Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013 19:12

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013.

Για ψάρεμα στη Σιβηρία ο Πούτιν. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ψαρεύει στη Δημοκρατία της Τιβά στη Σιβηρία.
REUTERS / RIA NOVOSTI

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ψαρεύει στη Δημοκρατία της Τιβά στη Σιβηρία.

Νέες συγκρούσεις στο Κάιρο. Ένα στρατιωτικό ελικόπτερο περνά μέσα από πυκνούς πάνω από το Κάιρο, όπου νέες συγκρούσεις ξέσπασαν την Παρασκευή μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι. Οι συγκρούσεις, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, άρχισαν όταν αντίπαλοι του Μόρσι έκαψαν επιδεικτικά αφίσες με τη μορφή του.
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Ένα στρατιωτικό ελικόπτερο περνά μέσα από πυκνούς πάνω από το Κάιρο, όπου νέες συγκρούσεις ξέσπασαν την Παρασκευή μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι. Οι συγκρούσεις, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, άρχισαν όταν αντίπαλοι του Μόρσι έκαψαν επιδεικτικά αφίσες με τη μορφή του.

Το Star Wars πάει στο Εσσεν. Δύο οπαδοί της ταινίας Star Wars, ντυμένοι με τη στολή Storm Troopers από τους χαρακτήρες της ταινίας, βρίσκονται σε μία καφετέρια, στο Εσσεν. Οπαδοί της σειράς ταινιών Star Wars από όλο τον κόσμο έχουν μαζευτεί στο Εσσεν της Γερμανίας για να απολαύσουν ένα σαββατοκύριακο αφιερωμένο στις ταινίες του αμερικανού σκηνοθέτη Τζωρτζ Λούκας.
REUTERS / WOLFGANG RATTAY

Δύο οπαδοί της ταινίας Star Wars, ντυμένοι με τη στολή Storm Troopers από τους χαρακτήρες της ταινίας, βρίσκονται σε μία καφετέρια, στο Εσσεν. Οπαδοί της σειράς ταινιών Star Wars από όλο τον κόσμο έχουν μαζευτεί στο Εσσεν της Γερμανίας για να απολαύσουν ένα σαββατοκύριακο αφιερωμένο στις ταινίες του αμερικανού σκηνοθέτη Τζωρτζ Λούκας.

Στην κυκλοφορία τέσσερις νέοι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ. Παραδόθηκαν την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013, στο επιβατικό κοινό οι τέσσερις νέοι σταθμοί της γραμμής 2 του ΜΕΤΡΟ: Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη και Ελληνικό. Και οι τέσσερις σταθμοί βρίσκονται κατά μήκος της λεωφόρου Βουλιαγμένης και διαθέτουν εισόδους / εξόδους και στις δύο πλευρές του δρόμου. Η απόσταση από το Ελληνικό μέχρι το Σύνταγμα θα διανύεται με το Μετρό σε 14 λεπτά.
Eurokinissi / ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Παραδόθηκαν την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013, στο επιβατικό κοινό οι τέσσερις νέοι σταθμοί της γραμμής 2 του ΜΕΤΡΟ: Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη και Ελληνικό. Και οι τέσσερις σταθμοί βρίσκονται κατά μήκος της λεωφόρου Βουλιαγμένης και διαθέτουν εισόδους / εξόδους και στις δύο πλευρές του δρόμου. Η απόσταση από το Ελληνικό μέχρι το Σύνταγμα θα διανύεται με το Μετρό σε 14 λεπτά.

Κίνα: Καλοκαίρινή εκπαίδευση . Παραστρατιωτικοί αστυνομικοί πηδούν στον αέρα κατά τη διάρκεια καλοκαιρινής εκπαίδευσης στην πόλη Μποζου στην επαρχία Ανόι στην Κίνα.
REUTERS / CHINA DAILY

Παραστρατιωτικοί αστυνομικοί πηδούν στον αέρα κατά τη διάρκεια καλοκαιρινής εκπαίδευσης στην πόλη Μποζου στην επαρχία Ανόι στην Κίνα.

Επεισόδια στις εγκαταστάσεις της «Δωδώνη». Επεισόδια ξέσπασαν στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» όταν κτηνοτρόφοι επιχείρησαν να εισβάλουν στο εργοστάσιο και ήρθαν αντιμέτωποι με άνδρες των ΜΑΤ. Όλα ξεκίνησαν όταν εκατοντάδες κτηνοτρόφοι από την Ήπειρο, που συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί έξω από το εργοστάσιο -διεκδικώντας να εξοφληθούν για το γάλα που έχουν παραδώσει- έσπασαν την κεντρική πύλη και προσπάθησαν να εισβάλουν στο χώρο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ

Επεισόδια ξέσπασαν στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» όταν κτηνοτρόφοι επιχείρησαν να εισβάλουν στο εργοστάσιο και ήρθαν αντιμέτωποι με άνδρες των ΜΑΤ. Όλα ξεκίνησαν όταν εκατοντάδες κτηνοτρόφοι από την Ήπειρο, που συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί έξω από το εργοστάσιο -διεκδικώντας να εξοφληθούν για το γάλα που έχουν παραδώσει- έσπασαν την κεντρική πύλη και προσπάθησαν να εισβάλουν στο χώρο.

Καθημερινή ζωή στη Δυτική Όχθη. Παλαιστίνιες περνούν μπροστά από ένα γκράφιτι ζωγραφισμένο πάνω στο τείχος του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη, ενώ κατευθύνονται προς ένα ισραηλινό σημείο ελέγχου στην πόλη της Βηθλεέμ.
REUTERS / BAZ RATNER

Παλαιστίνιες περνούν μπροστά από ένα γκράφιτι ζωγραφισμένο πάνω στο τείχος του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη, ενώ κατευθύνονται προς ένα ισραηλινό σημείο ελέγχου στην πόλη της Βηθλεέμ.

Βόρεια Κορέα: Επετειακή έκθεση του τέλους του κορεατικού πολέμου. Μία γυναίκα ντυμένη με την παραδοσιακή στολή της Βόρειας Κορέας βρίσκεται στον εκθεσιακό χώρο Kimilsungia-Kimjongilia στην Πιονγκ Γιανγκ, σε μία εκδήλωση για την 60ή επέτειο του τέλους του κορεατικού πολέμου. Ο πόλεμος της Κορέας τερματίσθηκε στις 27 Ιουλίου του 1953 με ανακωχή. Επειδή δεν υπεγράφη συνθήκη ειρήνης, οι δυο πλευρές παραμένουν τεχνικά σε πόλεμο.
REUTERS / JASON LEE

Μία γυναίκα ντυμένη με την παραδοσιακή στολή της Βόρειας Κορέας βρίσκεται στον εκθεσιακό χώρο Kimilsungia-Kimjongilia στην Πιονγκ Γιανγκ, σε μία εκδήλωση για την 60ή επέτειο του τέλους του κορεατικού πολέμου. Ο πόλεμος της Κορέας τερματίσθηκε στις 27 Ιουλίου του 1953 με ανακωχή. Επειδή δεν υπεγράφη συνθήκη ειρήνης, οι δυο πλευρές παραμένουν τεχνικά σε πόλεμο.

Πλησιάζουν οι εκλογές στην Καμπότζη. Ενας άντρας ετοιμάζει μπαλόνια για την προεκλογική συγκέντρωση του Λαϊκού Κόμματος της Καμπότζης, την τελευταία μέρα της προεκλογικής εκστρατείας, στην Πνομ Πενχ. Οι γενικές εκλογές στην Καμπότζη θα λάβουν χώρα στις 28 Ιουλίου.
Reuters / SAMRANG PRING

Ενας άντρας ετοιμάζει μπαλόνια για την προεκλογική συγκέντρωση του Λαϊκού Κόμματος της Καμπότζης, την τελευταία μέρα της προεκλογικής εκστρατείας, στην Πνομ Πενχ. Οι γενικές εκλογές στην Καμπότζη θα λάβουν χώρα στις 28 Ιουλίου.

Στην Κοπακαμπάνα ο Πάπας. Στην περίφημη παραλία Κοπακαμπάνα στο Ρίο ντε Τζανέιρο βρέθηκε ο πάπας Φραγκίσκος. Στο κήρυγμα του, ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, κάλεσε τους πλούσιους να καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να εξαλειφθούν οι κοινωνικές ανισότητες.
REUTERS / STEFANO RELLANDINI

Στην περίφημη παραλία Κοπακαμπάνα στο Ρίο ντε Τζανέιρο βρέθηκε ο πάπας Φραγκίσκος. Στο κήρυγμα του, ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, κάλεσε τους πλούσιους να καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να εξαλειφθούν οι κοινωνικές ανισότητες.

Αίγυπτος: Προφυλάκιση του Μόρσι για συνωμοσία με τη Χαμάς. Την προφυλάκιση του αποπεμφθέντος ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, για φερόμενη εμπλοκή του σε επιθέσεις οι οποίες αποδόθηκαν στην παλαιστινιακή ισλαμιστική Χαμάς, στις αρχές του 2011, όπως και για την απόδρασή του από τη φυλακή Ουάντι Νατρούν την ίδια εποχή, διέταξε την Παρασκευή δικαστήριο του Καΐρου.
REUTERS / Khaled Abdullah

Την προφυλάκιση του αποπεμφθέντος ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, για φερόμενη εμπλοκή του σε επιθέσεις οι οποίες αποδόθηκαν στην παλαιστινιακή ισλαμιστική Χαμάς, στις αρχές του 2011, όπως και για την απόδρασή του από τη φυλακή Ουάντι Νατρούν την ίδια εποχή, διέταξε την Παρασκευή δικαστήριο του Καΐρου.

Βουτιές δροσιάς στη Βιέννη. Ενα κορίτσι βουτάει σε μία πισίνα, μία ζεστή καλοκαιρινή μέρα στη Βιέννη. Από κύμα καύσωνα πληττεται η Αυστρία με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 36 βαθμούς κελσίου.
REUTERS / LEONHARD FOEGER

Ενα κορίτσι βουτάει σε μία πισίνα, μία ζεστή καλοκαιρινή μέρα στη Βιέννη. Από κύμα καύσωνα πληττεται η Αυστρία με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 36 βαθμούς κελσίου.

Κατολισθήσεις στην Κίνα . Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στην επαρχία Γκανσού της βορειοδυτικής Κίνας εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που πλήττουν από το τέλος της περασμένης εβδομάδας τη βορειοδυτική χώρα. Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι θάφτηκαν κάτω από τη λάσπη μετά από δυο κατολισθήσεις στην επαρχία Γκανσού, η οποία επλήγη τη Δευτέρα από δυο ισχυρές σεισμικές δονήσεις.
REUTERS / ROONEY CHEN

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στην επαρχία Γκανσού της βορειοδυτικής Κίνας εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που πλήττουν από το τέλος της περασμένης εβδομάδας τη βορειοδυτική χώρα. Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι θάφτηκαν κάτω από τη λάσπη μετά από δυο κατολισθήσεις στην επαρχία Γκανσού, η οποία επλήγη τη Δευτέρα από δυο ισχυρές σεισμικές δονήσεις.

Τυνησία: Διαδηλώσεις για τη δολοφονία Μπράχμι. Διαδηλωτής κρατάει μία αφίσα με την εικόνα του ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης Μοχάμεντ Μπράχμι, διαμαρτυρόμενος για τη δολοφονία του, σε συγκέντρωση στην Τύνιδα. Ο Μοχάμεντ Μπράχμι, ηγετικό στέλεχος του Λαϊκού Μετώπου και επικεφαλής του κόμματος «Κίνημα του Λαού», δολοφονήθηκε από άγνωστους ενόπλους, οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανή την Πέμπτη στην Τύνιδα.
Reuters / ANIS MILI

Διαδηλωτής κρατάει μία αφίσα με την εικόνα του ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης Μοχάμεντ Μπράχμι, διαμαρτυρόμενος για τη δολοφονία του, σε συγκέντρωση στην Τύνιδα. Ο Μοχάμεντ Μπράχμι, ηγετικό στέλεχος του Λαϊκού Μετώπου και επικεφαλής του κόμματος «Κίνημα του Λαού», δολοφονήθηκε από άγνωστους ενόπλους, οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανή την Πέμπτη στην Τύνιδα.

Στους 15 οι νεκροί από το ναυάγιο στην Ινδονησία. Διασώστες περπατούν κατά μήκος της παραλίας ψάχνοντας για πιθανούς επιζώντες από το ναυάγιο αλιευτικού σκάφους που μετέφερε λαθρομετανάστες ανοικτά της Ινδονησίας. Περίπου 190 άνθρωποι διασώθηκαν, δεκάδες από τους οποίους κατάφεραν να κολυμπήσουν μέχρι τις ακτές.
REUTERS / BEAWIHARTA

Διασώστες περπατούν κατά μήκος της παραλίας ψάχνοντας για πιθανούς επιζώντες από το ναυάγιο αλιευτικού σκάφους που μετέφερε λαθρομετανάστες ανοικτά της Ινδονησίας. Περίπου 190 άνθρωποι διασώθηκαν, δεκάδες από τους οποίους κατάφεραν να κολυμπήσουν μέχρι τις ακτές.