Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013 19:08

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013.

77 νεκροί και 143 τραυματίες από τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στη Γαλικία. Τουλάχιστον 77 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 143 τραυματίστηκαν κατά τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας που σημειώθηκε χθες βράδυ στη βορειοδυτική Ισπανία, σύμφωνα με νεότερο προσωρινό απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το δικαστήριο της περιφέρειας της Γαλικίας.
REUTERS / MIGUEL VIDAL

Τουλάχιστον 77 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 143 τραυματίστηκαν κατά τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας που σημειώθηκε χθες βράδυ στη βορειοδυτική Ισπανία, σύμφωνα με νεότερο προσωρινό απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το δικαστήριο της περιφέρειας της Γαλικίας.

Η Κάρολαϊν Κένεντι διορίσθηκε πρέσβειρα της χώρας της στην Ιαπωνία. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διόρισε την Κάρολαϊν Κένεντι, κόρη του δολοφονηθέντος προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι, στη θέση της πρέσβειρας στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος. Η 55χρονη Κένεντι, της οποίας ο διορισμός απομένει να εγκριθεί από τη Γερουσία, ήταν μία από τις πρώτες δημόσιες προσωπικότητες στις ΗΠΑ που είχε υποστηρίξει τον Ομπάμα κατά την εκστρατεία του για την διεκδίκηση του χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές απέναντι στη Χίλαρι Κλίντον.
PHIL MCCARTEN ,

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διόρισε την Κάρολαϊν Κένεντι, κόρη του δολοφονηθέντος προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι, στη θέση της πρέσβειρας στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος. Η 55χρονη Κένεντι, της οποίας ο διορισμός απομένει να εγκριθεί από τη Γερουσία, ήταν μία από τις πρώτες δημόσιες προσωπικότητες στις ΗΠΑ που είχε υποστηρίξει τον Ομπάμα κατά την εκστρατεία του για την διεκδίκηση του χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές απέναντι στη Χίλαρι Κλίντον.

Συγκέντρωση υποστηρικτών του Μόρσι. Μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι συγκεντρώνονται για να διαδηλώσουν μαζικά στο Κάιρο. Οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις απηύθυναν στη Μουσουλμανική Αδελφότητα τελεσίγραφο διάρκειας 48 ωρών να αποδεχθεί τον οδικό χάρτη πολιτικής μετάβασης.
EPA / MOHAMMED SABER

Μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι συγκεντρώνονται για να διαδηλώσουν μαζικά στο Κάιρο. Οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις απηύθυναν στη Μουσουλμανική Αδελφότητα τελεσίγραφο διάρκειας 48 ωρών να αποδεχθεί τον οδικό χάρτη πολιτικής μετάβασης.

Ινδονησία: Αγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων μετά τη βύθιση αλιευτικού που μετέφερε μετανάστες. Εννέα άνθρωποι πνίγηκαν και περί τους 189 διασώθηκαν μετά το ναυάγιο αλιευτικού πλοίου που μετέφερε κυρίως μετανάστες, οι οποίοι σκόπευαν να ζητήσουν άσυλο στην Αυστραλία, επιβεβαίωσε αξιωματικός της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης της Δυτικής Ιάβας. Το πλοίο βυθίστηκε στ΄ανοικτά της επαρχίας της Δυτικής Ιάβας την Τρίτη, λίγο μετά την αναχώρησή του για το νησί των Χριστουγέννων που είναι αυστραλιανό έδαφος.
EPA / ANDRA SUBHAN

Εννέα άνθρωποι πνίγηκαν και περί τους 189 διασώθηκαν μετά το ναυάγιο αλιευτικού πλοίου που μετέφερε κυρίως μετανάστες, οι οποίοι σκόπευαν να ζητήσουν άσυλο στην Αυστραλία, επιβεβαίωσε αξιωματικός της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης της Δυτικής Ιάβας. Το πλοίο βυθίστηκε στ΄ανοικτά της επαρχίας της Δυτικής Ιάβας την Τρίτη, λίγο μετά την αναχώρησή του για το νησί των Χριστουγέννων που είναι αυστραλιανό έδαφος.

Αλμα με ακρίβεια ρολογιού . Ένας άνδρας πηδά από πλατφόρμα καταδύσεων, ύψους 10 μέτρων, στη λίμνη της Ζυρίχης κατά τη διάρκεια μίας ηλιόλουστης καλοκαιρινής ημέρας στην Ελβετία. Στο βάθος διακρίνεται η εκκλησία του Αγίου Πέτρου.
REUTERS / ARND WIEGMANN

Ένας άνδρας πηδά από πλατφόρμα καταδύσεων, ύψους 10 μέτρων, στη λίμνη της Ζυρίχης κατά τη διάρκεια μίας ηλιόλουστης καλοκαιρινής ημέρας στην Ελβετία. Στο βάθος διακρίνεται η εκκλησία του Αγίου Πέτρου.

Στην Ατλέτικο Μινέιρο το Κόπα Λιμπερταδόρες. Σε μια θρυλική ανατροπή, η Ατλέτικο Μινέιρο νίκησε την Ολίμπια Ασουνθιόν στα πέναλτι με 4-3 και κατάκτησε το πρώτο Κόπα Λιμπερταδόρες στην ιστορία της. Ενώπιον 60.000 οπαδών τους στο «Μινεϊράο», οι γηπεδούχοι επιτέθηκαν από το πρώτο λεπτό για να ανατρέψουν το εις βάρος τους 0-2 από τον πρώτο αγώνα και η επιμονή τους, εν τέλει, ανταμείφθηκε. Η βραζιλιάνικη ομάδα έφτασε στο 1-0 με τον Τζο στο 46
REUTERS / STRINGER

Σε μια θρυλική ανατροπή, η Ατλέτικο Μινέιρο νίκησε την Ολίμπια Ασουνθιόν στα πέναλτι με 4-3 και κατάκτησε το πρώτο Κόπα Λιμπερταδόρες στην ιστορία της. Ενώπιον 60.000 οπαδών τους στο «Μινεϊράο», οι γηπεδούχοι επιτέθηκαν από το πρώτο λεπτό για να ανατρέψουν το εις βάρος τους 0-2 από τον πρώτο αγώνα και η επιμονή τους, εν τέλει, ανταμείφθηκε. Η βραζιλιάνικη ομάδα έφτασε στο 1-0 με τον Τζο στο 46' και κατόρθωσε να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα με τον Λεονάρντο Σίλβα (φωτογραφία) στο 87'.

Καύσωνας στην Ιαπωνία. Σκύλος προσπαθεί να δροσιστεί σε σιντριβάνι στο Τόκιο. Ο καύσωνας που πλήττει μεγάλο μέρος της Ιαπωνίας έχει στοιχίσει τη ζωή μέχρι στιγμής σε 62 ανθρώπους μόνο στο Τόκιο και έχει στείλει χιλιάδες στα νοσοκομεία, μεταδίδουν τα ιαπωνικά ΜΜΕ. Εδώ και περίπου 20 ημέρες, η θερμοκρασία ξεπερνά ακόμα και τους 35 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά σε πολλές πόλεις της ανατολικής, κεντρικής και δυτικής χώρας.
REUTERS / Toru Hanai

Σκύλος προσπαθεί να δροσιστεί σε σιντριβάνι στο Τόκιο. Ο καύσωνας που πλήττει μεγάλο μέρος της Ιαπωνίας έχει στοιχίσει τη ζωή μέχρι στιγμής σε 62 ανθρώπους μόνο στο Τόκιο και έχει στείλει χιλιάδες στα νοσοκομεία, μεταδίδουν τα ιαπωνικά ΜΜΕ. Εδώ και περίπου 20 ημέρες, η θερμοκρασία ξεπερνά ακόμα και τους 35 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά σε πολλές πόλεις της ανατολικής, κεντρικής και δυτικής χώρας.

120 χρόνια από τη διάνοιξη της Διώρυγας της Κορίνθου. Σαν σήμερα στις 25 Ιουλίου του 1893 έγιναν τα εγκαίνια της Διώρυγας Κορίνθου. Η διάνοιξη της Διώρυγας της Κορίνθου συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της ναυτιλίας, του τουρισμού και της Ελληνικής οικονομίας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Σαν σήμερα στις 25 Ιουλίου του 1893 έγιναν τα εγκαίνια της Διώρυγας Κορίνθου. Η διάνοιξη της Διώρυγας της Κορίνθου συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της ναυτιλίας, του τουρισμού και της Ελληνικής οικονομίας.