Multimedia

Κυνηγώντας τους ταύρους στην Παμπλόνα

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013 17:05

Στην πόλη της Παμπλόνας, στη βόρειο Ισπανία, γιορτάζεται το διάσημο φεστιβάλ του Σαν Φερμίν, του οποίου οι εννεαήμερες εορταστικές εκδηλώσεις επιστέφονται με το πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο κυνήγι των ταύρων.

Κυρίαρχο ρόλο στο φεστιβάλ παίζουν οι οκταήμερες κούρσες, κατά τις οποίες οι ταύροι αφήνονται ελεύθεροι στα πολυδαίδαλα δρομάκια της παλαιάς πόλης, με τους άνδρες -που ονομάζονται «μόθος» - να τρέχουν πλάι τους, έχοντας ως μόνο όπλο διπλωμένες εφημερίδες.

Εκατοντάδες συμμετέχοντες, φορώντας την κλασσική λευκή ενδυμασία και κόκκινα μαντίλια λαμβάνουν μέρος στην παραδοσιακή εορταστική εκδήλωση, προσπαθώντας να αποφύγουν τα κέρατα των ταύρων. Πολλές φορές υπήρξαν φαινόμενα συνωστισμού και συμπίεσης θεατών – συμμετεχόντων σε τοίχους κτηρίων προς αποφυγή των μαινόμενων ζώων.

Εξι ταύροι από το ράντσο Βικτοριάνο Δελ Ρίο, μέσου βάρους 500 κιλών, και άλλοι έξι ευνουχισμένοι μόσχοι απελευθερώθηκαν στους δρόμους της Παμπλόνα διασχίζοντας μία απόσταση 825 μέτρων σε μόλις 2 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα.

Αργά το απόγευμα οι ταύροι θα συμμετάσχουν σε ταυρομαχία αντιμέτωποι με ταυρομάχους, ενώ στη συνέχεια θα σφαγιαστούν και το κρέας τους θα σερβιριστεί στα ποιοτικότερα εστιατόρια της πόλης του ισπανικού βορρά με τους 200.000 κατοίκους.