Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013 20:20

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013.

Πλημμύρες στην Ινδία. Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο τελευταίο κύμα πλημμυρών και κατολισθήσεων το οποίο συμπίπτει με την κανονική έλευση της εποχής των μουσώνων στην Ινδία, ανέφεραν την Παρασκευή ινδοί αξιωματούχοι στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους όταν παρασύρθηκαν από ορμητικά ύδατα στην ανατολικό κρατίδιο της Ορίσα,  όπου επλήγη ιδιαιτέρως η περιοχή Μαλκανγκίρι, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο διαχείρισης κρίσεων.
EPA / DIVYAKANT SOLANKI

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο τελευταίο κύμα πλημμυρών και κατολισθήσεων το οποίο συμπίπτει με την κανονική έλευση της εποχής των μουσώνων στην Ινδία, ανέφεραν την Παρασκευή ινδοί αξιωματούχοι στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους όταν παρασύρθηκαν από ορμητικά ύδατα στην ανατολικό κρατίδιο της Ορίσα,  όπου επλήγη ιδιαιτέρως η περιοχή Μαλκανγκίρι, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο διαχείρισης κρίσεων.

Χαλάρωση στον Πύργο του Άιφελ. Μία γυναίκα ξεκουράζεται σε δημόσιο κήπο κοντά στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι, απολαμβάνοντας ένα ηλιόλουστο καλοκαιρινό απόγευμα.
REUTERS / GONZALO FUENTES

Μία γυναίκα ξεκουράζεται σε δημόσιο κήπο κοντά στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι, απολαμβάνοντας ένα ηλιόλουστο καλοκαιρινό απόγευμα.

Προσευχή εν μέσω διαμαρτυρίας. Υποστηρικτές του ανατραπέντος αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι προσεύχονται κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Κάιρο. Οι ισλαμιστές οπαδοί του έκπτωτου προέδρου διαδήλωσαν στο Κάιρο την Παρασκευή, έπειτα από μία εβδομάδα βίας, κατά τη διάρκεια της οποίας περισσότεροι από 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο διχασμένο κράτος της Αιγύπτου.
REUTERS / SUHAIB SALEM

Υποστηρικτές του ανατραπέντος αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι προσεύχονται κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Κάιρο. Οι ισλαμιστές οπαδοί του έκπτωτου προέδρου διαδήλωσαν στο Κάιρο την Παρασκευή, έπειτα από μία εβδομάδα βίας, κατά τη διάρκεια της οποίας περισσότεροι από 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο διχασμένο κράτος της Αιγύπτου.

Κίνα: 230 οι νεκροί και αγνοούμενοι λόγω πλημμυρών. Περισσότεροι από 230 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο ή θεωρούνται αγνοούμενοι στην Κίνα εξαιτίας των ισχυρών βροχών σε ολόκληρη τη χώρα από την Κυριακή, οι οποίες έχουν προκαλέσει τις κατά τεκμήριο χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 50 ετών, έγινε γνωστό την Παρασκευή από επίσημες πηγές.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Περισσότεροι από 230 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο ή θεωρούνται αγνοούμενοι στην Κίνα εξαιτίας των ισχυρών βροχών σε ολόκληρη τη χώρα από την Κυριακή, οι οποίες έχουν προκαλέσει τις κατά τεκμήριο χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 50 ετών, έγινε γνωστό την Παρασκευή από επίσημες πηγές.

Ομιλία της Μαλάλα Γιουσαφζάι στα Ηνωμένα Έθνη. Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η δεκαεξάχρονη κοπέλα που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τους Ταλιμπάν στο Πακιστάν το 2012, μιλάει στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Η Γιουσαφζάι συμμετείχε σε εκδήλωση για τους νέους με θέμα «Ημέρα Μαλάλα» και έκανε έκκληση για την παροχή δωρεάν εκπαίδευσης στα παιδιά όλου του κόσμου.
EPA / JUSTIN LANE

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η δεκαεξάχρονη κοπέλα που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τους Ταλιμπάν στο Πακιστάν το 2012, μιλάει στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Η Γιουσαφζάι συμμετείχε σε εκδήλωση για τους νέους με θέμα «Ημέρα Μαλάλα» και έκανε έκκληση για την παροχή δωρεάν εκπαίδευσης στα παιδιά όλου του κόσμου.

Τελετή ορκωμοσίας των νέων Ανθυποσμηναγών . Ξίφη που προορίζονται για τους νέους Ανθυποσμηναγούς.  Η τελετή ορκωμοσίας των νέων  Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχόλης Ικάρων στην Δεκέλεια Αττικής, ενώ τα ξίφη επέδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR
Ξίφη που προορίζονται για τους νέους Ανθυποσμηναγούς. Η τελετή ορκωμοσίας των νέων Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχόλης Ικάρων στην Δεκέλεια Αττικής, ενώ τα ξίφη επέδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Η Ινδία λέει «αντίο» στον τηλέγραφο. Ένας υπάλληλος κοιμάται στην αίθουσα όπου φυλάσσονται τα έγγραφα της Υπηρεσίας Τηλεγράφων της Ινδίας στη Μούμπαι. Στις 15 Ιουλίου ινδικές αρχές θα κλείσουν την  υπηρεσία τηλεγραφημάτων της χώρας, μία από τις σημαντικότερες υπηρεσίες του συστήματος επικοινωνιών της Ινδίας, το οποίο χρησιμοποιούταν για τα πάντα, από υπηρεσιακούς λόγους μέχρι και την καταγραφή θανάτων και γάμων. Με την αυξανόμενη  χρήση των κινητών τηλεφώνων και του διαδικτύου, η ιστορική υπηρεσία που ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 160 χρόνια, έχει πλέον παρακμάσει.
REUTERS / DANISH SIDDIQUI

Ένας υπάλληλος κοιμάται στην αίθουσα όπου φυλάσσονται τα έγγραφα της Υπηρεσίας Τηλεγράφων της Ινδίας στη Μούμπαι. Στις 15 Ιουλίου ινδικές αρχές θα κλείσουν την  υπηρεσία τηλεγραφημάτων της χώρας, μία από τις σημαντικότερες υπηρεσίες του συστήματος επικοινωνιών της Ινδίας, το οποίο χρησιμοποιούταν για τα πάντα, από υπηρεσιακούς λόγους μέχρι και την καταγραφή θανάτων και γάμων. Με την αυξανόμενη  χρήση των κινητών τηλεφώνων και του διαδικτύου, η ιστορική υπηρεσία που ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 160 χρόνια, έχει πλέον παρακμάσει.

Τριήμερο κλείσιμο των δήμων. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο, όπου συνεδρίαζε εκτάκτως η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος για το θέμα της κινητικότητας και των απολύσεων, πραγματοποίησαν μέλη της δημοτικής αστυνομίας. Η γενική συνέλευση των δημάρχων αποφάσισε τριήμερο κλείσιμο των δήμων από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου και πραγματοποίηση άμεσης συνάντησης με τον Πρωθυπουργό.
REUTERS / JOHN KOLESIDIS

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο, όπου συνεδρίαζε εκτάκτως η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος για το θέμα της κινητικότητας και των απολύσεων, πραγματοποίησαν μέλη της δημοτικής αστυνομίας. Η γενική συνέλευση των δημάρχων αποφάσισε τριήμερο κλείσιμο των δήμων από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου και πραγματοποίηση άμεσης συνάντησης με τον Πρωθυπουργό.

Συνάντηση Σνόουντεν με εκπροσώπους οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα . Αστυνομικοί του αεροδρομίου του Σερεμέτιεβο φρουρούν μία είσοδο του χώρου μετεπιβίβασης του αεροδρομίου, όπου ο Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην υπάλληλος της CIA συναντήθηκε με εκπροσώπους οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σύμφωνα με το δικηγόρο Γκένρι Ρέζνικ, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση και μίλησε με δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωσή της, ο φυγάς «υποσχέθηκε να μην κάνει άλλες κινήσεις οι οποίες να ζημιώνουν τις ΗΠΑ».
EPA / SERGEI ILNITSKY

Αστυνομικοί του αεροδρομίου του Σερεμέτιεβο φρουρούν μία είσοδο του χώρου μετεπιβίβασης του αεροδρομίου, όπου ο Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην υπάλληλος της CIA συναντήθηκε με εκπροσώπους οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σύμφωνα με το δικηγόρο Γκένρι Ρέζνικ, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση και μίλησε με δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωσή της, ο φυγάς «υποσχέθηκε να μην κάνει άλλες κινήσεις οι οποίες να ζημιώνουν τις ΗΠΑ».

Συμβολική σφράγιση του δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί προχώρησαν σήμερα σε συμβολική σφράγιση του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, ενώ πραγματοποίησαν και μηχανοκίνητη πορεία με τη συμμετοχή των δικυκλιστών από το κτήριο της δημοτικής αστυνομίας μέχρι το δημαρχιακό μέγαρο. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε το κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης, με εξαίρεση τις κοινωνικοπρονοιακές δομές, τη Δευτέρα και την Τρίτη.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί προχώρησαν σήμερα σε συμβολική σφράγιση του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, ενώ πραγματοποίησαν και μηχανοκίνητη πορεία με τη συμμετοχή των δικυκλιστών από το κτήριο της δημοτικής αστυνομίας μέχρι το δημαρχιακό μέγαρο. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε το κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης, με εξαίρεση τις κοινωνικοπρονοιακές δομές, τη Δευτέρα και την Τρίτη.
Φεστιβάλ του Σαν Φερμίν στην Παμπλόνα. Ταύρος παρασέρνει συμμετέχοντα στο φεστιβάλ Σαν Φερμίν. Τέσσερις δρομείς τραυματίστηκαν στη σημερινό κυνήγι των ταύρων.
REUTERS / SUSANA VERA

Ταύρος παρασέρνει συμμετέχοντα στο φεστιβάλ Σαν Φερμίν. Τέσσερις δρομείς τραυματίστηκαν στη σημερινό κυνήγι των ταύρων.

Nokia Lumia 1020 με κάμερα 41 megapixel. Επισκέπτες στην παρουσίαση του νέου κινητού της Nokia, Lumia 1020, επεξεργάζονται τη νέα συσκευή που είναι εξοπλισμένη με ένα νέο σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας και τον τεράστιο αισθητήρα των 41 megapixel.
REUTERS / SHANNON STAPLETON

Επισκέπτες στην παρουσίαση του νέου κινητού της Nokia, Lumia 1020, επεξεργάζονται τη νέα συσκευή που είναι εξοπλισμένη με ένα νέο σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας και τον τεράστιο αισθητήρα των 41 megapixel.

Πέντε νεκροί και 150 δραπέτες μετά από εξέγερση σε φυλακές στην Ινδονησία. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μεγάλης εξέγερσης σε φυλακές της βόρειας Σουμάτρα στην Ινδονήσια, από όπου κατάφεραν να αποδράσουν τουλάχιστον 150 κρατούμενοι, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης της περιοχής την Παρασκευή. Οι κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στη φυλακή Τοανγιούκ Γκούστα στην επαρχιακή πρωτεύουσα Μοεντάν και δραπέτευσαν εκμεταλλευόμενοι τη αναταραχή που προκλήθηκε από τη διακοπή ρεύματος μετέδωσε το ειδησεογραφικό δίκτυο, TVOne.
REUTERS / STRINGER

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μεγάλης εξέγερσης σε φυλακές της βόρειας Σουμάτρα στην Ινδονήσια, από όπου κατάφεραν να αποδράσουν τουλάχιστον 150 κρατούμενοι, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης της περιοχής την Παρασκευή. Οι κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στη φυλακή Τοανγιούκ Γκούστα στην επαρχιακή πρωτεύουσα Μοεντάν και δραπέτευσαν εκμεταλλευόμενοι τη αναταραχή που προκλήθηκε από τη διακοπή ρεύματος μετέδωσε το ειδησεογραφικό δίκτυο, TVOne.