Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013 23:31

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 25 Αυγούστου 2013.

Μάλτα: Γιορτάζοντας τον Αγίο Ιουλιανό. Ενας άντρας τρέχει πάνω στη «γκόστρα», ένα ξύλινο δοκό καλυμμένο με λίπος, κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής γιορτής του Αγίου Ιουλιανού, προστάτη της πόλης του Σαντ Ζουλιέν, έξω από τη Βαλέτα, στη Μάλτα. Η «γκόστρα» είναι ένα παιχνίδι που προέρχεται από το Μεσαίωνα, όπου κατά την παράδοση, άντρες, γυναίκες και παιδιά πρέπει να φτάσουν στην κορυφή και να προσπαθήσουν να πάρουν μία από τις σημαίες για να κερδίσουν έπαθλα. 
REUTERS / DARRIN ZAMMIT LUPI

Ενας άντρας τρέχει πάνω στη «γκόστρα», ένα ξύλινο δοκό καλυμμένο με λίπος, κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής γιορτής του Αγίου Ιουλιανού, προστάτη της πόλης του Σαντ Ζουλιέν, έξω από τη Βαλέτα, στη Μάλτα. Η «γκόστρα» είναι ένα παιχνίδι που προέρχεται από το Μεσαίωνα, όπου κατά την παράδοση, άντρες, γυναίκες και παιδιά πρέπει να φτάσουν στην κορυφή και να προσπαθήσουν να πάρουν μία από τις σημαίες για να κερδίσουν έπαθλα. 

Ηλιοβασίλεμα στην παραλία. Κόσμος φεύγει από την παραλία κατά τη δύση του ηλίου, στη Γλυφάδα.
People leave a beach at the Glyfada suburb, south of Athens August 25, 2013. Spending by tourists in Greece surged in June, central bank data showed on Monday, confirming forecasts that a record summer season could give the debt-laden country a welcome injection of foreign cash. REUTERS/John Kolesidis (GREECE - Tags: BUSINESS ENVIRONMENT SOCIETY TRAVEL)
REUTERS / JOHN KOLESIDIS

Κόσμος φεύγει από την παραλία κατά τη δύση του ηλίου, στη Γλυφάδα.

People leave a beach at the Glyfada suburb, south of Athens August 25, 2013. Spending by tourists in Greece surged in June, central bank data showed on Monday, confirming forecasts that a record summer season could give the debt-laden country a welcome injection of foreign cash. REUTERS/John Kolesidis (GREECE - Tags: BUSINESS ENVIRONMENT SOCIETY TRAVEL)

Ενας ηθοποιός διαφορετικός από τους άλλους. Ο Κάρι, στέκεται όρθιος,  στα παρασκήνια της  παράστασης "DOGS: The Incredible Dog Show", στον Παναμά. Η διαφορετική αυτή «παράσταση» από το Πουέρτο Ρικο, έχει σαν στόχο να  ενισχύσει την ευαισθητοποίηση για την εγκατάλειψη και την κακομεταχείριση των ζώων, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την υιοθεσία σκύλων από καταφύγια ζώων. Οι σκύλοι που συμμετέχουν στο σόου αυτό, είναι ως επί το πλείστον ζώα που έχουν διασωθεί . Η περιοδεία θα συνεχιστεί στην Κόστα Ρίκα, στην Ονδούρα, στο Μεξικό και άλλες χώρες της λατινικής Αμερικής, σύμφωνα με τους διοργανωτές.
REUTERS / CARLOS JASSO

Ο Κάρι, στέκεται όρθιος,  στα παρασκήνια της  παράστασης "DOGS: The Incredible Dog Show", στον Παναμά. Η διαφορετική αυτή «παράσταση» από το Πουέρτο Ρικο, έχει σαν στόχο να  ενισχύσει την ευαισθητοποίηση για την εγκατάλειψη και την κακομεταχείριση των ζώων, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την υιοθεσία σκύλων από καταφύγια ζώων. Οι σκύλοι που συμμετέχουν στο σόου αυτό, είναι ως επί το πλείστον ζώα που έχουν διασωθεί . Η περιοδεία θα συνεχιστεί στην Κόστα Ρίκα, στην Ονδούρα, στο Μεξικό και άλλες χώρες της λατινικής Αμερικής, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Κορώνεια: Μία λίμνη που χάνεται. Στις 7 Φεβρουαρίου 2013 εκδόθηκε η Απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την προσφυγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας για την υπόθεση της Λίμνης Κορώνειας. Η Απόφαση ήταν καταδικαστική. Η Ελλάδα δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή της υποβάθμισης της λίμνης και δεν εξασφάλισε την ύπαρξη ολοκληρωμένου δικτύου βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή, ώστε να προστατευτεί ουσιαστικά η Λίμνη Κορώνεια. Μετά από δέκα χρόνια εφαρμογής του σχεδίου για τη διάσωση και αποκατάστασή της η λίμνη Κορώνεια έχει σχεδόν χαθεί.
FOSPHOTOS / Konstantinos Tsakalidis

Στις 7 Φεβρουαρίου 2013 εκδόθηκε η Απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την προσφυγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας για την υπόθεση της Λίμνης Κορώνειας. Η Απόφαση ήταν καταδικαστική. Η Ελλάδα δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή της υποβάθμισης της λίμνης και δεν εξασφάλισε την ύπαρξη ολοκληρωμένου δικτύου βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή, ώστε να προστατευτεί ουσιαστικά η Λίμνη Κορώνεια. Μετά από δέκα χρόνια εφαρμογής του σχεδίου για τη διάσωση και αποκατάστασή της η λίμνη Κορώνεια έχει σχεδόν χαθεί.

Καμπότζη: Η ζωη στις φτωχογειτονιές της Πνομ Πενχ. Μικρά παιδιά κάνουν μπάνιο σε μία φτωχογειτονιά στα περίχωρα της Πνομ Πενχ.
Reuters / SAMRANG PRING

Μικρά παιδιά κάνουν μπάνιο σε μία φτωχογειτονιά στα περίχωρα της Πνομ Πενχ.

Πλημμύρες στην Κίνα. Ενα αγόρι περπατά σε ένα πλημμυρισμένο δρόμο στη Σαντού, στην επαρχία Γκουάνγκντονγκ. Περισσότεροι από 300 στρατιώτες επιχειρούν στις πληγείσες πόλεις της κεντρικής Κίνας, μετά τις πλημμύρες, που ήδη έχουν στοιχίσει της ζωή σε 250 ανθρώπους.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Ενα αγόρι περπατά σε ένα πλημμυρισμένο δρόμο στη Σαντού, στην επαρχία Γκουάνγκντονγκ. Περισσότεροι από 300 στρατιώτες επιχειρούν στις πληγείσες πόλεις της κεντρικής Κίνας, μετά τις πλημμύρες, που ήδη έχουν στοιχίσει της ζωή σε 250 ανθρώπους.

Παιχνίδια στο ηλιοβασίλεμα. Ενα κορίτσι κάνει ακροβατικά στην παραλία, καθώς δύει ο ήλιος, στο Ιστχαμ της Μασαχουσέτης.
REUTERS / ADREES LATIF

Ενα κορίτσι κάνει ακροβατικά στην παραλία, καθώς δύει ο ήλιος, στο Ιστχαμ της Μασαχουσέτης.

Κίνα:Τεράστια κύματα στις οχθες του ποταμού Κιαντάνγκ. Κόσμος τρέχει προσπαθώντας να αποφύγει παλιρροιακά κύματα που χτυπούν τις όχθες του ποταμού Κιαντάνγκ, στην Κίνα
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Κόσμος τρέχει προσπαθώντας να αποφύγει παλιρροιακά κύματα που χτυπούν τις όχθες του ποταμού Κιαντάνγκ, στην Κίνα

Ημέρα καθαριότητας στο τείχος των δακρύων στην Ιερουσαλήμ. Ημέρα καθαριότητας στο τείχος των δακρύων στην Ιερουσαλήμ. Στην έναρξη του εβραϊκού έτους, οι υπεύθυνοι φροντίζουν ν
REUTERS / BAZ RATNER

Ημέρα καθαριότητας στο τείχος των δακρύων στην Ιερουσαλήμ. Στην έναρξη του εβραϊκού έτους, οι υπεύθυνοι φροντίζουν ν' αφαιρούν εκατομμύρια σημειώματα, ευχές και προσευχές, που αφήνουν στις σχισμές του δυτικού τείχους κατά την επίσκεψή τους, τουρίστες αλλά και παγκόσμιες προσωπικότητες.

ΗΠΑ: Επέτειος πενήντα χρόνων από την ομιλία του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ. Το Μνημείο της Ουάσινγκτον φωτίζεται για την τελετή της 50ης επετείου της ομιλίας του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ «Εχω ένα όνειρο». Δεκάδες χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Ουάσιγκτον, για τον εορτασμό των 50 χρόνων, από την ιστορική ομιλία του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ Τζούνιορ, κατά του φυλετικού ρατσισμού. Η ομιλία που άλλαξε την Αμερικανική ιστορία και έμεινε γνωστή για την φράση "έχω ένα όνειρο", πραγματοποιήθηκε στις 28 Αυγούστου του 1963. Σκοπός των συγκεντρωθέντων, ήταν να εγείρουν το ενδιαφέρον των πολιτικών κομμάτων σε θέματα κοινωνικών ανισοτήτων που παραμένουν δυσεπίλυτα στις ΗΠΑ.
REUTERS / LARRY DOWNING

Το Μνημείο της Ουάσινγκτον φωτίζεται για την τελετή της 50ης επετείου της ομιλίας του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ «Εχω ένα όνειρο». Δεκάδες χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Ουάσιγκτον, για τον εορτασμό των 50 χρόνων, από την ιστορική ομιλία του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ Τζούνιορ, κατά του φυλετικού ρατσισμού. Η ομιλία που άλλαξε την Αμερικανική ιστορία και έμεινε γνωστή για την φράση "έχω ένα όνειρο", πραγματοποιήθηκε στις 28 Αυγούστου του 1963. Σκοπός των συγκεντρωθέντων, ήταν να εγείρουν το ενδιαφέρον των πολιτικών κομμάτων σε θέματα κοινωνικών ανισοτήτων που παραμένουν δυσεπίλυτα στις ΗΠΑ.

Νέα άφιξη στο ζωολογικό κήπο της Ουάσινγκτον. Ενα νεογέννητο πάντα εξετάζεται από το προσωπικό κτηνιατρικής φροντίδας του ζωολογικού κήπου Σμιθσόνιαν στην Ουάσινγκτον. Το νεογνό γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου και ζυγίζει 137 γραμμάρια. Η επικεφαλής κτηνίατρος αναφέρει ότι το νεογέννητο είναι υγιέστατο, οι καρδιακοί του παλμοί είναι σταθεροί και θηλάζει κανονικά.
REUTERS / HANDOUT

Ενα νεογέννητο πάντα εξετάζεται από το προσωπικό κτηνιατρικής φροντίδας του ζωολογικού κήπου Σμιθσόνιαν στην Ουάσινγκτον. Το νεογνό γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου και ζυγίζει 137 γραμμάρια. Η επικεφαλής κτηνίατρος αναφέρει ότι το νεογέννητο είναι υγιέστατο, οι καρδιακοί του παλμοί είναι σταθεροί και θηλάζει κανονικά.

Βόλτα με ποδήλατα στη Βιέννη. Μία γυναίκα με την κόρη της απολαμβάνουν μί βόλτα με τα ποδήλατά τους, μία ηλιόλουστη ημέρα στη Βιέννη.
REUTERS / HEINZ-PETER BADER

Μία γυναίκα με την κόρη της απολαμβάνουν μί βόλτα με τα ποδήλατά τους, μία ηλιόλουστη ημέρα στη Βιέννη.

Αυστραλία: 15.000 δρομείς στον Αγώνα των Χρωμάτων. Κόσμος χορεύει μέσα σε ένα χρωματιστό νέφος στη γραμμή τερματισμού του Αγώνα των Χρωμάτων, στο πάρκο Centennial στο Σίδνεϊ. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, 15.000 δρομείς ολοκλήρωσαν την διαδρομή 5 χιλιομέτρων.
REUTERS / DANIEL MUNOZ

Κόσμος χορεύει μέσα σε ένα χρωματιστό νέφος στη γραμμή τερματισμού του Αγώνα των Χρωμάτων, στο πάρκο Centennial στο Σίδνεϊ. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, 15.000 δρομείς ολοκλήρωσαν την διαδρομή 5 χιλιομέτρων.

ΗΠΑ: Ψαρεύοντας αστακούς. Ψαρράς ρίχνει έναν αστακό πίσω στη θάλασσα καθώς ανασύρει παγίδες πίσω  στη βάρκα του, στα ανοιχτά του Μέιν.Οι πληθυσμοί των αστακών έχουν αυξηθεί θεαματικά στο Μέιν τα τελευταία χρόνια. Οι μονάδες επεξεργασίας αστακών στην περιοχή έχουν τριπλασιαστεί, από 5 μονάδες που λειτουργούσαν το 2010, σε 16 τον τελευταίο χρόνο.
REUTERS / BRIAN SNYDER

Ψαρράς ρίχνει έναν αστακό πίσω στη θάλασσα καθώς ανασύρει παγίδες πίσω  στη βάρκα του, στα ανοιχτά του Μέιν.Οι πληθυσμοί των αστακών έχουν αυξηθεί θεαματικά στο Μέιν τα τελευταία χρόνια. Οι μονάδες επεξεργασίας αστακών στην περιοχή έχουν τριπλασιαστεί, από 5 μονάδες που λειτουργούσαν το 2010, σε 16 τον τελευταίο χρόνο.

Εκδήλωση στο αεροδρόμιο του Τόκιο. 1.200 συμμετέχοντες πετούν τα καπέλα τους στον αέρα, σε ένα υπόστεγο στο αεροδρόμιο Χανέντα, κατά τη διάρκεια μίας εκδήλωσης για την προώθηση της διεκδίκησης της φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο. Η εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε από την επιτροπή «Tokyo 2020 Bid Committee», τις αεροπορικές εταιρείες All Nippon Airways (ANA) και Japan Airlines (JAL) και την εταιρεία Japan Airport Terminal Co, με σκοπό να κατακτήσει μία θέση στο ρεκόρ Γκίνες, για τους περισσότερους ανθρώπους που πετούν τα καπέλα τους στον αέρα ταυτόχρονα.
REUTERS / ISSEI KATO

1.200 συμμετέχοντες πετούν τα καπέλα τους στον αέρα, σε ένα υπόστεγο στο αεροδρόμιο Χανέντα, κατά τη διάρκεια μίας εκδήλωσης για την προώθηση της διεκδίκησης της φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο. Η εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε από την επιτροπή «Tokyo 2020 Bid Committee», τις αεροπορικές εταιρείες All Nippon Airways (ANA) και Japan Airlines (JAL) και την εταιρεία Japan Airport Terminal Co, με σκοπό να κατακτήσει μία θέση στο ρεκόρ Γκίνες, για τους περισσότερους ανθρώπους που πετούν τα καπέλα τους στον αέρα ταυτόχρονα.

Αίγυπτος: Ο Χόσνι Μουμπάρακ παρευρέθηκε στο δικαστήριο του Καϊρου. Αιγύπτιοι στρατιώτες και νοσηλευτές μεταφέρουν τον πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ πίσω στο στρατιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται στο Κάιρο. Η δίκη του Μουμπάρακ για "συνέργεια σε φόνους" διαδηλωτών κατά τη λαϊκή εξέγερση του 2011, επανελήφθη σήμερα στο Κάιρο παρουσία του ιδίου του κατηγορουμένου, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε απευθείας η κρατική τηλεόραση.
REUTERS / MUHAMMAD HAMED

Αιγύπτιοι στρατιώτες και νοσηλευτές μεταφέρουν τον πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ πίσω στο στρατιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται στο Κάιρο. Η δίκη του Μουμπάρακ για "συνέργεια σε φόνους" διαδηλωτών κατά τη λαϊκή εξέγερση του 2011, επανελήφθη σήμερα στο Κάιρο παρουσία του ιδίου του κατηγορουμένου, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε απευθείας η κρατική τηλεόραση.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ νικητής στο γκραν πρι του Βελγίου. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ πανηγυρίζει τη νίκη του στο γκραν πρι του Βελγίου και την πίστα του Σπα. Ο Γερμανός πιλότος πανηγύρισε την πέμπτη νίκη του σε 11 αγώνες στη φετινή διοργάνωση.
REUTERS / FRANCOIS LENOIR

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ πανηγυρίζει τη νίκη του στο γκραν πρι του Βελγίου και την πίστα του Σπα. Ο Γερμανός πιλότος πανηγύρισε την πέμπτη νίκη του σε 11 αγώνες στη φετινή διοργάνωση.

Βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο με στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας στην Υεμένη. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 26 τραυματίσθηκαν σήμερα το πρωί σε βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον λεωφορείου το οποίο μετέφερε μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας της Υεμένης στη βάση τους στην πρωτεύουσα Σαναά, έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες και γιατρούς.
REUTERS / Khaled Abdullah

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 26 τραυματίσθηκαν σήμερα το πρωί σε βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον λεωφορείου το οποίο μετέφερε μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας της Υεμένης στη βάση τους στην πρωτεύουσα Σαναά, έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες και γιατρούς.

Πυρκαγιά στην Καλιφόρνια. Πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που έχει ξεσπάσει εδώ και μία εβδομάδα στην Καλιφόρνια, αλλά το τελευταίο εικοσιτετράωρο γιγαντώθηκε. Περισσότεροι από 2.000 πυροσβέστες έχουν ριχθεί στη μάχη με τις φλόγες, αλλά η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη. 27 τετραγωνικά χιλιόμετρα έχουν ήδη αποτεφρωθεί. Άλλα δύο τμήματα του Εθνικού Πάρκου Γιοσέμιτι αναγκάστηκαν να κλείσουν.
REUTERS / MAX WHITTAKER

Πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που έχει ξεσπάσει εδώ και μία εβδομάδα στην Καλιφόρνια, αλλά το τελευταίο εικοσιτετράωρο γιγαντώθηκε. Περισσότεροι από 2.000 πυροσβέστες έχουν ριχθεί στη μάχη με τις φλόγες, αλλά η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη. 27 τετραγωνικά χιλιόμετρα έχουν ήδη αποτεφρωθεί. Άλλα δύο τμήματα του Εθνικού Πάρκου Γιοσέμιτι αναγκάστηκαν να κλείσουν.