων, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών.
REUTERS / STRINGER

Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα στη Ράκα προκαλώντας τον θάνατο έξι ανθρώπων, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών.

Η Αμερική τίμησε το «όνειρο» του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Ο αμερικανός πρόεδρος ΜΠαράκ Ομπάμα εκφωνεί την ομιλία του μπροστά στα σκαλιά του μνημείου του Λίνκολν στην Ουάσινγκτον, για την 50η επέτειο της ομιλίας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ «Εχω ένα όνειρο». «Επειδή έκαναν εκείνη την πορεία, η Αμερική έγινε πιο ελεύθερη και πιο δίκαιη, όχι μόνο για τους Αφροαμερικανούς, αλλά για τις γυναίκες και τους Λατίνους, τους Ασιάτες και τους ιθαγενείς της Αμερικής, για τους Καθολικούς, τους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους, για τους ομοφυλόφιλους, για τους Αμερικανούς με αναπηρίες.
Η Αμερική άλλαξε για σένα και για μένα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ομπάμα.
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Ο αμερικανός πρόεδρος ΜΠαράκ Ομπάμα εκφωνεί την ομιλία του μπροστά στα σκαλιά του μνημείου του Λίνκολν στην Ουάσινγκτον, για την 50η επέτειο της ομιλίας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ «Εχω ένα όνειρο». «Επειδή έκαναν εκείνη την πορεία, η Αμερική έγινε πιο ελεύθερη και πιο δίκαιη, όχι μόνο για τους Αφροαμερικανούς, αλλά για τις γυναίκες και τους Λατίνους, τους Ασιάτες και τους ιθαγενείς της Αμερικής, για τους Καθολικούς, τους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους, για τους ομοφυλόφιλους, για τους Αμερικανούς με αναπηρίες.
Η Αμερική άλλαξε για σένα και για μένα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ομπάμα.

Πλημμύρες στην Ινδία. Χωρικοί χρησιμοποιούν μία σχεδία για να διασχίσουν τον πλημμυρισμένο ποταμό Γάγγη και να μεταβούν σε ασφαλέστερο έδαφος, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές στην περιφέρεια Πάτνα, στο ανατολικό κρατίδιο του Μπιχάρ, στην Ινδία.
REUTERS / KRISHNA MURARI KISHAN

Χωρικοί χρησιμοποιούν μία σχεδία για να διασχίσουν τον πλημμυρισμένο ποταμό Γάγγη και να μεταβούν σε ασφαλέστερο έδαφος, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές στην περιφέρεια Πάτνα, στο ανατολικό κρατίδιο του Μπιχάρ, στην Ινδία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκε με τον τον ηγέτη του ΣΕΣ, Άχμεντ Τζάρμπα. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκε με τον τον ηγέτη του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού , Άχμεντ Τζάρμπα στο Παρίσι. Την αναγκη να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταματήσουν «οι σφαγές» και «η κλιμάκωση της βίας» στη Συρία, αλλά και για να προωθηθεί μια «πολιτική λύση» υπογράμμισε ο γάλλος πρόεδρος σε κοινές τους δηλώσεις στους δημοσιογράφους.
REUTERS / JACKY NAEGELEN

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκε με τον τον ηγέτη του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού , Άχμεντ Τζάρμπα στο Παρίσι. Την αναγκη να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταματήσουν «οι σφαγές» και «η κλιμάκωση της βίας» στη Συρία, αλλά και για να προωθηθεί μια «πολιτική λύση» υπογράμμισε ο γάλλος πρόεδρος σε κοινές τους δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το Σούπερ Καπ. Με τίτλο ξεκίνησε η νέα περίοδος για την Μπαρτσελόνα, που κατάκτησε το 11ο Σούπερ Καπ Ισπανίας στην ιστορία της μετά το 0-0 στο «Καμπ Νόου» απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, στον αγώνα ρεβάνς.
REUTERS / JUAN MEDINA

Με τίτλο ξεκίνησε η νέα περίοδος για την Μπαρτσελόνα, που κατάκτησε το 11ο Σούπερ Καπ Ισπανίας στην ιστορία της μετά το 0-0 στο «Καμπ Νόου» απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, στον αγώνα ρεβάνς.