Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013 22:30

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 28 Ιουλίου 2013.

A girl cools off at a fountain on a hot summer day in Rome. Ενα μικρό κορίτσι παίζει σε ένα συντριβάνι, μία ζεστή καλοκαιρινή μέρα στη Ρώμη. Δύνατό κύμα καύσωνα, πλήττει την Ιταλία με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 40 βαθμούς κελσίου.
REUTERS / TONY GENTILE

Ενα μικρό κορίτσι παίζει σε ένα συντριβάνι, μία ζεστή καλοκαιρινή μέρα στη Ρώμη. Δύνατό κύμα καύσωνα, πλήττει την Ιταλία με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 40 βαθμούς κελσίου.

Red Bull Flugtag: Διαγωνισμός αυτοσχέδιων αεροσκαφών στη Μόσχα. Διαγωνιζόμενος προσπαθεί να διατηρήσει τον έλεγχο του αυτοσχέδιου αεροσκάφους του κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού Red Bull Flugtag 2013 της Ρωσίας, στα περίχωρα της Μόσχας.
REUTERS / MAXIM SHEMETOV

Διαγωνιζόμενος προσπαθεί να διατηρήσει τον έλεγχο του αυτοσχέδιου αεροσκάφους του κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού Red Bull Flugtag 2013 της Ρωσίας, στα περίχωρα της Μόσχας.

Δύο εκατομμύρια πιστοί στην Κόπα Καμπάνα για την αγρυπνία με τον Πάπα. Δύο εκατομμύρια πιστοί βρέθηκαν το Σάββατο στην φημισμένη παραλία της Βραζιλίας, Κόπα Καμπάνα, για την σαββατιάτικη αγρυπνία με τον Πάπα Φραγκίσκο. Στην ομιλία του ο Πάπας κάλεσε τους νέους να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους να αλλάξουν την κοινωνία, με σεβασμό όμως στις χριστιανικές αρχές, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στο Μουντιάλ που θα διοργανώσει του χρόνου η Βραζιλία
REUTERS / STEFANO RELLANDINI

Δύο εκατομμύρια πιστοί βρέθηκαν το Σάββατο στην φημισμένη παραλία της Βραζιλίας, Κόπα Καμπάνα, για την σαββατιάτικη αγρυπνία με τον Πάπα Φραγκίσκο. Στην ομιλία του ο Πάπας κάλεσε τους νέους να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους να αλλάξουν την κοινωνία, με σεβασμό όμως στις χριστιανικές αρχές, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στο Μουντιάλ που θα διοργανώσει του χρόνου η Βραζιλία

Ταϊβάν: Ενυδάτωση... και ρεκόρ Γκίνες. Συμμετέχοντες ετοιμάζονται να εφαρμόσουν μάσκες περιποίησης προσώπου στην Τάιπεϊ. Συνολικά 1.213 άνθρωποι έσπασαν το παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες εφαρμόζοντας μάσκα προσώπου για 10 λεπτά ταυτόχρονα την Κυριακή, σύμφωνα με τους διοργανωτές της εκδήλωσης.
REUTERS / PICHI CHUANG

Συμμετέχοντες ετοιμάζονται να εφαρμόσουν μάσκες περιποίησης προσώπου στην Τάιπεϊ. Συνολικά 1.213 άνθρωποι έσπασαν το παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες εφαρμόζοντας μάσκα προσώπου για 10 λεπτά ταυτόχρονα την Κυριακή, σύμφωνα με τους διοργανωτές της εκδήλωσης.

Βιώνοντας τη «Δυναμική του κενού» . Ενας άντρας κάθεται μέσα σε ένα καλλιτεχνική κατασκευή με τίτλο «Δυναμική του κενού» («Dinamicas del Vacio») στο Σαντιάγκο. Το έργο αυτό, σύμφωνα με τους καλλιτέχνες, το οποίο αποτελείται από μία σωληνοειδής κατασκευή μήκους 18 μέτρων και διαμέτρου 3 μέτρων, αιωρείται στον αέρα και επιτρέπει στους επισκέπτες να βιώσουν ηχητικά και οπτικά στοιχεία της Ανταρκτικής.
REUTERS / IVAN ALVARADO

Ενας άντρας κάθεται μέσα σε ένα καλλιτεχνική κατασκευή με τίτλο «Δυναμική του κενού» («Dinamicas del Vacio») στο Σαντιάγκο. Το έργο αυτό, σύμφωνα με τους καλλιτέχνες, το οποίο αποτελείται από μία σωληνοειδής κατασκευή μήκους 18 μέτρων και διαμέτρου 3 μέτρων, αιωρείται στον αέρα και επιτρέπει στους επισκέπτες να βιώσουν ηχητικά και οπτικά στοιχεία της Ανταρκτικής.

Υψηλές θερμοκρασίες στην Αυστρία. Ο οδηγός μίας άμαξας βρέχει τα άλογά του για να δροσιστούν, καθώς περιμένει για πελάτες στο κέντρο της Βιέννης. Οι θερμοκρασίες στην αυστριακή πρωτεύουσα έφτασαν τους 36 βαθμούς κελσίου, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας αναμένει τις επόμενες ημέρες το θερμόμετρο να αγγίξει και τους 39 βαθμούς.
REUTERS / LEONHARD FOEGER

Ο οδηγός μίας άμαξας βρέχει τα άλογά του για να δροσιστούν, καθώς περιμένει για πελάτες στο κέντρο της Βιέννης. Οι θερμοκρασίες στην αυστριακή πρωτεύουσα έφτασαν τους 36 βαθμούς κελσίου, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας αναμένει τις επόμενες ημέρες το θερμόμετρο να αγγίξει και τους 39 βαθμούς.

Μπερλουσκόνι: «Εάν καταδικαστώ, θα πάω κανονικά στη φυλακή». «Δεν θα εξοριστώ και ούτε θα δεχθώ να με υποχρεώσουν να προσφέρω κοινωνικά ωφέλιμο έργο, σαν να είμαι ένας κοινός εγκληματίας», δηλώνει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κάνοντας αναφορά στην ετυμηγορία του Αρείου Πάγου της Ρώμης για την υπόθεση τηλεοπτικών δικαιωμάτων Μediaset, η οποία αναμένεται να εκδοθεί την Τρίτη 30 Ιουλίου. «Είμαι σχεδόν εβδομήντα οκτώ ετών και θα είχα δικαίωμα να ζητήσω κατ΄ οίκον περιορισμό, αλλά αν με καταδικάσουν, αν αναλάβουν αυτή την ευθύνη, θα πάω φυλακή», τόνισε χαρακτηριστικά.
EPA / RICHARD MORGANO

«Δεν θα εξοριστώ και ούτε θα δεχθώ να με υποχρεώσουν να προσφέρω κοινωνικά ωφέλιμο έργο, σαν να είμαι ένας κοινός εγκληματίας», δηλώνει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κάνοντας αναφορά στην ετυμηγορία του Αρείου Πάγου της Ρώμης για την υπόθεση τηλεοπτικών δικαιωμάτων Μediaset, η οποία αναμένεται να εκδοθεί την Τρίτη 30 Ιουλίου. «Είμαι σχεδόν εβδομήντα οκτώ ετών και θα είχα δικαίωμα να ζητήσω κατ΄ οίκον περιορισμό, αλλά αν με καταδικάσουν, αν αναλάβουν αυτή την ευθύνη, θα πάω φυλακή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Έφθασε στην Αθήνα ο Ενρίκο Λέτα. Στην Αθήνα προσγειώθηκε λίγο πριν τις 19.30 της Κυριακής το αεροσκάφος του ιταλού πρωθυπουργού, Ενρίκο Λέτα. Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, τον υποδέχθηκε ο έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη χώρα και τη Δευτέρα θα έχει κατ
Eurokinissi / ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στην Αθήνα προσγειώθηκε λίγο πριν τις 19.30 της Κυριακής το αεροσκάφος του ιταλού πρωθυπουργού, Ενρίκο Λέτα. Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, τον υποδέχθηκε ο έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη χώρα και τη Δευτέρα θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ. Σαμαρά στις 12 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εορτασμοί για τα 60 χρόνια εκεχειρίας στην κορεατική χερσόνησο. Εορτασμοί στη Βόρεια Κορέα για την επέτειο της εκεχειρίας του 1953. 60 χρόνια συμπληρώθηκαν από τη συμφωνία που έθεσε τέλος στον πόλεμο της Κορεατικής Χερσονήσου. Η ένταση ανάμεσα στις δυο χώρες παραμένει.
REUTERS / JASON LEE

Εορτασμοί στη Βόρεια Κορέα για την επέτειο της εκεχειρίας του 1953. 60 χρόνια συμπληρώθηκαν από τη συμφωνία που έθεσε τέλος στον πόλεμο της Κορεατικής Χερσονήσου. Η ένταση ανάμεσα στις δυο χώρες παραμένει.

Συγχώνευση Publicis και Omnicom. Ο Μορίς Λέβι, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Publicis και ο Τζον Ρεν, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου σφίγγουν τα χέρια κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι. Οι διαφημιστικές εταιρείες Publicis και Omnicom ανακοίνωσαν την Κυριακή το σχέδιό τους να συγχωνευτούν δημιουργώντας τον μεγαλύτερο διαφημιστικό όμιλο σε διεθνές επίπεδο, με στοιχεία ενεργητικού που θα ξεπερνούν τα 26 δισεκατομμυρίων ευρώ.
REUTERS / CHRISTIAN HARTMANN

Ο Μορίς Λέβι, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Publicis και ο Τζον Ρεν, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου σφίγγουν τα χέρια κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι. Οι διαφημιστικές εταιρείες Publicis και Omnicom ανακοίνωσαν την Κυριακή το σχέδιό τους να συγχωνευτούν δημιουργώντας τον μεγαλύτερο διαφημιστικό όμιλο σε διεθνές επίπεδο, με στοιχεία ενεργητικού που θα ξεπερνούν τα 26 δισεκατομμυρίων ευρώ.

60 χρόνια εκεχειρίας στην κορεατική χερσόνησο. Βορειοκορεάτες κοιτούν μέλη της στρατιωτικής ορχήστρας, καθώς περιμένουν για την έναρξη της τελετής εγκαινίων του μουσείου αφιερωμένου στην εκεχειρία της Κορεατικής χερσονήσου και τον πόλεμο. 60 χρόνια συμπληρώθηκαν από τη συμφωνία που έθεσε τέλος στον πόλεμο της Κορεατικής Χερσονήσου και στην Πιονγκγιάνγκ το καθεστώς έκανε επίδειξη δύναμης με μια μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση.
REUTERS / JASON LEE

Βορειοκορεάτες κοιτούν μέλη της στρατιωτικής ορχήστρας, καθώς περιμένουν για την έναρξη της τελετής εγκαινίων του μουσείου αφιερωμένου στην εκεχειρία της Κορεατικής χερσονήσου και τον πόλεμο. 60 χρόνια συμπληρώθηκαν από τη συμφωνία που έθεσε τέλος στον πόλεμο της Κορεατικής Χερσονήσου και στην Πιονγκγιάνγκ το καθεστώς έκανε επίδειξη δύναμης με μια μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση.

Μοναχές χορεύουν πριν την σαββατιάτικη αγρυπνία του Πάπα Φραγκίσκου στην Κόπα Καμπάνα . Μοναχές χορεύουν πριν την σαββατιάτικη αγρυπνία του Πάπα Φραγκίσκου στην παραλία της Κόπα Καμπάνα του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο Ποντίφικας σε ομιλία του στον Καθολικό κλήρο είπε ότι καθήκον τους είναι, να υπηρετήσουν τους φτωχούς και τους μη έχοντες.
REUTERS / STEFANO RELLANDINI

Μοναχές χορεύουν πριν την σαββατιάτικη αγρυπνία του Πάπα Φραγκίσκου στην παραλία της Κόπα Καμπάνα του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο Ποντίφικας σε ομιλία του στον Καθολικό κλήρο είπε ότι καθήκον τους είναι, να υπηρετήσουν τους φτωχούς και τους μη έχοντες.

Κάυσωνας στην Ευρώπη - Αυστρία. Κόσμος απολαμβάνει τη δροσιά μίας δημοτικής πισίνας στη Βιέννη εν μέσω καύσωνα στην Αυστρία. Από κύμα καύσωνα πληττεται η χώρα με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 36 βαθμούς κελσίου.
People enjoy a hot summer day at a public swimming pool in Vienna July 27, 2013. Temperatures in Austria
REUTERS / LEONHARD FOEGER

Κόσμος απολαμβάνει τη δροσιά μίας δημοτικής πισίνας στη Βιέννη εν μέσω καύσωνα στην Αυστρία. Από κύμα καύσωνα πληττεται η χώρα με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 36 βαθμούς κελσίου.

People enjoy a hot summer day at a public swimming pool in Vienna July 27, 2013. Temperatures in Austria's capital Vienna reached up to 36 degrees Celsius (97 Fahrenheit) on Saturday but Austria's Central Institute for Meteorology and Geodynamics predicts even higher temperatures in the next few days. REUTERS/Leonhard Foeger (AUSTRIA - Tags: ENVIRONMENT)

Νικητής ο Χάμιλτον στο ουγγρικό γκραν πρι. Νικητής του ουγγρικού γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα, για τέταρτη φορά στην καριέρα του και πρώτη με την Mercedes, αναδείχθηκε ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον.
REUTERS / BERNADETT SZABO

Νικητής του ουγγρικού γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα, για τέταρτη φορά στην καριέρα του και πρώτη με την Mercedes, αναδείχθηκε ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον.

Γερμανία: Πορεία κατά του «Μεγάλου Αδελφού» . Διαδηλωτής κρατάει ένα πλακάτ που απεικονίζει τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα με τη φράση «Yes we scan», κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για το αμερικανικό πρόγραμμα παρακολούθησης πολιτών Prism. Περίπου 2.000 Γερμανοί πήραν μέρος στις διαμαρτυρίες αυτές.
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Διαδηλωτής κρατάει ένα πλακάτ που απεικονίζει τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα με τη φράση «Yes we scan», κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για το αμερικανικό πρόγραμμα παρακολούθησης πολιτών Prism. Περίπου 2.000 Γερμανοί πήραν μέρος στις διαμαρτυρίες αυτές.

Αναρριχητής θαυμάζει τη θέα στο Cathedral Rock της Αριζόνα. Αναρριχητής θαυμάζει τη θέα καθώς πλησιάζει καταιγίδα, στο Cathedral Rock στην Σεντόνα της Αριζόνα.
REUTERS / MIKE BLAKE

Αναρριχητής θαυμάζει τη θέα καθώς πλησιάζει καταιγίδα, στο Cathedral Rock στην Σεντόνα της Αριζόνα.

Κίνα: Συνωστισμός για λίγη δροσιά. Κόσμος συνωστίζεται σε μία τεχνητή πισίνα σε ένα τουριστικό θέρετρο στην επαρχία Σετσουάν. Αρκετές περιοχές στην Κίνα πλήττονται από κύμα κάυσωνα, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 36 βαθμούς κελσίου.
REUTERS / CHINA DAILY

Κόσμος συνωστίζεται σε μία τεχνητή πισίνα σε ένα τουριστικό θέρετρο στην επαρχία Σετσουάν. Αρκετές περιοχές στην Κίνα πλήττονται από κύμα κάυσωνα, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 36 βαθμούς κελσίου.

Στις κάλπες οι πολίτες του Μάλι. Άνοιξαν οι κάλπες στο Μάλι για τις πρώτες δημοκρατικές εκλογές στη χώρα μετά το πραξικόπημα και τη γαλλική στρατιωτική παρέμβαση ενάντια σε ισλαμιστές αντάρτες της Αλ Κάιντα. Οι ψηφοφόροι έχουν σχηματίσει από νωρίς ουρές έξω από τα 21,000 εκλογικά κέντρα της χώρας, αν και πολλοί δεν κατάφεραν να παραλάβουν εκλογικές κάρτες.
REUTERS / JOE PENNEY

Άνοιξαν οι κάλπες στο Μάλι για τις πρώτες δημοκρατικές εκλογές στη χώρα μετά το πραξικόπημα και τη γαλλική στρατιωτική παρέμβαση ενάντια σε ισλαμιστές αντάρτες της Αλ Κάιντα. Οι ψηφοφόροι έχουν σχηματίσει από νωρίς ουρές έξω από τα 21,000 εκλογικά κέντρα της χώρας, αν και πολλοί δεν κατάφεραν να παραλάβουν εκλογικές κάρτες.

Κύπρος: Πρόωρες «εκλογές» στα κατεχόμενα. Διεξάγονται σήμερα στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου πρόωρες «εκλογές» για την ανάδειξη νέας «βουλής» και «κυβέρνησης» του ψευδοκράτους. Οι ψηφοφόροι, Τουρκοκύπριοι και έποικοι, ανέρχονται σε 172.803. Οι έδρες στη «βουλή» είναι 50 και τις διεκδικούν 250 υποψήφιοι από 5 κόμματα και 7 ανεξάρτητοι.
EPA / STR

Διεξάγονται σήμερα στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου πρόωρες «εκλογές» για την ανάδειξη νέας «βουλής» και «κυβέρνησης» του ψευδοκράτους. Οι ψηφοφόροι, Τουρκοκύπριοι και έποικοι, ανέρχονται σε 172.803. Οι έδρες στη «βουλή» είναι 50 και τις διεκδικούν 250 υποψήφιοι από 5 κόμματα και 7 ανεξάρτητοι.