Multimedia

«Παρασκευή της οργής» στην Αίγυπτο

Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013 21:59

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή στην Αίγυπτο, καθώς διαδηλωτές οι οποίοι υποστηρίζουν τον ανατραπέντα ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι συγκρούστηκαν βίαια με τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας. Εκατοντάδες διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή σε ισλαμικό τέμενος στην πλατεία του Ραμσή, στο Κάιρο, μετά από κάλεσμα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Οι διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα υπό το σύνθημα «ο λαός ζητεί την ανατροπή του πραξικοπήματος», όπως χαρακτηρίζουν οι ισλαμιστές την ανατροπή του Μόρσι με πρωτοβουλία της ηγεσίας των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων, στις 3 Ιουλίου.

Αίγυπτος - Κάιρο- Συγκρούσεις. Ένας διαδηλωτής απομακρύνεται από τις συγκρούσεις στην πλατεία Ραμσή του Καΐρου.
 
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Ένας διαδηλωτής απομακρύνεται από τις συγκρούσεις στην πλατεία Ραμσή του Καΐρου.

 

Αίγυπτος - Κάιρο - Ελικόπτερο. Ένα στρατιωτικό ελικόπτερο περνά μέσα από μαύρους καπνούς, πάνω από την περιοχή όπου σημειώνονται συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και υποστηρικτών του Μόρσι, στο Κάιρο.
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Ένα στρατιωτικό ελικόπτερο περνά μέσα από μαύρους καπνούς, πάνω από την περιοχή όπου σημειώνονται συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και υποστηρικτών του Μόρσι, στο Κάιρο.

Αίγυπτος - Κάιρο - αστυνομικοί. Αστυνομικοί, που κρατούν όπλα, βρίσκονται στην ταράτσα του αστυνομικού τμήματος Azbkya, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με υποστηρικτές του Μόρσι στην πλατεία Ραμσή του Καΐρου.
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Αστυνομικοί, που κρατούν όπλα, βρίσκονται στην ταράτσα του αστυνομικού τμήματος Azbkya, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με υποστηρικτές του Μόρσι στην πλατεία Ραμσή του Καΐρου.

Αίγυπτος - Κάιρο - Διαδηλωτές. Υποστηρικτές του Μόρσι φωνάζουν συνθήματα έξω από το τέμενος Al-Fath στην πλατεία Ραμσή, στο Κάιρο.
REUTERS / YOUSSEF BOUDLAL

Υποστηρικτές του Μόρσι φωνάζουν συνθήματα έξω από το τέμενος Al-Fath στην πλατεία Ραμσή, στο Κάιρο.

Αίγυπτος - Κάιρο - Διαδηλωτές. Ένας διαδηλωτής - υποστηρικτής του Μόρσι βοηθά έναν τραυματία, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν έξω από ένα αστυνομικό τμήμα κοντά στην πλατεία Ραμσή στο Κάιρο.
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Ένας διαδηλωτής - υποστηρικτής του Μόρσι βοηθά έναν τραυματία, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν έξω από ένα αστυνομικό τμήμα κοντά στην πλατεία Ραμσή στο Κάιρο.

Αίγυπτος - Πλατεία του Ραμσή - Δακρυγόνα. Οπαδοί του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, τρέχουν να προστατευθούν από τα δακρυγόνα, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις δυνάμεις ασφαλείας στο Κάιρο.
REUTERS / LOUAFI LARBI

Οπαδοί του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, τρέχουν να προστατευθούν από τα δακρυγόνα, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις δυνάμεις ασφαλείας στο Κάιρο.

Αίγυπτος - Διαδηλώσεις. Ένα αγόρι κρατά αφίσα του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την πρόσφατη καταστολή των διαδηλώσεων.
REUTERS / Khaled Abdullah

Ένα αγόρι κρατά αφίσα του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την πρόσφατη καταστολή των διαδηλώσεων.

Αίγυπτος - Πλατεία του Ραμσή. Στιγμιότυπο από συγκέντρωση οπαδών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στην πλατεία του Ραμσή στο Κάιρο.
REUTERS / MOHAMED ABD EL GHANY

Στιγμιότυπο από συγκέντρωση οπαδών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στην πλατεία του Ραμσή στο Κάιρο.

Αίγυπτος - Πλατεία του Ραμσή - Καπνός. Καπνός υψώνεται από την πλατεία Ραμσή στο Κάιρο, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων.
REUTERS / LOUAFI LARBI

Καπνός υψώνεται από την πλατεία Ραμσή στο Κάιρο, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων.

Αίγυπτος - Πλατεία του Ραμσή. Στιγμιότυπο από συγκέντρωση οπαδών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στην πλατεία του Ραμσή στο Κάιρο.
REUTERS / MOHAMED ABD EL GHANY

Στιγμιότυπο από συγκέντρωση οπαδών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στην πλατεία του Ραμσή στο Κάιρο.

Αίγυπτος - Ταχρίρ - Διαδηλώσεις. Οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου αναπτύχθηκαν σε «εγκαταστάσεις ζωτικής σημασίας» εν όψει των διαδηλώσεων της Παρασκευής. Στη φωτογραφία, οχήματα του στρατού σε δρόμο που οδηγεί στην πλατεία Ταχρίρ.
EPA / ALI SABAA

Οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου αναπτύχθηκαν σε «εγκαταστάσεις ζωτικής σημασίας» εν όψει των διαδηλώσεων της Παρασκευής. Στη φωτογραφία, οχήματα του στρατού σε δρόμο που οδηγεί στην πλατεία Ταχρίρ.

Αίγυπτος - Στρατός -  κτήριο της κρατικής τηλεόρασης. Στρατιώτες στέκονται πάνω σε τεθωρακισμένα οχήματα έξω από το κτήριο της κρατικής τηλεόρασης στο Κάιρο.
REUTERS / LOUAFI LARBI

Στρατιώτες στέκονται πάνω σε τεθωρακισμένα οχήματα έξω από το κτήριο της κρατικής τηλεόρασης στο Κάιρο.