Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013 22:26

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 10 Αυγούστου 2013.

Σχολείο γέλιου στην Αιθιοπία. Ενας άντρας γελά κατά τη διάρκεια μίας άσκησης, στο σχολείο γέλιου, του Μπελάτσιου Γκίρμα, στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας Αντίς Αμπάμπα. Ο Γκίρμα, ο οποίος κατέχει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες γιατί γέλασε αδιάκοπα επί  3 ώρες και 6 λεπτά, καθιέρωσε το πρώτο σχολείο γέλιου στην Αφρική, για να διδάσκει στον κόσμο να γελά, παρόλες τις κακουχίες της ζωής.
REUTERS / STRINGER

Ενας άντρας γελά κατά τη διάρκεια μίας άσκησης, στο σχολείο γέλιου, του Μπελάτσιου Γκίρμα, στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας Αντίς Αμπάμπα. Ο Γκίρμα, ο οποίος κατέχει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες γιατί γέλασε αδιάκοπα επί  3 ώρες και 6 λεπτά, καθιέρωσε το πρώτο σχολείο γέλιου στην Αφρική, για να διδάσκει στον κόσμο να γελά, παρόλες τις κακουχίες της ζωής.

Νέες αφίξεις στο ζωολογικό κήπο του Ρότερνταμ. Νεογέννητος ασιατικός ελέφαντας βρίσκεται δίπλα στη μητέρα του στο ζωολογικό κήπο Blijdorp του Ρότερνταμ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ζωολογικού κήπου, το νεογέννητο ελεφαντάκι είναι θηλυκό και ζυγίζει 65 κιλά.
EPA / MARCO DE SWART

Νεογέννητος ασιατικός ελέφαντας βρίσκεται δίπλα στη μητέρα του στο ζωολογικό κήπο Blijdorp του Ρότερνταμ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ζωολογικού κήπου, το νεογέννητο ελεφαντάκι είναι θηλυκό και ζυγίζει 65 κιλά.

ΓΧΣ: Γιορτή για παιδιά που έχουν πληγεί από τον πόλεμο σε Συρία και Ιράκ. Ενα κορίτσι βγάζει μία φωτογραφία τον εαυτό του, σε μία γιορτή για τον εορτασμό του  Ιντ Αλ-Φιτρ. Η γιορτή αυτή διοργανώθηκε για τα παιδιά - πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ, που έχουν πληγεί από τη βία στις χώρες τους, με πρωτοβουλία της γαλλικής ανθρωπιστικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Medecins Sans Frontieres) στο Αμμάν.
REUTERS / ALI JAREKJI

Ενα κορίτσι βγάζει μία φωτογραφία τον εαυτό του, σε μία γιορτή για τον εορτασμό του  Ιντ Αλ-Φιτρ. Η γιορτή αυτή διοργανώθηκε για τα παιδιά - πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ, που έχουν πληγεί από τη βία στις χώρες τους, με πρωτοβουλία της γαλλικής ανθρωπιστικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Medecins Sans Frontieres) στο Αμμάν.

Παγκόσμιο Μόσχας: Χρυσός ο Μο Φάρα στα 10.000μ. Το μετάλλιο που του έλλειπε από τη συλλογή του κατάκτησε ο Βρετανός «χρυσός» Ολυμπιονίκης, Μο Φάρα, στα 10.000 του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Μόσχας. O δρομέας μεγάλων αποστάσεων τερμάτισε πρώτος στο αγώνισμα που έλαβε μέρος και πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 27:21.71.
REUTERS / GRIGORY DUKOR

Το μετάλλιο που του έλλειπε από τη συλλογή του κατάκτησε ο Βρετανός «χρυσός» Ολυμπιονίκης, Μο Φάρα, στα 10.000 του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Μόσχας. O δρομέας μεγάλων αποστάσεων τερμάτισε πρώτος στο αγώνισμα που έλαβε μέρος και πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 27:21.71.

Χορεύτριες κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Μόσχας. Χορεύτριες αιωρούνται με σύρμα κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου στο σταδιο Λουζνίκι στη Μόσχα.
REUTERS / DYLAN MARTINEZ

Χορεύτριες αιωρούνται με σύρμα κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου στο σταδιο Λουζνίκι στη Μόσχα.

Διασχίζοντας την εθνική οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης. Τα κτίρια κατά μήκος της εθνικής οδού από Αθήνα για Θεσσαλονίκη είναι ένας συνδυασμός που αποκαλύπτει την ελληνική σύγχρονη ιστορία. Μια ιστορία που περιλαμβάνει την λαϊκή αισθητική ως αναγκαιότητα, την αλλοπρόσαλλη οικονομική κατάσταση καθώς οι προηγούμενες δεκαετίες σπατάλης έδωσαν την σκυτάλη στην σημερινή κρίση, τον πρόχειρο σχεδιασμό και φυσικά την απουσία της νομιμότητας κυρίως περιβαλλοντολογικά.
FOSPHOTOS / Alexandros Katsis

Τα κτίρια κατά μήκος της εθνικής οδού από Αθήνα για Θεσσαλονίκη είναι ένας συνδυασμός που αποκαλύπτει την ελληνική σύγχρονη ιστορία. Μια ιστορία που περιλαμβάνει την λαϊκή αισθητική ως αναγκαιότητα, την αλλοπρόσαλλη οικονομική κατάσταση καθώς οι προηγούμενες δεκαετίες σπατάλης έδωσαν την σκυτάλη στην σημερινή κρίση, τον πρόχειρο σχεδιασμό και φυσικά την απουσία της νομιμότητας κυρίως περιβαλλοντολογικά.

Πετρελαιοκηλίδα 300 χιλιομέτρων στον Κόλπο της Μανίλα. Τεράστιο πλήγμα στην τοπική οικονομία του Κόλπου της Μανίλα έχει επιφέρει η πετρελαιοκηλίδα που σχηματίστηκε από διαρροή 500.000 λίτρων καυσίμου ντίζελ. Η διαρροή εκτιμάται ότι προήλθε από αγωγό της εταιρείας Petron. Αξιωματούχος της ακτοφυλακής δήλωσε πως η κηλίδα εκτείνεται σε 300 τετραγωνικά χιλιόμετρα, καλύπτει επιφάνεια 20 χιλιομέτρων κατά μήκος της ακτής και απέχει 15 χιλιόμετρα από το στόμιο του κόλπου.
EPA / DENNIS M. SABANGAN

Τεράστιο πλήγμα στην τοπική οικονομία του Κόλπου της Μανίλα έχει επιφέρει η πετρελαιοκηλίδα που σχηματίστηκε από διαρροή 500.000 λίτρων καυσίμου ντίζελ. Η διαρροή εκτιμάται ότι προήλθε από αγωγό της εταιρείας Petron. Αξιωματούχος της ακτοφυλακής δήλωσε πως η κηλίδα εκτείνεται σε 300 τετραγωνικά χιλιόμετρα, καλύπτει επιφάνεια 20 χιλιομέτρων κατά μήκος της ακτής και απέχει 15 χιλιόμετρα από το στόμιο του κόλπου.

Φεστιβάλ βαλκανικών χάλκινων πνευστών. Το μεγαλύτερο ετήσιο Φεστιβάλ βαλκανικών χάλκινων πνευστών πραγματοποιείται στην Γκούτσα (Guča) της Σερβίας. Η Γκούτσα είναι επίσης γνωστή ως η Dragačevski Sabor trubača (στα Σερβικά) όπου γίνεται αναφορά στην εξαιρετική ιστορία που έχει το χωριό στα πνευστά και ιδικά στην τρομπέτα. Όταν ο Μάιλς Ντέιβις ήρθε στην περιοχή είπε ότι ποτέ στην ζωή του δεν ειχε ακούσει να παίζουν τα πνευστά με αυτό τον τρόπο. Η Γκούτσα βρίσκεται κοντά στην πόλη Ντραγκάσεβο, στην δυτική Σερβία .Το πρώτο Guca Festival πραγματοποιήθηκε στις 16 του Οκτώβρη 1961 στην αυλή της εκκλησίας του Αγίου Γαβριήλ. Τώρα, σχεδόν 1.000.000 επισκέπτες από τη Σερβία και από όλο τον κόσμο έρχονται στην πόλη των 2.000 πολίτων κάθε Αύγουστο.
Alexandros Katsis

Το μεγαλύτερο ετήσιο Φεστιβάλ βαλκανικών χάλκινων πνευστών πραγματοποιείται στην Γκούτσα (Guča) της Σερβίας. Η Γκούτσα είναι επίσης γνωστή ως η Dragačevski Sabor trubača (στα Σερβικά) όπου γίνεται αναφορά στην εξαιρετική ιστορία που έχει το χωριό στα πνευστά και ιδικά στην τρομπέτα. Όταν ο Μάιλς Ντέιβις ήρθε στην περιοχή είπε ότι ποτέ στην ζωή του δεν ειχε ακούσει να παίζουν τα πνευστά με αυτό τον τρόπο. Η Γκούτσα βρίσκεται κοντά στην πόλη Ντραγκάσεβο, στην δυτική Σερβία .Το πρώτο Guca Festival πραγματοποιήθηκε στις 16 του Οκτώβρη 1961 στην αυλή της εκκλησίας του Αγίου Γαβριήλ. Τώρα, σχεδόν 1.000.000 επισκέπτες από τη Σερβία και από όλο τον κόσμο έρχονται στην πόλη των 2.000 πολίτων κάθε Αύγουστο.

Εορτασμός του Ιντ Αλ-Φιτρ στη Βεγγάζη. Αντρες με παραδοσιακές στολές, ιππεύουν τα άλογά τους κατά το Ιντ Αλ-Φιτρ που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού, στη Βεγγάζη.
REUTERS / ESAM OMRAN AL-FETORI

Αντρες με παραδοσιακές στολές, ιππεύουν τα άλογά τους κατά το Ιντ Αλ-Φιτρ που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού, στη Βεγγάζη.

Ινδιάνοι στο Μανχάταν. Ο Τράβις Μαζαγουαφικούνα, της φυλής των ιθαγενών Σιού, έξω από το κεντρικό κτήριο των Ηνωμένων Εθνών. Ο Τράβις έφτασε ιππεύοντας στο Μανχάταν για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας των ιθαγενών λαών του κόσμου. Οι καβαλάρηδες της Ενωσης Canupawakpa Dakota Nation έφθασαν στη Νέα Υόρκη, την οποία θεωρούν γενέτειρά τους, με άλογα από την Μαντιόμπα του Καναδά, με σκοπό την ενίσχυση της καλής θέλησης και φιλίας με τον κόσμο που τώρα πια κατοικεί στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης και την αποκαλεί «σπίτι» του.
REUTERS / ADREES LATIF

Ο Τράβις Μαζαγουαφικούνα, της φυλής των ιθαγενών Σιού, έξω από το κεντρικό κτήριο των Ηνωμένων Εθνών. Ο Τράβις έφτασε ιππεύοντας στο Μανχάταν για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας των ιθαγενών λαών του κόσμου. Οι καβαλάρηδες της Ενωσης Canupawakpa Dakota Nation έφθασαν στη Νέα Υόρκη, την οποία θεωρούν γενέτειρά τους, με άλογα από την Μαντιόμπα του Καναδά, με σκοπό την ενίσχυση της καλής θέλησης και φιλίας με τον κόσμο που τώρα πια κατοικεί στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης και την αποκαλεί «σπίτι» του.

Φλαμίνγκο στην Ισπανία. Εθελοντές δακτυλιώνουν φλαμίνγκο στον υδροβιότοπο Fuente de Piedra, κοντά στη Μάλαγα, στη νότια Ισπανία. Περίπου 500 φλαμίνγκο δακτυλιώθηκαν και μετρήθηκαν πριν μεταφερθούν στη λιμνοθάλασσα, η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αποικίες φλαμίνγκο στην Ευρώπη.
REUTERS / JON NAZCA

Εθελοντές δακτυλιώνουν φλαμίνγκο στον υδροβιότοπο Fuente de Piedra, κοντά στη Μάλαγα, στη νότια Ισπανία. Περίπου 500 φλαμίνγκο δακτυλιώθηκαν και μετρήθηκαν πριν μεταφερθούν στη λιμνοθάλασσα, η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αποικίες φλαμίνγκο στην Ευρώπη.

Συρία: Αεροπορική επιδρομή . Κόσμος αναζητά επιζώντες ανάμεσα στα συντρίμια κατεστραμένων κτηρίων μετά από αεροπορική επίθεση των συριακών δυνάμεων στην επαρχία Ράκκα, στην ανατολική Συρία.
REUTERS / STRINGER

Κόσμος αναζητά επιζώντες ανάμεσα στα συντρίμια κατεστραμένων κτηρίων μετά από αεροπορική επίθεση των συριακών δυνάμεων στην επαρχία Ράκκα, στην ανατολική Συρία.

Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με τον γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν . Με τον γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η συνάντηση τους διήρκεσε περίπου 45 λεπτά και ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέλυσε τις ελληνικές θέσεις για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν την Ελλάδα όπως το Κυπριακό και το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ. Από την πλευρά του ο Μπαν Κι Μουν έβαλε στο τραπέζι της συζήτησης και ζητήματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος, όπως αυτό των εξελίξεων στη Συρία.
REUTERS / ANDREW KELLY

Με τον γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η συνάντηση τους διήρκεσε περίπου 45 λεπτά και ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέλυσε τις ελληνικές θέσεις για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν την Ελλάδα όπως το Κυπριακό και το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ. Από την πλευρά του ο Μπαν Κι Μουν έβαλε στο τραπέζι της συζήτησης και ζητήματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος, όπως αυτό των εξελίξεων στη Συρία.

Παγκόσμιο Μόσχας: Χρυσός ο Μο Φάρα στα 10.000μ. Το μετάλλιο που του έλλειπε από τη συλλογή του κατάκτησε ο Βρετανός «χρυσός» Ολυμπιονίκης, Μο Φάρα, στα 10.000 του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Μόσχας. O δρομέας μεγάλων αποστάσεων τερμάτισε πρώτος στο αγώνισμα που έλαβε μέρος και πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 27:21.71.
REUTERS / DOMINIC EBENBICHLER

Το μετάλλιο που του έλλειπε από τη συλλογή του κατάκτησε ο Βρετανός «χρυσός» Ολυμπιονίκης, Μο Φάρα, στα 10.000 του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Μόσχας. O δρομέας μεγάλων αποστάσεων τερμάτισε πρώτος στο αγώνισμα που έλαβε μέρος και πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 27:21.71.

Μόσχα: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Κενυάτισα Έντνα Ενγκερινγκουονί Κίπλαγκατ. Η Κενυάτισα, Έντνα Ενγκερινγκουονί Κίπλαγκατ αναδείχτηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στον Μαραθώνιο γυναικών στους αγώνες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγονται στη Μόσχα, με επίδοση 2:25:44.
REUTERS / LUCY NICHOLSON

Η Κενυάτισα, Έντνα Ενγκερινγκουονί Κίπλαγκατ αναδείχτηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στον Μαραθώνιο γυναικών στους αγώνες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγονται στη Μόσχα, με επίδοση 2:25:44.

ΗΠΑ: Πτώση αεροπλάνου σε οροφή σπιτιού. Ενας αεροπλάνο έπεσε σε κατοικημένη περιοχή στο Κονέκτικατ. Το μικρό δικινητήριο αεροπλάνο έπεσε πάνω σε δυο σπίτια, στο Ιστ Χέιβεν ενώ επιχειρούσε να προσγειωθεί στο κοντινό αεροδρόμιο ενώ έβρεχε. Από τα συντρίμια ανασύρθηκαν δύο νεκροί.
REUTERS / GLENN DUDA

Ενας αεροπλάνο έπεσε σε κατοικημένη περιοχή στο Κονέκτικατ. Το μικρό δικινητήριο αεροπλάνο έπεσε πάνω σε δυο σπίτια, στο Ιστ Χέιβεν ενώ επιχειρούσε να προσγειωθεί στο κοντινό αεροδρόμιο ενώ έβρεχε. Από τα συντρίμια ανασύρθηκαν δύο νεκροί.

Βιετνάμ: Πατέρας και γιος ζούσαν 40 χρόνια στη ζούγκλα. Ενας 82χρονος και ο ηλικίας 41 ετών γιος του, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί στη διάρκεια του πολέμου με τις ΗΠΑ, βρέθηκαν να ζουν σε δάσος του κεντρικού Βιετνάμ, δήλωσε την Τετάρτη αξιωματούχος στο Ανόι. Ο ηλικίας 41 ετών Χο Βαν Λανγκ, φορώντας ρούχο από φλοιό δέντρων, και ο 82χρονος πατέρας του, Χο Βαν Θαν, εντοπίστηκαν μετά από 40 χρόνια ζωής στη ζούγκλα του Βιετνάμ. Δεν είχαν καμία επαφή με τον έξω κόσμο, έτρωγαν φρούτα, λαχανικά και άγριο ρύζι. Κρύβονταν στο δάσος από το 1973, την εποχή του πολέμου στο Βιετνάμ.
EPA / HO

Ενας 82χρονος και ο ηλικίας 41 ετών γιος του, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί στη διάρκεια του πολέμου με τις ΗΠΑ, βρέθηκαν να ζουν σε δάσος του κεντρικού Βιετνάμ, δήλωσε την Τετάρτη αξιωματούχος στο Ανόι. Ο ηλικίας 41 ετών Χο Βαν Λανγκ, φορώντας ρούχο από φλοιό δέντρων, και ο 82χρονος πατέρας του, Χο Βαν Θαν, εντοπίστηκαν μετά από 40 χρόνια ζωής στη ζούγκλα του Βιετνάμ. Δεν είχαν καμία επαφή με τον έξω κόσμο, έτρωγαν φρούτα, λαχανικά και άγριο ρύζι. Κρύβονταν στο δάσος από το 1973, την εποχή του πολέμου στο Βιετνάμ.

Πλημμύρες στην Ιαπωνία. Διασώστες μεταφέρουν έναν κάτοικο που βρέθηκε κοντά σε ένα σπίτι που κατέρρευσε μετά από κατολίσθηση στη Σενμπόκου, στην επαρχία Ακίτα. Οκτώ σπίτια παρασύρθηκαν από τα νερά στην περιφέρεια Ακίτα χθες, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έχει πλήξει τη βόρεια Ιαπωνία.
REUTERS / KYODO

Διασώστες μεταφέρουν έναν κάτοικο που βρέθηκε κοντά σε ένα σπίτι που κατέρρευσε μετά από κατολίσθηση στη Σενμπόκου, στην επαρχία Ακίτα. Οκτώ σπίτια παρασύρθηκαν από τα νερά στην περιφέρεια Ακίτα χθες, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έχει πλήξει τη βόρεια Ιαπωνία.

Επεισόδια στο Μπέλφαστ. Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν την Παρασκευή στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας. Τουλάχιστον 26 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, πέντε εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως και τουλάχιστον δύο άτομα από το πλήθος τραυματίστηκαν.
Reuters / CATHAL MCNAUGHTON

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν την Παρασκευή στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας. Τουλάχιστον 26 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, πέντε εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως και τουλάχιστον δύο άτομα από το πλήθος τραυματίστηκαν.