Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 19:20

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 18 Ιουνίου 2013.

Περού: Διαμαρτυρία κατά του προγράμματος «Κόνγκα». Κάτοικοι των Άνδεων πραγματοποιούν διαμαρτυρία κατά του προγράμματος «Κόνγκα» της εταιρείας Νιούμοντ στη λίμνη Περόλ στο Περού. Χιλιάδες άτομα περικύκλωσαν τη λίμνη, που βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο στις Άνδεις, διαμαρτυρόμενοι για της πρόθεσης της Νιούμοντ να την αποξηράνει, ώστε να δημιουργήσει εκεί εγκαταστάσεις εξόρυξης χρυσού και χαλκού αξίας 5 δισ. δολ. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Κόνγκα», τα νερά της λίμνης Περόλ και άλλων ακόμα λιμνών της περιοχής πρόκειται να διοχετευθούν σε ταμιευτήρες που σχεδιάζει να κατασκευάσει η αμερικανική εταιρεία εξόρυξης.
REUTERS / ENRIQUE CASTRO-MENDIVIL

Κάτοικοι των Άνδεων πραγματοποιούν διαμαρτυρία κατά του προγράμματος «Κόνγκα» της εταιρείας Νιούμοντ στη λίμνη Περόλ στο Περού. Χιλιάδες άτομα περικύκλωσαν τη λίμνη, που βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο στις Άνδεις, διαμαρτυρόμενοι για της πρόθεσης της Νιούμοντ να την αποξηράνει, ώστε να δημιουργήσει εκεί εγκαταστάσεις εξόρυξης χρυσού και χαλκού αξίας 5 δισ. δολ. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Κόνγκα», τα νερά της λίμνης Περόλ και άλλων ακόμα λιμνών της περιοχής πρόκειται να διοχετευθούν σε ταμιευτήρες που σχεδιάζει να κατασκευάσει η αμερικανική εταιρεία εξόρυξης.

Αστραπή  «φωτίζει» τον μουντό ουρανό της Αβάνας . Αστραπή  «φωτίζει» τον μουντό ουρανό της Αβάνας στην Κούβα.
REUTERS / DESMOND BOYLAN

Αστραπή  «φωτίζει» τον μουντό ουρανό της Αβάνας στην Κούβα.

Άγαλμα από άμμο. Το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, το χαρακτηριστικό μνημείο της Βραζιλίας, που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Κορκοβάντο πάνω από το Ρίο ντε Τζανέιρο, αποτέλεσε την έμπνευση για αυτή την κατασκευή από άμμο στην διάσημη παραλία της Κόπα Καμπάνα.
EPA / MARCELO SAYAO

Το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, το χαρακτηριστικό μνημείο της Βραζιλίας, που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Κορκοβάντο πάνω από το Ρίο ντε Τζανέιρο, αποτέλεσε την έμπνευση για αυτή την κατασκευή από άμμο στην διάσημη παραλία της Κόπα Καμπάνα.

Μια ηλιόλουστη ημέρα στις Βρυξέλλες. Κόσμος απολαμβάνει τον ήλιο στο Πάρκο της Πεντηκονταετίας στις Βρυξέλλες. Οι θερμοκρασίες στην πρωτεύουσα του Βελγίου άγγιξαν τους 34 βαθμούς Κελσίου.
EPA / JULIEN WARNAND

Κόσμος απολαμβάνει τον ήλιο στο Πάρκο της Πεντηκονταετίας στις Βρυξέλλες. Οι θερμοκρασίες στην πρωτεύουσα του Βελγίου άγγιξαν τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Στο ΥΠΟΙΚ ο Αιμίλιος Λιάτσος. Ο πρώην διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ Αιμίλιος Λιάτσος κατευθύνεται προς την είσοδο του υπουργείου Οικονομικών. Υπό επεξεργασία είναι το σχέδιο για τη μεταβατική δημόσια τηλεόραση, σύμφωνα και με την προσωρινή διαταγή του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί από τον Πρωθυπουργό στην αυριανή σύσκεψη με τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους. Σήμερα το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών έγινε σύσκεψη συνεργατών των συναρμοδίων υπουργών κ.κ. Γιάννη Στουρνάρα και Σίμου Κεδίκογλου με την την συμβολή και του γενικού γραμματέα Μεταφορών κ. Μενέλαου Δασκαλάκη.
ΑΠΕ - ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές

Ο πρώην διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ Αιμίλιος Λιάτσος κατευθύνεται προς την είσοδο του υπουργείου Οικονομικών. Υπό επεξεργασία είναι το σχέδιο για τη μεταβατική δημόσια τηλεόραση, σύμφωνα και με την προσωρινή διαταγή του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί από τον Πρωθυπουργό στην αυριανή σύσκεψη με τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους. Σήμερα το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών έγινε σύσκεψη συνεργατών των συναρμοδίων υπουργών κ.κ. Γιάννη Στουρνάρα και Σίμου Κεδίκογλου με την την συμβολή και του γενικού γραμματέα Μεταφορών κ. Μενέλαου Δασκαλάκη.

Στο Βερολίνο ο Ομπάμα για συνομιλίες με τη Μέρκελ. Αλεξίσφαιρα τζάμια έχουν τοποθετηθεί μπροστά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί για την πρώτη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην γερμανική πρωτεύουσα με την ιδιότητα του προέδρου των ΗΠΑ. Ο Ομπάμα θα έχει συνομιλίες με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, ενώ αναμένεται να εκφωνήσει και λόγο σε ανοιχτή εκδήλωση στην Πύλη του Βρανδεμβούργου.
EPA / FRANZ-PETER TSCHAUNER
Αλεξίσφαιρα τζάμια έχουν τοποθετηθεί μπροστά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί για την πρώτη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην γερμανική πρωτεύουσα με την ιδιότητα του προέδρου των ΗΠΑ. Ο Ομπάμα θα έχει συνομιλίες με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, ενώ αναμένεται να εκφωνήσει και λόγο σε ανοιχτή εκδήλωση στην Πύλη του Βρανδεμβούργου.
«Ελ. Βενιζέλος»: Υποδοχή της «Βασίλισσας των Αιθέρων». Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης (αριστερά) και η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη (δεξιά) στο πιλοτήριο του Β747-8 της Lufthansa. Τη «Βασίλισσα των Αιθέρων», το Β747-8 της Lufthansa υποδέχτηκε σήμερα η Αθήνα σε μια εντυπωσιακή τελετή που διοργανώθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος». Στις 12 το μεσημέρι, η νέα ναυαρχίδα της γερμανικής αεροπορικής εταιρίας προσγειώθηκε για πρώτη φορά με τα χρώματα της Lufthansa, παρουσία εκατοντάδων εκλεκτών προσκεκλημένων, συνεργατών της αεροπορικής εταιρίας και δημοσιογράφων. Η Lufthansa επέλεξε την Αθήνα για την παρουσίαση του μακρύτερου αεροσκάφους στον κόσμο, τονίζοντας τη σημασία της Ελληνικής αγοράς για την γερμανική εταιρία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ LUFTH

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης (αριστερά) και η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη (δεξιά) στο πιλοτήριο του Β747-8 της Lufthansa. Τη «Βασίλισσα των Αιθέρων», το Β747-8 της Lufthansa υποδέχτηκε σήμερα η Αθήνα σε μια εντυπωσιακή τελετή που διοργανώθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος». Στις 12 το μεσημέρι, η νέα ναυαρχίδα της γερμανικής αεροπορικής εταιρίας προσγειώθηκε για πρώτη φορά με τα χρώματα της Lufthansa, παρουσία εκατοντάδων εκλεκτών προσκεκλημένων, συνεργατών της αεροπορικής εταιρίας και δημοσιογράφων. Η Lufthansa επέλεξε την Αθήνα για την παρουσίαση του μακρύτερου αεροσκάφους στον κόσμο, τονίζοντας τη σημασία της Ελληνικής αγοράς για την γερμανική εταιρία.

Ινδία: Πρόωρη έλευση των μουσώνων. Τουλάχιστον 65 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη βόρεια Ινδία, ενώ χιλιάδες άλλοι έχουν αποκλειστεί καθώς καταρρακτώδεις βροχές από την πρόωρη έλευση των μουσώνων έχουν προκαλέσει κατολισθήσεις και πλημμύρες. Οι μουσώνες εξαπλώθηκαν ταχύτατα σε ολόκληρη τη χώρα. Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι, οι ισχυροί εποχιακοί άνεμοι ξέσπασαν 15 ημέρες νωρίτερα από ότι αναμενόταν.
 
EPA / STR

Τουλάχιστον 65 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη βόρεια Ινδία, ενώ χιλιάδες άλλοι έχουν αποκλειστεί καθώς καταρρακτώδεις βροχές από την πρόωρη έλευση των μουσώνων έχουν προκαλέσει κατολισθήσεις και πλημμύρες. Οι μουσώνες εξαπλώθηκαν ταχύτατα σε ολόκληρη τη χώρα. Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι, οι ισχυροί εποχιακοί άνεμοι ξέσπασαν 15 ημέρες νωρίτερα από ότι αναμενόταν.

 

Πρώτη ημέρα των ιπποδρομιών του Ασκοτ. Ένας άνδρας διαβάζει εφημερίδα κατά την πρώτη ημέρα των ιπποδρομιών του Ασκοτ.  Οι ιπποδρομίες αυτές διαρκούν πέντε ημέρες, είναι στενά συνδεδεμένες με τη βασιλική οικογένεια και αποτελούν μείζον κοινωνικό γεγονός στην Μεγάλη Βρετανία.
REUTERS / DARREN STAPLES

Ένας άνδρας διαβάζει εφημερίδα κατά την πρώτη ημέρα των ιπποδρομιών του Ασκοτ.  Οι ιπποδρομίες αυτές διαρκούν πέντε ημέρες, είναι στενά συνδεδεμένες με τη βασιλική οικογένεια και αποτελούν μείζον κοινωνικό γεγονός στην Μεγάλη Βρετανία.

Στα τελικά του Μουντιάλ 2014 η Αυστραλία. Μετά τη Βραζιλία, που μετέχει αυτοδικαίως ως διοργανώτρια χώρα και την Ιαπωνία, η Αυστραλία είναι η τρίτη ομάδα που εξασφάλισε συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Οι «Socceroos» νίκησαν το Ιράκ 1-0, με γκολ του Τζος Κένεντι στο 83ο λεπτό, εξασφαλίζοντας κατ΄ αυτό τον τρόπο τη δεύτερη θέση στον Β΄ προκριματικό όμιλο της ασιατικής ζώνης που δίνει απευθείας πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.
REUTERS / DANIEL MUNOZ

Μετά τη Βραζιλία, που μετέχει αυτοδικαίως ως διοργανώτρια χώρα και την Ιαπωνία, η Αυστραλία είναι η τρίτη ομάδα που εξασφάλισε συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Οι «Socceroos» νίκησαν το Ιράκ 1-0, με γκολ του Τζος Κένεντι στο 83ο λεπτό, εξασφαλίζοντας κατ΄ αυτό τον τρόπο τη δεύτερη θέση στον Β΄ προκριματικό όμιλο της ασιατικής ζώνης που δίνει απευθείας πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Ερντογάν: «Η συνωμοσία απετράπη» με την καταστολή των διαδηλώσεων. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε σήμερα πως η «συνωμοσία» που εξυφάνθηκε εναντίον της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησής του από τους διαδηλωτές, που βγήκαν στους δρόμους για περισσότερο από δύο εβδομάδες, «απετράπη» χάρη στην κινητοποίηση των οπαδών του. «Ο λαός έκανε να αποτύχει αυτή η ίντριγκα προσερχόμενος κατά εκατοντάδες χιλιάδων» στις συγκεντρώσεις που οργανώθηκαν από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια της εβδομαδιαίας ομιλίας του ενώπιον των βουλευτών του AKP στο κοινοβούλιο.
REUTERS / STRINGER/TURKEY

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε σήμερα πως η «συνωμοσία» που εξυφάνθηκε εναντίον της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησής του από τους διαδηλωτές, που βγήκαν στους δρόμους για περισσότερο από δύο εβδομάδες, «απετράπη» χάρη στην κινητοποίηση των οπαδών του. «Ο λαός έκανε να αποτύχει αυτή η ίντριγκα προσερχόμενος κατά εκατοντάδες χιλιάδων» στις συγκεντρώσεις που οργανώθηκαν από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια της εβδομαδιαίας ομιλίας του ενώπιον των βουλευτών του AKP στο κοινοβούλιο.

Μετά τη «Γυναίκα με τα Κόκκινα», ο «Όρθιος Ανδρας» έγινε το νέο σύμβολο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην πλατεία Ταξίμ. Μετά την φωτογραφία της «Γυναίκας με τα Κόκκινα» στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης που οι αστυνομικοί της ρίχνουν δακρυγόνα στο πρόσωπο, τώρα το γύρο του κόσμου κάνει η εικόνα ενός νεαρού άνδρα ο οποίος χθες Δευτέρα στάθηκε ακίνητος στο κέντρο της πλατείας Ταξίμ και έγινε ως εξ αυτού το δημοφιλέστερο πρόσωπο στο Twitter. Ο Ερντέμ Γκουντούζ (Κ) πραγματοποίησε οκτάωρη σιωπηλή διαμαρτυρία στην πλατεία Ταξίμ κι ενέπνευσε εκατοντάδες άλλους διαδηλωτές να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.
REUTERS / MARKO DJURICA

Μετά την φωτογραφία της «Γυναίκας με τα Κόκκινα» στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης που οι αστυνομικοί της ρίχνουν δακρυγόνα στο πρόσωπο, τώρα το γύρο του κόσμου κάνει η εικόνα ενός νεαρού άνδρα ο οποίος χθες Δευτέρα στάθηκε ακίνητος στο κέντρο της πλατείας Ταξίμ και έγινε ως εξ αυτού το δημοφιλέστερο πρόσωπο στο Twitter. Ο Ερντέμ Γκουντούζ (Κ) πραγματοποίησε οκτάωρη σιωπηλή διαμαρτυρία στην πλατεία Ταξίμ κι ενέπνευσε εκατοντάδες άλλους διαδηλωτές να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Greenpeace: Περισσότεροι από 1.200 πρόωροι θάνατοι ετησίως στην Ελλάδα από την καύση λιγνίτη. Περισσότεροι από 1.200 πρόωροι θάνατοι, ετησίως, στην Ελλάδα οφείλονται στη ρύπανση από την καύση λιγνίτη. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η έκθεση «Σιωπηλοί δολοφόνοι» που εκπόνησε το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης για λογαριασμό της «Greenpeace». Η έκθεση παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη Tύπου, ενόψει των σχεδιαζόμενων αποφάσεων της ελληνικής κυβέρνησης για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και το μέλλον της ΔΕΗ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Περισσότεροι από 1.200 πρόωροι θάνατοι, ετησίως, στην Ελλάδα οφείλονται στη ρύπανση από την καύση λιγνίτη. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η έκθεση «Σιωπηλοί δολοφόνοι» που εκπόνησε το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης για λογαριασμό της «Greenpeace». Η έκθεση παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη Tύπου, ενόψει των σχεδιαζόμενων αποφάσεων της ελληνικής κυβέρνησης για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και το μέλλον της ΔΕΗ.

Οι Ελβετοί βουλευτές απορρίπτουν την κατεπείγουσα συζήτηση για τη φορολογική συμφωνία με τις ΗΠΑ. Οι ελβετοί βουλευτές απέρριψαν σήμερα με πολύ μεγάλη πλειοψηφία την πρόταση να διεξαχθεί με κατεπείγοντα χαρακτήρα η συζήτηση της δημοσιονομικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, του αποκαλούμενου Lex USA, με τον οποίο επρόκειτο να διευθετηθεί κανονιστικά η διένεξη ανάμεσα στην αμερικανική δικαιοσύνη και τις ελβετικές τράπεζες που έχουν δεχθεί μη δηλωμένα αμερικανικά κεφάλαια.
REUTERS / RUBEN SPRICH

Οι ελβετοί βουλευτές απέρριψαν σήμερα με πολύ μεγάλη πλειοψηφία την πρόταση να διεξαχθεί με κατεπείγοντα χαρακτήρα η συζήτηση της δημοσιονομικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, του αποκαλούμενου Lex USA, με τον οποίο επρόκειτο να διευθετηθεί κανονιστικά η διένεξη ανάμεσα στην αμερικανική δικαιοσύνη και τις ελβετικές τράπεζες που έχουν δεχθεί μη δηλωμένα αμερικανικά κεφάλαια.

Καμπούλ: Εκρηξη κοντά στο κοινοβούλιο. Τουλάχιστον τρεις πολίτες σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης κοντά στο σπίτι σημαίνοντος αφγανού πολιτικού αξιωματούχου στην Καμπούλ, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό της αστυνομίας την ώρα που το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να μεταβιβάσει στις αφγανικές δυνάμεις τον πλήρη έλεγχο της ασφάλειας της χώρας.
REUTERS / MOHAMMAD ISMAIL

Τουλάχιστον τρεις πολίτες σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης κοντά στο σπίτι σημαίνοντος αφγανού πολιτικού αξιωματούχου στην Καμπούλ, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό της αστυνομίας την ώρα που το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να μεταβιβάσει στις αφγανικές δυνάμεις τον πλήρη έλεγχο της ασφάλειας της χώρας.

Ινδία: 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων. Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη βόρεια Ινδία, εξαιτίας των μουσώνων που εξαπλώθηκαν ταχύτατα σε ολόκληρη τη χώρα. Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι, οι ισχυροί εποχιακοί άνεμοι ξέσπασαν 15 ημέρες νωρίτερα από ότι αναμενόταν.
REUTERS / SIVARAM V

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη βόρεια Ινδία, εξαιτίας των μουσώνων που εξαπλώθηκαν ταχύτατα σε ολόκληρη τη χώρα. Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι, οι ισχυροί εποχιακοί άνεμοι ξέσπασαν 15 ημέρες νωρίτερα από ότι αναμενόταν.

Μεγάλες διαδηλώσεις στις μεγάλες πόλεις της Βραζιλίας. Η Βραζιλία συγκλονίσθηκε τη Δευτέρα από πολύωρες διαδηλώσεις κοινωνικής δυσαρέσκειας, τις σημαντικότερες εδώ και 21 χρόνια, που επεκτάθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας και στο Ρίο εξελίχθηκαν βίαια. Οι διαδηλωτές οργανώθηκαν μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης στις μεγάλες πόλεις της χώρας, κατεβάζοντας στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην πλειοψηφία τους νέους.
REUTERS / STRINGER

Η Βραζιλία συγκλονίσθηκε τη Δευτέρα από πολύωρες διαδηλώσεις κοινωνικής δυσαρέσκειας, τις σημαντικότερες εδώ και 21 χρόνια, που επεκτάθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας και στο Ρίο εξελίχθηκαν βίαια. Οι διαδηλωτές οργανώθηκαν μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης στις μεγάλες πόλεις της χώρας, κατεβάζοντας στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην πλειοψηφία τους νέους.