Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2013 19:47

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013.

Ένα από τα θερμότερα στα χρονικά το περασμένο έτος. Δύο παιδιά παίζουν με το νερό κατά τη διάρκεια μιας ζεστής, καλοκαιρινής ημέρας στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τη νέα ετήσια έκθεση της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA), το περασμένο έτος ήταν ένα από τα δέκα θερμότερα στα χρονικά. Η στάθμη της θάλασσας ανέβηκε σε επίπεδα-ρεκόρ, ενώ ιστορική συρρίκνωση κατέγραψαν και οι πάγοι της Αρκτικής.
REUTERS / LUCAS JACKSON

Δύο παιδιά παίζουν με το νερό κατά τη διάρκεια μιας ζεστής, καλοκαιρινής ημέρας στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τη νέα ετήσια έκθεση της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA), το περασμένο έτος ήταν ένα από τα δέκα θερμότερα στα χρονικά. Η στάθμη της θάλασσας ανέβηκε σε επίπεδα-ρεκόρ, ενώ ιστορική συρρίκνωση κατέγραψαν και οι πάγοι της Αρκτικής.

Αντικυβερνητική διαδήλωση στην Ταϊλάνδη. Διαδηλωτής που φορά μάσκα στα χρώματα της σημαίας της Ταϊλάνδης συμμετέχει σε κινητοποίηση έξω από τη Βουλή στη Μπανγκόκ. Το κοινοβούλιο επρόκειτο να συζητήσει ένα νομοσχέδιο, η έγκριση του οποίου, σύμφωνα με τους διαδηλωτές, θα επιτρέψει στον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, Τακσίν Σιναουάτρα, να επιστρέψει από την εξορία χωρίς να εκτίσει ποινή φυλάκισης.
REUTERS / ATHIT PERAWONGMETHA

Διαδηλωτής που φορά μάσκα στα χρώματα της σημαίας της Ταϊλάνδης συμμετέχει σε κινητοποίηση έξω από τη Βουλή στη Μπανγκόκ. Το κοινοβούλιο επρόκειτο να συζητήσει ένα νομοσχέδιο, η έγκριση του οποίου, σύμφωνα με τους διαδηλωτές, θα επιτρέψει στον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, Τακσίν Σιναουάτρα, να επιστρέψει από την εξορία χωρίς να εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση μετά τη δύση του ηλίου λόγω κινδύνου πυρκαγιάς. Σε απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση από την δύση μέχρι την ανατολή του ηλίου αλλά και σε ενίσχυση της αστυνόμευσης, αποφασίστηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έως το Σάββατο, καθώς υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω των ισχυρών ανέμων. Στιγμιότυπο από τα μέτρα σε μια από τις εισόδους του Υμηττού,στο αισθητικό δάσος της Καισαριανής.
Eurokinissi / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Σε απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση από την δύση μέχρι την ανατολή του ηλίου αλλά και σε ενίσχυση της αστυνόμευσης, αποφασίστηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έως το Σάββατο, καθώς υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω των ισχυρών ανέμων. Στιγμιότυπο από τα μέτρα σε μια από τις εισόδους του Υμηττού,στο αισθητικό δάσος της Καισαριανής.

Παίζοντας πιάνο στο πάρκο. Ένα κορίτσι παίζει πιάνο σε πάρκο της πόλης Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας.  Μια ομάδα νέων αγόρασε ένα παλιό σοβιετικό πιάνο, έκανε τις απαραίτητες προσαρμογές και στη συνέχεια το εγκατέστησε στο πάρκο, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα από τους επισκέπτες. Το μουσικό όργανο προστατεύεται με πλαστικό κάλυμμα κατά τη διάρκεια της νύχτας ή σε περίπτωση βροχής.
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Ένα κορίτσι παίζει πιάνο σε πάρκο της πόλης Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας.  Μια ομάδα νέων αγόρασε ένα παλιό σοβιετικό πιάνο, έκανε τις απαραίτητες προσαρμογές και στη συνέχεια το εγκατέστησε στο πάρκο, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα από τους επισκέπτες. Το μουσικό όργανο προστατεύεται με πλαστικό κάλυμμα κατά τη διάρκεια της νύχτας ή σε περίπτωση βροχής.

Βραζιλία: Φωτογράφος απαθανατίζει διαδήλωση. Ένας φωτογράφος απαθανατίζει μέλη της ομάδας Black Bloc (που βρίσκονται πίσω από τον αστυνομικό της φωτογραφίας), τα οποία διαδηλώνουν εναντίον του κυβερνήτη του Σάο Πάολο Geraldo Alckmin. To γκράφιτι στον τοίχο είναι δημιουργία της βραζιλιάνικης ομάδας καλλιτεχνών Os Gemeos και σημαίνει "Είμαστε οι ίδιοι και είμαστε ζωντανοί".
REUTERS / NACHO DOCE

Ένας φωτογράφος απαθανατίζει μέλη της ομάδας Black Bloc (που βρίσκονται πίσω από τον αστυνομικό της φωτογραφίας), τα οποία διαδηλώνουν εναντίον του κυβερνήτη του Σάο Πάολο Geraldo Alckmin. To γκράφιτι στον τοίχο είναι δημιουργία της βραζιλιάνικης ομάδας καλλιτεχνών Os Gemeos και σημαίνει "Είμαστε οι ίδιοι και είμαστε ζωντανοί".

Ιατρική εξέταση για τον Ντάντε . Ο Ντάντε, μια αρσενική περσική λεοπάρδαλη φωτογραφίζεται κατά τη διάρκεια ιατρικής εξέτασης στον ζωολογικό κήπο της Βουδαπέστης. Ο Ντάντε γεννήθηκε στο πάρκο στις 10 Ιουνίου.
REUTERS / BERNADETT SZABO

Ο Ντάντε, μια αρσενική περσική λεοπάρδαλη φωτογραφίζεται κατά τη διάρκεια ιατρικής εξέτασης στον ζωολογικό κήπο της Βουδαπέστης. Ο Ντάντε γεννήθηκε στο πάρκο στις 10 Ιουνίου.

Δροσερές βουτιές στη θάλασσα. Μία γυναίκα κάνει βουτιά στην παραλία Νεάπολης Λακωνίας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Μία γυναίκα κάνει βουτιά στην παραλία Νεάπολης Λακωνίας.

Έκρηξη βόμβας με έντεκα νεκρούς στο Καράτσι. Ισχυρή έκρηξη βόμβας στο Καράτσι του Πακιστάν προκάλεσε το θάνατο 11 ανθρώπων. Η έκρηξη σημειώθηκε μετά από έναν αγώνα ποδοσφαίρου σε ένα από τα φτωχά προάστια της πόλης. «Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε μοτοσικλέτα που ήταν σταθμευμένη έξω από το γήπεδο», δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας.
REUTERS / ATHAR HUSSAIN

Ισχυρή έκρηξη βόμβας στο Καράτσι του Πακιστάν προκάλεσε το θάνατο 11 ανθρώπων. Η έκρηξη σημειώθηκε μετά από έναν αγώνα ποδοσφαίρου σε ένα από τα φτωχά προάστια της πόλης. «Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε μοτοσικλέτα που ήταν σταθμευμένη έξω από το γήπεδο», δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας.

Φουκουσίμα: Συναγερμός από διαρροή ραδιενεργών υδάτων. Περίπου 300 τόνοι μολυσμένου ύδατος από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα διαρρέουν καθημερινά στον ωκεανό, ανακοίνωσε αξιωματούχος της ιαπωνικής κυβέρνησης, μετά τη δέσμευση του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε για εντατικοποίηση των προσπαθειών ώστε να περιοριστεί η διαρροή. Φωτογραφία αρχείου (1η Μαρτίου 2013) που απεικονίζει δεξαμενές με μολυσμένα ύδατα στο εργοστάσιο Tokyo Electric Power.
REUTERS / KYODO

Περίπου 300 τόνοι μολυσμένου ύδατος από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα διαρρέουν καθημερινά στον ωκεανό, ανακοίνωσε αξιωματούχος της ιαπωνικής κυβέρνησης, μετά τη δέσμευση του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε για εντατικοποίηση των προσπαθειών ώστε να περιοριστεί η διαρροή. Φωτογραφία αρχείου (1η Μαρτίου 2013) που απεικονίζει δεξαμενές με μολυσμένα ύδατα στο εργοστάσιο Tokyo Electric Power.

Απογοητευμένος από τη στάση της Ρωσίας ο Ομπάμα. Απογοητευμένος από τη στάση της Μόσχας και την απόφαση να χορηγήσει τελικά άσυλο στον καταζητούμενο για κατασκοπεία Έντουαρντ Σνόουντεν, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα κατά την εμφάνισή του στο «Τhe Tonight Show» με οικοδεσπότη τον Τζέι Λένο (δεξιά). Επιβεβαίωσε ωστόσο ότι θα παραστεί το φθινόπωρο στη σύνοδο κορυφής της G20 στη Ρωσία.
REUTERS / LARRY DOWNING

Απογοητευμένος από τη στάση της Μόσχας και την απόφαση να χορηγήσει τελικά άσυλο στον καταζητούμενο για κατασκοπεία Έντουαρντ Σνόουντεν, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα κατά την εμφάνισή του στο «Τhe Tonight Show» με οικοδεσπότη τον Τζέι Λένο (δεξιά). Επιβεβαίωσε ωστόσο ότι θα παραστεί το φθινόπωρο στη σύνοδο κορυφής της G20 στη Ρωσία.

Τα δελφίνια ίσως έχουν την καλύτερη μνήμη στο ζωικό βασίλειο. Την καλύτερη κοινωνική μνήμη μετά από τον άνθρωπο ενδέχεται να έχουν τα δελφίνια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης που αποκαλύπτει ότι τα συμπαθή θηλαστικά μπορούν να αναγνωρίσουν τα σφυρίγματα συντρόφων τους ακόμη και μετά από 20 χρόνια.
REUTERS / ENRIQUE DE LA OSA

Την καλύτερη κοινωνική μνήμη μετά από τον άνθρωπο ενδέχεται να έχουν τα δελφίνια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης που αποκαλύπτει ότι τα συμπαθή θηλαστικά μπορούν να αναγνωρίσουν τα σφυρίγματα συντρόφων τους ακόμη και μετά από 20 χρόνια.

Ύπνος σε κατάστημα λόγω καύσωνα. Δύο άνδρες κοιμούνται σε καναπέ καταστήματος επίπλων στο Πεκίνο, για να αποφύγουν τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην πρωτεύουσα της Κίνας.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Δύο άνδρες κοιμούνται σε καναπέ καταστήματος επίπλων στο Πεκίνο, για να αποφύγουν τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην πρωτεύουσα της Κίνας.

Αργεντινή: Φονική έκρηξη λόγω διαρροής αερίου σε κτήριο. Μια γυναίκα ζητά βοήθεια από μπαλκόνι δεκαώροφου κτηρίου στην πόλη Ροζάριο της Αργεντινής, ύστερα από ισχυρή έκρηξη η προκλήθηκε πιθανότατα από διαρροή φυσικού αερίου. Το ωστικό κύμα από την έκρηξη κατέστρεψε τα παράθυρα αρκετών κτηρίων στην περιοχή.
REUTERS / STRINGER/ARGENTINA

Μια γυναίκα ζητά βοήθεια από μπαλκόνι δεκαώροφου κτηρίου στην πόλη Ροζάριο της Αργεντινής, ύστερα από ισχυρή έκρηξη η προκλήθηκε πιθανότατα από διαρροή φυσικού αερίου. Το ωστικό κύμα από την έκρηξη κατέστρεψε τα παράθυρα αρκετών κτηρίων στην περιοχή.

Φιλόσοφοι από όλο τον κόσμο στην Ακαδημία Πλάτωνος. Συνεδρία για τη φιλοσοφία στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Ακαδημία του Πλάτωνα στο πλαίσιο του 23ο Διεθνούς Συνέδριου Φιλοσοφίας, όπου μιλούν ο ελληνοαμερικανός καθηγητής Γεώργιος Αναγνωστόπουλος για την σημασία της αρχαιοελληνικής φιλοσοφίας σήμερα και ο ιάπωνας συνάδελφός του, Νομπούρου Νοτόμι, για τη σημασία της αριστοτελικής φιλοσοφίας.
FOSPHOTOS / Angeliki Panagiotou

Συνεδρία για τη φιλοσοφία στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Ακαδημία του Πλάτωνα στο πλαίσιο του 23ο Διεθνούς Συνέδριου Φιλοσοφίας, όπου μιλούν ο ελληνοαμερικανός καθηγητής Γεώργιος Αναγνωστόπουλος για την σημασία της αρχαιοελληνικής φιλοσοφίας σήμερα και ο ιάπωνας συνάδελφός του, Νομπούρου Νοτόμι, για τη σημασία της αριστοτελικής φιλοσοφίας.