Multimedia

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013 18:17

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη 1.00 η τελετή ορκωμοσίας της νέας δικομματικής κυβέρνησης, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και παρουσία του Πρωθυπουργού. Το νέο κυβερνητικό σχήμα αριθμεί 41 μέλη, εκ των οποίων 19 υπουργοί, πέντε αναπληρωτές υπουργοί και 17 υφυπουργοί. Το ΠΑΣΟΚ μετέχει στην κυβέρνηση με 11 μέλη και η Νέα Δημοκρατία με 30, σε μια αναλογία 1:3. Συνολικά τα υπουργεία αυξήθηκαν από 16 σε 18, καθώς από το υπουργείο Ανάπτυξης αποσπάστηκε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενώ συστάθηκε εκ νέου υπουργείο Πολιτισμού.

Ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας (δεύτερος από αριστερά), ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (αριστερά) ο Αντιπρόεδρος και ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος (δεξιά) και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος (δεύτερος από δεξιά) συνομιλούν κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας (δεύτερος από αριστερά), ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (αριστερά) ο Αντιπρόεδρος και ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος (δεξιά) και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος (δεύτερος από δεξιά) συνομιλούν κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης.

Ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
REUTERS / JOHN KOLESIDIS

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (αριστερά) και ο αντιπρόεδρος και ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος (δεξιά).
REUTERS / JOHN KOLESIDIS

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (αριστερά) και ο αντιπρόεδρος και ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος (δεξιά).

Ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και νέος υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.
EUROKINISSI / ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και νέος υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί ορκίζονται.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί ορκίζονται.

Ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί ορκίζονται.
REUTERS / JOHN KOLESIDIS

Οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί ορκίζονται.

Ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί ορκίζονται παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερόνυμου στο Προεδρικό Μέγαρο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟ

Οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί ορκίζονται παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερόνυμου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Ο Αντιπρόεδρος και ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος (κέντρο), ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος (δεξιά) ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (τρίτος από δεξιά) και ο ΥΠΠΟ Πάνος Παναγιωτόπουλος (τρίτος από αριστερά).
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟ

Ο Αντιπρόεδρος και ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος (κέντρο), ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος (δεξιά) ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (τρίτος από δεξιά) και ο ΥΠΠΟ Πάνος Παναγιωτόπουλος (τρίτος από αριστερά).

Ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Ο Αντιπρόεδρος και ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος, η υφυπουργός Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο ΥΠΠΟ Πάνος Παναγιωτόπουλος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟ

Ο Αντιπρόεδρος και ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος, η υφυπουργός Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο ΥΠΠΟ Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. O υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής (αριστερά) με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου (κέντρο) και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

O υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής (αριστερά) με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου (κέντρο) και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου (αριστερά) με τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο (δεύτερος αριστερά), τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη (δεύτερος από δεξιά) και τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη (δεξιά).
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου (αριστερά) με τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο (δεύτερος αριστερά), τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη (δεύτερος από δεξιά) και τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη (δεξιά).

Ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. O υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης (αριστερά) με την Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά και τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη (δεξιά).
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

O υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης (αριστερά) με την Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά και τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη (δεξιά).

Ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς υπογράφει το πρωτόκολλο κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας της κυβέρνησης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟ

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς υπογράφει το πρωτόκολλο κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας της κυβέρνησης.

Ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών.