Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 09 Ιουλίου 2013 19:26

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 9 Ιουλίου 2013.

Δεκατρείς οι νεκροί από την έκρηξη αμαξοστοιχίας στο Κεμπέκ. Σε δεκατρία ανέρχονται επισήμως τα θύματα από τη φονική έκρηξη σειράς βαγονιών της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας, στη μικρή πόλη του Κεμπέκ τη Λακ - Μεγκαντίκ, σύμφωνα με τη τελευταία αναφορά που δημοσιοποίησε τη Δευτέρα, η αστυνομία. Εν τω μεταξύ περίπου 100.000 λίτρα πετρελαίου από τα βαγόνια δεξαμενές του τρένου έχουν διαχυθεί γύρω από τις όχθες του παρακείμενου πόταμού Σουντιέρ και υπάρχει σοβαρή «ανησυχία» ότι τα πετρελαϊκά απόβλητα θα μεταφερθούν στο μεγάλο ποτάμι του Σεντ Λοράνς.
REUTERS / MATHIEU BELANGER

Σε δεκατρία ανέρχονται επισήμως τα θύματα από τη φονική έκρηξη σειράς βαγονιών της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας, στη μικρή πόλη του Κεμπέκ τη Λακ - Μεγκαντίκ, σύμφωνα με τη τελευταία αναφορά που δημοσιοποίησε τη Δευτέρα, η αστυνομία. Εν τω μεταξύ περίπου 100.000 λίτρα πετρελαίου από τα βαγόνια δεξαμενές του τρένου έχουν διαχυθεί γύρω από τις όχθες του παρακείμενου πόταμού Σουντιέρ και υπάρχει σοβαρή «ανησυχία» ότι τα πετρελαϊκά απόβλητα θα μεταφερθούν στο μεγάλο ποτάμι του Σεντ Λοράνς.

Επίσκεψη του Κάρολου Παπούλια στο Άουσβιτς. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Καρολος Παπουλιας επισκέφτηκε το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς και ξεναγήθηκε στους χώρους του, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Πολωνία. «Τιμώ με την παρουσία μου τις χιλιάδες των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, μεταξύ αυτών και χιλιάδες συμπολίτες μου» έγραψε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο βιβλίο επισκεπτών κατά την επίσκεψή του στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ / STANISLAW ROZPEDZIK

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Καρολος Παπουλιας επισκέφτηκε το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς και ξεναγήθηκε στους χώρους του, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Πολωνία. «Τιμώ με την παρουσία μου τις χιλιάδες των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, μεταξύ αυτών και χιλιάδες συμπολίτες μου» έγραψε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο βιβλίο επισκεπτών κατά την επίσκεψή του στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς. 

Καλλιέργεια ρυζιού στην Ινδία. Ινδοί εργάτες φυτεύουν δενδρύλλια αναποφλοίωτου ρυζιού σε χωριό κοντά στη Μουμπάι της Ινδίας. Το αναποφλοίωτο ρύζι αποτελεί την κύρια καλοκαιρινή καλλιέργεια στην Ινδία, την δεύτερη παραγωγό χώρα ρυζιού στον κόσμο.
EPA / DIVYAKANT SOLANKI

Ινδοί εργάτες φυτεύουν δενδρύλλια αναποφλοίωτου ρυζιού σε χωριό κοντά στη Μουμπάι της Ινδίας. Το αναποφλοίωτο ρύζι αποτελεί την κύρια καλοκαιρινή καλλιέργεια στην Ινδία, την δεύτερη παραγωγό χώρα ρυζιού στον κόσμο.

Αίγυπτος: Πορεία διαμαρτυρίας υποστηρικτών του Μόρσι. Υποστηρικτές του έκπτωτου αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι παρευρίσκονται σε ομιλία κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Κάιρο. Ο μεταβατικός πρόεδρος της Αιγύπτου Άντλι Μανσούρ ανακοίνωσε το διορισμό του Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι ως αντιπροέδρου της Αιγύπτου με αρμοδιότητα τις διεθνείς σχέσεις και ταυτόχρονα τον διορισμό του οικονομολόγου Χαζέμ Ελ Μπιμπλάουι στη θέση του πρωθυπουργού.
REUTERS / SUHAIB SALEM

Υποστηρικτές του έκπτωτου αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι παρευρίσκονται σε ομιλία κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Κάιρο. Ο μεταβατικός πρόεδρος της Αιγύπτου Άντλι Μανσούρ ανακοίνωσε το διορισμό του Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι ως αντιπροέδρου της Αιγύπτου με αρμοδιότητα τις διεθνείς σχέσεις και ταυτόχρονα τον διορισμό του οικονομολόγου Χαζέμ Ελ Μπιμπλάουι στη θέση του πρωθυπουργού.

Μ. Ντράγκι: Τα οικονομικά δεδομένα για την Ελλάδα προ τριετίας ήσαν «ελλιπή ή εσφαλμένα». Τα διαθέσιμα οικονομικά δεδομένα πριν από τρία χρόνια σχετικά με την Ελλάδα ήταν ελλιπή και περικομμένα, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, παίρνοντας θέση στις πρόσφατες επικρίσεις όσον αφορά τους χειρισμούς που έγιναν για να αντιμετωπιστεί η ελληνική κρίση χρέους. «Ορισμένες αποφάσεις είχαν ληφθεί τότε στη βάση πληροφοριών οι οποίες ήσαν είτε ελλιπείς, είτε εσφαλμένες, ή παραπλανητικές», είπε ο Ντράγκι κάνοντας μια τοποθέτηση ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
REUTERS / YVES HERMAN

Τα διαθέσιμα οικονομικά δεδομένα πριν από τρία χρόνια σχετικά με την Ελλάδα ήταν ελλιπή και περικομμένα, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, παίρνοντας θέση στις πρόσφατες επικρίσεις όσον αφορά τους χειρισμούς που έγιναν για να αντιμετωπιστεί η ελληνική κρίση χρέους. «Ορισμένες αποφάσεις είχαν ληφθεί τότε στη βάση πληροφοριών οι οποίες ήσαν είτε ελλιπείς, είτε εσφαλμένες, ή παραπλανητικές», είπε ο Ντράγκι κάνοντας μια τοποθέτηση ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η αστυνομία απώθησε διαδηλωτές από την πλατεία Ταξίμ. Η τουρκική αστυνομία επενέβη τη Δευτέρα στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης για να διαλύσει εκατοντάδες διαδηλωτές οι οποίοι προσπαθούσαν να εισέλθουν στο Πάρκο Γκεζί, τα σχέδια για την ανάπλαση του οποίου προκάλεσαν κινητοποιήσεις που αποτέλεσαν το έναυσμα να ξεσπάσει ένα κύμα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων από τα τέλη Μαΐου και για το μεγαλύτερο διάστημα του Ιουνίου.
REUTERS / MURAD SEZER

Η τουρκική αστυνομία επενέβη τη Δευτέρα στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης για να διαλύσει εκατοντάδες διαδηλωτές οι οποίοι προσπαθούσαν να εισέλθουν στο Πάρκο Γκεζί, τα σχέδια για την ανάπλαση του οποίου προκάλεσαν κινητοποιήσεις που αποτέλεσαν το έναυσμα να ξεσπάσει ένα κύμα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων από τα τέλη Μαΐου και για το μεγαλύτερο διάστημα του Ιουνίου.

Η κυβέρνηση απέπεμψε τον γενικό διευθυντή του θεάτρου Μπαλσόι. Η ρωσική κυβέρνηση αντικατέστησε σήμερα το γενικό διευθυντή του θεάτρου Μπαλσόι ύστερα από μια σειρά σκανδάλων συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης με οξύ εναντίον του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου. Ο ρώσος υπουργός Πολιτισμού Βλαντίμιρ Μεντίνσκι ανακοίνωσε την αποπομπή του Ανατόλι Ικσάνοφ (φωτογραφία) και τόνισε ότι ο Βλαντίμιρ Ούριν, μέχρι σήμερα διευθυντής του θεάτρου Στανισλάφσκι-Νεμίροβιτς-Νταντσένκο της Μόσχας, θα αναλάβει τη θέση του γενικού διευθυντή ενός από τα κορυφαία θέατρα του κόσμου.
REUTERS / MAXIM SHEMETOV

Η ρωσική κυβέρνηση αντικατέστησε σήμερα το γενικό διευθυντή του θεάτρου Μπαλσόι ύστερα από μια σειρά σκανδάλων συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης με οξύ εναντίον του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου. Ο ρώσος υπουργός Πολιτισμού Βλαντίμιρ Μεντίνσκι ανακοίνωσε την αποπομπή του Ανατόλι Ικσάνοφ (φωτογραφία) και τόνισε ότι ο Βλαντίμιρ Ούριν, μέχρι σήμερα διευθυντής του θεάτρου Στανισλάφσκι-Νεμίροβιτς-Νταντσένκο της Μόσχας, θα αναλάβει τη θέση του γενικού διευθυντή ενός από τα κορυφαία θέατρα του κόσμου.

Στρασβούργο: Προσευχή μουσουλμάνων για το Ραμαζάνι. Ένα παιδί περπατά δίπλα σε μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας, τα οποία συμμετέχουν σε μεσημβρινή προσευχή σε τζαμί του Στρασβούργου, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του Ραμαζανιού.  Το μεγάλο τζαμί του Παρισιού έχει καθορίσει την Τετάρτη ως την πρώτη ημέρα του Ραμαζανιού, σε αντίθεση με το γαλλικό Συμβούλιο της μουσουλμανικής θρησκείας (CFCM), το οποίο έχει προσδιορίσει την Τρίτη.
REUTERS / VINCENT KESSLER

Ένα παιδί περπατά δίπλα σε μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας, τα οποία συμμετέχουν σε μεσημβρινή προσευχή σε τζαμί του Στρασβούργου, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του Ραμαζανιού.  Το μεγάλο τζαμί του Παρισιού έχει καθορίσει την Τετάρτη ως την πρώτη ημέρα του Ραμαζανιού, σε αντίθεση με το γαλλικό Συμβούλιο της μουσουλμανικής θρησκείας (CFCM), το οποίο έχει προσδιορίσει την Τρίτη.

Δημόσια επανεμφάνιση του Σαρκοζί στα κεντρικά γραφεία του UMP. Ο τέως πρόεδρος της δημοκρατίας της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί έκανε τη Δευτέρα την πρώτη πολιτική δημόσια εμφάνιση αφότου απώλεσε την εξουσία, καλώντας τους εκατοντάδες εκλεγμένους και ιδίως τους βουλευτές της Ένωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP), του κόμματός του, να συνδράμουν οικονομικά ώστε αυτό να αποφύγει την πτώχευση. Ο Σαρκοζί, που επευφημήθηκε από ένα πλήθος υποστηρικτών του όταν έφθασε στα κεντρικά γραφεία του UMP, κάλεσε να υπάρξουν δωρεές προς ενίσχυση του κόμματος, αφού το Συνταγματικό Συμβούλιο αποφάνθηκε πως αυτό υπερέβη το καθορισμένο όριο για τις προεκλογικές δαπάνες κατά την αποτυχημένη εκστρατεία του για την επανεκλογή του τέως προέδρου και ότι το κόμμα πρέπει να επιστρέψει 11 εκατ. ευρώ που είχε λάβει ως ενίσχυση.
REUTERS / PHILIPPE WOJAZER

Ο τέως πρόεδρος της δημοκρατίας της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί έκανε τη Δευτέρα την πρώτη πολιτική δημόσια εμφάνιση αφότου απώλεσε την εξουσία, καλώντας τους εκατοντάδες εκλεγμένους και ιδίως τους βουλευτές της Ένωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP), του κόμματός του, να συνδράμουν οικονομικά ώστε αυτό να αποφύγει την πτώχευση. Ο Σαρκοζί, που επευφημήθηκε από ένα πλήθος υποστηρικτών του όταν έφθασε στα κεντρικά γραφεία του UMP, κάλεσε να υπάρξουν δωρεές προς ενίσχυση του κόμματος, αφού το Συνταγματικό Συμβούλιο αποφάνθηκε πως αυτό υπερέβη το καθορισμένο όριο για τις προεκλογικές δαπάνες κατά την αποτυχημένη εκστρατεία του για την επανεκλογή του τέως προέδρου και ότι το κόμμα πρέπει να επιστρέψει 11 εκατ. ευρώ που είχε λάβει ως ενίσχυση.

Αναβλήθηκε για τις 17 Ιουλίου η δίκη του καπετάνιου του Costa Concordia. Η δίκη του Φραντσέσκο Σκετίνο, πρώην καπετάνιου του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, άρχισε σήμερα στο δικαστήριο της πόλης Γκροσέτο στην Τοσκάνη, αλλά αναβλήθηκε αμέσως για τις 17 Ιουλίου λόγω της απεργίας των δικηγόρων. Ενάμισυ χρόνο μετά το ναυάγιο του ιταλικού κρουαζιερόπλοιου στις 13 Ιανουαρίου του 2012, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 33 ανθρώπους, η ακροαματική διαδικασία, στην οποία ήταν παρών ο κατηγορούμενος, αναβλήθηκε μόλις 15 λεπτά μετά την έναρξή της. Ο Σκετίνο κατηγορείται για ανθρωποκτονίες από αμέλεια, για εγκατάλειψη πλοίου και για ζημιές στο περιβάλλον.
EPA / ENZO RUSSO

Η δίκη του Φραντσέσκο Σκετίνο, πρώην καπετάνιου του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, άρχισε σήμερα στο δικαστήριο της πόλης Γκροσέτο στην Τοσκάνη, αλλά αναβλήθηκε αμέσως για τις 17 Ιουλίου λόγω της απεργίας των δικηγόρων. Ενάμισυ χρόνο μετά το ναυάγιο του ιταλικού κρουαζιερόπλοιου στις 13 Ιανουαρίου του 2012, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 33 ανθρώπους, η ακροαματική διαδικασία, στην οποία ήταν παρών ο κατηγορούμενος, αναβλήθηκε μόλις 15 λεπτά μετά την έναρξή της. Ο Σκετίνο κατηγορείται για ανθρωποκτονίες από αμέλεια, για εγκατάλειψη πλοίου και για ζημιές στο περιβάλλον.

Δήμος Αθηναίων: Παρουσίαση της στρατηγικής για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας . Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μιλάει στους παρευρισκόμενους κατά τη διάρκεια παρουσίασης της στρατηγικής του Δήμου Αθηναίων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας της πρωτεύουσας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φώτης Πλέγας Γ.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μιλάει στους παρευρισκόμενους κατά τη διάρκεια παρουσίασης της στρατηγικής του Δήμου Αθηναίων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας της πρωτεύουσας.