Multimedia

Αίγυπτος: Συγκεντρώσεις οπαδών και αντιπάλων του Μόρσι

Τρίτη, 02 Ιουλίου 2013 21:15

Αντίπαλοι και οπαδοί του ισλαμιστή αιγύπτιου προέδρου Μόρσι συγκεντρώνονται στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, Κάιρο, ενώ έχει ήδη εκπνεύσει το τελεσίγραφο της οργάνωσης Τάμαροντ, η οποία τον καλούσε σε παραίτηση μέχρι τις 6 το απόγευμα της Τρίτης. Σε αντίθετη περίπτωση, το συγκεκριμένο κίνημα, το οποίο κινείται στο χώρο της αντιπολίτευσης και ισχυρίζεται ότι έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 22 εκατομμύρια υπογραφές για την αποπομπή του κ. Μόρσι, έχει προειδοποιήσει ότι ο ισλαμιστής πρόεδρος θα αντιμετωπίσει ένα κίνημα πολιτικής ανυπακοής.

Διαδηλώσεις - Αίγυπτος. Φορώντας μάσκες του Guy Fawkes, διαδηλωτές συμμετέχουν σε συγκέντρωση κατά του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στην πλατεία Ταχρίρ. 
REUTERS / SUHAIB SALEM

Φορώντας μάσκες του Guy Fawkes, διαδηλωτές συμμετέχουν σε συγκέντρωση κατά του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στην πλατεία Ταχρίρ. 

Αλεξάνδρεια - Αίγυπτος - Στρατός. Διαδηλωτές κρατούν σημαίες ενώ στρατιωτικά ελικόπτερα πετούν πάνω από την Αλεξάνδρεια.
REUTERS / ASMAA WAGUIH

Διαδηλωτές κρατούν σημαίες ενώ στρατιωτικά ελικόπτερα πετούν πάνω από την Αλεξάνδρεια.

Αίγυπτος - Ταχρίρ. Στιγμιότυπο από συγκέντρωση κατά του προέδρου Μόρσι στην πλατεία Ταχρίρ.
EPA / ANDRE PAIN

Στιγμιότυπο από συγκέντρωση κατά του προέδρου Μόρσι στην πλατεία Ταχρίρ.

Διαδηλώσεις - Αίγυπτος. Υποστηρικτής του προέδρου Μόρσι συμμετέχει σε κινητοποίηση στο Κάιρο.
REUTERS / MOHAMED ABD EL GHANY

Υποστηρικτής του προέδρου Μόρσι συμμετέχει σε κινητοποίηση στο Κάιρο.

Αίγυπτος - Ταχρίρ. Στιγμιότυπο από συγκέντρωση κατά του προέδρου Μόρσι στην πλατεία Ταχρίρ.
Protesters opposing Egyptian President Mohamed Mursi take part in a protest demanding that Mursi resign at Tahrir Square in Cairo July 2, 2013. Egypt
REUTERS / MOHAMED ABD EL GHANY

Στιγμιότυπο από συγκέντρωση κατά του προέδρου Μόρσι στην πλατεία Ταχρίρ.

Protesters opposing Egyptian President Mohamed Mursi take part in a protest demanding that Mursi resign at Tahrir Square in Cairo July 2, 2013. Egypt's army reprised its role as hero in a new act of the country's political drama on Monday with a move celebrated by protesters as a decisive blow against an unpopular president just two and half years after the military unseated his predecessor. REUTERS/Mohamed Abd El Ghany (EGYPT - Tags: POLITICS CIVIL UNREST)

Διαδηλώσεις - Αίγυπτος. Υποστηρικτές του αιγύπτιου προέδρου κρατούν αφίσες που απεικονίζουν τον Μόρσι, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης κοντά στο Πανεπιστήμιο του Κάιρο.
REUTERS / KHALED ABDULLAH

Υποστηρικτές του αιγύπτιου προέδρου κρατούν αφίσες που απεικονίζουν τον Μόρσι, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης κοντά στο Πανεπιστήμιο του Κάιρο.

Αίγυπτος - Διαδηλώσεις. Αντίπαλοι του ισλαμιστή Αιγύπτιου προέδρου Μόρσι έχουν κατακλύσει γέφυρα του Καΐρου.
REUTERS / SUHAIB SALEM

Αντίπαλοι του ισλαμιστή Αιγύπτιου προέδρου Μόρσι έχουν κατακλύσει γέφυρα του Καΐρου.

Διαδηλώσεις - Αίγυπτος. Διαδηλωτής κρατά ένα πλακάτ με τη φωτογραφία του Μόρσι και το σύνθημα «Όχι στην τυραννία! Ναι στον Μόρσι!», σε συγκέντρωση υπέρ του αιγύπτιου προέδρου στην Κωνσταντινούπολη.
REUTERS / MURAD SEZER

Διαδηλωτής κρατά ένα πλακάτ με τη φωτογραφία του Μόρσι και το σύνθημα «Όχι στην τυραννία! Ναι στον Μόρσι!», σε συγκέντρωση υπέρ του αιγύπτιου προέδρου στην Κωνσταντινούπολη.

Διαδήλωση κατά του Μόρσι  - Αίγυπτος. Αντίπαλοι του ισλαμιστή Αιγύπτιου προέδρου Μόρσι έχουν κατακλύσει γέφυρα του Καΐρου.
REUTERS / SUHAIB SALEM

Αντίπαλοι του ισλαμιστή Αιγύπτιου προέδρου Μόρσι έχουν κατακλύσει γέφυρα του Καΐρου.

Αίγυπτος - Διαδηλώσεις. Διαδηλωτής κάθεται δίπλα σε γκράφιτι με το πρόσωπο του Μόρσι σε τοίχο του Προεδρικού Μεγάρου στο Κάιρο.
REUTERS / Khaled Abdullah

Διαδηλωτής κάθεται δίπλα σε γκράφιτι με το πρόσωπο του Μόρσι σε τοίχο του Προεδρικού Μεγάρου στο Κάιρο.

Αίγυπτος - Διαδηλώσεις. Διαδηλώτρια κατά του ισλαμιστή αιγύπτιου προέδρου Μόρσι χαιρετά ελικόπτερο του στρατού που περνά από την Αλεξάνδρεια.
REUTERS / ASMAA WAGUIH

Διαδηλώτρια κατά του ισλαμιστή αιγύπτιου προέδρου Μόρσι χαιρετά ελικόπτερο του στρατού που περνά από την Αλεξάνδρεια.

Αίγυπτος - Διαδηλώσεις. Διαδηλωτής με βαμμένο πρόσωπο στα χρώματα της αιγυπτιακής σημαίας συμμετέχει σε συγκέντρωση κατά του προέδρου Μόρσι στο Κάιρο.
EPA / ANDRE PAIN

Διαδηλωτής με βαμμένο πρόσωπο στα χρώματα της αιγυπτιακής σημαίας συμμετέχει σε συγκέντρωση κατά του προέδρου Μόρσι στο Κάιρο.

Αίγυπτος - Διαδηλώσεις. Αντίπαλοι του ισλαμιστή αιγύπτιου προέδρου Μόρσι ανεμίζουν τις σημαίες τους σε ελικόπτερο του στρατού που περνά από την Αλεξάνδρεια.
REUTERS / ASMAA WAGUIH

Αντίπαλοι του ισλαμιστή αιγύπτιου προέδρου Μόρσι ανεμίζουν τις σημαίες τους σε ελικόπτερο του στρατού που περνά από την Αλεξάνδρεια.

Αίγυπτος - Ταχρίρ. Διαδηλωτές κρατούν μια μεγάλη σημαία και φωνάζουν συνθήματα κατά του προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πλατεία Ταχρίρ.
EPA / ANDRE PAIN

Διαδηλωτές κρατούν μια μεγάλη σημαία και φωνάζουν συνθήματα κατά του προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πλατεία Ταχρίρ.

Συγκέντρωση οπαδών του Μόρσι - Αίγυπτος. Υποστηρικτές του προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι κρατούν αφίσα με το πρόσωπό του κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κοντά στο Πανεπιστήμιο Καΐρου.
REUTERS / Khaled Abdullah

Υποστηρικτές του προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι κρατούν αφίσα με το πρόσωπό του κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κοντά στο Πανεπιστήμιο Καΐρου.

Συγκέντρωση οπαδών του Μόρσι - Αίγυπτος. Υποστηρικτές του προέδρου της Αιγύπτου, Μόρσι συμμετέχουν σε συγκέντρωση κοντά στο Κάιρο. 
REUTERS / MOHAMED ABD EL GHANY

Υποστηρικτές του προέδρου της Αιγύπτου, Μόρσι συμμετέχουν σε συγκέντρωση κοντά στο Κάιρο. 

Αίγυπτος: Αντίπαλες συγκεντρώσεις στο Κάιρο. Στιγμιότυπο από συγκέντρωση κατά του προέδρου Μόρσι στην πλατεία Ταχρίρ.
REUTERS / SUHAIB SALEM

Στιγμιότυπο από συγκέντρωση κατά του προέδρου Μόρσι στην πλατεία Ταχρίρ.