Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2013 19:10

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013.

Κύμα καύσωνα στη Σανγκάη: Παιδιά αναζητούν δροσιά σε συντριβάνι στην Πλατεία του Λαού. Παδιά αναζητούν δροσιά σε συντριβάνι στην Πλατεία του Λαού της Σανγκάης. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν στις περισσότερες περιοχές της νότιας Κίνας μέχρι το Σαββατοκύριακο. 
REUTERS / ALY SONG

Παδιά αναζητούν δροσιά σε συντριβάνι στην Πλατεία του Λαού της Σανγκάης. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν στις περισσότερες περιοχές της νότιας Κίνας μέχρι το Σαββατοκύριακο. 

Βουτιές στη θάλασσα. Στιγμιότυπο από την παραλία του Αγιου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα.
Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στιγμιότυπο από την παραλία του Αγιου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα.

Συνάντηση Σαμαρά - Ομπάμα στον Λευκό Οίκο. Με τον αμερικανό πρόεδρο συναντήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς στο Λευκό Οίκο. Σε κοινές τους δηλώσεις, ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα. Από την πλευρά του ο έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε πως οι δύο χώρες είναι κάτι περισσότερο από σύμμαχοι γιατί υποστηρίζουν τις ίδιες αξίες.
EPA / JIM LO SCALZO

Με τον αμερικανό πρόεδρο συναντήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς στο Λευκό Οίκο. Σε κοινές τους δηλώσεις, ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα. Από την πλευρά του ο έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε πως οι δύο χώρες είναι κάτι περισσότερο από σύμμαχοι γιατί υποστηρίζουν τις ίδιες αξίες.

Εκδηλώσεις μνήμης για τη ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας. Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις μνήμης για την 68η επέτειο ρίψης της πρώτης ατομικής στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Αυγούστου 1945. Στη φωτογραφία, φοιτητές από την πόλη Τσενάι της Ινδίας σχηματίζουν ένα περιστέρι, το σύμβολο της ειρήνης.
REUTERS / BABU

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις μνήμης για την 68η επέτειο ρίψης της πρώτης ατομικής στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Αυγούστου 1945. Στη φωτογραφία, φοιτητές από την πόλη Τσενάι της Ινδίας σχηματίζουν ένα περιστέρι, το σύμβολο της ειρήνης.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στην Αίγυπτο. Μία αφίσα του ανατραπέντος αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι είναι τοποθετημένη σε ένα αυτοσχέδιο οδόφραγμα από σακιά άμμου, το οποίο έστησαν μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Το οδόφραγμα προστατεύει την πλατεία Rab
REUTERS / ASMAA WAGUIH

Μία αφίσα του ανατραπέντος αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι είναι τοποθετημένη σε ένα αυτοσχέδιο οδόφραγμα από σακιά άμμου, το οποίο έστησαν μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Το οδόφραγμα προστατεύει την πλατεία Rab'a al- Adawiya στο Κάιρο, όπου έχουν κατασκηνώσει υποστηρικτές του Μόρσι, κατά την πρώτη ημέρα της γιορτής Ιντ αλ-φιτρ, που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού. Οι διαδηλωτές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αψηφώντας τις απειλές της προσωρινής κυβέρνησης της Αιγύπτου για διάλυση των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας.

Το ναυάγιο του Costa Concordia. Εμπορευματοκιβώτια έχουν τοποθετηθεί γύρω από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, στο πλαίσιο του σχεδίου ανέλκυσής του. Το πλοίο ναυάγησε στις 13 Ιανουαρίου 2012 στα ανοιχτά του νησιού Τζίλιο, στην Τοσκάνη. Η αντασφαλιστική εταιρεία Munich Re ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι αποζημιώσεις για το ναυάγιο αυξάνονται συνεχώς και είναι πιθανόν να αγγίξουν και το 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια.
REUTERS / STEFANO RELLANDINI

Εμπορευματοκιβώτια έχουν τοποθετηθεί γύρω από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, στο πλαίσιο του σχεδίου ανέλκυσής του. Το πλοίο ναυάγησε στις 13 Ιανουαρίου 2012 στα ανοιχτά του νησιού Τζίλιο, στην Τοσκάνη. Η αντασφαλιστική εταιρεία Munich Re ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι αποζημιώσεις για το ναυάγιο αυξάνονται συνεχώς και είναι πιθανόν να αγγίξουν και το 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ. Υπεγράφη στη Λευκωσία το μνημόνιο συναντίληψης για τη συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ στους τομείς της ενέργειας και των υδάτινων πόρων. Το έργο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016, εντάχθηκε στα έργα Κοινού Ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες Κύπρου και Ελλάδας.
EUROKINISSI

Υπεγράφη στη Λευκωσία το μνημόνιο συναντίληψης για τη συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ στους τομείς της ενέργειας και των υδάτινων πόρων. Το έργο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016, εντάχθηκε στα έργα Κοινού Ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες Κύπρου και Ελλάδας.

Μόσχα: Προετοιμασίες για το 14ο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου . Εθελοντές ετοιμάζουν την άμμο για το 14ο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που ξεκινάει στο Ολυμπιακό στάδιο της Μόσχας το Σάββατο στις 10 Αυγούστου.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Εθελοντές ετοιμάζουν την άμμο για το 14ο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που ξεκινάει στο Ολυμπιακό στάδιο της Μόσχας το Σάββατο στις 10 Αυγούστου.

Ζημιές από το σεισμό στο χωριό Δρυμαία . Ζημιές από το σεισμό στην Αμφίκλεια έχουν καταγραφεί σε περισσότερα από 300 σπίτια στη Φθιώτιδα. Δύο ακατοίκητα σπίτια έχουν καταρρεύσει στο χωριό Δρυμαία (φωτογραφία). Περίπου 150 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές στον δήμο Μώλου - Αγίου Κωσταντίνου, εκ των οποίων 80 στο χωριό Ρεγγίνι.
Eurokinissi / EUROKINISSI

Ζημιές από το σεισμό στην Αμφίκλεια έχουν καταγραφεί σε περισσότερα από 300 σπίτια στη Φθιώτιδα. Δύο ακατοίκητα σπίτια έχουν καταρρεύσει στο χωριό Δρυμαία (φωτογραφία). Περίπου 150 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές στον δήμο Μώλου - Αγίου Κωσταντίνου, εκ των οποίων 80 στο χωριό Ρεγγίνι.

Πυρκαγιά στην Καλιφόρνια. Μια κατοικία έχει παραδοθεί στις φλόγες στην περιοχή Τουίν Πάινς στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Η πυρκαγιά ξέσπασε τη νύχτα στο Μπάνινγκ, 150 χιλιόμετρα έξω από το Λος Άντζελες και μέσα σε λίγη ώρα κατέκαψε πάνω από 5.000 στρέμματα.
REUTERS / DAVID MCNEW

Μια κατοικία έχει παραδοθεί στις φλόγες στην περιοχή Τουίν Πάινς στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Η πυρκαγιά ξέσπασε τη νύχτα στο Μπάνινγκ, 150 χιλιόμετρα έξω από το Λος Άντζελες και μέσα σε λίγη ώρα κατέκαψε πάνω από 5.000 στρέμματα.

«Ο Βασιλιάς της Καινοτομίας». Ο κινέζος εφευρέτης Τάο Σιανγκλί ελέγχει το αυτοσχέδιο ρομπότ του με ένα τηλεχειριστήριο, στο σπίτι του στο Πεκίνο. Ο αυτοδίδακτος εφευρέτης κατασκεύασε το ρομπότ που φέρει την ονομασία «Ο Βασιλιάς της Καινοτομίας» από παλιοσίδερα και ηλεκτρονικά καλώδια που αγόρασε από δεύτερο χέρι στην αγορά.  Ο Τάο ολοκλήρωσε την κατασκευή σε λιγότερο από ένα χρόνο, με το κόστος παραγωγής και τα έξοδα διαβίωσης να ανέρχονται σε 300 γουάν (49 δολάρια). Το ρομπότ, ύψους 2,1 μέτρων και βάρους 480 κιλών αποδείχθηκε τελικά πολύ ψηλό και βαρύ για να περπατήσει έξω από την πόρτα του σπιτιού του. Μπορεί όμως να εκτελέσει απλές κινήσεις με τα χέρια και τα πόδια του, καθώς και να μιμηθεί την ανθρώπινη φωνή.
REUTERS / KIM KYUNG-HOON

Ο κινέζος εφευρέτης Τάο Σιανγκλί ελέγχει το αυτοσχέδιο ρομπότ του με ένα τηλεχειριστήριο, στο σπίτι του στο Πεκίνο. Ο αυτοδίδακτος εφευρέτης κατασκεύασε το ρομπότ που φέρει την ονομασία «Ο Βασιλιάς της Καινοτομίας» από παλιοσίδερα και ηλεκτρονικά καλώδια που αγόρασε από δεύτερο χέρι στην αγορά.  Ο Τάο ολοκλήρωσε την κατασκευή σε λιγότερο από ένα χρόνο, με το κόστος παραγωγής και τα έξοδα διαβίωσης να ανέρχονται σε 300 γουάν (49 δολάρια). Το ρομπότ, ύψους 2,1 μέτρων και βάρους 480 κιλών αποδείχθηκε τελικά πολύ ψηλό και βαρύ για να περπατήσει έξω από την πόρτα του σπιτιού του. Μπορεί όμως να εκτελέσει απλές κινήσεις με τα χέρια και τα πόδια του, καθώς και να μιμηθεί την ανθρώπινη φωνή.

Εορτασμός του Ιντ αλ-Φιτρ στην Ελλάδα. Στιγμιότυπο από μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος, όπου σήμερα τελέστηκε η πρωινή προσευχή που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού, το Ιντ αλ-Φιτρ, όπως λέγεται. Πολλοί Μουσουλμάνοι που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Αθήνας συγκεντρώθηκαν σήμερα σε χώρους που παραχωρήθηκαν γι αυτόν τον σκοπό, ή σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, εφόσον δεν υπάρχει ακόμη τζαμί στην πόλη, ώστε να μπορούν να προσεύχονται εκεί.
EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Στιγμιότυπο από μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος, όπου σήμερα τελέστηκε η πρωινή προσευχή που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού, το Ιντ αλ-Φιτρ, όπως λέγεται. Πολλοί Μουσουλμάνοι που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Αθήνας συγκεντρώθηκαν σήμερα σε χώρους που παραχωρήθηκαν γι αυτόν τον σκοπό, ή σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, εφόσον δεν υπάρχει ακόμη τζαμί στην πόλη, ώστε να μπορούν να προσεύχονται εκεί.

Ψάρεμα στην Αδριατική . Ένα αγόρι ψαρεύει στα νερά της Αδριατικής θάλασσας, κοντά στην πόλη Ντούρες της Αλβανίας.
REUTERS / ARBEN CELI

Ένα αγόρι ψαρεύει στα νερά της Αδριατικής θάλασσας, κοντά στην πόλη Ντούρες της Αλβανίας.

Βροχερό απόγευμα στο Σίδνεϊ. Μια γυναίκα στέκεται στην άκρη ενός βράχου στην παραλία Μπροντέ στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.
REUTERS / DANIEL MUNOZ

Μια γυναίκα στέκεται στην άκρη ενός βράχου στην παραλία Μπροντέ στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Αναζήτηση τροφής στο νερό . Ο θηλυκός ασιατικός ελέφαντας Ράνι προσπαθεί να πιάσει με την προβοσκίδα του μερικά φρούτα σε δεξαμενή νερού σε ζωολογικό κήπο της Γερμανίας.
EPA / OLIVER DIETZE

Ο θηλυκός ασιατικός ελέφαντας Ράνι προσπαθεί να πιάσει με την προβοσκίδα του μερικά φρούτα σε δεξαμενή νερού σε ζωολογικό κήπο της Γερμανίας.

Αστραπή στη Γερμανία. Αστραπή φωτίζει τον ουρανό, δίπλα σε μια ανεμογεννήτρια στο Σιβενσντορφ της Γερμανίας.
EPA / PATRICK PLEUL

Αστραπή φωτίζει τον ουρανό, δίπλα σε μια ανεμογεννήτρια στο Σιβενσντορφ της Γερμανίας.

Πακιστάν: Επίθεση αυτοκτονίας στην Κουέτα. Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 60 τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση η οποία σημειώθηκε την Πέμπτη στην Κουέτα, στην επαρχία Μπαλουτσιστάν του Πακιστάν, κατά την διάρκεια κηδείας αστυνομικού.
REUTERS / NASEER AHMED

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 60 τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση η οποία σημειώθηκε την Πέμπτη στην Κουέτα, στην επαρχία Μπαλουτσιστάν του Πακιστάν, κατά την διάρκεια κηδείας αστυνομικού.

Η Δαμασκός διαψεύδει τα περί επίθεσης στην αυτοκινητοπομπή του Άσαντ. Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Ασαντ συμμετέχει στην προσευχή για τη γιορτή του Ιντ αλ Φιτρ σε τέμενος της Δαμασκού, σε αυτή τη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA. Στιγμιότυπα από την προσέλευση του Ασαντ στο τέμενος Ανας μπιν Μάλεκ μετέδωσε σήμερα η συριακή τηλεόραση μετά τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν από την πλευρά της αντιπολίτευσης περί επίθεσης στην αυτοκινητοπομπή του.
REUTERS / SANA

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Ασαντ συμμετέχει στην προσευχή για τη γιορτή του Ιντ αλ Φιτρ σε τέμενος της Δαμασκού, σε αυτή τη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA. Στιγμιότυπα από την προσέλευση του Ασαντ στο τέμενος Ανας μπιν Μάλεκ μετέδωσε σήμερα η συριακή τηλεόραση μετά τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν από την πλευρά της αντιπολίτευσης περί επίθεσης στην αυτοκινητοπομπή του.