Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013 19:08

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013.

Αεροπορική έκθεση στο Παρίσι. Μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi Su-35 πραγματοποιεί επίδειξη των δυνατοτήτων του στη διάρκεια της 50ης αεροπορικής έκθεσης στο αεροδρόμιο Le Bourget, κοντά στο Παρίσι.
REUTERS / PASCAL ROSSIGNOL

Μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi Su-35 πραγματοποιεί επίδειξη των δυνατοτήτων του στη διάρκεια της 50ης αεροπορικής έκθεσης στο αεροδρόμιο Le Bourget, κοντά στο Παρίσι.

Ηλιοθεραπεία στις όχθες του Βιστούλα. Δύο γυναίκες κάνουν ηλιοθεραπεία στην όχθη του ποταμού Βιστούλα στην Βαρσοβία. Η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 30 βαθμούς Κελσίου στην πρωτεύουσα της Πολωνίας.
REUTERS / PETER ANDREWS

Δύο γυναίκες κάνουν ηλιοθεραπεία στην όχθη του ποταμού Βιστούλα στην Βαρσοβία. Η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 30 βαθμούς Κελσίου στην πρωτεύουσα της Πολωνίας.

Ινδία: Εκατοντάδες νεκροί από τους μουσώνες. Περισσότερα από 500 είναι μέχρι στιγμής τα θύματα των πλημμυρών και των κατολισθήσεων οι οποίες προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις πρόωρων μουσώνων στη βόρεια ινδική επαρχία Ουταραχάντ. Η οργάνωση αρωγής Action Aid υπολογίζει ότι στην ευρύτερη περιοχή αγνοούνται περί τα 5.000 άτομα. Ο ινδικός στρατός βρίσκεται στην κορυφή του συντονισμού των προσπαθειών διάσωσης, ωστόσο υπάρχουν ακόμη περιοχές στις οποίες δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση.
Reuters / DANISH SIDDIQUI

Περισσότερα από 500 είναι μέχρι στιγμής τα θύματα των πλημμυρών και των κατολισθήσεων οι οποίες προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις πρόωρων μουσώνων στη βόρεια ινδική επαρχία Ουταραχάντ. Η οργάνωση αρωγής Action Aid υπολογίζει ότι στην ευρύτερη περιοχή αγνοούνται περί τα 5.000 άτομα. Ο ινδικός στρατός βρίσκεται στην κορυφή του συντονισμού των προσπαθειών διάσωσης, ωστόσο υπάρχουν ακόμη περιοχές στις οποίες δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση.

Πούτιν: Η εποχή των μεγάλων εσόδων από το πετρέλαιο έχει «τελειώσει». Η εποχή των υψηλών εσόδων από τις εξαγωγές ενέργειας έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και η Ρωσία δεν έχει κάποιο «μαγικό ραβδί» για να αντικαταστήσει αυτές τις προσόδους, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο στην Αγία Πετρούπολη. Ο ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι η κυβέρνησή του θα επενδύσει 450 δισεκατ. ρούβλια (περίπου 10,2 δισ. ευρώ) από το ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων για την ανάπτυξη υποδομών –κυρίως του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου– σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσει τη ρωσική οικονομία, που επιβραδύνεται μετά την επιστροφή του στο Κρεμλίνο πέρυσι.
REUTERS / ALEXANDER DEMIANCHUK

Η εποχή των υψηλών εσόδων από τις εξαγωγές ενέργειας έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και η Ρωσία δεν έχει κάποιο «μαγικό ραβδί» για να αντικαταστήσει αυτές τις προσόδους, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο στην Αγία Πετρούπολη. Ο ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι η κυβέρνησή του θα επενδύσει 450 δισεκατ. ρούβλια (περίπου 10,2 δισ. ευρώ) από το ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων για την ανάπτυξη υποδομών –κυρίως του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου– σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσει τη ρωσική οικονομία, που επιβραδύνεται μετά την επιστροφή του στο Κρεμλίνο πέρυσι.

Κάθειρξη πεντέμισι ετών για τον καθηγητή που είχε διαφύγει στη Γαλλία με μαθήτρια . Ο 30χρονος Βρετανός καθηγητής μαθηματικών Τζέρεμι Φόρεστ, ο οποίος είχε διαφύγει στην Γαλλία πέρυσι με μία 15χρονη μαθήτρια, καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο στην Αγγλία σε κάθειρξη πεντέμισι ετών, αφού κρίθηκε ένοχος για απαγωγή και σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικη.Ο Τζέρεμι Φόρεστ και η έφηβη, οι οποίοι διατηρούσαν μυστικά σχέση, συνελήφθησαν στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2012 στο Μπορντό, στην νοτιοδυτική Γαλλία, μία εβδομάδα μετά την φυγή τους.
REUTERS / SUZANNE PLUNKETT

Ο 30χρονος Βρετανός καθηγητής μαθηματικών Τζέρεμι Φόρεστ, ο οποίος είχε διαφύγει στην Γαλλία πέρυσι με μία 15χρονη μαθήτρια, καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο στην Αγγλία σε κάθειρξη πεντέμισι ετών, αφού κρίθηκε ένοχος για απαγωγή και σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικη.Ο Τζέρεμι Φόρεστ και η έφηβη, οι οποίοι διατηρούσαν μυστικά σχέση, συνελήφθησαν στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2012 στο Μπορντό, στην νοτιοδυτική Γαλλία, μία εβδομάδα μετά την φυγή τους.

Σιγκαπούρη: Η χειρότερη ρύπανση «όλων των εποχών» . Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τα επίπεδα ρύπανσης στη Σιγκαπούρη αυξήθηκαν σε επίπεδα-ρεκόρ, καθώς η χώρα «πνίγεται» από το νέφος που προκάλεσαν δασικές πυρκαγιές στην  Ινδονησία. Η περιβαλλοντική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τη χειρότερη ρύπανση στα χρονικά και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να παραμείνουν στα σπίτια τους.
REUTERS / EDGAR SU

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τα επίπεδα ρύπανσης στη Σιγκαπούρη αυξήθηκαν σε επίπεδα-ρεκόρ, καθώς η χώρα «πνίγεται» από το νέφος που προκάλεσαν δασικές πυρκαγιές στην  Ινδονησία. Η περιβαλλοντική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τη χειρότερη ρύπανση στα χρονικά και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Προπύλαια: Πανό συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Πανό συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ ανέρτησαν στα Προπύλαια οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας.Το κεντρικό σύνθημα που αναγράφεται στο πανό είναι «Η ΕΡΤ να γίνει το βατερλό τους».
EUROKINISSI

Πανό συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ ανέρτησαν στα Προπύλαια οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας.Το κεντρικό σύνθημα που αναγράφεται στο πανό είναι «Η ΕΡΤ να γίνει το βατερλό τους».

Γιόγκα στην Τάιμ Σκουέαρ . Πλήθος κόσμου έκανε ομαδικά γιόγκα στην Τάιμ Σκουέαρ της Νέας Υόκρης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που έχουν οργανωθεί στην αμερικανική μεγαλούπολη για τον εορτασμό του θερινού ηλιοστασίου, της μεγαλύτερης ημέρας του έτους.
REUTERS / LUCAS JACKSON

Πλήθος κόσμου έκανε ομαδικά γιόγκα στην Τάιμ Σκουέαρ της Νέας Υόκρης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που έχουν οργανωθεί στην αμερικανική μεγαλούπολη για τον εορτασμό του θερινού ηλιοστασίου, της μεγαλύτερης ημέρας του έτους.

Νυχτερινή άποψη του Αώου. Νυχτερινή άποψη του ποταμού Αώου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Σταμα

Νυχτερινή άποψη του ποταμού Αώου.

Φ. Κουβέλης: Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Ο Φώτης Κουβέλης, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προεδρεύει στη κοινή συνεδρίαση της K.O. και της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς. «Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, η ΔΗΜΑΡ έδωσε και θα δώσει τη μάχη για την παραμονή της χώρας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, μετά τις συνεδριάσεις της Κ.Ο. και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο Φώτης Κουβέλης, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προεδρεύει στη κοινή συνεδρίαση της K.O. και της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς. «Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, η ΔΗΜΑΡ έδωσε και θα δώσει τη μάχη για την παραμονή της χώρας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, μετά τις συνεδριάσεις της Κ.Ο. και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

Πτώση στο Χρηματιστήριο. Υπάλληλοι περπατούν στο φουαγιέ του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών. Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων συνεχίζουν να βρίσκονται οι τιμές των μετοχών, με την αγορά να υποχωρεί στα επίπεδα των 850 μονάδων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ

Υπάλληλοι περπατούν στο φουαγιέ του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών. Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων συνεχίζουν να βρίσκονται οι τιμές των μετοχών, με την αγορά να υποχωρεί στα επίπεδα των 850 μονάδων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Ανάρτηση βαθμολογιών πανελλαδικών εξετάσεων. Μαθητές και γονείς βλέπουν τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων που αναρτήθηκαν στο 2ο Λύκειο Θεσσαλονίκης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Μαθητές και γονείς βλέπουν τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων που αναρτήθηκαν στο 2ο Λύκειο Θεσσαλονίκης.

Εκτακτο υπουργικό συμβούλιο για την κρίση συγκαλεί η Ρούσεφ. Διαδηλωτής στέκεται σε δρόμο που φλέγεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για την αντιμετώπιση της κρίσης σήμερα το πρωί στις 09.30 τοπική ώρα (15.30 ώρα Ελλάδος) στην Μπραζίλια, σύμφωνα με τις ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων O
REUTERS / LUCIANA WHITAKER

Διαδηλωτής στέκεται σε δρόμο που φλέγεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για την αντιμετώπιση της κρίσης σήμερα το πρωί στις 09.30 τοπική ώρα (15.30 ώρα Ελλάδος) στην Μπραζίλια, σύμφωνα με τις ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων O'Globo, Folha de Sao Paulo και O Estado de Sao Paulo. Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο διαδηλωτές κατέβηκαν χθες στους δρόμους τουλάχιστον 80 πόλεων της Βραζιλίας, κατά τη δέκατη ημέρα κοινωνικής δυσαρέσκειας που σφραγίστηκε από βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία, με δεκάδες τραυματίες και τον πρώτο νεκρό.

Νεκρός διαδηλωτής στη Βραζιλία. Βραζιλιάνοι διαδηλωτές διαμαρτύρονται κατά της κυβερνητικής πολιτικής έξω από το Κογκρέσο στη Μπραζίλια. Ένας διαδηλωτής πέθανε το βράδυ της Πέμπτης στην πολιτεία του Σάο Πάολο όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες, από τις τοπικές αρχές, πληροφορίες ο διαδηλωτής πιθανώς παρασύρθηκε από αυτοκίνητο. Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο που σχετίζεται με τις διαδηλώσεις που συγκλονίζουν τη Βραζιλία τις τελευταίες 10 ημέρες.
REUTERS / UESLEI MARCELINO

Βραζιλιάνοι διαδηλωτές διαμαρτύρονται κατά της κυβερνητικής πολιτικής έξω από το Κογκρέσο στη Μπραζίλια. Ένας διαδηλωτής πέθανε το βράδυ της Πέμπτης στην πολιτεία του Σάο Πάολο όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες, από τις τοπικές αρχές, πληροφορίες ο διαδηλωτής πιθανώς παρασύρθηκε από αυτοκίνητο. Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο που σχετίζεται με τις διαδηλώσεις που συγκλονίζουν τη Βραζιλία τις τελευταίες 10 ημέρες.

ΝΒΑ: Πρωταθλητές οι Μαϊάμι Χιτ . Οι Μαϊάμι Χιτ υπερασπίσθηκαν τον τίτλο τους στο ΝΒΑ, καθώς στον 7ο και τελευταίο τελικό του πρωταθλήματος, επικράτησαν εντός έδρας των Σαν Αντόνιο Σπερς με 95-88 και κατέκτησαν το τρόπαιο, όπως και πέρυσι.
REUTERS / JOE SKIPPER

Οι Μαϊάμι Χιτ υπερασπίσθηκαν τον τίτλο τους στο ΝΒΑ, καθώς στον 7ο και τελευταίο τελικό του πρωταθλήματος, επικράτησαν εντός έδρας των Σαν Αντόνιο Σπερς με 95-88 και κατέκτησαν το τρόπαιο, όπως και πέρυσι.