Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013 19:21

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013.

Συγχρονισμένες καταδύσεις με φόντο τη Σαγράδα Φαμίλια. Οι Maria Kurjo και Julia Stolle, μέλη της γερμανικής αποστολής, προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βαρκελώνης που θα ξεκινήσει στις 20 Ιουλίου. Θα διαγωνιστούν στις συγχρονισμένες καταδύσεις από πλατφόρμα 10 μ.
REUTERS / GUSTAU NACARINO

Οι Maria Kurjo και Julia Stolle, μέλη της γερμανικής αποστολής, προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βαρκελώνης που θα ξεκινήσει στις 20 Ιουλίου. Θα διαγωνιστούν στις συγχρονισμένες καταδύσεις από πλατφόρμα 10 μ.

Πέρασε το πολυνομοσχέδιο. Ενθουσιασμός επικρατεί στα κυβερνητικά έδρανα μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, με βουλευτές  να συγχαίρουν τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
REUTERS / JOHN KOLESIDIS

Ενθουσιασμός επικρατεί στα κυβερνητικά έδρανα μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, με βουλευτές  να συγχαίρουν τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Ραμαζάνι στην Ινδία. Δύο αγόρια διαβάζουν το Κοράνι σε ένα τέμενος στην Καλκούτα της Ινδίας, καθώς συνεχίζεται το Ραμαζάνι.
REUTERS / RUPAK DE CHOWDHURI

Δύο αγόρια διαβάζουν το Κοράνι σε ένα τέμενος στην Καλκούτα της Ινδίας, καθώς συνεχίζεται το Ραμαζάνι.

Φωτογραφίζοντας δελφίνια. Παιδιά φωτογραφίζουν δελφίνια στον ζωολογικό κήπο της Νυρεμβέργης στη Γερμανία.
EPA / DANIEL KARMANN

Παιδιά φωτογραφίζουν δελφίνια στον ζωολογικό κήπο της Νυρεμβέργης στη Γερμανία.

Νόμιμος και τυπικά σε Αγγλία και Ουαλία ο γάμος ομοφυλοφίλων. Ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου νομιμοποιήθηκε και επισήμως την Τετάρτη στην Αγγλία και στην Ουαλία, αφού η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε την έγκρισή της στο νομοσχέδιο. Οι πρώτοι γάμοι ομοφυλοφίλων θα τελεστούν «το νωρίτερο το καλοκαίρι του 2014», καθώς στο μεταξύ θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες διοικητικές προσαρμογές.
REUTERS / ANDREW WINNING

Ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου νομιμοποιήθηκε και επισήμως την Τετάρτη στην Αγγλία και στην Ουαλία, αφού η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε την έγκρισή της στο νομοσχέδιο. Οι πρώτοι γάμοι ομοφυλοφίλων θα τελεστούν «το νωρίτερο το καλοκαίρι του 2014», καθώς στο μεταξύ θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες διοικητικές προσαρμογές.

Μπερνάνκι: Ευέλικτη η Fed στην αγορά ομολόγων. Ο επικεφαλής της Φέντεραλ Ριζέρβ Μπεν Μπερνάνκι κατά τη σημερινή του κατάθεση στο Κογκρέσο επανέλαβε την υποστηρικτική στάση της Fed, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η κεντρική τράπεζα να αλλάξει σχέδια εάν μεταβληθούν οι προοπτικές της οικονομίας. Στον απόηχο της κατάθεσης του Μπεν Μπερνάνκι η συνεδρίαση στη Wall Street ξεκίνησε με συγκρατημένη άνοδο.
REUTERS / JAMES LAWLER DUGGAN

Ο επικεφαλής της Φέντεραλ Ριζέρβ Μπεν Μπερνάνκι κατά τη σημερινή του κατάθεση στο Κογκρέσο επανέλαβε την υποστηρικτική στάση της Fed, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η κεντρική τράπεζα να αλλάξει σχέδια εάν μεταβληθούν οι προοπτικές της οικονομίας. Στον απόηχο της κατάθεσης του Μπεν Μπερνάνκι η συνεδρίαση στη Wall Street ξεκίνησε με συγκρατημένη άνοδο.

Μπαγκλαντές: Καταδίκη σε θάνατο για ηγέτη ισλαμικού κόμματος . Σε θάνατο καταδικάστηκε από το δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου του Μπαγκλαντές ο 65χρονος Αλί Αχσάν Μοχάμεντ Μοτζαχίν (στη φωτογραφία, κατά την προσέλευσή του στο δικαστήριο), γενικός γραμματέας του κόμματος Τζαμαάτ-ε-Ισλάμι. Ο Μοτζαχίν κρίθηκε ένοχος για γενοκτονία, συνωμοσία για τη δολοφονία διανοουμένων, βασανισμούς και απαγωγές στη διάρκεια του πολέμου του 1971 για την ανεξαρτησία του Μπανγκλαντές.
REUTERS / STRINGER
Σε θάνατο καταδικάστηκε από το δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου του Μπαγκλαντές ο 65χρονος Αλί Αχσάν Μοχάμεντ Μοτζαχίν (στη φωτογραφία, κατά την προσέλευσή του στο δικαστήριο), γενικός γραμματέας του κόμματος Τζαμαάτ-ε-Ισλάμι. Ο Μοτζαχίν κρίθηκε ένοχος για γενοκτονία, συνωμοσία για τη δολοφονία διανοουμένων, βασανισμούς και απαγωγές στη διάρκεια του πολέμου του 1971 για την ανεξαρτησία του Μπανγκλαντές.
Ινδία: Είκοσι μαθητές πέθαναν από τροφική δηλητηρίαση. Μαθητές νοσηλεύονται με τροφική δηλητηρίαση ύστερα από γεύμα που κατανάλωσαν σε σχολική καντίνα στο κρατίδιο Μπιχάρ της Ινδίας. Τουλάχιστον είκοσι παιδιά έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλα 30 νοσηλεύονται. Οι τροφικές δηλητηριάσεις είναι συχνές στα σχολεία της Ινδίας εξαιτίας των κακών συνθηκών υγιεινής που επικρατούν στις κουζίνες των σχολείων και της χαμηλής ποιότητας των ειδών διατροφής που σερβίρονται.
EPA / STRINGER

Μαθητές νοσηλεύονται με τροφική δηλητηρίαση ύστερα από γεύμα που κατανάλωσαν σε σχολική καντίνα στο κρατίδιο Μπιχάρ της Ινδίας. Τουλάχιστον είκοσι παιδιά έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλα 30 νοσηλεύονται. Οι τροφικές δηλητηριάσεις είναι συχνές στα σχολεία της Ινδίας εξαιτίας των κακών συνθηκών υγιεινής που επικρατούν στις κουζίνες των σχολείων και της χαμηλής ποιότητας των ειδών διατροφής που σερβίρονται.

Βουλή: Ομιλία του Α. Τσίπρα για το πολυνομοσχέδιο. «Ο δρόμος που έχετε επιλέξει, είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην καταστροφή» τόνισε στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γιάννη Στουρνάρα να απαντά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πέσει έξω στις προβλέψεις του. Απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών, και με αφορμή την επίσκεψη Σόιμπλε στη χώρα μας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «κι εκείνοι που σας στηρίζουν με ψευτοδώρα, είναι εκείνοι που θα πάρουν όσα μπορούν από σας που έχουν του χεριού τους, μέχρι να έρθει μια κυβέρνηση που θα αποκαταστήσει την εθνική κυριαρχία στη χώρα. Μην χαίρεστε για τα μικρά δωράκια που σας φέρνει ο κος Σόιμπλε. Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες...».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές

«Ο δρόμος που έχετε επιλέξει, είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην καταστροφή» τόνισε στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γιάννη Στουρνάρα να απαντά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πέσει έξω στις προβλέψεις του. Απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών, και με αφορμή την επίσκεψη Σόιμπλε στη χώρα μας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «κι εκείνοι που σας στηρίζουν με ψευτοδώρα, είναι εκείνοι που θα πάρουν όσα μπορούν από σας που έχουν του χεριού τους, μέχρι να έρθει μια κυβέρνηση που θα αποκαταστήσει την εθνική κυριαρχία στη χώρα. Μην χαίρεστε για τα μικρά δωράκια που σας φέρνει ο κος Σόιμπλε. Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες...».

Τα 59α γενέθλια της Μέρκελ. Τα 59α γενέθλια γιορτάζει σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ. Στη φωτογραφία κρατά μια ανθοδέσμη που της προσφέρθηκε στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.
REUTERS / TOBIAS SCHWARZ

Τα 59α γενέθλια γιορτάζει σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ. Στη φωτογραφία κρατά μια ανθοδέσμη που της προσφέρθηκε στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Πορεία δημάρχων και δημοτικών υπαλλήλων στο Σύνταγμα. Έξω από τη Βουλή, όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο, βρίσκονται έως αυτή την ώρα δήμαρχοι και δημοτικοί υπάλληλοι, διαμαρτυρόμενοι για το πολυνομοσχέδιο που θέτει σε διαθεσιμότητα δημοτικούς υπαλλήλους. Δήμαρχοι και δημοτικοί υπάλληλοι ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11 το πρωί πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος με προορισμό την πλατεία Συντάγματος, συνοδευόμενοι από δημοτικά αυτοκίνητα και μηχανές.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Έξω από τη Βουλή, όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο, βρίσκονται έως αυτή την ώρα δήμαρχοι και δημοτικοί υπάλληλοι, διαμαρτυρόμενοι για το πολυνομοσχέδιο που θέτει σε διαθεσιμότητα δημοτικούς υπαλλήλους. Δήμαρχοι και δημοτικοί υπάλληλοι ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11 το πρωί πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος με προορισμό την πλατεία Συντάγματος, συνοδευόμενοι από δημοτικά αυτοκίνητα και μηχανές.

Ο πόλεμος στοιχίζει τη ζωή σε πάνω από 5.000 ανθρώπους κάθε μήνα στη Συρία. Αντρας μεταφέρει παιδί που τραυματίστηκε στη διάρκεια αεροπορικού βομβαρδισμού από τις καθεστωτικές δυνάμεις κοντά στη Δαμασκό. Πέντε χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μήνα στη Συρία ένεκα του εμφυλίου πολέμου, ο οποίος έχει προκαλέσει τη δεινότερη ποτέ κρίση σ’ ό,τι αφορά τους πρόσφυγες από την εποχή της γενοκτονίας στη Ρουάντα πριν 20 χρόνια, ανακοίνωσαν υπεύθυνοι του ΟΗΕ. Οι ίδιες πηγές κάλεσαν επίσης το ΣΑ του Οργανισμού, το οποίο είναι βαθιά διχασμένο σχετικά με τη συριακή κρίση, να λάβει ακόμη πιο έντονα μέτρα απέναντι σε αυτόν τον πόλεμο, ο οποίος μέσα σε 26 μήνες έχει προκαλέσει πάνω από 100.000 νεκρούς.
REUTERS / STRINGER

Αντρας μεταφέρει παιδί που τραυματίστηκε στη διάρκεια αεροπορικού βομβαρδισμού από τις καθεστωτικές δυνάμεις κοντά στη Δαμασκό. Πέντε χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μήνα στη Συρία ένεκα του εμφυλίου πολέμου, ο οποίος έχει προκαλέσει τη δεινότερη ποτέ κρίση σ’ ό,τι αφορά τους πρόσφυγες από την εποχή της γενοκτονίας στη Ρουάντα πριν 20 χρόνια, ανακοίνωσαν υπεύθυνοι του ΟΗΕ. Οι ίδιες πηγές κάλεσαν επίσης το ΣΑ του Οργανισμού, το οποίο είναι βαθιά διχασμένο σχετικά με τη συριακή κρίση, να λάβει ακόμη πιο έντονα μέτρα απέναντι σε αυτόν τον πόλεμο, ο οποίος μέσα σε 26 μήνες έχει προκαλέσει πάνω από 100.000 νεκρούς.

Ο Μπόνο των U2 έλαβε το γαλλικό βραβείο πολιτισμού. Ο ιρλανδός τραγουδιστής του δημοφιλούς συγκροτήματος U2, Πολ Χιούσον, γνωστός ως «Μπόνο», έλαβε την Τρίτη το υψηλότερο βραβείο πολιτισμού από τη Γαλλία, για τη συμβολή του τόσο στη μουσική κουλτούρα όσο και στην αφοσίωσή του σε ανθρωπιστικούς σκοπούς. Ο Μπόνο έλαβε από την υπουργό Πολιτισμού, Ορελί Φιλιπετί, το βραβείο του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.
REUTERS / CHARLES PLATIAU

Ο ιρλανδός τραγουδιστής του δημοφιλούς συγκροτήματος U2, Πολ Χιούσον, γνωστός ως «Μπόνο», έλαβε την Τρίτη το υψηλότερο βραβείο πολιτισμού από τη Γαλλία, για τη συμβολή του τόσο στη μουσική κουλτούρα όσο και στην αφοσίωσή του σε ανθρωπιστικούς σκοπούς. Ο Μπόνο έλαβε από την υπουργό Πολιτισμού, Ορελί Φιλιπετί, το βραβείο του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Η Αβάνα επιβεβαίωσε ότι τα όπλα που βρέθηκαν είναι δικά της. Οι κουβανικές αρχές επιβεβαίωσαν σήμερα ότι τα όπλα που βρέθηκαν σε βορειοκορεατικό πλοίο το οποίο εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από τις παναμαϊκές αρχές στη διώρυγα τη Δευτέρα, τούς ανήκουν και δήλωσαν ότι τα όπλα αυτά είχαν προορισμό της Βόρεια Κορέα όπου θα επισκευάζονταν πριν επιστρέψουν στο νησί, ενώ οι αρχές του Παναμά συνεχίζουν την επιθεώρηση του πλοίου.
REUTERS / CARLOS JASSO

Οι κουβανικές αρχές επιβεβαίωσαν σήμερα ότι τα όπλα που βρέθηκαν σε βορειοκορεατικό πλοίο το οποίο εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από τις παναμαϊκές αρχές στη διώρυγα τη Δευτέρα, τούς ανήκουν και δήλωσαν ότι τα όπλα αυτά είχαν προορισμό της Βόρεια Κορέα όπου θα επισκευάζονταν πριν επιστρέψουν στο νησί, ενώ οι αρχές του Παναμά συνεχίζουν την επιθεώρηση του πλοίου.