Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013 18:59

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ferrari για… νέους οδηγούς. Ένα αυτοκίνητο – παιδικό παιχνίδι που φέρει το σήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας Ferrari βρίσκεται παρκαρισμένο ανάμεσα σε δύο πραγματικά οχήματα στον χώρο στάθμευσης του συλλόγου Κρίκετ «Χέιλ Μπαρνς» στη Μεγάλη Βρετανία.
REUTERS / PHIL NOBLE

Ένα αυτοκίνητο – παιδικό παιχνίδι που φέρει το σήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας Ferrari βρίσκεται παρκαρισμένο ανάμεσα σε δύο πραγματικά οχήματα στον χώρο στάθμευσης του συλλόγου Κρίκετ «Χέιλ Μπαρνς» στη Μεγάλη Βρετανία.

«Η τέχνη του τούβλου». Ένα γλυπτό κατασκευασμένο από τουβλάκια Lego παρουσιάζεται στην έκθεση με τίτλο «Η τέχνη του τούβλου» στο Discovery Times Square στη Νέα Υόρκη. Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 100 γλυπτά από τουβλάκια του καλλιτέχνη Νέιθαν Σαβάγια.
EPA / JUSTIN LANE

Ένα γλυπτό κατασκευασμένο από τουβλάκια Lego παρουσιάζεται στην έκθεση με τίτλο «Η τέχνη του τούβλου» στο Discovery Times Square στη Νέα Υόρκη. Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 100 γλυπτά από τουβλάκια του καλλιτέχνη Νέιθαν Σαβάγια.

Περίπου 852 εκατ. άνθρωποι υπέφεραν από την πείνα το διάστημα 2010-12. Ένα αγόρι πηδά πάνω από έναν λόφο σκουπιδιών σε χωματερή της Ονδούρας όπου αναζητεί καθημερινά τροφή. Περίπου 852 εκατ. άνθρωποι σε όλον τον κόσμο υπέφεραν από την πείνα το διάστημα 2010-12 σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ που παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες. Ο αριθμός που απέχει πολύ του στόχου που είχε θέσει ο ΟΗΕ για μείωση στο μισό του αριθμού τους το 2015, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, οπότε ανέρχονταν σε περίπου ένα δισεκατομμύριο. «Οι αγροτοδιατροφικές πηγές είναι επαρκείς, όμως πολλοί άνθρωποι είναι πολύ φτωχοί για να αγοράσουν» τρόφιμα, σημείωσε ο ΟΟΣΑ.
REUTERS / STRINGER

Ένα αγόρι πηδά πάνω από έναν λόφο σκουπιδιών σε χωματερή της Ονδούρας όπου αναζητεί καθημερινά τροφή. Περίπου 852 εκατ. άνθρωποι σε όλον τον κόσμο υπέφεραν από την πείνα το διάστημα 2010-12 σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ που παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες. Ο αριθμός που απέχει πολύ του στόχου που είχε θέσει ο ΟΗΕ για μείωση στο μισό του αριθμού τους το 2015, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, οπότε ανέρχονταν σε περίπου ένα δισεκατομμύριο. «Οι αγροτοδιατροφικές πηγές είναι επαρκείς, όμως πολλοί άνθρωποι είναι πολύ φτωχοί για να αγοράσουν» τρόφιμα, σημείωσε ο ΟΟΣΑ.

Στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο Αλέξης Τσίπρας. Η κυβέρνηση έχει πέσει στο κατώτατο σκαλοπάτι της αυτογελοιοποίησης, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, όπου συμμετείχε στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση συνεχίζει για ένατη ημέρα να παρανομεί κρατώντας κλειστή την ΕΡΤ ενώ τόνισε πως πρέπει να δοθεί άμεσα εντολή για να επαναλειτουργήσει το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
FOSPHOTOS / Menelaos Myrillas

Η κυβέρνηση έχει πέσει στο κατώτατο σκαλοπάτι της αυτογελοιοποίησης, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, όπου συμμετείχε στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση συνεχίζει για ένατη ημέρα να παρανομεί κρατώντας κλειστή την ΕΡΤ ενώ τόνισε πως πρέπει να δοθεί άμεσα εντολή για να επαναλειτουργήσει το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

«Κοράλλια, χρώματα και μουσική» στο Πλανητάριο. Στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο θα προβληθεί την Πέμπτη 20 Ιουνίου η ψηφιακή παράσταση «Κοράλλια, χρώματα και μουσική» στις 18:30, 19:30, 20:30 και 21:30. Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι, χωρίς αφήγηση, στον μυστηριώδη κόσμο των κοραλλιογενών υφάλων και της σπάνιας θαλάσσιας ζωής τους. Μεταξύ άλλων, η παράσταση παρουσιάζει τους αξιοσημείωτους μηχανισμούς επιβίωσης που αναπτύσσει η κοινότητα των κοραλλιογενών υφάλων για να επιβιώσει. Στη φωτογραφία η παλιά μηχανή προβολής του Πλανητάριου όπως διακρίνεται πίσω από αφίσα του εκθεσιακού χώρου του Ιδρύματος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φώτης Πλέγας Γ.
Στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο θα προβληθεί την Πέμπτη 20 Ιουνίου η ψηφιακή παράσταση «Κοράλλια, χρώματα και μουσική» στις 18:30, 19:30, 20:30 και 21:30. Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι, χωρίς αφήγηση, στον μυστηριώδη κόσμο των κοραλλιογενών υφάλων και της σπάνιας θαλάσσιας ζωής τους. Μεταξύ άλλων, η παράσταση παρουσιάζει τους αξιοσημείωτους μηχανισμούς επιβίωσης που αναπτύσσει η κοινότητα των κοραλλιογενών υφάλων για να επιβιώσει. Στη φωτογραφία η παλιά μηχανή προβολής του Πλανητάριου όπως διακρίνεται πίσω από αφίσα του εκθεσιακού χώρου του Ιδρύματος.
ΕΡΤ: Ενατη ημέρα κατάληψης. Ενατη μέρα κατάληψης του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ σήμερα, από τους εργαζόμενους που αντιδρούν στο αιφνίδιο λουκέτο στην δημόσια ραδιοτηλέοραση. Τα βλέμματα των εργαζομένων της ΕΡΤ στρέφονται και πάλι στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αφού την Πέμπτη 20/6 το απόγευμα, συζητείται κεκλεισμένων των θυρών στην επιτροπή αναστολών της Ολομέλειας του ΣτΕ, η αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ για την αναστολή της απόφασης για το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ενατη μέρα κατάληψης του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ σήμερα, από τους εργαζόμενους που αντιδρούν στο αιφνίδιο λουκέτο στην δημόσια ραδιοτηλέοραση. Τα βλέμματα των εργαζομένων της ΕΡΤ στρέφονται και πάλι στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αφού την Πέμπτη 20/6 το απόγευμα, συζητείται κεκλεισμένων των θυρών στην επιτροπή αναστολών της Ολομέλειας του ΣτΕ, η αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ για την αναστολή της απόφασης για το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Εκκενώθηκε ο ναός της Λούρδης. Οι καθολικοί πιστοί αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τον ιερό ναό της Λούρδης στη Γαλλία την Τρίτη, εξαιτίας της επικίνδυνης ανόδου των υδάτων στην περιοχή. Τον ναό επισκέπτονται ετησίως σχεδόν έξι εκατομμύρια επισκέπτες από όλον τον κόσμο.
EPA / CAROLINE BLUMBERG

Οι καθολικοί πιστοί αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τον ιερό ναό της Λούρδης στη Γαλλία την Τρίτη, εξαιτίας της επικίνδυνης ανόδου των υδάτων στην περιοχή. Τον ναό επισκέπτονται ετησίως σχεδόν έξι εκατομμύρια επισκέπτες από όλον τον κόσμο.

Βραζιλία: Τουλάχιστον δύο τραυματίες σε επεισόδια στη Φορταλέτσα. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν την Τετάρτη κοντά σε στάδιο στην πόλη Φορταλέτσα της Βραζιλίας, όταν διαδηλωτές οι οποίοι διαδήλωναν κατά των υπέρογκων κατά τους ίδιους δαπανών της κυβέρνησης εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Μερικοί εκ των περίπου 10.000 διαδηλωτών άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες κατά της αστυνομίας σε μικρή απόσταση από το γήπεδο όπου το βράδυ αναμενόταν να διεξαχθεί ο αγώνας Βραζιλία – Μεξικό για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών.
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν την Τετάρτη κοντά σε στάδιο στην πόλη Φορταλέτσα της Βραζιλίας, όταν διαδηλωτές οι οποίοι διαδήλωναν κατά των υπέρογκων κατά τους ίδιους δαπανών της κυβέρνησης εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Μερικοί εκ των περίπου 10.000 διαδηλωτών άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες κατά της αστυνομίας σε μικρή απόσταση από το γήπεδο όπου το βράδυ αναμενόταν να διεξαχθεί ο αγώνας Βραζιλία – Μεξικό για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών.

Επέστρεψαν στη θάλασσα τα ισλανδικά φαλαινοθηρικά. Φαλαινοθήρες αφαιρούν το πτερύγιο πετροφάλαινας στο λιμάνι της Hvalfjorour, κοντά στο Ρέικιαβικ. Την οργή περιβαλλοντικών οργανώσεων έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι τα ισλανδικά φαλαινοθηρικά επέστρεψαν στη θάλασσα έπειτα από διετή διακοπή του κυνηγιού απειλούμενων πτεροφαλαινών. Η απειλούμενη πτεροφάλαινα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο είδος στον κόσμο, μετά από τη γαλάζια φάλαινα. Η Ισλανδία και η Νορβηγία είναι οι μοναδικές χώρες που επιδίδονται ανοιχτά στην αμφιλεγόμενη πρακτική της φαλαινοθηρίας παρά το διεθνές μορατόριουμ. Οι Ιάπωνες επίσης κυνηγούν φάλαινες, αλλά υποστηρίζουν ότι το κάνουν για «ερευνητικούς σκοπούς».
EPA / HO

Φαλαινοθήρες αφαιρούν το πτερύγιο πετροφάλαινας στο λιμάνι της Hvalfjorour, κοντά στο Ρέικιαβικ. Την οργή περιβαλλοντικών οργανώσεων έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι τα ισλανδικά φαλαινοθηρικά επέστρεψαν στη θάλασσα έπειτα από διετή διακοπή του κυνηγιού απειλούμενων πτεροφαλαινών. Η απειλούμενη πτεροφάλαινα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο είδος στον κόσμο, μετά από τη γαλάζια φάλαινα. Η Ισλανδία και η Νορβηγία είναι οι μοναδικές χώρες που επιδίδονται ανοιχτά στην αμφιλεγόμενη πρακτική της φαλαινοθηρίας παρά το διεθνές μορατόριουμ. Οι Ιάπωνες επίσης κυνηγούν φάλαινες, αλλά υποστηρίζουν ότι το κάνουν για «ερευνητικούς σκοπούς».

Σομαλία: Επίθεση σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ. Ένας στρατιώτης ανοίγει πυρ λίγο μετά την επίθεση αυτοκτονίας σε κτηριακό συγκρότημα του ΟΗΕ στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου. Τους 22 έφθασαν συνολικά οι νεκροί, ενώ εκπρόσωπος του ΟΗΕ σημείωσε ότι ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια επιβεβαίωσης του αριθμού των θυμάτων. Η επίθεση άρχισε με την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από το κτήριο της βάσης του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Στη συνέχεια, ένοπλοι μαχητές εισήλθαν βίαια στο συγκρότημα και ξεκίνησαν την ανταλλαγή πυρών με το προσωπικό φύλαξης.
REUTERS / FEISAL OMAR

Ένας στρατιώτης ανοίγει πυρ λίγο μετά την επίθεση αυτοκτονίας σε κτηριακό συγκρότημα του ΟΗΕ στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου. Τους 22 έφθασαν συνολικά οι νεκροί, ενώ εκπρόσωπος του ΟΗΕ σημείωσε ότι ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια επιβεβαίωσης του αριθμού των θυμάτων. Η επίθεση άρχισε με την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από το κτήριο της βάσης του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Στη συνέχεια, ένοπλοι μαχητές εισήλθαν βίαια στο συγκρότημα και ξεκίνησαν την ανταλλαγή πυρών με το προσωπικό φύλαξης.

Συνεχίζονται οι ιπποδρομίες του Ασκοτ. Ένας άνδρας φορά καπέλο εμπνευσμένο από τις ιπποδρομίες κατά τη δεύτερη ημέρα των περίφημων αγώνων του Ασκοτ.
REUTERS / TOBY MELVILLE

Ένας άνδρας φορά καπέλο εμπνευσμένο από τις ιπποδρομίες κατά τη δεύτερη ημέρα των περίφημων αγώνων του Ασκοτ.

Πρωτοβουλία για μείωση του πυρηνικού οπλοστασίου ανακοίνωσε ο Ομπάμα. «Το λόγια του Τζον Φίτζεραλντ Κένεντι “Είμαι Βερολινέζος” θα αντηχούν στους αιώνες», τόνισε στην αρχή της ομιλίας του στην Πύλη του Βρανδεμβούργου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κάνοντας εκτεταμένη αναφορά στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου και στους αγώνες των Γερμανών για επανένωση και ελευθερία. Ο αμερικανός πρόεδρος ανήγγειλε κατά την ομιλία του πρωτοβουλία για τη μείωση του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ κατά 1/3, μετά από συνομιλίες με τη Ρωσία.
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

«Το λόγια του Τζον Φίτζεραλντ Κένεντι “Είμαι Βερολινέζος” θα αντηχούν στους αιώνες», τόνισε στην αρχή της ομιλίας του στην Πύλη του Βρανδεμβούργου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κάνοντας εκτεταμένη αναφορά στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου και στους αγώνες των Γερμανών για επανένωση και ελευθερία. Ο αμερικανός πρόεδρος ανήγγειλε κατά την ομιλία του πρωτοβουλία για τη μείωση του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ κατά 1/3, μετά από συνομιλίες με τη Ρωσία.

Πορεία διαμαρτυρίας εργαζομένων του Δημοσίου . Eργαζόμενοι οργανισμών του δημόσιου τομέα που είναι υπό κατάργηση διαμαρτύρονται διαδηλώνοντας μπροστά από τη Βουλή. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν καθώς η κατάργηση των οργανισμών του δημοσίου συνεπάγεται την κατάργηση της θέσης τους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Eργαζόμενοι οργανισμών του δημόσιου τομέα που είναι υπό κατάργηση διαμαρτύρονται διαδηλώνοντας μπροστά από τη Βουλή. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν καθώς η κατάργηση των οργανισμών του δημοσίου συνεπάγεται την κατάργηση της θέσης τους.

Η οικογένεια Ομπάμα στο Βερολίνο. Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα και οι δύο κόρες της Μαλία (Κ) και Σάσα επισκέφτηκαν το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο.
 
REUTERS / JENS MEYER

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα και οι δύο κόρες της Μαλία (Κ) και Σάσα επισκέφτηκαν το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο.

 

Πλατεία Ταξίμ: Επιστροφή στην ομαλότητα. Η πλατεία Ταξίμ ξαναβρίσκει τους κανονικούς της ρυθμούς λίγες ημέρες μετά την βίαιη εκκένωσή της από τις δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας, έπειτα από δύο εβδομάδες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.  Τουρίστες και κάτοικοι κυκλοφορούν και πάλι στην πλατεία, επίκεντρο των μαζικών εκδηλώσεων του κύματος διαμαρτυρίας κατά του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπό την εποπτεία των δυνάμεων της αστυνομίας που την ανακατέλαβαν πριν από μία εβδομάδα.
REUTERS / MARKO DJURICA

Η πλατεία Ταξίμ ξαναβρίσκει τους κανονικούς της ρυθμούς λίγες ημέρες μετά την βίαιη εκκένωσή της από τις δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας, έπειτα από δύο εβδομάδες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.  Τουρίστες και κάτοικοι κυκλοφορούν και πάλι στην πλατεία, επίκεντρο των μαζικών εκδηλώσεων του κύματος διαμαρτυρίας κατά του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπό την εποπτεία των δυνάμεων της αστυνομίας που την ανακατέλαβαν πριν από μία εβδομάδα.

Βραζιλία: Μονάδες της στρατιωτικής αστυνομίας θα αναπτυχθούν σε πέντε μεγάλες πόλεις. Η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι θα στείλει δυνάμεις της στρατιωτικής αστυνομίας σε πέντε μεγάλες πόλεις για να ελέγξουν το κύμα των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί σχεδόν το ένα τέταρτο του ενός εκατομμυρίου πολιτών με αίτημα καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες. Μονάδες της στρατιωτικής αστυνομίας θα σταλούν στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στο Μίνας Γκεράις, την Μπαΐα, την Σιαρά και την πρωτεύουσα Μπραζίλια. Όλες οι πόλεις αυτές θα φιλοξενήσουν τους αγώνες ποδοσφαίρου για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών της Fifa.
REUTERS / STRINGER

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι θα στείλει δυνάμεις της στρατιωτικής αστυνομίας σε πέντε μεγάλες πόλεις για να ελέγξουν το κύμα των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί σχεδόν το ένα τέταρτο του ενός εκατομμυρίου πολιτών με αίτημα καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες. Μονάδες της στρατιωτικής αστυνομίας θα σταλούν στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στο Μίνας Γκεράις, την Μπαΐα, την Σιαρά και την πρωτεύουσα Μπραζίλια. Όλες οι πόλεις αυτές θα φιλοξενήσουν τους αγώνες ποδοσφαίρου για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών της Fifa.

Σε αριθμό ρεκόρ των τελευταίων 20 ετών έφθασαν οι εκτοπισμένοι σε όλο τον κόσμο. Μια νεαρή Παλαιστίνια στον καταυλισμό προσφύγων στην Τζαμπαλίγια, στη Λωρίδα της Γάζας. Περισσότεροι από 45,2 εκατ. άνθρωποι ζούσαν το 2012 μακριά από τις εστίες τους, οι περισσότεροι ξεριζωμένοι από συγκρούσεις, και ο αριθμός αυτός είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, σύμφωνα με μια έκθεση του ΟΗΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα. Από τους 45,2 εκατ. ανθρώπους που έχουν ξεριζωθεί, 15,4 εκατ. ήταν πρόσφυγες (τα 4,9 εκατ. από τους οποίους Παλαιστίνιοι), 28,8 εκατ. εκτοπισμένοι και 937.000 άνθρωποι που ζητούν άσυλο.
EPA / ALI ALI

Μια νεαρή Παλαιστίνια στον καταυλισμό προσφύγων στην Τζαμπαλίγια, στη Λωρίδα της Γάζας. Περισσότεροι από 45,2 εκατ. άνθρωποι ζούσαν το 2012 μακριά από τις εστίες τους, οι περισσότεροι ξεριζωμένοι από συγκρούσεις, και ο αριθμός αυτός είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, σύμφωνα με μια έκθεση του ΟΗΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα. Από τους 45,2 εκατ. ανθρώπους που έχουν ξεριζωθεί, 15,4 εκατ. ήταν πρόσφυγες (τα 4,9 εκατ. από τους οποίους Παλαιστίνιοι), 28,8 εκατ. εκτοπισμένοι και 937.000 άνθρωποι που ζητούν άσυλο.

ΝΒΑ (6ος τελικός): Μαϊάμι-Σαν Αντόνιο 103 -100. Στον έκτο τελικό του ΝΒΑ, που διεξήχθη στο Μαϊάμι, οι Χιτ επικράτησαν δύσκολα των Σαν Αντόνιο Σπερς με 103-100 και ισοφάρισαν σε 3-3 νίκες την σειρά. Ο τίτλος θα κριθεί στις τέσσερις νίκες.
REUTERS / KEVIN C. COX

Στον έκτο τελικό του ΝΒΑ, που διεξήχθη στο Μαϊάμι, οι Χιτ επικράτησαν δύσκολα των Σαν Αντόνιο Σπερς με 103-100 και ισοφάρισαν σε 3-3 νίκες την σειρά. Ο τίτλος θα κριθεί στις τέσσερις νίκες.

Ο Ομπάμα θα προτείνει νέους στόχους μείωσης των πυρηνικών όπλων. Το Air Force One τροχοδρομεί στο αεροδρόμιο του Βερολίνου. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα προτείνει σήμερα να μειώσουν οι ΗΠΑ και η Ρωσία τα στρατηγικά πυρηνικά όπλα τους κατά ένα τρίτο ενώ θα ζητήσει επίσης να μειωθούν τα τακτικά πυρηνικά οπλοστάσια στην Ευρώπη. Ο Ομπάμα θα διατυπώσει τις προτάσεις αυτές στη σημαντική ομιλία που θα εκφωνήσει σήμερα στο Βερολίνο, στην Πύλη του Βραδεμβούργου.
REUTERS / WOLFGANG RATTAY

Το Air Force One τροχοδρομεί στο αεροδρόμιο του Βερολίνου. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα προτείνει σήμερα να μειώσουν οι ΗΠΑ και η Ρωσία τα στρατηγικά πυρηνικά όπλα τους κατά ένα τρίτο ενώ θα ζητήσει επίσης να μειωθούν τα τακτικά πυρηνικά οπλοστάσια στην Ευρώπη. Ο Ομπάμα θα διατυπώσει τις προτάσεις αυτές στη σημαντική ομιλία που θα εκφωνήσει σήμερα στο Βερολίνο, στην Πύλη του Βραδεμβούργου.

Παραιτήθηκε ο δήμαρχος του Μόντρεαλ. Την παραίτησή του υπέβαλε ο προσωρινός δήμαρχος του Μόντρεαλ Μάικλ Απλμπομ μετά τις κατηγορίες για διαφθορά που του απαγγέλθηκαν από την ομάδα καταπολέμησης της διαφθοράς της αστυνομίας της πόλης. Ο ίδιος δηλώνει αθώος. «Το να είσαι δήμαρχος του Μόντρεαλ είναι ένα καθήκον που δεν μπορείς να ασκήσεις όταν πρέπει να απολογηθείς σε κατηγορίες αυτού του είδους», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος, ο οποίος αντιμετωπίζει 14 κατηγορίες μεταξύ των οποίων για απάτη και σκευωρία.
REUTERS / CHRISTINNE MUSCHI

Την παραίτησή του υπέβαλε ο προσωρινός δήμαρχος του Μόντρεαλ Μάικλ Απλμπομ μετά τις κατηγορίες για διαφθορά που του απαγγέλθηκαν από την ομάδα καταπολέμησης της διαφθοράς της αστυνομίας της πόλης. Ο ίδιος δηλώνει αθώος. «Το να είσαι δήμαρχος του Μόντρεαλ είναι ένα καθήκον που δεν μπορείς να ασκήσεις όταν πρέπει να απολογηθείς σε κατηγορίες αυτού του είδους», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος, ο οποίος αντιμετωπίζει 14 κατηγορίες μεταξύ των οποίων για απάτη και σκευωρία.

Δεύτερη νύχτα διαμαρτυριών στη Βραζιλία. Περίπου 50.000 Βραζιλιάνοι διαδήλωσαν και πάλι χθες το βράδυ στο Σάο Πάολο. Ομάδα διαδηλωτών έβαλε φωτιά σε βαν αναμεταδόσεων τηλεοπτικού καναλιού και σ
REUTERS / STRINGER/BRAZIL

Περίπου 50.000 Βραζιλιάνοι διαδήλωσαν και πάλι χθες το βράδυ στο Σάο Πάολο. Ομάδα διαδηλωτών έβαλε φωτιά σε βαν αναμεταδόσεων τηλεοπτικού καναλιού και σ' ένα τραπεζικό κατάστημα κοντά στο δημαρχείο (φωτογραφία). Προηγουμένως διαδηλωτές είχαν σπάσει τις βιτρίνες ενός κτιρίου και η αστυνομία είχε αποσυρθεί μέσα σ' αυτό.