Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 07 Ιουλίου 2013 20:07

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 7 Ιουλίου 2013.

Εντυπωσιακό θέαμα με νερό και άμμο. Επισκέπτες παρακολουθούν νερό και άμμο να εκτοξεύεται τον ταμιευτήρα Xiaolangdi στον Κίτρινο ποταμό της Κίνας κατά τη διάρκεια διαδικασίας έκπλυσης.
REUTERS / CHINA DAILY

Επισκέπτες παρακολουθούν νερό και άμμο να εκτοξεύεται τον ταμιευτήρα Xiaolangdi στον Κίτρινο ποταμό της Κίνας κατά τη διάρκεια διαδικασίας έκπλυσης.

 Φεστιβάλ Τραγουδιού και Χορού στη Λετονία. Χορευτές με παραδοσιακές φορεσιές συμμετέχουν στο Εθνικό Φεστιβάλ Τραγουδιού και Χορού στη Ρίγα της Λετονίας. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται από το 1873 κάθε πέντε χρόνια και το 2003 αναγνωρίστηκε από την UNESCO ως ένα από τα Αριστουργήματα της προφορικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, περίπου 12.000 τραγουδιστές από 388 ερασιτεχνικές χορωδίες και 15.000 χορευτές από 603 ερασιτεχνικά χορευτικά συγκροτήματα από ολόκληρη τη χώρα συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση.
REUTERS / INTS KALNINS

Χορευτές με παραδοσιακές φορεσιές συμμετέχουν στο Εθνικό Φεστιβάλ Τραγουδιού και Χορού στη Ρίγα της Λετονίας. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται από το 1873 κάθε πέντε χρόνια και το 2003 αναγνωρίστηκε από την UNESCO ως ένα από τα Αριστουργήματα της προφορικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, περίπου 12.000 τραγουδιστές από 388 ερασιτεχνικές χορωδίες και 15.000 χορευτές από 603 ερασιτεχνικά χορευτικά συγκροτήματα από ολόκληρη τη χώρα συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση.

Πυρκαγιά στην Άκοβα Αρκαδίας. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άκοβα, του δήμου Άργους στην Αρκαδία. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 32 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 23 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άκοβα, του δήμου Άργους στην Αρκαδία. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 32 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 23 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη.

Νέος «βασιλιάς» του Γουίμπλεντον ο Άντι Μάρεϊ. Με μεγάλη εμφάνιση στον τελικό ο Αντι Μάρεϊ νίκησε 3-0 σετ (6-4, 7-5, 6-4) το Νόβακ Τζόκοβιτς και πανηγύρισε την κατάκτηση του Γουίμπλεντον για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο Σκωτσέζος «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο αποθεώθηκε από το κοινό του και παράλληλα έγινε ο πρώτος Βρετανός τενίστας που κατακτά το κορυφαίο αυτό Grand Slam μετά από 77 χρόνια και τον θρίαμβο του θρυλικού Φρεντ Πέρι.
REUTERS / STEFAN WERMUTH

Με μεγάλη εμφάνιση στον τελικό ο Αντι Μάρεϊ νίκησε 3-0 σετ (6-4, 7-5, 6-4) το Νόβακ Τζόκοβιτς και πανηγύρισε την κατάκτηση του Γουίμπλεντον για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο Σκωτσέζος «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο αποθεώθηκε από το κοινό του και παράλληλα έγινε ο πρώτος Βρετανός τενίστας που κατακτά το κορυφαίο αυτό Grand Slam μετά από 77 χρόνια και τον θρίαμβο του θρυλικού Φρεντ Πέρι.

Ηλιοβασίλεμα στην Αθήνα . Ο ήλιος δύει πίσω από την Ακρόπολη.
FOSPHOTOS / Philippos Messinis

Ο ήλιος δύει πίσω από την Ακρόπολη.

Περίπατος  - οφθαλμαπάτη . Κόσμος περπατά πάνω στο έργο του γάλλου καλλιτέχνη Φρανσουά Αμπελανέ, το οποίο έχει έκταση πάνω από 4.000 τ.μ. και διεκδικεί μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ως το μεγαλύτερο έργο τέχνης του δρόμου.
REUTERS / ROBERT PRATTA

Κόσμος περπατά πάνω στο έργο του γάλλου καλλιτέχνη Φρανσουά Αμπελανέ, το οποίο έχει έκταση πάνω από 4.000 τ.μ. και διεκδικεί μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ως το μεγαλύτερο έργο τέχνης του δρόμου.

Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ. Εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ. Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας συγκάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - τρόικας που αφορούν στη διαθεσιμότητα εργαζομένων στους δήμους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βαρδουλάκης Ε

Εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ. Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας συγκάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - τρόικας που αφορούν στη διαθεσιμότητα εργαζομένων στους δήμους.

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Τσίρκου και Εναλλακτικών Μορφών Έκφρασης. Στιγμιότυπο από τις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στον χώρο της Τεχνοπόλις του Δήμου της Αθήνας, στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τσίρκο και Εναλλακτικών Μορφών Έκφρασης.
FOSPHOTOS / Angeliki Panagiotou

Στιγμιότυπο από τις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στον χώρο της Τεχνοπόλις του Δήμου της Αθήνας, στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τσίρκο και Εναλλακτικών Μορφών Έκφρασης.

Βουτιά στη λίμνη Νταλ. Ένα αγόρι βουτά στη λίμνη Νταλ στη θερινή πρωτεύουσα του Ινδικού Κασμίρ, Σριναγκάρ.
EPA / FAROOQ KHAN

Ένα αγόρι βουτά στη λίμνη Νταλ στη θερινή πρωτεύουσα του Ινδικού Κασμίρ, Σριναγκάρ.

Η συντριβή του Boeing 777 δεν οφείλεται σε μηχανική βλάβη. Δύο νεκροί και 182 τραυματίες μεταξύ των 307 επιβαινόντων, -εκ των οποίων 16 μέλη του πληρώματος-, είναι ο τελευταίος απολογισμός μετά τη συντριβή του Boeing 777 των νοτιοκορεατικών αερογραμμών Asiana Airlines κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο. Η εταιρεία του αεροσκάφους, Asiana Airlines, ανακοίνωσε ότι η συντριβή του Boeing δεν οφείλεται σε μηχανική βλάβη, παρότι αρνήθηκαν να πουν αν οφείλεται σε λάθος του πιλότου.
REUTERS / STRINGER/CHINA

Δύο νεκροί και 182 τραυματίες μεταξύ των 307 επιβαινόντων, -εκ των οποίων 16 μέλη του πληρώματος-, είναι ο τελευταίος απολογισμός μετά τη συντριβή του Boeing 777 των νοτιοκορεατικών αερογραμμών Asiana Airlines κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο. Η εταιρεία του αεροσκάφους, Asiana Airlines, ανακοίνωσε ότι η συντριβή του Boeing δεν οφείλεται σε μηχανική βλάβη, παρότι αρνήθηκαν να πουν αν οφείλεται σε λάθος του πιλότου.

Ν.Δ.: Εκλογή των νέων μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας. Ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, προσέρχεται στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των νέων μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής στα γραφεία του κόμματος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΑΙΤΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, προσέρχεται στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των νέων μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής στα γραφεία του κόμματος.

Καναδάς: Τρεις νεκροί από την έκρηξη στο τρένο. Τον θάνατο τριών ατόμων από την έκρηξη της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας στην πόλη Λακ-Μεγκαντίκ του Κεμπέκ ανακοίνωσε η καναδική αστυνομία, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων από το τραγικό συμβάν. Η αμαξοστοιχία, που μετέφερε αργό πετρέλαιο και πετροχημικά εκτροχιάσθηκε και εξερράγη τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, καταστρέφοντας δεκάδες κτήρια στο κέντρο της πόλης. Η αστυνομία ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ πως ανακάλυψε ένα πτώμα.
REUTERS / CHRISTINNE MUSCHI

Τον θάνατο τριών ατόμων από την έκρηξη της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας στην πόλη Λακ-Μεγκαντίκ του Κεμπέκ ανακοίνωσε η καναδική αστυνομία, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων από το τραγικό συμβάν. Η αμαξοστοιχία, που μετέφερε αργό πετρέλαιο και πετροχημικά εκτροχιάσθηκε και εξερράγη τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, καταστρέφοντας δεκάδες κτήρια στο κέντρο της πόλης. Η αστυνομία ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ πως ανακάλυψε ένα πτώμα.

Πανηγύρισε στο «σπίτι» του ο Φέτελ. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ο μεγάλος νικητής στο γερμανικό γκραν πρι του Νίρμπουργκρινγκ, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη στην πατρίδα του και 4η συνολικά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1. Ο Γερμανός πιλότος της Ρεντ Μπουλ ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά μετά τις 9 Ιουνίου, όταν στο πλαίσιο του 7ου αγώνα της σεζόν είχε πανηγυρίσει την πρωτιά στον Καναδά. Μετά την επιτυχία του αυτή ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής προηγείται στη βαθμολογία των οδηγών με 157 βαθμούς.
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ο μεγάλος νικητής στο γερμανικό γκραν πρι του Νίρμπουργκρινγκ, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη στην πατρίδα του και 4η συνολικά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1. Ο Γερμανός πιλότος της Ρεντ Μπουλ ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά μετά τις 9 Ιουνίου, όταν στο πλαίσιο του 7ου αγώνα της σεζόν είχε πανηγυρίσει την πρωτιά στον Καναδά. Μετά την επιτυχία του αυτή ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής προηγείται στη βαθμολογία των οδηγών με 157 βαθμούς.

Μεξικό - Ηφαίστειο Ποποκαταπέτλ: Έτοιμες για εκκένωση περιοχών οι αρχές. Καπνός αναδύεται από τον κρατήρα του ηφαιστείου Ποποκαταπέτλ, εξήντα χιλιόμετρα από την Πόλη του Μεξικού. Ένα στάδιο πριν από την εκκένωση των απειλούμενων περιοχών οι αρχές.
REUTERS / IMELDA MEDINA

Καπνός αναδύεται από τον κρατήρα του ηφαιστείου Ποποκαταπέτλ, εξήντα χιλιόμετρα από την Πόλη του Μεξικού. Ένα στάδιο πριν από την εκκένωση των απειλούμενων περιοχών οι αρχές.