Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013 19:09

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 16 Ιουλίου 2013.

Ενθουσιώδης υποδοχή. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν τυγχάνει ενθουσιώδους υποδοχής από εργαζόμενες, κατά την επίσκεψή του σε καλλιέργεια μανιταριών, σε αυτή τη φωτογραφία, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το πρακτορείο ειδήσεων της ασιατικής χώρας (KCNA).
REUTERS / KCNA

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν τυγχάνει ενθουσιώδους υποδοχής από εργαζόμενες, κατά την επίσκεψή του σε καλλιέργεια μανιταριών, σε αυτή τη φωτογραφία, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το πρακτορείο ειδήσεων της ασιατικής χώρας (KCNA).

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Πολίτες βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην πλατεία Συντάγματος κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου ενάντια στη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Πολίτες βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην πλατεία Συντάγματος κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου ενάντια στη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Πυρκαγιά στην Καλιφόρνια. Φωτογραφία μακράς έκθεσης της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, από την οποία έχουν καταστραφεί τουλάχιστον δύο κτήρια. Το ορεινό έδαφος και οι ασταθείς άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, που μάχονται με τις φλόγες από το απόγευμα της Δευτέρας.
EPA / STUART PALLEY

Φωτογραφία μακράς έκθεσης της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, από την οποία έχουν καταστραφεί τουλάχιστον δύο κτήρια. Το ορεινό έδαφος και οι ασταθείς άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, που μάχονται με τις φλόγες από το απόγευμα της Δευτέρας.

Στο δρόμο προς τις εκλογές. Δύο παιδιά περπατούν μπροστά από τοίχο με σκισμένες προεκλογικές αφίσες στο Μπαμάκο του Μάλι. Οι εκλογές στην αφρικανική χώρα θα διεξαχθούν στις 28 Ιουλίου.
REUTERS / JOE PENNEY

Δύο παιδιά περπατούν μπροστά από τοίχο με σκισμένες προεκλογικές αφίσες στο Μπαμάκο του Μάλι. Οι εκλογές στην αφρικανική χώρα θα διεξαχθούν στις 28 Ιουλίου.

Νεογέννητα πάντα . Νεογέννητα δίδυμα πάντα φωτογραφίζονται στον ζωολογικό κήπο Ατλάντα στις ΗΠΑ, μία ημέρα μετά τη γέννησή τους.
REUTERS / HANDOUT

Νεογέννητα δίδυμα πάντα φωτογραφίζονται στον ζωολογικό κήπο Ατλάντα στις ΗΠΑ, μία ημέρα μετά τη γέννησή τους.

«Εντός της εβδομάδας» το πριγκιπικό τέκνο. Ρεπόρτερ, φωτογράφοι και οπερατέρ από όλο τον πλανήτη έχουν «κατασκηνώσει» στον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου της Σεντ Μέρι στο Λονδίνο από τις αρχές Ιουλίου, έτοιμοι να μεταδώσουν τα ευχάριστα για την βρετανική βασιλική οικογένεια. Στην αποκάλυψη ότι η βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας αναμένει το πριγκιπικό τέκνο των Γουίλιαμ και Κέιτ, «εντός της τρέχουσας εβδομάδας», προχώρησε η δούκισσα του Κόρνγουολ, Καμίλα.
REUTERS / STEFAN WERMUTH

Ρεπόρτερ, φωτογράφοι και οπερατέρ από όλο τον πλανήτη έχουν «κατασκηνώσει» στον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου της Σεντ Μέρι στο Λονδίνο από τις αρχές Ιουλίου, έτοιμοι να μεταδώσουν τα ευχάριστα για την βρετανική βασιλική οικογένεια. Στην αποκάλυψη ότι η βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας αναμένει το πριγκιπικό τέκνο των Γουίλιαμ και Κέιτ, «εντός της τρέχουσας εβδομάδας», προχώρησε η δούκισσα του Κόρνγουολ, Καμίλα.

Διαδηλώσεις κατά του πολυνομοσχεδίου. Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας με κεντρικό σύνθημα «όχι στις απολύσεις» και ζητώντας την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.
EPA / ORESTIS PANAGIOTOU

Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας με κεντρικό σύνθημα «όχι στις απολύσεις» και ζητώντας την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

«Η συριακή ανθρωπιστική κρίση η χειρότερη μετά τη γενοκτονία της Ρουάντα». Η προσφυγική κρίση λόγω του συριακού εμφυλίου πολέμου είναι πλέον η χειρότερη από την εποχή της γενοκτονίας της Ρουάντα, με 1,8 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν διασπαρεί σε γειτονικές της Συρίας χώρες, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρες, την Τρίτη.
REUTERS / MUHAMMAD HAMED

Η προσφυγική κρίση λόγω του συριακού εμφυλίου πολέμου είναι πλέον η χειρότερη από την εποχή της γενοκτονίας της Ρουάντα, με 1,8 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν διασπαρεί σε γειτονικές της Συρίας χώρες, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρες, την Τρίτη.

Ψάρεμα ανάμεσα σε υάκινθους του νερού. Ένας άνδρας ψαρεύει σε νερά καλυμμένα με υάκινθους του νερού σε ταμιευτήρα της κομητείας Τζινπίνγκ στην επαρχία Γκουιζού της Κίνας.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Ένας άνδρας ψαρεύει σε νερά καλυμμένα με υάκινθους του νερού σε ταμιευτήρα της κομητείας Τζινπίνγκ στην επαρχία Γκουιζού της Κίνας.

Σκαλιά... με υπογραφή βαν Γκογκ. Δύο γυναίκες κατεβαίνουν σκαλιά στα οποία είναι ζωγραφισμένο το γνωστό έργο του Βίνσεντ βαν Γκογκ,  «Βάζο με 12 ηλιοτρόπια». Μια συλλογή από τρισδιάστατες αναπαραστάσεις έργων του βαν Γκογκ, εγκεκριμένη από τους επιμελητές του μουσείου του ζωγράφου στο Άμστερνταμ, εκτίθεται σε γκαλερί στο εμπορικό κέντρο του τερματικού σταθμού του λιμανιού του Χονγκ Κόνγκ.
REUTERS / BOBBY YIP
Δύο γυναίκες κατεβαίνουν σκαλιά στα οποία είναι ζωγραφισμένο το γνωστό έργο του Βίνσεντ βαν Γκογκ, «Βάζο με 12 ηλιοτρόπια». Μια συλλογή από τρισδιάστατες αναπαραστάσεις έργων του βαν Γκογκ, εγκεκριμένη από τους επιμελητές του μουσείου του ζωγράφου στο Άμστερνταμ, εκτίθεται σε γκαλερί στο εμπορικό κέντρο του τερματικού σταθμού του λιμανιού του Χονγκ Κόνγκ.
Κέιπ Τάουν: Έκθεση φωτογραφίας για τον Νέλσον Μαντέλα. Ένας άνδρας κοιτάζει τις εικόνες του Νέλσον Μαντέλα σε έκθεση για τον πρώην πρόεδρο της Ν. Αφρικής στην πόλη του Κέιπ Τάουν. Ο Μαντέλα εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Πρετόρια, όπου βρίσκεται από τις  8 Ιουνίου, την ώρα που η χώρα προετοιμάζεται για τον εορτασμό των 95ων γενεθλίων του στις 18 Ιουλίου.
EPA / NIC BOTHMA

Ένας άνδρας κοιτάζει τις εικόνες του Νέλσον Μαντέλα σε έκθεση για τον πρώην πρόεδρο της Ν. Αφρικής στην πόλη του Κέιπ Τάουν. Ο Μαντέλα εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Πρετόρια, όπου βρίσκεται από τις  8 Ιουνίου, την ώρα που η χώρα προετοιμάζεται για τον εορτασμό των 95ων γενεθλίων του στις 18 Ιουλίου.

Υψηλές θερμοκρασίες στην Ολλάνδία. Ένας νεαρός ξαπλώνει σε σιντριβάνι της πλατείας Spui στη Χάγη αναζητώντας μία ανάσα δροσιάς. Οι θερμοκρασίες στην Ολλανδία, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, είναι υψηλές, χωρίς κανένα ίχνος συννεφιάς στον ορίζοντα.
EPA / Martijn Beekman

Ένας νεαρός ξαπλώνει σε σιντριβάνι της πλατείας Spui στη Χάγη αναζητώντας μία ανάσα δροσιάς. Οι θερμοκρασίες στην Ολλανδία, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, είναι υψηλές, χωρίς κανένα ίχνος συννεφιάς στον ορίζοντα.

Παναμάς: Δέσμευση βορειοκορεατικού πλοίου «με αδήλωτο στρατιωτικό φορτίο». Πλοίο με «αδήλωτο στρατιωτικό φορτίο» και σημαία Βόρειας Κορέας δέσμευσαν οι αρχές του Παναμά, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της χώρας, Ρικάρντο Μαρτινέλι. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Μαρτινέλι στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το πλοίο, το οποίο είχε ξεκινήσει από την Κούβα, μετέφερε «σύγχρονο πυραυλικό εξοπλισμό».
 
REUTERS / CARLOS JASSO

 

«Πάρα πολύ δύσκολη η θέση του Κ. Μητσοτάκη», εκτιμά η Λε Μοντ. «Η Ελλάδα στη δοκιμασία ενός νέου σχεδίου λιτότητας», τιτλοφορεί ολοσέλιδο ρεπορτάζ της η εφημερίδα Λε Μοντ. «Για τους δημόσιους υπαλλήλους που κινδυνεύουν με απόλυση, είναι η ίδια η ζωή που καταρρέει», υπογραμμίζει. Σύμφωνα με το άρθρο, η θέση του νέου υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πάρα πολύ δύσκολη και θα μπορούσε να τον καταστήσει «τον πλέον αντιδημοφιλή πολιτικό».
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

«Η Ελλάδα στη δοκιμασία ενός νέου σχεδίου λιτότητας», τιτλοφορεί ολοσέλιδο ρεπορτάζ της η εφημερίδα Λε Μοντ. «Για τους δημόσιους υπαλλήλους που κινδυνεύουν με απόλυση, είναι η ίδια η ζωή που καταρρέει», υπογραμμίζει. Σύμφωνα με το άρθρο, η θέση του νέου υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πάρα πολύ δύσκολη και θα μπορούσε να τον καταστήσει «τον πλέον αντιδημοφιλή πολιτικό».

 Άνοιξαν οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος .
EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

'Ανοιξαν πριν λίγο οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος καθώς αποχωρούν σταδιακά οι διαδηλωτές, ενώ κλειστή παραμένει ακόμα η λεωφόρος Αμαλίας, από το ύψος του κοινοβουλίου ως τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Κάιρο: 7 νεκροί και 261 τραυματίες στα επεισόδια της Δευτέρας. Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 261 τραυματίστηκαν στο Κάιρο κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν υποστηρικτές του ανατραπέντος ισλαμιστή εκλεγμένου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι συγκρούστηκαν με αντιπάλους του και τις δυνάμεις επιβολής του νόμου. Τα νέα επεισόδια εντείνουν τους φόβους περί αποσταθεροποίησης της πολυπληθέστερης χώρας του αραβικού κόσμου.
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 261 τραυματίστηκαν στο Κάιρο κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν υποστηρικτές του ανατραπέντος ισλαμιστή εκλεγμένου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι συγκρούστηκαν με αντιπάλους του και τις δυνάμεις επιβολής του νόμου. Τα νέα επεισόδια εντείνουν τους φόβους περί αποσταθεροποίησης της πολυπληθέστερης χώρας του αραβικού κόσμου.

Οι αρχές συνέλαβαν 401 ανθρώπους για τα επεισόδια που σημειώθηκαν τη νύχτα στο Κάιρο. Οι αρχές της Αιγύπτου συνέλαβαν 401 ανθρώπους στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται για τα αιματηρά επεισόδια τα οποία ξέσπασαν κατά την διάρκεια της νύχτας ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπάλους του ανατραπέντος από το στρατό ισλαμιστή εκλεγμένου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, όπως μετέδωσε το αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.
REUTERS / MOHAMED ABD EL GHANY

Οι αρχές της Αιγύπτου συνέλαβαν 401 ανθρώπους στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται για τα αιματηρά επεισόδια τα οποία ξέσπασαν κατά την διάρκεια της νύχτας ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπάλους του ανατραπέντος από το στρατό ισλαμιστή εκλεγμένου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, όπως μετέδωσε το αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Πανό βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον περίβολο της Βουλής.  Στον περίβολο της Βουλής βγήκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και σήκωσαν πανό,  κατά τη διάρκεια του απεργιακού συλλαλητηρίου.
«Να απολύσουμε την κυβέρνηση. "Όχι" στις απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα», αναγράφεται στο πανό, το οποίο αναρτήθηκε από εξωτερικά του κοινοβουλίου, πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη, από την Κ.Ο. του κόμματος.

 Στον περίβολο της Βουλής βγήκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και σήκωσαν πανό,  κατά τη διάρκεια του απεργιακού συλλαλητηρίου.

«Να απολύσουμε την κυβέρνηση. "Όχι" στις απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα», αναγράφεται στο πανό, το οποίο αναρτήθηκε από εξωτερικά του κοινοβουλίου, πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη, από την Κ.Ο. του κόμματος.